Call Of Duty 4 & Ekran Kartım Yetersizmiş..Tavsiye

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kanka anlamadın beni...kızıyon ama demek istediğim benimkide atı 9250...yanı drıverlarla oynarsın diyor...onu kastettim...burada yazan bir arkadaşta son drıver mevzusundan bahsetti ya...

senin anlamadığın da şu: o karta ne driveri yüklersen yükle performansı artmaz
ne demişler, eşşeğe altın semer vursan da gene eşşektir, o misal.
al sana son driver ların linki indir:
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html
sayda açıldıktan sonra ortada catalyst software suite yazısına tıkla 46 mb

senin anlamadığın da şu: o karta ne driveri yüklersen yükle performansı artmaz
ne demişler, eşşeğe altın semer vursan da gene eşşektir, o misal.
al sana son driver ların linki indir:
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html
sayda açıldıktan sonra ortada catalyst software suite yazısına tıkla 46 mb

hehe...tamda hankısını indirem diye seni çıldırtacakken...mesajı değiştirdin linkin damarını verdin...:queen:sağol kanka...

Motosikleti
hehe...tamda hankısını indirem diye seni çıldırtacakken...mesajı değiştirdin linkin damarını verdin...:queen:sağol kanka...
tahmin ettiğim için direk linki verdim zati
sorsak internet kurdusun.
bir ekran kartı driveri indirmesini bilmiyorsun, bilgisayar senin neyine :queen:

kanka oda olmadı error veriyor...ımeygşekde arızalı yükleyemedim dalgayı...sağol kanka yardımların için...gerçi iki gıçı kırık link attın başka bi numaran yok ama olsun yinede sağol...:p

cartman efendide ekran kartı yollayacaktı bana...güya...adı mehendis işte...plastik aksam mehendisi...:p

Motosikleti
baltazar' Alıntı:
kanka oda olmadı error veriyor...ımeygşekde arızalı yükleyemedim dalgayı...sağol kanka yardımların için...gerçi iki gıçı kırık link attın başka bi numaran yok ama olsun yinede sağol...:p

cartman efendide ekran kartı yollayacaktı bana...güya...adı mehendis işte...plastik aksam mehendisi...:p

ula hazır linkten bile indiremiyorsan sana bişey demiyorum, ümitsiz vakasın sen.

parayı onla beraber mi kazandın da adamdan beleşe kart istiyorsun.
cartman kardeşim şuna plastikten bi ekran kartı yap öbürünü kullanamaz zati :queen:

ula hazır linkten bile indiremiyorsan sana bişey demiyorum, ümitsiz vakasın sen.

parayı onla beraber mi kazandın da adamdan beleşe kart istiyorsun.
cartman kardeşim şuna plastikten bi ekran kartı yap öbürünü kullanamaz zati :queen:

kanka bunu dedi...bende ilgili linke gittim...Mıcrosoftta senin gibi direkt link verdi...yükledim anında ERROR verdi...yani bi halt yiyo makina annamamak kötü bişey la...

Motosikleti
karta .net framework bile yüklenmiyorsa nasıl yeni driver kuracan. kaldı ki driverin içinde .net olması lazım zati.
uğraşıyoruz ama boşa, o karta bilmemne driverini yüklesen de o oyunu oynayamayacan. ya paşa paşa gidip dediğim kartı alacan ya da böyle pintovski gibi ..okunda bit arayacan :queen:

karta .net framework bile yüklenmiyorsa nasıl yeni driver kuracan. kaldı ki driverin içinde .net olması lazım zati.
uğraşıyoruz ama boşa, o karta bilmemne driverini yüklesen de o oyunu oynayamayacan. ya paşa paşa gidip dediğim kartı alacan ya da böyle pintovski gibi ..okunda bit arayacan :queen:

bi anlayabilsem bu makinayı Fazıl Say olucam...:p

Abi sana ben tavsiye edeyim ;

Oncelıkle ekran kartın cok eskı bır model 9250 serısı atı cok zayıf kalır.
Benım tavsıyem fıyat ıyı olsun fakat her oyunu oynayım dıyorsan suan onercegım

SAPPHIRE ATI HD 2600 XT ULTIMATE 256MB 128BIT DDR3

.
Butcem var ılerdekı cıkıcak oyunlarıda rahatca oynasın dıyorsan tavsıyem
budur.
SAPPHIRE ATI HD 3850 512MB 256BIT GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16

Bu ekran kartı Nvidianın 8800 serısıne bazı testlerde gerıde kalsada fiyat/performans lideri bu ekran kartı ılan edıldı.

Bırde bu var

SAPPHIRE ATI HD 3870 512MB 256BIT GDDR4 (DirectX 10.1)

Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
Bellek : 512MB GDDR4
Chipset : HD 3870 / RV670
Çekirdek Hızı : 775MHz
Bellek Hızı : 2250MHz

Steam İşlemcisi: 320
Bellek Veriyolu : 256bit
Vga Slot : PCI Express 16X
Üretim Teknolojisi : 0.55 Mikron
Transistör Sayısı : 666 Milyon

Yok yaw ben internetcafeciydim 2 ay önce :)
Atinin kendi sitesi orası hep ordan yüklüyodum bişey olmaz dene sen..
128i bilmem ama 256 mb ekran kartı bu oyunu çalıştırır :)

İsteyen olursa oyunun linkini koyabilirim :)

ati x300 var pc de piyasada ikinci eli 19 dolara düşmüş :cyclopsan

cod4 ü çatır çatır oynadım bitti

pro street'ide oynuyor fakat ben oyuna ısınamadım

@ metehan,
ekran kartı yuvası AGP mi PCI-Ex mi?
sana gelen bilgisayarcı arkadaşın(elinde harddisk ile gelen) sana bir şey tavsiye ettiyse onu dinle.
yine de buraya danışmak istiyorsan ben söyleyeceklerim şunlardır;
öncelikle mevcut ekran kartının en güncel yazılımını bulup(internet) onu kur.
oyunun menüsüne girebiliyorsan menüye gir ve oyunun görüntü ayarlarını en düşük kaliteye getir.
eger sonuç negatifse ekran kartını değiştirmek gerekecek.
bunu yapmak çok zor bir şey değil fakat bu işten anlamıyorsan başına masraf açabilirsin.
bu kademede bilen birisinden yardım almak senin yararına olacaktır.

kart olarak uygun tavsiyede bulunabilmem için ekran kartı yuvasının AGP mi yoksa PCI-Ex oldugunu belirtmelisin. (eger 2 sene önce ortalama veya üst sınıf bir sistem aldıysan muhtemelen ekran kartı yuvan PCI-Ex'tir. Eger merak edip kasanı felan açtıysan AGP slotu muhtemelen kahverengi renke sahiptir ve diger slotlara göre daha uzun bir slottur. ekran kartının hangi kart olacagını sorarsan monitörünü bilgisayarın arkasına taktıgın çıkışa sahip olan karttır. kasanın içi ile ugraşırken vücudundaki statik elektrigi boşaltmanda -topraga,metale vs. iletkene temas ederek- fayda var)

motosiklet forumunda donanım tavsiyesi alırsan böyle olur. bir nemrut olayı yakalamış sanırım.
ati radeon 9250 kullanıyorsan anakartın büyük ihtimalle agp destekli
nerden bulacan şimdi agp ekran kartını? miyadı doldu onların, nadiren üretiliyor. neyse önce anakartının grafik arabirimi ne onu öğrenmelisin ona göre tavsiye yapabiliriz, pci-e mi agp mi artık......

babaçi
x300 ile cod4 ü açamaman lazım, shadermodel 2 desteklidir o kart. açsan bile o ekran kartı bu oyunun yanından bile geçemez. sen ya farklı bir oyun kurdun ya da ekran kartın başka birşey.

cartman
önerdiğin kart iyi fakat hem nvidia hem çok pahalı(300$). 200$ a ati hd3850 ler geliyor hem dx10.1 hem sm4.1 destekli, ayrıca uvd ve hd video hızlandırma özellikleri var.
bir de nvidia kartların görüntü kalitesi ati kartların görüntü kalitesinin yanında hiçtir, bizzat yaşadığım bir durum bu.

mete bi şunu dene directX son sürümü oyunun cd lerinin içinde vardır onu kur ağbi
peşine : başlat tıkla ağbi, çalıştır tıkla ağbi , yaz dxdiag tamam de. snr Directx Diagnostic Tool açılır ordan sound 1 tıkla peşine Full acceleration'nu Basic acceleration yap oyuna gir :cherry: bi dene bakiim yerse okeytoo :wiinkk:

Abi sen bence yeni bir sistem al baştan çünkü senin bilgisayarın miladı dolmuş yeni çıkan oyunlar için.Çıkan HD vb gibi yeni nesil özellikleri kaldırmaz kaldırsada bi keyif almazsın ben sana söliyim.

Eğer bu işe para yatırırım diyorsan sana toplama bir bilgisayar almanı yada yeni nesil konsolları öneririm(Playstation 3,Xbox 360).Ama konsol benim kendi tercihimdir daha uzun süre ve dertsiz oynarsın.

Ben her 2 senede bir bilgisayara 2 milyar para veriyorum.Ama bu sene canıma tak etti playstation 3 ü yapıştırdım rahatladım.

Ne oyun yükleme derdi ne küçük ekran derdi var tak dev ekran LCD tv ye adam yanındaymış gibi görüntü,sesi de aç abi sanarsın savaş yanında oluyor.

Ben bilgisayara harcadığım parayla kendime VFR alırdım:pale:

PCI olması lazım..........

Tiger ve Nemrut , benim kartım AGP ama mete nin koyduğu resim gibi PCI yazıyor.

Küçük bir not olsun :wiinkk:

BU ürün iyi ama fiyatını bilmiyorum tabi ki. Sana tavsiyem Asusun 8500 ve üstü serisinden bir model alabilirsin hepsi DX10 destekliyor..

AMa şimdi baktım ki senin ekran kartın radeon 9250 yani AGP bende de bunun bir üst modeli var 9550 ki ben geçen sene bıraktım güncel oyun kurmayı çünkü emekli olmaya başladı bu modeller. Artık AGP 8x e olan destek azaldı gibi. Teknoloji PCI Ex. 'e geçmeye başladı. (Karbüratörlüden enjeksiyona geçiş yada kampanadan diske geçiş gibi bişey bu :p)

senin sistemine uyacak olan ürünler;

x1150 512 MB
x1650 512 MB
x1950GT 256 MB GDDR3

bilindik bir sanal mağazada bulabildiklerim bunlar. umarım işini görür.

sağlıcakla.

Abi senin anakart ekran kartı giriş yuvası AGP , yeni ve performanslı ekran kartlarının yuvaları PCI-E , birbirine uymuyo yani AGP ve PCI-e ekran kartları. Yeni ekran kartı alman ileride gene değişmen için , seçenek ve performans için mantıklı ama bunun için anakartını değiştirmen gerek.Tabi değişirken ramlarını değişmende daha hayrına hatta yeni anakarta takamaya bilirsinde eski ramlarını.Yapmışken CPU da değişirsin vs vs böyle gider.Dediğin tür ve yeni oyunları oynaman için zaten sadece ekran kartı yeterli değil diğer elemanlarınında hızlı olması lazım yoksa darboğaz oluyo.
Ama yok sadece AGP ekran kartını değişeyim dersen
512MB ATI Radeon X1650 Pro (AGP8X) 160$ civarı yada daha pahalı bi kaç seçenek daha var herhalde pek takip etmiyorum bu ara.Ama artık AGP ekran kartı devri bitti gibi daha yeni oyunlar için bulman zor AGP ekran kartı.
Sen en iyisi birini okut o bilgisayarı , sonra yeni bişe al en mantıklısı o.

abiler ablalar bugün İnternet kafeci arkidişimin yanına gittim...arabada vardı üşenmedim...20:00 gibi pcyi yanına götürdüm...kasayı açtık...bizim dalga motoru AGP imiş...haydi gözümüz aydın...şimdi sadece Cal of duty 4 değilde...nhankı oyun çıkarsa çıksın oynamak istiyom dedim...bana önerdiği ekran kartıda bu oldu...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=204&productid=bd49985&nc=1

SAPPHIRE HD 2600 PRO 512MB 128BIT (DirectX 10) AGP EKRAN KARTI (11115-01-20R)

SAPPHIRE HD 2600 PRO 512MB AGP (11115-01-20R )

AGP istediniz, DirectX 10 istediniz, yüksek performans istediniz…

AGP’de DirectX 10 devrimi Sapphire HD 2600 PRO ile başlıyor !

HD 2000 Serisinin Avantajları :

DirectX 10

HD 2000 serisi ekran kartları DirectX 10’u donanımsal olarak eksiksiz destekliyor.

Donanımsal 1080P HD DVD ve Blueray

HD 2000 serisi ekran kartları 1920x1080 çözünürlüğündeki HD görüntüleri içerisinde yer alan özel UVD işlemcisi ile donanımsal olarak hızlandırabiliyor. Standart bir ekran kartında HD film izlerken işlemci %90 oranında çalışırken, HD 2600 içeren bir sistemde işlemci %15-20 seviyesinde çalışıyor.

65nm Üretim Teknolojisi

HD 2000 serisi ile ekran kartı dünyası 65nm üretim teknolojisi ile tanışıyor. 65nm ile üretilen yeni nesil grafik işlemciler çok az ısınıyor ve daha az güç tüketiyor.

HD 2600 PRO 512MB AGP

HD 2600 PRO AGP, AGP’de DirectX 10 destekli ideal fiyat/performans kartıdır.

120 Steam işlemcisi sayesinde DirectX 9 ve yeni nesil DirectX 10 oyunlarında Nvidia 8500GT’den üstün performans sunar.

DirectX 10 desteği ile Crysis, Company of Heroes, Call of Juarez, Lost Planet gibi oyunlarda yeni nesil efektlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaliteli Güç Kaynağı Tavsiye Edilir :

HD2600 PRO AGP’de ek güç girişi yer alır. 12V kanal çıkışı düşük olan güç kaynakları içeren sistemler kitlenebilir veya “vpu recovery” hatası ile oyundan düşüp masaüstüne geri dönebilir.

Sapphire, yüksek performans için High Power, OCZ ve PC Power & Cooling güç kaynaklarını tavsiye eder.

Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
Bellek : 512MB DDR2
Chipset : ATI HD 2600 PRO / RV630PRO
Çekirdek Hızı : 600MHz
Bellek Hızı : 800MHz
Steam İşlemcisi : 120
Bellek Veriyolu : 128bit
Vga Slot : AGP 8X
Transistör Sayısı : 390 Milyon
Soğutma : Aktif

3D Görüntü Kalitesi :
Piksel Shader Versiyonu: 4.0
DirectX : DirectX 10 SM4.0
OpenGL : 2.0
Bellek Optimizasyonu : Hyper Z HD

Video Kalitesi :
Adaptive De-Interlace : Video Shader HD
Video Hızlandırma : VC-1, H.264, DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4

Görüntüleme Desteği :
TV Out Desteği : Var - 1024x768 / 1080i
Çift Monitör Desteği : Var - Hydravision 3
DVI : Var. 2 adet DVI-I
HDTV Uyumlu : Evet
HDCP Hazır : Evet
Dual-Link Özelliği: 2
Doğal Görüntü Desteği : 10-bit / 1 Milyar Renk
3D Grafik Çözünürlüğü : 2560x1600

Kutu İçeriği :
Sürücü Cd’si : Var
HDTV Kablosu : Var. 7pin
DVI-VGA Dönüştürücü : Evet
4-pin güç kablosu : Var

TÜM SAPPHIRE EKRAN KARTLARI 2 YIL BİREBİR DEĞİŞİM GARANTİSİ İLE SATILMAKTADIR.

taygırın dediği gibi 200 gayme girecek gibi bana...

Bizde 129,00 USD + KDV
KDV Dahil 178,86 YTL
Havale ile 173,49 YTL (%3 Havale İndirimi)

arkadaşım 20 ytlye takabileceğini söyledi...aslında para almıcaktı ama ben dedim almazsan bidaha gelmem diye...birde Crysıs Need for Pro Strett Transformers fıfa 08 flana bayağı oyun yüklücek ağaya beleş...:p

abiler 2.elde bulamadım bu kartyı...siz bulabilirseniz bana haber verin taammı...bayramdan önce bu iş bitsin...:rendeer:

yardımlar...katılım...için teşekkür ederim..

http://atlantabilgisayar.net/index.php?sp=1358

bu sitede 166 gayme...daha ucuz bulan vaaaamı...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Paran peşinse Mecidiyeköy'e hadi nash..

Motosikleti
ula meteyeviç pintovski kardeşim. kart 1. elde yeni, 2. elini nasıl bulacan. 175 ytl ye 2600pro gibi bir kart buldun hala daha ucuzunu arıyorsun. bu arada benim sana linkini gösterdiğim 2600pro değil 2600xt, yani daha hızlı olanı haberin olsun. ama hd2600pro da yeter, crysis bile oynarsın.

ilk verdiğim 3 tane kart linkinde 130 a x1650 agp var, yine arbetus vatanbilgisayardan bir x1650 agp linki vermiş. hangisi işine gelirse git bak.
ama bu oyunları asıl efektleriyle açmak için yeni nesil olan hd2600 agp yi alman lazım bunu da belirteyim. bugün bitane de ben aldım hd2600pro, nefis bir görüntü kalitesi var. tabi benim anakart pci-e desteklediği için kart 130 a geldi bana :cherry:

kanka sakalın yokki sözünü dinleyelim...:psonucta doğru yola geldik kırbaçla...:psağol...:cat:

Paran peşinse Mecidiyeköy'e hadi nash..

para peşin kırmızı deve...abi çok pere ya...200 gaymede koycak bana...en çok 60 veririm diyordum...olmadı...bi modifiye lazım arada bir yatırım yapılmalı ama 200 de çok gibi...

ula meteyeviç pintovski kardeşim. kart 1. elde yeni, 2. elini nasıl bulacan. 175 ytl ye 2600pro gibi bir kart buldun hala daha ucuzunu arıyorsun. bu arada benim sana linkini gösterdiğim 2600pro değil 2600xt, yani daha hızlı olanı haberin olsun. ama hd2600pro da yeter, crysis bile oynarsın.

evet kanka...2.el yok...hangi link kanka...mesajlarına baktım hepsi x1000 li seri...:pale:

Aynı seyı bende onerdım ATı ekran kartını.Pcı-Ex olarak varsaydım cunku daha bılgısayarı alalaı 1 ay oldu herhalde.

Agp ekran kartları mevcud pıyasada var hemde yenı GPU lu olanlarıda var.Ancak fiyatları bıraz pahalı olmasına ragmen PCI-Ex performansında degıller Agp 8x verı yolu destekler PCI-Ex 16X verı yolu bant genıslıgını destekler.

Bu arada 9250 serisi PCI-Ex olarak yok.Agp olarak var ve senın suanda PCI-Ex ekran kartı kullanman ıcın abi anakartınıda PCI-Ex desteklı CPU ve RAm türü ve hızlarına uyumluluk gosterecek bır anakart alman gerekecek.Bunun ustune bıde ekran kartı kouydugumuzda malıyet ıyıce artacak.Sen ılla Anakartı degıstırmeden ıyı oyun oynamak ıstıyorum dersen onercegım ekran kartları bunlar ve pıyasada bulabılırsın abi

SAPPHIRE ATI HD 2600XT 256MB 128BIT GDDR3 (DirectX 10) AGP 8X EKRAN KARTI

SAPPHIRE HD 2600 PRO 512MB 128BIT (DirectX 10) AGP EKRAN KARTı

SAPPHIRE ATI RADEON X1950 GT 256MB 256BIT GDDR3 AGP EKRAN KARTI (11112-00-20R)

Pıyasada iyi AGP ekran kartları gordugun gıbı var.

BOld olarak yazdıgım senın sıstemıne uygun olan AGP verıyolu desteklı ve DirectX 10.0 oyunlarını ve HD filmeleri destekleyen bir ekran kartı.

Bu ekran kartında 800mhz GPu hızı ve uzerındekı DDR3 ramları 1400mhz frekanslarda calısıyor.Üzerinde yenı nesıl oyunlar ıcın
Piksel Shader 4.0 , DirectX 10 SM4.0 OpenGL 2.0 var.

Agp grafık kartları platformunda tavsıye edebılcegım en ıdeal ekran kartı budur.

Nıtro sağolsun nokta atışı yapmış...:cat:

taygır temem len hemen coşma...

Hakkaten fena değil. Ben bile düşünmeye başladım. :)

ya mantıklı düşünürsek bu rakamlara değer...ayakkabı elbise bilmemneye para veriyoruz...bir pc olmuş bilmem ne kadar..pc ye modifiye en mantıklı olan şey...200 gaymeye takviye gerekir bence...önemli olan güç kaynağı olsunki voltaj düşmesinde falan makine yanmasın...ram mam çok pere..ah COD 2 yi oynasanız(belkide oynadınız)...beni anlarsınız...CRYSIS ı merak ediyom ben...

Motosikleti
ya mantıklı düşünürsek bu rakamlara değer...ayakkabı elbise bilmemneye para veriyoruz...bir pc olmuş bilmem ne kadar..pc ye modifiye en mantıklı olan şey...200 gaymeye takviye gerekir bence...önemli olan güç kaynağı olsunki voltaj düşmesinde falan makine yanmasın...ram mam çok pere..ah COD 2 yi oynasanız(belkide oynadınız)...beni anlarsınız...CRYSIS ı merak ediyom ben...
asıl mantıklı olan agp yi terketmek mete.
bu arada merak etme ben senin yerine oynadım crysis i :cherry:
cod4 daha hareketli.
iş harekete geldi mi quake3 ün üstüne tanımam.

asıl mantıklı olan agp yi terketmek mete.
bu arada merak etme ben senin yerine oynadım crysis i :cherry:
cod4 daha hareketli.
iş harekete geldi mi quake3 ün üstüne tanımam.

agp terketmek ha demeyle olmuyo dimi..ben şimdi PCI ya geçmek istesem napmam lazım...onla birlikte ne değişir...

Quake 3 var kanka...sarmıyo ya...bi oraya bi buraya...canavarla zıplıyo falan...bilincsizce oynanan oyunlar bunlar...:)

Motosikleti
agp terketmek ha demeyle olmuyo dimi..ben şimdi PCI ya geçmek istesem napmam lazım...onla birlikte ne değişir...

Quake 3 var kanka...sarmıyo ya...bi oraya bi buraya...canavarla zıplıyo falan...bilincsizce oynanan oyunlar bunlar...:)

anakart işlemci ve ram değişecek hacı, komple temizlik yani.

quake3 ün güzel yanı orda ya, hiç düşünmeden sadece refleksle hareket ediyorsun. aslında bu hiç birşey düşünmemek işi tam sana göre ha :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar