Cb125F in varken baska bir commuter almak ?

Ben sadece bir zaman yolcusuyum.

Ton618 ile Messier 87 arasında seyahat ediyorum şu sıralar. Başlıklarına yorum yazmama izin verdiğin için teşekkürler. Zaman buldukça (daha doğrusu boş vaktimin fazlalığından sıkıldıkça) eğlence için uğrayacağım. Gerçek bir entertainment human profilisin.

Şimdilik Zàijiàn + Sayōnara hatta Adiós.

ister misin bu adam beni savcılığa versin. 15 temmuza laf ediyo falan bişeyler sacmalayıp.

uğraş dur ondan sonra sucsuz oldugunu kanıtlamak için.

üst seviye siyasilerle bağlantısı olabilir bunun, hafif tırstım şu an.

okan, pardon dostum. baslıklarımda dilediğin gibi at koşturabilirsin. espri falan yaparsan da en cok ben gulecem artık.

tüm ailenin bayramını en içten şekilde kutlarım.

sevgilerimle..

Motosikleti
CBF 1000
ister misin bu adam beni savcılığa versin. 15 temmuza laf ediyo falan bişeyler sacmalayıp.

okan, pardon dostum. baslıklarımda dilediğin gibi at koşturabilirsin. espri falan yaparsan da en cok ben gulecem artık.

sevgilerimle..
Evet, isteyen herkes bunu yapabilir.

Umarım böyle bir şey başına gelmez.

Bu tip bir ortamdan sadece eğlence beklemek gerekiyor.

OC olmaya gerek yok (Original Character).

Şahsen OC olmak hiç istemem; yani orijinal karakterimi buraya koymak, olayları gerçek hayatıma yansıtmak beni sadece üzer.

Gülelim, eğlenelim.

Bu forum motosiklet konusu haricinde de hiç bilmediğim ufuklara pencere açıyor. Şu karadelikler arası ziyaret falan. Üşenmedim araştırdım kara delikler falanmış...

Bu forum motosiklet konusu haricinde de hiç bilmediğim ufuklara pencere açıyor. Şu karadelikler arası ziyaret falan. Üşenmedim araştırdım kara delikler falanmış...

ama orada bir hata yaptı.
ben zaman yolcusuyum diyor ama iki karadelikten bahsediyor ? zamandan değil mekandan bahsediyor yani.

uzayyolcusuyum dese ok di.

gerci şimdi karadelik zamanı bukup durduruyor bişeyler soyleyebilir ama zorlama olur hiç deneme bile yapmasın. :d

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

sevgilerimle..

Savcılık ne yapsın sana , sizin mevzulara Mazhar Osman da bakarlardı bizim zamanımızda .

Bu arada X hesabım yok derken gayet samimiydim . Baktığınız hesap Twitter zamanından kalma ve o yıllardan beri aktif değil . X in 2023 de başladığını düşünürsek benim hiç X hesabım olmadı.

Savcılık falan değilde belediyeye haber veresim var . Başlıkta aşısız olduğunu düşündüğüm sokak hayvanları var . Barınağa alsalar şunları aşılayıp kısırlaştırsalar ne iyi olur . En azından üreyip çoğalamazlar 😎

Motosikleti
CBF 1000
ama orada bir hata yaptı.
ben zaman yolcusuyum diyor ama iki karadelikten bahsediyor ? zamandan değil mekandan bahsediyor yani.

uzayyolcusuyum dese ok di.

gerci şimdi karadelik zamanı bukup durduruyor bişeyler soyleyebilir ama zorlama olur hiç deneme bile yapmasın. :d
Yine haklısın Muzaffer Bey'ciğim ama açıklamama izin ver.

Normalde zaman yolcusuyum, mesajımda da belirttiğim gibi "şu sıralar" karadelikler arası yolculuk yapıyorum.

Özet; Aslında zaman yolcusuyum ama hobi olarak karadeliklere de girip çıkıyorum.

Poffff "karadeliklere girmek-çıkmak" bak midem bulandı. Hayal gücü bazen çok tehlikeli bir şey.

Hem herkesin her şey olabildiği, herkesin her şeyi bildiği ortamda ben zamanyolcusu olmuşum, bu bir sorun olabilir mi? Cevap vermeyi "hiç deneme bile" çünkü hayır NO .. koca bir NO.

Etraf OE (Original Equipment) replikaları ile dolu bu arada dikkat et.

Sana sahte ekipman satabilirler bir anda.

Savcılık ne yapsın sana , sizin mevzulara Mazhar Osman da bakarlardı bizim zamanımızda .

Bu arada X hesabım yok derken gayet samimiydim . Baktığınız hesap Twitter zamanından kalma ve o yıllardan beri aktif değil . X in 2023 de başladığını düşünürsek benim hiç X hesabım olmadı.

Savcılık falan değilde belediyeye haber veresim var . Başlıkta aşısız olduğunu düşündüğüm sokak hayvanları var . Barınağa alsalar şunları aşılayıp kısırlaştırsalar ne iyi olur . En azından üreyip çoğalamazlar 😎

twitter ın x olduğunu unuttuğunu taaaaa ilk mesajında farketmiştim sevgili dostum okan sinan ocan.

sevgi ve saygılarımla

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Nasıl mantıklı ve de güzel bir tercih olmuş o zaman, anlatamam valla. 🤌

Yine de konuyu takip eden/edecek diğer arkadaşlar için birkaç kalemde karşılaştırma yapayım.

1. YBR'nin 2.5 lt yaktığı senaryoda CB125f maksimum 1.8 lt yakar.

Performanslı kullanımda fark daha da açılır.

Sizin için bu tüketim farkı önemli değilmiş madem, bu durum dikkate alınacak bir kriter değil.

2. Karbüratörlü + jigleli YBR ile motor soğukken ilk ışıklarda stop eder ve de tekrar çalıştırmada inatçılık yapardı benim motor.

Hatta 3-5 kez (gereksiz gaz açtığım için) boğulduğunu da bilirim.

CB125f de enjeksiyon ve bir de PCX'lerdeki gibi sessiz alan marş olduğu için motorun çalışması ile durması arasındaki fark o kadar az ki insan unutup tekrar marşa basar yani.

Muhtemelen bu durumdan da muzdarip değilsiniz.

3. Forumdaş Kolaçan'ın (72 yaşında hâlâ kuryelik yapmakta olan) babası kullanmakta olduğu YBR ile hiç motor açılmadan ve hatta orijinal baskı balata ile 400 bin km'yi devirdiğini söylüyor-iddia ediyor-belirtiyor.

Honda CB125F de çok uzun bir kullanım ömrü vadetse de bu kasa YBR'lerin yerini tutamayabilir.

4. Gelelim zurnanın zırt dediği yere: Yıllardır kullandığınız motorunuzdan sonra geçmeyi düşündüğünüz Honda modellerinin sinyal korna tuşlarının yerleri değişik.

Muhtemelen siz de benim gibi bu konuya çok takılacaksınız zira elinizin otomatikman gittiği yerdeki tuş farklı.

Hele yeni kasa PCX'lerde tıpkı 2025 üstü çoğu Honda modelindeki gibi korna tuşunu özellikle saklamışlar da basmamızı istemiyorlar gibi bir hissiyata kapıldım aynı sol kütük dizaynına sahip kendi NX500 motorumu kullanırken.

Derdimi anlatabilmek için foruma konu bile açtım birkaç ay önce.

https://www.motosiklet.net/forum/ko...inin-yeri-ve-formuyla-oynayip-durmasi.224129/

Ne istediğini ve hatta ne istemediğini de bilen bir kullanıcısınız.

Bence motorlarınıza binmeye devam edin.

Uzun ömür-parça ömrü-yaşlılık gibi mekanik durumları dikkate almasanız bile sırf o sinyal-korna tuşlarından dolayı motorlarınızı yakasınız gelir.

Gidip bir test sürüşü yapın Honda ile.

Bu dediğim kısma takılmayacaksanız eğer siz bilirsiniz.

Kolay gelsin size.

Selamlar.
Teşekkür ederim uzun cevabınız için,
Şimdi aklıma geldi, İyi bir elektrikçi düğmelerin yerlerini çok rahat değiştirir diye düşünüyorum.

F54

Hocam 125 CC bana yetiyor, ben keyf amaçlı kullanırım. Sağlamlık önceliğimdir her zaman.
Ybr nin yanında bir de Cygnus L var.

2010-12 arasında Fz6 vardı, severek kullandım ama bana gereksiz büyük ve hızlıydı.

Hep Yamaha'dan devam ettim. Fazerden sonra Ybr aldım hâlâ da severek kullanırım. Orijinal debriyaj balatası bile üzerinde daha, öyle sağlam bir alet.

Yakıt tüketimi mühim değil ybr de az yakar zaten, 2.5-2-6 lt arası yakar.
Göstergede fazla biseye gerek yok YBR de gerekli herşey var, benimki 2006 model sizinkinden farklı, devir ve hız göstergesi en dibden başlıyor bence daha havalı:)

Senelik 5-6 bin km anca binebiliyorum motora, malum vakit olmuyor bı de aile olunca araba ile gidiyoruz her yere.

Kısacası motorum bana yetiyor aslında ama sonuçta 20 yaşında, ilerde motor v.s. arızası ile uğraşmaktansa aynı saglamlikta bir motorla yenilemek mantıklı gibi.

Bı de Pcx ler ucuzlamisken Pcx alsam da Cygnusu mu satsam?
Benimki keyfi kaşıntı:)
ben ybr yi 20000 km kullandım
sıfır cbf te aldım fakat küçük cc de yamaha honda dan daha sağlam motorlar yapıyor
yani yarım lt az benzin yakacak diye gidip düzgün motosikletimi değiştirmezdim
ybr öyle sadece zaman geçti diye arıza çıkartacak bir motor değil 20 sene sonra bile problemsiz çalışmaya devam edecektir düzgün bakımları yapıldığını varsayarsak

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Teşekkür ederim uzun cevabınız için,
Şimdi aklıma geldi, İyi bir elektrikçi düğmelerin yerlerini çok rahat değiştirir diye düşünüyorum.
Düğmelerin formu ve çalışma şekli farklı olduğu için orijinal kütük olmadıktan sonra çok zor olur valla.

Orijinal kütük temin edilirse sorun giderilir ama yeni CB125f'lerde sol kütükte yol bilgisayarı tuşları da var.

Bu yüzden mümkün değil bence.

Yani keşke bu işe bir babayiğit el atsa da sıkıntı giderilse. :)

Benzer bir sorunu ben de mevcut motorlarımda yaşıyorum.

Hem 2012 Honda Wave 110i (yazlıkta) ve 2018 Yamaha Crypton S (Ankarada) var.

İkisindeki sinyal ve korna tuşlar tam ters ve de grenaj parçalarından dolayı değişim de mümkün değil gibi duruyor.

Alttaki Honda Wave sol kütük:

Bu da Yamaha Crypton S sol kütük:

Düğmelerin boyutları ve çalışma şekilleri aynı olsa hiç sorun olmazdı ama bu haliyle (=kırıp dökmeden) yapılabileceğine ihtimal vermiyorum açıkçası.

Yaşlandıkça alışkanlıklarımızdan vazgeçmek daha da zorlaşıyor galiba. 🫣 🥲😄

nc0fjst.jpg

gagqjbe.jpg

dun burhaniye kozak cunda, bugun kucukkuyu burhaniye.

toplam 280 km, 1.3 lt / 100 km.

konu kilit sanırım.sdsddds

soru varsa alabilirim..

not: 30 40 la sürüyorrr yeaaa diyen kıskanclar mutkaka cıkacaktır. adam gibi adamlara soyleyeceğim şu; zerre ilgisi yok...65-70 kmh
gezdim cogunlukla.

Valla bravo. Benden sonra araçlara en az yaktıran 2. Kişi olabilirsin. Son fotodaki anahtar işareti bakım geldi demek mi oluyor?

evet, servise goturmuyorum ondan oyle cıkıyor. bi ararstırmayla onu kapatabilirim fakat boyle daha guzel, ekran daha dolu gozukuyor :)

az yaktıran adamdan zarar gelmez, iyi adamdır bunlar ;)

gerci asıl olay üstün cb125f te. hakkını yiyemem.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
dun burhaniye kozak cunda, bugun kucukkuyu burhaniye.

toplam 280 km, 1.3 lt / 100 km.

konu kilit sanırım.sdsddds

soru varsa alabilirim..

not: 30 40 la sürüyorrr yeaaa diyen kıskanclar mutkaka cıkacaktır. adam gibi adamlara soyleyeceğim şu; zerre ilgisi yok...65-70 kmh
gezdim cogunlukla.
Başlangıç-Bitiş noktaları neresi? Nerdesin aslanım sen? :) Cunda'da rakı sofrası kurardım sana...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar