Call Of Duty 4 & Ekran Kartım Yetersizmiş..Tavsiye

http://ftp.e-kolay.net/bilgisayar/toolkit/aida32/aida32ee_350.exe

En iyisi Şu programı indir. Ordan Sisteminle ilgili herşeyi öğrenebilirsin.... :)

abi indirdim fena kafam karıştı beni aşar be abi...:pale:

işler karıştı anlasana. çipset agp destekliyor ama ekran kartın pci, ama pci mi yoksa pci-e mi belli değil.
ulan ne arıza adamsın sen yaw, bilgisayarında senin gibi keko.

bilgisayarım zamanın en iyisi...şimdide idare ederde kanka sana bişi sorcam...şimdi bu keko oyun üreticileri neden böyle gelişim yenilik adı altında kalite diye oyun kalitesini yükseltiyo..mesela bu oyunu oynamak için veya başka bir dalga motorunu pcde yapmak için makinalarnı parçalarını sattırmak için dimi herşey...yani bilişim dünyasındaki herşey birbiriyle bağlantılı...AMD INTEL...EA...oyun şirketleri...aklına gelen herşey birbirine aslında rakip değil...hepsi birbirine bağlantılı...

yani COD 2 kalite düzeyinde COD 4 neden olmuyor...en yeni oyun için ne tesadüfki yeni nesil pc gerekiyo...grafik açısından TV ye daha yakın olabilme dışında en iyi oyun kalitesi nedir anlayamıyorum...COD 2 bir üst sınır olsa taam işte daha ne...daha fazlasını beklemiyom istemiyom kardeşim...3-D bilmem ne kıçımamı sokam artıık yeniliği ya...

:queen:

Estafurullah metehan abi hepimizde var o köşeli jetonlardan.

Abi sen bilgisayarda oynayıp böyle etkilendiysen tek diyeceğim sana git bir playstation 3 de dene herhalde silahı kapar dalarsın D-DAY ayaana kadıköy e.

53 yaşındaki babamla need for speed underground da kapışıyom ben:queen:eek:yunu öğrendi virajlarda yanlıyo falan:queen:herkes sever bilgisayar oyunlarını.

kanka zaten Liselerde olan cinnetlerin nedenlerinden biride bu tarz film ve oyunlar...yahu bir taneside intihar etmese ona şaşıcam asıl...madem cinnet geçiriyon niye intihar ediyon dimi...halbuki cinnet değil bu...yani cezaevindeki şartlarıda bildiğinden götü yemiyo intihar ediyo...aslında akıllı bu psikopatlar...

bizim aney babay daha ceplerine gelen mesajı bile açamıyolar yane...:queen:

Tiger ve Nemrut , benim kartım AGP ama mete nin koyduğu resim gibi PCI yazıyor
Küçük bir not olsun :wiinkk:

Kapıcı abimde aynı dertten muzadirpmi acaba...reis COD 2 yi oyna hayat felsefen değişcek şerefsizim...:p

BU ürün iyi ama fiyatını bilmiyorum tabi ki. Sana tavsiyem Asusun 8500 ve üstü serisinden bir model alabilirsin hepsi DX10 destekliyor..

AMa şimdi baktım ki senin ekran kartın radeon 9250 yani AGP bende de bunun bir üst modeli var 9550 ki ben geçen sene bıraktım güncel oyun kurmayı çünkü emekli olmaya başladı bu modeller. Artık AGP 8x e olan destek azaldı gibi. Teknoloji PCI Ex. 'e geçmeye başladı. (Karbüratörlüden enjeksiyona geçiş yada kampanadan diske geçiş gibi bişey bu :p)

senin sistemine uyacak olan ürünler;

x1150 512 MB
x1650 512 MB
x1950GT 256 MB GDDR3

bilindik bir sanal mağazada bulabildiklerim bunlar. umarım işini görür.

sağlıcakla.

Allah razı olsun ya...yani birşeyi dikkatle incelersen o konuyu hatmediyo insan...ben ekran kartı konusunda uzman oldum 4 günde...:p

peki illa ATI alıcam diye bir kaide yok diyosun...o zaman ASUS da olabilir diyosan fiyat farkı dah apahalı olucak galiba...ASUS en kaliteli ürünleri üretir diye biliyorum...

zaten araştırdım, p4p800 çipset agp destekliyor, olsa olsa düz pci bir karttır (9250 lerin düz pci olanları da vardı) pci-e değildir diye düşünüyordum. artık senin bu mesajından sonra kesin emin oldum, anakart agp.
bir de 60 liraya bana cod4 oynatan kart bul demez mi gel de ayar olma :mrgreen:
ben hd3850 ler gelse de alsam 300 liraya diyorum, crysis için ancak bu gider. ama cod4 efektler açılmadığında çok ağır değil, 7300gt(85 ytl) bile düşük ayarlarda oynatabildi, 8600gt(170 ytl) ile 1024*768 full detay + 2xAA açtık akıcı bir şekilde oynadı, ama bunların agp si yok.
aslında 2.el bi 7600gs agp bulsa işini görecek bu keko nun ama agp ler 2. elde bile pahalı, enaz 100 lira ister sahibi. almışken 130 lira versin yeni bir x1650 agp alsın sıkıntı çekmesin diyorum ama boş çukur bulsa beleş mezar diye atlayacak içine bedavacı herif :queen:

abi 130 a varsa x1650 bi link atsana şekerim...sen beni yarı yolda bırakmazsın...İstanbul Avrupa yakasında bul he...tek tek baksam ohoo...hade kanka işe yara be...:p

İkinci el pc parçası için..
www.intkafe.com
veya
www.internetcafeciler.net
buradan ikinci el pc parçası alabilirsiniz arkadaşlar

sağol dostum...hemen bakıyom...:p

dün elektrik uçtu saat 22.30 da buraya yazamadım...saygılar...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bilgisayarım zamanın en iyisi...şimdide idare ederde kanka sana bişi sorcam...şimdi bu keko oyun üreticileri neden böyle gelişim yenilik adı altında kalite diye oyun kalitesini yükseltiyo..mesela bu oyunu oynamak için veya başka bir dalga motorunu pcde yapmak için makinalarnı parçalarını sattırmak için dimi herşey...yani bilişim dünyasındaki herşey birbiriyle bağlantılı...AMD INTEL...EA...oyun şirketleri...aklına gelen herşey birbirine aslında rakip değil...hepsi birbirine bağlantılı...
yani COD 2 kalite düzeyinde COD 4 neden olmuyor...en yeni oyun için ne tesadüfki yeni nesil pc gerekiyo...grafik açısından TV ye daha yakın olabilme dışında en iyi oyun kalitesi nedir anlayamıyorum...COD 2 bir üst sınır olsa taam işte daha ne...daha fazlasını beklemiyom istemiyom kardeşim...3-D bilmem ne kıçımamı sokam artıık yeniliği ya...
:queen:

hacı bu işin iki yönü var
biri dediğin gibi: şişir kodları sat kartları ye çorbayı şebekesi bunlar.
diğer yönü ise: gitgide artan görüntü kalitesi, bunu karşılamak için daha çok işlem yapan kartlara ihtiyaç duyuluyor. mesela cod 4 ü adamakıllı bir kartla oynarsan önünde gerçek adam yürüyormuş gibi his veriyor adamlar baya yaklaşmış sinema kalitesine emin ol.

abi 130 a varsa x1650 bi link atsana şekerim...sen beni yarı yolda bırakmazsın...İstanbul Avrupa yakasında bul he...tek tek baksam ohoo...hade kanka işe yara be...:p

ilk verdiğim 3 tane kart linkinde 130 a x1650 agp var, yine arbetus vatanbilgisayardan bir x1650 agp linki vermiş. hangisi işine gelirse git bak.
ama bu oyunları asıl efektleriyle açmak için yeni nesil olan hd2600 agp yi alman lazım bunu da belirteyim. bugün bitane de ben aldım hd2600pro, nefis bir görüntü kalitesi var. tabi benim anakart pci-e desteklediği için kart 130 a geldi bana :cherry:

hacı bu işin iki yönü var
biri dediğin gibi: şişir kodları sat kartları ye çorbayı şebekesi bunlar.
diğer yönü ise: gitgide artan görüntü kalitesi, bunu karşılamak için daha çok işlem yapan kartlara ihtiyaç duyuluyor. mesela cod 4 ü adamakıllı bir kartla oynarsan önünde gerçek adam yürüyormuş gibi his veriyor adamlar baya yaklaşmış sinema kalitesine emin ol.

ilk verdiğim 3 tane kart linkinde 130 a x1650 agp var, yine arbetus vatanbilgisayardan bir x1650 agp linki vermiş. hangisi işine gelirse git bak.
ama bu oyunları asıl efektleriyle açmak için yeni nesil olan hd2600 agp yi alman lazım bunu da belirteyim. bugün bitane de ben aldım hd2600pro, nefis bir görüntü kalitesi var. tabi benim anakart pci-e desteklediği için kart 130 a geldi bana :cherry:

tamamda abi bu kadar canlı nereye kadar...:phani o kadar sahici olursa oyundaki beyin bi gün bizi düdüklemesin pc başında...iş o noktaya kadarmı gelecek yani...

hayırlı olsun...dediğin kartlara bakıcam...ama abi sende bu dediklerini bi sahabından coma baktırsana birde...zana zahmet bana eziyet olur şimcik...ben x1650 2.el bulamam la...:wiinkk:

bah abi çekiyom ha...:p

Motosikleti
mete 2. ele bakma
sana diyorum agp işinin 2. eli yaştır. adam karta yenisinden daha çok istiyor, sayende baya kişinin kulağını çınlattım akşam akşam
pintilik yapma git al işte 130 luk kartı.
ama az kafan çalışıyorsa yeni anakart işlemci ram ve ekran kartı alarak işi kökünden çözersin ilerde agp sıkıntısıyla uğraşmazsın :wiinkk:
hepsi 400 e tamam olur seninkileri de 200 e elden çıkarabilirsen yeme de yanında yat.

mete 2. ele bakma
sana diyorum agp işinin 2. eli yaştır. adam karta yenisinden daha çok istiyor, sayende baya kişinin kulağını çınlattım akşam akşam
pintilik yapma git al işte 130 luk kartı.
ama az kafan çalışıyorsa yeni anakart işlemci ram ve ekran kartı alarak işi kökünden çözersin ilerde agp sıkıntısıyla uğraşmazsın :wiinkk:
hepsi 400 e tamam olur seninkileri de 200 e elden çıkarabilirsen yeme de yanında yat.

tamam kanka...ok...130 lirayı bayılırım acımam...sistemimi elletmek zorunda kalmak istemiyom ama...ona kalsa kasada eski...yani bunun sonu yok...2.66 lga 775 1m 1 ram var zaten...herhalde ekran kartıyla olayı bitirim...yani kanka ekran kartını değiştirsem yırtarım tahminen...yani COD 4 den daha fazla bir ihtiyacım olmaz bence...yani yumurta dayansın bir o zaman pc alırım...ama dediğim gibi şu an bu sistem bana idare eder...

son bir ricam...COD 4 ün minimum sistem gereksinimini yazdım ya...ordan 2.6 benim sistemin üstümü altımı onu deyiversen bi lütfen...yani işlemcim falan yetermi...hadi kartı hallettik...eğer kartı değiştirisem ama oyunu başka bir nedenle oynayamazsan sana düdütto düdütto kanka...habarın olsun...ne alaka dicen..işte eyle...:p

Motosikleti
o işlemci, 1 gb ram ve dediğim ekran kartıyla pek takılmadan oynarsın oyunu. ama en yüksek detayda oynamayı unut, x1650 full ayarları desteklemiyor.

o işlemci, 1 gb ram ve dediğim ekran kartıyla pek takılmadan oynarsın oyunu. ama en yüksek detayda oynamayı unut, x1650 full ayarları desteklemiyor.

aman abi desteklemesin...ben oynayımda şu oyunu bi...ayarlarıda bilmiyom ya ben...neyse oyun açılsın onu sora sorarız...en düşük ayarlara nası getircem olayı ayrı bir topik konusu...:p

Motosikleti
ohoo oo deve süveyş kanalını sırıkla atladı haberin yok cartman bey kardeşim

Abi senin anakart ekran kartı giriş yuvası AGP , yeni ve performanslı ekran kartlarının yuvaları PCI-E , birbirine uymuyo yani AGP ve PCI-e ekran kartları. Yeni ekran kartı alman ileride gene değişmen için , seçenek ve performans için mantıklı ama bunun için anakartını değiştirmen gerek.Tabi değişirken ramlarını değişmende daha hayrına hatta yeni anakarta takamaya bilirsinde eski ramlarını.Yapmışken CPU da değişirsin vs vs böyle gider.Dediğin tür ve yeni oyunları oynaman için zaten sadece ekran kartı yeterli değil diğer elemanlarınında hızlı olması lazım yoksa darboğaz oluyo.
Ama yok sadece AGP ekran kartını değişeyim dersen
512MB ATI Radeon X1650 Pro (AGP8X) 160$ civarı yada daha pahalı bi kaç seçenek daha var herhalde pek takip etmiyorum bu ara.Ama artık AGP ekran kartı devri bitti gibi daha yeni oyunlar için bulman zor AGP ekran kartı.
Sen en iyisi birini okut o bilgisayarı , sonra yeni bişe al en mantıklısı o.

ulan mehendis beg gönder kargoyla bir ekran kartıda topak kapansın...öküz ölsün ortaklık bitsin...:p

hah...bana biri kaydırdımı hemende hoşuna gider ...:p

öküzler girsin emi tarlana al artık şu kartı uğraştırma milleti...
popüler olcam diye bi haftadır aynı muhabbett.....
dagılın leynnnnnnn

bre sefil! sana x1650 al dedim sen konuyu 4 sayfa uzattın gene en sonunda dediğime geldin :queen:

kanka vesileyle bilgi sahabı olduk...şunu al bunu al ayrı mevzu...işin detay ayrı mevzu...geyik meyik örendik...

Abi senin anakart ekran kartı giriş yuvası AGP , yeni ve performanslı ekran kartlarının yuvaları PCI-E , birbirine uymuyo yani AGP ve PCI-e ekran kartları. Yeni ekran kartı alman ileride gene değişmen için , seçenek ve performans için mantıklı ama bunun için anakartını değiştirmen gerek.Tabi değişirken ramlarını değişmende daha hayrına hatta yeni anakarta takamaya bilirsinde eski ramlarını.Yapmışken CPU da değişirsin vs vs böyle gider.Dediğin tür ve yeni oyunları oynaman için zaten sadece ekran kartı yeterli değil diğer elemanlarınında hızlı olması lazım yoksa darboğaz oluyo.
Ama yok sadece AGP ekran kartını değişeyim dersen
512MB ATI Radeon X1650 Pro (AGP8X) 160$ civarı yada daha pahalı bi kaç seçenek daha var herhalde pek takip etmiyorum bu ara.Ama artık AGP ekran kartı devri bitti gibi daha yeni oyunlar için bulman zor AGP ekran kartı.
Sen en iyisi birini okut o bilgisayarı , sonra yeni bişe al en mantıklısı o.

dostum haklısın...yeni bir kasa toplatma işide aklıma girdi...:cat:

öküzler girsin emi tarlana al artık şu kartı uğraştırma milleti...
popüler olcam diye bi haftadır aynı muhabbett.....
dagılın leynnnnnnn

kanka 130da az pere değil...du la sistem bakayım ben bi...:)

abiler gogılda arama yapıyom...gorumlarda son drıverları indirsen yeter diyolar...

33. NhakaN - 19 Kasım 2007
call of duty 4 oyunu gerçekten çok güzel olmuş. Oyunu bitirdim. Fakat oyundaki tek eksik çok kısa sürmesi. 4 tane hedefiniz var onları öldürdükten sonra bitiyor oyun. Ama gerçekten o 4 hedefi öldürmedeki son sahneler müthiş ötesi. Grafikler oyun senaryosu çok güzel. herşey güzel yani.
ATİ RADEON 9250 de çok rahat oynaya bilirsin. son driver ları indirmen yeterli. 1024×768 çözünürlük tavsiyemdir. Saygılar.

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/12/call-of-duty-4-demosu-cikti/

abiler bide buna baksanıza...hibinyo taygır bak 50 gaymeye ekran kartı var naaaberrr...

Sapphire Radeon 9600 Pro AGP 8x Ekran Kartı

Sistem upgrade nedeniyle satıyorum. Çok güzel ve kuvvetli bir ekran kartı. 2 Yıl önce Vatan Bilgisayar/Bostancı'dan satın aldım. Faturasını bulamadığım için garanti süresi bitti diyerek açıklamaya ekledim. Halen bu ekran kartını kullanıyorum. Satış gerçekleştiği anda demonte edip güvenli şekilde kargolayacağım. 6 Kasım'da piyasaya çıkan Call Of Duty 4 PC oyununu mükemmel ve takılmadan oynayabiliyorum. Bu ekran kartının en büyük özelliği Orjinal Driver CD 'sinin içinde yer alan program sayesinde Overclock yapılabilmesidir. Satın alacak arkadaşa Orjinal Driver CD 'nin yanında ayrıca son Driver verisyonu olan ATI Catalyst 7.10 CD ye çekip gönderilecektir. Ekran kartında herhangi bir sorun yoktur ve servis görmemiştir.

Teknik Özellikler
ATI Radeon 9600XT GPU
128-bit çekirdek
128-bit 256MB yüksek performanslı çift kanal DDR bellek
AGP 8X ve 4X destekli
DirectX 9.0 için tam donanım desteği
Son Open GL versiyonları için tam destek
SMARTSHADER™ 2.0 teknolojisi sayesinde, kullanıcılara en son 3D oyunlarda ve uygulamalarda komplex, sinema kalitesinde görsel efektler sunar.
SMOOTHVISION™ 2.1 teknolojisi, performanstan ödün vermeden, 3D objelerin kenarlarındaki tırtıklı görüntüyü kaldırır, kaplamalardaki detayları ortaya çıkarırak görüntü kalitesini artırır.
TRUFORM™ 2.0 teknolojisi, 3D objelerin poligon sayısını artırır, bu sayede ekranda daha yumuşak hatlara sahip 3D objeler görürsünüz.
128-bit kayar-nokta renk hassasiyeti daha geniş ölçekte renk ve parlaklığa olanak sağlar.
D-Sub çıkış S-Video çıkış DVI çıkış

abiler bu nasıl...açık artırmada...alsammı...ama artırma kapanmışmı la...anlamadım...

http://urun.gittigidiyor.com/Sapphire-256MB-9600PRO-AGP_W0QQidZZ6804172

Son düzenleme:
Motosikleti
ula ayu 9000 serisinin en güçlü kartı olan 9800 ile denedik bu oyunu, en düşük ayarlarda. efektler berbat kalıyor çünkü açamıyor. oynanırlık ise çok kötü değil ama az detaylı haritalarda yetersiz. 9250 yanından bile geçemez, 9600xt ile slayt gösterisi izlersin, istediğin driveri indir.
ulan adamlar kartları öyle bir anlatmış ki crysis i bile açacak sanar senin gibi cahiller.
ama suç bende, nanköre niye iyilik yaparsın; tavsiye verende kabahat, var bildiğin gibi yap.

ula ayu 9000 serisinin en güçlü kartı olan 9800 ile denedik bu oyunu, en düşük ayarlarda. efektler berbat kalıyor çünkü açamıyor. oynanırlık ise çok kötü değil ama az detaylı haritalarda yetersiz. 9250 yanından bile geçemez, 9600xt ile slayt gösterisi izlersin, istediğin driveri indir.
ulan adamlar kartları öyle bir anlatmış ki crysis i bile açacak sanar senin gibi cahiller.
ama suç bende, nanköre niye iyilik yaparsın; tavsiye verende kabahat, var bildiğin gibi yap.

taam kanka bilmiyoz hemen kızma...:pale:

Motosikleti
taam kanka bilmiyoz hemen kızma...:pale:

kızılmayacak gibi değilsin ki, senin bize güvenin yok mete. o adamların süper kart diye tanıttıkları 9600 pro yu ben 3 sene önce kullanıyordum (ozaman için çok iyiydi ama şimdi 20 lira verip almam), ve ozamandan bu yana enazından 5 tane daha ekran kartı değiştirdim. ne yapacağını da biliyorum, ne yapamayacağını da.
senin için 2. elleri araştırdım, işini görür birşey var mı diye. baktım hep bunun gibi eski, vasat kartlar var istediğin fiyata. iş görecek olanlar da 100 liradan aşağıya değil. ozaman eskiyle hiç uğraşma dedim git adamakıllı bir kart al, ama sen internette okuduğun 2 yoruma bizi paspas ettin.
adam 9250 ile cod 4ü çok güzel oynamış (3 yıl öncesinin en berbat kartlarından biri, diğeri de fx5200 dü), grafikler süpermiş, sm4.0 kullanan bir oyunda desteklemeyen bir kartla hangi grafikleri gördü acaba :) bir de bizimkiyle görse oyunu ne der merak ediyorum.

kızılmayacak gibi değilsin ki, senin bize güvenin yok mete. o adamların süper kart diye tanıttıkları 9600 pro yu ben 3 sene önce kullanıyordum (ozaman için çok iyiydi ama şimdi 20 lira verip almam), ve ozamandan bu yana enazından 5 tane daha ekran kartı değiştirdim. ne yapacağını da biliyorum, ne yapamayacağını da.
senin için 2. elleri araştırdım, işini görür birşey var mı diye. baktım hep bunun gibi eski, vasat kartlar var istediğin fiyata. iş görecek olanlar da 100 liradan aşağıya değil. ozaman eskiyle hiç uğraşma dedim git adamakıllı bir kart al, ama sen internette okuduğun 2 yoruma bizi paspas ettin.
adam 9250 ile cod 4ü çok güzel oynamış (3 yıl öncesinin en berbat kartlarından biri, diğeri de fx5200 dü), grafikler süpermiş, sm4.0 kullanan bir oyunda desteklemeyen bir kartla hangi grafikleri gördü acaba :) bir de bizimkiyle görse oyunu ne der merak ediyorum.

kanka anlamadın beni...kızıyon ama demek istediğim benimkide atı 9250...yanı drıverlarla oynarsın diyor...onu kastettim...burada yazan bir arkadaşta son drıver mevzusundan bahsetti ya...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar