Cb125F in varken baska bir commuter almak ?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
benim de yakında gerceklestirmeyi dusundugum bir projem var.

cb125f le istanbul-erzurum. projemi ilginc kılan şu; erzuruma gidip cag kebap yiyip hemen geri donecem. 2500 km.

kucuk cc ile neler yapılıyormus herkes gorecek.💪 saltanatını yıkacam bekle.
Daha iddialı bir proje önerim var Muzocum:

1. Tura Burhaniyeden başla.
2. Geçen yaz Oltu'da yediğimiz cağ kebabını hiç ama hiç beğenmedik. Yarısı yağdı. Artvin Yusufeli'nde yediğimiz çok daha başarılıydı. Hatta gidenler Artvin Ardanuç'ta yedikleri cağ kebabın en iyisi olduğunu söylüyorlar.

Özetle turu Burhaniye-Ardanuç şeklinde yaparsan git-gel 3500 km civarı bir yol çıkar. Sıkarsan 4 günde, az sıkarsan 6 günde, geze geze gideyim dersen 8 günde efsane bir tur olarak bitirirsin.

Hatta tarihler uyarsa ben de Ankara'dan katılırım Crypton ile. Hangi az yakan motor daha az yakıyor test etmiş de oluruz. 😃

Daha iddialı bir proje önerim var Muzocum:

1. Tura Burhaniyeden başla.
2. Geçen yaz Oltu'da yediğimiz cağ kebabını hiç ama hiç beğenmedik. Yarısı yağdı. Artvin Yusufeli'nde yediğimiz çok daha başarılıydı. Hatta gidenler Artvin Ardanuç'ta yedikleri cağ kebabın en iyisi olduğunu söylüyorlar.

Özetle turu Burhaniye-Ardanuç şeklinde yaparsan git-gel 3500 km civarı bir yol çıkar. Sıkarsan 4 günde, az sıkarsan 6 günde, geze geze gideyim dersen 8 günde efsane bir tur olarak bitirirsin.

Hatta tarihler uyarsa ben de Ankara'dan katılırım Crypton ile. Hangi az yakan motor daha az yakıyor test etmiş de oluruz. 😃

abi ben rekor peşindeyim. 34 saate bu işi halledecem.

Tek cekincem burdaki utanmaz adamlar tarafından dalgaya alınmam.

"Black mirrror gercek oldu like uğruna neler yapıyor millet!"
"Erzurum a gitmene gerek yoktu, aynısını hatta daha iyisini Tuzla da yapıyorlar"
"Adam çok net tırlatmış"
vs..

kucuk cc ile uzun yol yapıp ovunenlere ders olacak bu. Ulen kucuk cc ile uzun yolculuk yapmanın nesi zor ? tek zor yanı yolda can sıkıntısı.
butun gaz parcalarının oldugu bir liste yapıp kulaklığı taktım mı o iş te tamam insallah!

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Tertemiz Ybr satılıp, sırf motor gençleştirmek için sıfır CB125f alınır mı?

bence alınmaz.Amaaa ybr in hayranı cok, iyi fiyata okutursan motorunu neden olmasın derim.
üzerine ne kadar ekleyeceğin burada onemli nokta.Fakat YBR lenle bir yaşanmışlık varsa(dfsdg) gerek yok.

Yine de haluk abimiz bu konuda uzmandır o daha iyi cevap verir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
abi ben rekor peşindeyim. 34 saate bu işi halledecem.

Tek cekincem burdaki utanmaz adamlar tarafından dalgaya alınmam.

"Black mirrror gercek oldu like uğruna neler yapıyor millet!"
"Erzurum a gitmene gerek yoktu, aynısını hatta daha iyisini Tuzla da yapıyorlar"
"Adam çok net tırlatmış"
vs..

kucuk cc ile uzun yol yapıp ovunenlere ders olacak bu. Ulen kucuk cc ile uzun yolculuk yapmanın nesi zor ? tek zor yanı yolda can sıkıntısı.
butun gaz parcalarının oldugu bir liste yapıp kulaklığı taktım mı o iş te tamam insallah!

Hiç dert etme biz seni her türlü dalgaya alırız . 34 saat iddialı rakam molalar dahil mi hariç mi ? Ona göre dalga geçeceğim. 😎

Hiç dert etme biz seni her türlü dalgaya alırız . 34 saat iddialı rakam molalar dahil mi hariç mi ? Ona göre dalga geçeceğim. 😎

senle muhatap olmuyorum okan,biliyosun

amaaaa, "biraz düşündüm de, harbiden yok yere sana bulaştığımı anladım, son derece üzgünüm ve bu tatsizliğa son vermek istiyorum" dersen ve ben de senin ciddi olduğunu anlarsam notunu notr seviyeye cekebiirim.

not: gozun aydın chp ye resmen el koydu adamlar. artık bi 70 lik açmışındır. hem ucuzdur sizin oralarda..

svg :cool:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ybr ilanlarına bakıyorum da.. adamlar ciddi ciddi 8-10-12 yıllık motorlarını sırf temiz diye sıfır cb125f fiyatı istiyor.

ybr başka bir dünya sanırımm :)

Son düzenleme:
Motosikleti
not: gozun aydın chp ye resmen el koydu adamlar. artık bi 70 lik açmışındır. hem ucuzdur sizin oralarda..

svg :cool:

Seninle siyaset tartışmam çünki beni hiç tanımıyorsun.
Ama ne yalan söyleyeyim Kemal abi adına çok sevindim . Bak ima değil direk abi diyorum. 40 yıldır yakından tanıdığım ve öyle uzaktan değil ailenin direk içinden birisi olarak kendisine yapılanlara çok üzülmüştüm.

Şimdi diyorumki keser döner sap döner …..

Sevgilerimle

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kılıçdarın torunu benim çocukluk arkadaşım yıllarımız beraber geçti liseye kadar beraberdik o bile dedesini sevmez ama bu sever öyle diyim :ROFLMAO:

Seninle siyaset tartışmam çünki beni hiç tanımıyorsun.

yuzde 1 milyon emindim zaten şu durumda kılıcdaroğlu savunacağını.

en kotu, "yaaaa chp işte yesinler birbirini falan" dersin :)

şu yapılanlar umrunda bile olmaz senin.

x hesabına şöyle bir bakmam bana yetti. tanımasam da olur.

cok merak edenler bir girip bakabilir.
sevip saydığı adamlar 1.sınıf yandas.

ne derler bilirsiniz, bana arkadasını soyle sana kim oldugunu soyleyim.

ee okan, 2020 de chpkk(!!!) ya sovup sayıyodun, şimdi ne diyosun sayın ocalan a nasıl bir statu vermek lazım acaba yaa :d :d

ahh okan ahhh

nedim şenerci ahmet hakancı okan :cool:

Motosikleti
yuzde 1 milyon emindim zaten şu durumda kılıcdaroğlu savunacağını.

en kotu, "yaaaa chp işte yesinler birbirini falan" dersin :)

şu yapılanlar umrunda bile olmaz senin.

x hesabına şöyle bir bakmam bana yetti. tanımasam da olur.

cok merak edenler bir girip bakabilir.
sevip saydığı adamlar 1.sınıf yandas.

ne derler bilirsiniz, bana arkadasını soyle sana kim oldugunu soyleyim.

ee okan, 2020 de chpkk(!!!) ya sovup sayıyodun, şimdi ne diyosun sayın ocalan a nasıl bir statu vermek lazım acaba yaa :d :d

ahh okan ahhh

nedim şenerci ahmet hakancı okan :cool:

X de hesabımmı varmış ? Benim bundan niye haberim yok acaba🤣🤣🤣

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kızıma söyleyeyimde Erinçciğim bu konuyu yüzüne sorsun bakalım ne diyecek ?
sen 3000kmden neyi sorduracan len çocuk daha bikaç ay önce benim motorumu almak için aramıştı o zaman satmayı düşünmüyordum satmamıştım hala daha benzinlikte denk geldiğimiz oluyo sen çoook uzaksın bu işlere çok çok seni ilgilendiren işler degil olm bunlar git afd bizi kovacak mi diye kara kara düsün dur kendi ülkenin dertlerine yorum yap 😜

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
2011 yılında sıfır bir honda almıştım. Başıma tatsız olaylar gelmişti. Tamam honda iyidir. Fakat, hayal dünyasında yaşamamak lazım. Alternatifleri var mı? Tabii ki var.

Motosikleti
12 yıl önce 1 yıl ve 6 bin km kadar sürdüğüm-sahibi olduğum YBR 125 ESD motorumu hala özlerim.

Özellikle de şu gösterge tablosuna hastaydım:

Sizin kullanım şartlarınızı ve/veya önceliklerinizi bilemeyeceğim için birkaç soru sorayım izninizle:

1. Yıllık yaptığınız kilometre nedir? Bunun ne kadarı keyif, ne kadarı iş/ulaşım amaçlı?

2. Yakıt tüketiminiz litre cinsinden nedir? Bu tüketimden rahatsızlık duyduğunuz, keşke daha az yakan bir motorum olsaydı dediğiniz oluyor mu?

3. Motorunuzda saat dahil hiç bir bilgi görememek sizi rahatsız ediyor mu? Daha doğrusu saat ve sürüşünüzle ilgili anlık/ortalama tüketim gibi basit yol bilgisayarı değerlerini görmek sizi mutlu eder miydi?

4. YBR kaçıncı motorunuz? Önceki motorlarınızın marka/modelleri nedir?

5. YBR'nin yanında bindiğiniz başka motorunuz da var mı? Markası/modeli nedir?

6. Hangi şehirdesiniz?

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
12 yıl önce 1 yıl ve 6 bin km kadar sürdüğüm-sahibi olduğum YBR 125 ESD motorumu hala özlerim.

Özellikle de şu gösterge tablosuna hastaydım:

Sizin kullanım şartlarınızı ve/veya önceliklerinizi bilemeyeceğim için birkaç soru sorayım izninizle:

1. Yıllık yaptığınız kilometre nedir? Bunun ne kadarı keyif, ne kadarı iş/ulaşım amaçlı?

2. Yakıt tüketiminiz litre cinsinden nedir? Bu tüketimden rahatsızlık duyduğunuz, keşke daha az yakan bir motorum olsaydı dediğiniz oluyor mu?

3. Motorunuzda saat dahil hiç bir bilgi görememek sizi rahatsız ediyor mu? Daha doğrusu saat ve sürüşünüzle ilgili anlık/ortalama tüketim gibi basit yol bilgisayarı değerlerini görmek sizi mutlu eder miydi?

4. YBR kaçıncı motorunuz? Önceki motorlarınızın marka/modelleri nedir?

5. YBR'nin yanında bindiğiniz başka motorunuz da var mı? Markası/modeli nedir?

6. Hangi şehirdesiniz?
Hocam 125 CC bana yetiyor, ben keyf amaçlı kullanırım. Sağlamlık önceliğimdir her zaman.
Ybr nin yanında bir de Cygnus L var.

2010-12 arasında Fz6 vardı, severek kullandım ama bana gereksiz büyük ve hızlıydı.

Hep Yamaha'dan devam ettim. Fazerden sonra Ybr aldım hâlâ da severek kullanırım. Orijinal debriyaj balatası bile üzerinde daha, öyle sağlam bir alet.

Yakıt tüketimi mühim değil ybr de az yakar zaten, 2.5-2-6 lt arası yakar.
Göstergede fazla biseye gerek yok YBR de gerekli herşey var, benimki 2006 model sizinkinden farklı, devir ve hız göstergesi en dibden başlıyor bence daha havalı:)

Senelik 5-6 bin km anca binebiliyorum motora, malum vakit olmuyor bı de aile olunca araba ile gidiyoruz her yere.

Kısacası motorum bana yetiyor aslında ama sonuçta 20 yaşında, ilerde motor v.s. arızası ile uğraşmaktansa aynı saglamlikta bir motorla yenilemek mantıklı gibi.

Bı de Pcx ler ucuzlamisken Pcx alsam da Cygnusu mu satsam?
Benimki keyfi kaşıntı:)

Motosikleti
CBF 1000

hacıbaba, biraları fazla gomdun galiba.

inceleyin arladaslar, aaa bahsettiği bu kim acaba diye bi arastırın. 5 dk yaaaa fazla değil.

ahhh okan ahh :cool:

Çok araştırmacı bir insana benziyorsunuz. İzin verirseniz, ben de konularınıza yorum yazmak istiyorum. Lütfen bu konuda beni bilgilendiriniz.

Deneme süreci kabul edemiyorum evet ya da hayır yazın lütfen.

İddianıza gelirsek, kişi "hesabım yok" demiş olmakla beraber kendisine hak vermek zorundayım çünkü hangi insan bilerek ve isteyerek "OC" ile başlayan "an" ile devam eden bir kullanıcı adı alır? Bazı kısaltmaların sanal alemde çok talihsiz anlamları var. Kaldı ki 2018-2020 arasında yapılan kısa süreli paylaşımlar mevcut. 6-8 senede çok şey değişiyor azizim.

Çok eski defterleri açıp açık aramak biraz basit kaçmış.

Cevabınızı bekliyorum.

Çok araştırmacı bir insana benziyorsunuz. İzin verirseniz, ben de konularınıza yorum yazmak istiyorum. Lütfen bu konuda beni bilgilendiriniz.

Deneme süreci kabul edemiyorum evet ya da hayır yazın lütfen.

İddianıza gelirsek, kişi "hesabım yok" demiş olmakla beraber kendisine hak vermek zorundayım çünkü hangi insan bilerek ve isteyerek "OC" ile başlayan "an" ile devam eden bir kullanıcı adı alır? Bazı kısaltmaların sanal alemde çok talihsiz anlamları var. Kaldı ki 2018-2020 arasında yapılan kısa süreli paylaşımlar mevcut. 6-8 senede çok şey değişiyor azizim.

Çok eski defterleri açıp açık aramak biraz basit kaçmış.

Cevabınızı bekliyorum.

guzel trolleme hoşuma gitti :d başlıklarıma yazmana izin verdim dfsd

tanışıyor muyuz ? Eskilerdensin bence. doğru mu ?

Motosikleti
CBF 1000
guzel trolleme hoşuma gitti :d başlıklarıma yazmana izin verdim dfsd

tanışıyor muyuz ? Eskilerdensin bence. doğru mu ?
Ben sadece bir zaman yolcusuyum.

Ton618 ile Messier 87 arasında seyahat ediyorum şu sıralar. Başlıklarına yorum yazmama izin verdiğin için teşekkürler. Zaman buldukça (daha doğrusu boş vaktimin fazlalığından sıkıldıkça) eğlence için uğrayacağım. Gerçek bir entertainment human profilisin.

Şimdilik Zàijiàn + Sayōnara hatta Adiós.

Motosikleti
Hocam 125 CC bana yetiyor, ben keyf amaçlı kullanırım. Sağlamlık önceliğimdir her zaman.
Ybr nin yanında bir de Cygnus L var.

2010-12 arasında Fz6 vardı, severek kullandım ama bana gereksiz büyük ve hızlıydı.

Hep Yamaha'dan devam ettim. Fazerden sonra Ybr aldım hâlâ da severek kullanırım. Orijinal debriyaj balatası bile üzerinde daha, öyle sağlam bir alet.

Yakıt tüketimi mühim değil ybr de az yakar zaten, 2.5-2-6 lt arası yakar.
Göstergede fazla biseye gerek yok YBR de gerekli herşey var, benimki 2006 model sizinkinden farklı, devir ve hız göstergesi en dibden başlıyor bence daha havalı:)

Senelik 5-6 bin km anca binebiliyorum motora, malum vakit olmuyor bı de aile olunca araba ile gidiyoruz her yere.

Kısacası motorum bana yetiyor aslında ama sonuçta 20 yaşında, ilerde motor v.s. arızası ile uğraşmaktansa aynı saglamlikta bir motorla yenilemek mantıklı gibi.

Bı de Pcx ler ucuzlamisken Pcx alsam da Cygnusu mu satsam?
Benimki keyfi kaşıntı:)

Nasıl mantıklı ve de güzel bir tercih olmuş o zaman, anlatamam valla. 🤌

Yine de konuyu takip eden/edecek diğer arkadaşlar için birkaç kalemde karşılaştırma yapayım.

1. YBR'nin 2.5 lt yaktığı senaryoda CB125f maksimum 1.8 lt yakar.

Performanslı kullanımda fark daha da açılır.

Sizin için bu tüketim farkı önemli değilmiş madem, bu durum dikkate alınacak bir kriter değil.

2. Karbüratörlü + jigleli YBR ile motor soğukken ilk ışıklarda stop eder ve de tekrar çalıştırmada inatçılık yapardı benim motor.

Hatta 3-5 kez (gereksiz gaz açtığım için) boğulduğunu da bilirim.

CB125f de enjeksiyon ve bir de PCX'lerdeki gibi sessiz alan marş olduğu için motorun çalışması ile durması arasındaki fark o kadar az ki insan unutup tekrar marşa basar yani.

Muhtemelen bu durumdan da muzdarip değilsiniz.

3. Forumdaş Kolaçan'ın (72 yaşında hâlâ kuryelik yapmakta olan) babası kullanmakta olduğu YBR ile hiç motor açılmadan ve hatta orijinal baskı balata ile 400 bin km'yi devirdiğini söylüyor-iddia ediyor-belirtiyor.

Honda CB125F de çok uzun bir kullanım ömrü vadetse de bu kasa YBR'lerin yerini tutamayabilir.

4. Gelelim zurnanın zırt dediği yere: Yıllardır kullandığınız motorunuzdan sonra geçmeyi düşündüğünüz Honda modellerinin sinyal korna tuşlarının yerleri değişik.

Muhtemelen siz de benim gibi bu konuya çok takılacaksınız zira elinizin otomatikman gittiği yerdeki tuş farklı.

Hele yeni kasa PCX'lerde tıpkı 2025 üstü çoğu Honda modelindeki gibi korna tuşunu özellikle saklamışlar da basmamızı istemiyorlar gibi bir hissiyata kapıldım aynı sol kütük dizaynına sahip kendi NX500 motorumu kullanırken.

Derdimi anlatabilmek için foruma konu bile açtım birkaç ay önce.

https://www.motosiklet.net/forum/ko...inin-yeri-ve-formuyla-oynayip-durmasi.224129/

Ne istediğini ve hatta ne istemediğini de bilen bir kullanıcısınız.

Bence motorlarınıza binmeye devam edin.

Uzun ömür-parça ömrü-yaşlılık gibi mekanik durumları dikkate almasanız bile sırf o sinyal-korna tuşlarından dolayı motorlarınızı yakasınız gelir.

Gidip bir test sürüşü yapın Honda ile.

Bu dediğim kısma takılmayacaksanız eğer siz bilirsiniz.

Kolay gelsin size.

Selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar