çatalca Ve Köyleri Gezisi

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz haftasonu Eşim Seher ile yaptığımız Çatalca ve Köyleri gezimizin fotoğraf ve anılarını sizlerle paylaşmak istedim.
Üyesi olduğum "Türkiyenin Kuşları" www.trakus.org sitesinin birinci yaş günü kutlaması için düzenlenen yemeğe katılmak için Cumartesi öğleden sonra eşimle yola çıktık.
Kutlama Çatalca'nın Subaşı Köyü'ndeki bir restoranda yapılıyordu.
E-5 karayolunu kullanarak Çatalca'ya, oradan da Subaşı'na geçtik. Bu arada davete geç kalmamak için o gün fotoğraf çekemedik. Kutlama gece 23:00 da sona erdi, oradan doğruca Kestanelik Köyündeki otelimize geçtik.
Pazar sabahı saat 7 de ayaktaydık ve gezilecek birçok yer bizi bekliyordu.
O gün Çatalca ilçesinin 15 adet köyünü gezmiş olduk.

Otel odamızın penceresinden Kestanelik Köyü merkezi.
090320080905170001as1.jpg

anakatabelalr5.jpg

Çanakça köyünün uzaktan görünüşü

anakakyxo3.jpg

Çanakça Köyündeki benzin istasyonda güzel bir kahvaltı yaptık ve yolumuza devam ettik.

Dağyenice Köyü
dayeniceid6.jpg

Köy yollarında ben
kyyollarndarv7.jpg

Örencik Köyü (bu köy aynı zamanda Annemin doğduğu köydür).
rencikzb4.jpg

Hisarbeyli Köyü
hisarbeylija5.jpg

Ormanlı Köyü
ormanltabelafn1.jpg

Ormanlı Köyü uzaktan
ormanlkyek4.jpg

Terkoz Gölünün bir ucu Ormanlı Köyüne kadar uzanır. Biz de gölün kenarından geçerek. Köyün Karadeniz kıyısına geçtik. Muhteşem bir manzara vardı karşımızda.
ormanlmanzarapj8.jpg

Balıkçılar
ormanlbalklargw7.jpg

Hanım ve Ben
ormanlplaj1kg1.jpg

ormanlplaj2vf6.jpg

Kuş fotoğrafçısı da olduğum için fotoğraf makinama 500 mm objektifi taktım. Gözlerim havada geçen kuşları gözlüyorum. Yırtıcılar çok uzaktan geçiyordu. Fakat bir ara 200 bireylik büyük bir sürü geçti. Hemen fotoğrafladım. Sonradan baktım ki bunlar Tahtalı kuşları imiş.
ormanltahtalec7.jpg

Ormanlıdan ayrılma vakti geldi. Sırada Karacaköy beldesi vardı.
karacakytabelagb6.jpg

Oldukça eski bir yerleşim olan Karacaköyün eski belediye binası.
karacakybelediyebinaskf2.jpg

Karacaköyden sonra Yalıköye gelmiştik.
yalkytabelarl3.jpg

Köyün uzaktan görünüşü
yalkyuzaktannn0.jpg

Yalıköy sahilinden görüntüler
yalkysahil1zo7.jpg

yalkysahil2dr2.jpg

yalkysonrc8.jpg

Artık dönüş yoluna geçmiştik. Kestaneliğe kadar hiç durmadan geldik. Buradan ayri bir güzergaha saptığımız için yol üstünde birkaç köy vardı. Bunları da ziyaret ettik. Kestanelikten Örcünlüye gederken Yunan işgaline karşı tankların geçişini engellemek için İsmet İnönü'nün yaptırdığı setleri ve arka plandaki toprakla örtülmüş gizlenme odacıklarını görebilirsiniz.
tankengelleriay9.jpg

Örcünlü Köyü
rcnlkyxx4.jpg

Kızılcaali Köyü de uzaktan gözükmüştü.
kzlcaalikyuzaktanbo7.jpg

kzlcaalimd6.jpg

Kızılcaali Köyünden Yassıören Köyüne doğru giderken. Tepeleri çıkınca Karadeniz ile Terkos gölünün ne kadar yakın olduğu aralarında kücük bir tepeciğin olduğu gözüküyordu.
terkosglsj5.jpg

Yassıören Köyü
yassreneb1.jpg

Gezimizin son köyü Çilingirköy. Bu köy Gaziosmanpaşa'ya bağlıdır.
ilingirkypx4.jpg

O gün çektiğim İspinoz fotoğrafları
spinoz1wt5.jpg

spinoz2nn7.jpg

Başka gezilerde görüşmek dileği ile Herkeze kazasız belasız sürüşler ve bol geziler diliyorum. Selamlar...

Son düzenleme:
resimler görünmüyor,çok güzel yerler fotoları bekliyoruz. tşk.

resimler görünüyor.. çok güzel hocam eline sağlık.. güzel gezmişsin e tabi twinle gezilmezmi :rendeer:

merhaba arkadaşlar, dün akşam konuyu açtığımda fotoğrafların gözükmediğini ben de farkettim. Hemen Adminimize bir mesaj yolladım ve durumu izah ettim. Kendisinden yardım istedim. Zannedersem sorunu çözmüş ve şu an sorun yok.
Foyoğraflar çok iyi gözüküyor.
Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

çok güzel bir gezi yapmıssınız şimdideniz kenerları ne güzeldir tam gezilecek zaman ilkbahar

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Afrika twin le bu kadar kısa mesafeler yapmak, motorun raconuna ters :) cok güzel bi gezi olmus devamını bekliyoruz

muhteşem güzellikte ve de çok kaliteli fotoğraflar, kendim gezmiş gibi oldum çok teşekkür ederim :rendeer:

345

memleketimin her yanı ayrı bi güzel be:cat: motosikletle dahada güzel oluyor...gezenin fotorafları çekenin ellerine emeğine sağlık çok güzel...

Çok güzel bir gezi olmuş.Emeğinize sağlık.Kazasız sürüşler dilerim.Kendim gezmiş gibi oldum vallahi.:cherry:

Afrika twin le bu kadar kısa mesafeler yapmak, motorun raconuna ters :) cok güzel bi gezi olmus devamını bekliyoruz

Planlanmış bir gezi değildi zaten, aniden karar verilmiş günü değerlendirmek için yapılmış bir kış gezisi işte.
Havalar biraz daha ısınsın ki sen o zaman gör gezileri bizde.
Selamlar...

muhteşem güzellikte ve de çok kaliteli fotoğraflar, kendim gezmiş gibi oldum çok teşekkür ederim :rendeer:

Selam Emin Kardeş, gezilen yerler zaten güzeldi. Fotoğraf makinam da DSLR dir. Yani Dijital Profesyonel bir makina. Ben de fotoğraf çekmeyi severim ve beceririm hani.:)
Beğendiğine sevindim dosdum. Selamlar...

memleketimin her yanı ayrı bi güzel be:cat: motosikletle dahada güzel oluyor...gezenin fotorafları çekenin ellerine emeğine sağlık çok güzel...

Merhaba arkadaşım. Memleketimiz çok güzel gerçekten ama kıymet bilene tabii ki.
Güzel yorumun için teşekürler. İnşallah beraber de gezeriz bir gün.
Selamlar...

Çok güzel bir gezi olmuş.Emeğinize sağlık.Kazasız sürüşler dilerim.Kendim gezmiş gibi oldum vallahi.:cherry:

Merhaba Ömercik,
gezmedikten sonra motoru napayım.
Önümüz yaz, güzel gezilerde buluşmak dileği ile.
Selamlar...

Son düzenleme:
vay vay Tutkun(Memet bey)ne güzel gezmişsin elinize tekerinize sağılık.
insan bi alo yapr beraber turlardık hatta saray kıyıköye doğuru uzanırdık.
ama olsun yaz yeni geliyo ozaman gezeriz beraber.:cat:

13 nisandada bekliyoruz abi bulgaristan mt gezisine.sözün var hiç anlamam valla:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar