- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz haftasonu Eşim Seher ile yaptığımız Çatalca ve Köyleri gezimizin fotoğraf ve anılarını sizlerle paylaşmak istedim.
Üyesi olduğum "Türkiyenin Kuşları" www.trakus.org sitesinin birinci yaş günü kutlaması için düzenlenen yemeğe katılmak için Cumartesi öğleden sonra eşimle yola çıktık.
Kutlama Çatalca'nın Subaşı Köyü'ndeki bir restoranda yapılıyordu.
E-5 karayolunu kullanarak Çatalca'ya, oradan da Subaşı'na geçtik. Bu arada davete geç kalmamak için o gün fotoğraf çekemedik. Kutlama gece 23:00 da sona erdi, oradan doğruca Kestanelik Köyündeki otelimize geçtik.
Pazar sabahı saat 7 de ayaktaydık ve gezilecek birçok yer bizi bekliyordu.
O gün Çatalca ilçesinin 15 adet köyünü gezmiş olduk.
Otel odamızın penceresinden Kestanelik Köyü merkezi.
Çanakça köyünün uzaktan görünüşü
Çanakça Köyündeki benzin istasyonda güzel bir kahvaltı yaptık ve yolumuza devam ettik.
Dağyenice Köyü
Köy yollarında ben
Örencik Köyü (bu köy aynı zamanda Annemin doğduğu köydür).
Hisarbeyli Köyü
Ormanlı Köyü
Ormanlı Köyü uzaktan
Terkoz Gölünün bir ucu Ormanlı Köyüne kadar uzanır. Biz de gölün kenarından geçerek. Köyün Karadeniz kıyısına geçtik. Muhteşem bir manzara vardı karşımızda.
Balıkçılar
Hanım ve Ben
Kuş fotoğrafçısı da olduğum için fotoğraf makinama 500 mm objektifi taktım. Gözlerim havada geçen kuşları gözlüyorum. Yırtıcılar çok uzaktan geçiyordu. Fakat bir ara 200 bireylik büyük bir sürü geçti. Hemen fotoğrafladım. Sonradan baktım ki bunlar Tahtalı kuşları imiş.
Ormanlıdan ayrılma vakti geldi. Sırada Karacaköy beldesi vardı.
Oldukça eski bir yerleşim olan Karacaköyün eski belediye binası.
Karacaköyden sonra Yalıköye gelmiştik.
Köyün uzaktan görünüşü
Yalıköy sahilinden görüntüler
Artık dönüş yoluna geçmiştik. Kestaneliğe kadar hiç durmadan geldik. Buradan ayri bir güzergaha saptığımız için yol üstünde birkaç köy vardı. Bunları da ziyaret ettik. Kestanelikten Örcünlüye gederken Yunan işgaline karşı tankların geçişini engellemek için İsmet İnönü'nün yaptırdığı setleri ve arka plandaki toprakla örtülmüş gizlenme odacıklarını görebilirsiniz.
Örcünlü Köyü
Kızılcaali Köyü de uzaktan gözükmüştü.
Kızılcaali Köyünden Yassıören Köyüne doğru giderken. Tepeleri çıkınca Karadeniz ile Terkos gölünün ne kadar yakın olduğu aralarında kücük bir tepeciğin olduğu gözüküyordu.
Yassıören Köyü
Gezimizin son köyü Çilingirköy. Bu köy Gaziosmanpaşa'ya bağlıdır.
O gün çektiğim İspinoz fotoğrafları
Başka gezilerde görüşmek dileği ile Herkeze kazasız belasız sürüşler ve bol geziler diliyorum. Selamlar...
Üyesi olduğum "Türkiyenin Kuşları" www.trakus.org sitesinin birinci yaş günü kutlaması için düzenlenen yemeğe katılmak için Cumartesi öğleden sonra eşimle yola çıktık.
Kutlama Çatalca'nın Subaşı Köyü'ndeki bir restoranda yapılıyordu.
E-5 karayolunu kullanarak Çatalca'ya, oradan da Subaşı'na geçtik. Bu arada davete geç kalmamak için o gün fotoğraf çekemedik. Kutlama gece 23:00 da sona erdi, oradan doğruca Kestanelik Köyündeki otelimize geçtik.
Pazar sabahı saat 7 de ayaktaydık ve gezilecek birçok yer bizi bekliyordu.
O gün Çatalca ilçesinin 15 adet köyünü gezmiş olduk.
Otel odamızın penceresinden Kestanelik Köyü merkezi.
Çanakça köyünün uzaktan görünüşü
Çanakça Köyündeki benzin istasyonda güzel bir kahvaltı yaptık ve yolumuza devam ettik.
Dağyenice Köyü
Köy yollarında ben
Örencik Köyü (bu köy aynı zamanda Annemin doğduğu köydür).
Hisarbeyli Köyü
Ormanlı Köyü
Ormanlı Köyü uzaktan
Terkoz Gölünün bir ucu Ormanlı Köyüne kadar uzanır. Biz de gölün kenarından geçerek. Köyün Karadeniz kıyısına geçtik. Muhteşem bir manzara vardı karşımızda.
Balıkçılar
Hanım ve Ben
Kuş fotoğrafçısı da olduğum için fotoğraf makinama 500 mm objektifi taktım. Gözlerim havada geçen kuşları gözlüyorum. Yırtıcılar çok uzaktan geçiyordu. Fakat bir ara 200 bireylik büyük bir sürü geçti. Hemen fotoğrafladım. Sonradan baktım ki bunlar Tahtalı kuşları imiş.
Ormanlıdan ayrılma vakti geldi. Sırada Karacaköy beldesi vardı.
Oldukça eski bir yerleşim olan Karacaköyün eski belediye binası.
Karacaköyden sonra Yalıköye gelmiştik.
Köyün uzaktan görünüşü
Yalıköy sahilinden görüntüler
Artık dönüş yoluna geçmiştik. Kestaneliğe kadar hiç durmadan geldik. Buradan ayri bir güzergaha saptığımız için yol üstünde birkaç köy vardı. Bunları da ziyaret ettik. Kestanelikten Örcünlüye gederken Yunan işgaline karşı tankların geçişini engellemek için İsmet İnönü'nün yaptırdığı setleri ve arka plandaki toprakla örtülmüş gizlenme odacıklarını görebilirsiniz.
Örcünlü Köyü
Kızılcaali Köyü de uzaktan gözükmüştü.
Kızılcaali Köyünden Yassıören Köyüne doğru giderken. Tepeleri çıkınca Karadeniz ile Terkos gölünün ne kadar yakın olduğu aralarında kücük bir tepeciğin olduğu gözüküyordu.
Yassıören Köyü
Gezimizin son köyü Çilingirköy. Bu köy Gaziosmanpaşa'ya bağlıdır.
O gün çektiğim İspinoz fotoğrafları
Başka gezilerde görüşmek dileği ile Herkeze kazasız belasız sürüşler ve bol geziler diliyorum. Selamlar...
Son düzenleme: