Çaçahona Yaylası, bulutların üzerine yolculuk

Rize Ardeşen, Çamlıhemşin yaylalarından çıkmadığım bir kaç yayla vardı. onlardan bir tanesi olan Çaçahona Yaylasına çıktım bu gün. yolu berbattı. ama manzara on numaraydı. işte fotolar

gitmeden ilk önce Google Earth'den bakıyorum ayrıntısıyla. kafamda bir harita çiziyorum. ilk gideceğim bir yer sonuçta ve malum karadeniz stabilize yolları sürekli sağa sola ayrılıyor.ilk önce maksadım Aşağıdurak köyüne gitmek.

bi on-onbeş km sonra mola veriyorum.

Bundan sola dönünce Tunca beldesine gidiyor. geçen sene gezi yapmıştım oralara.şimdi sağa dönüyorum. buradan gidiliyor Çaçahona'ya:)

burada da mola veriyorum. güzel manzara.birazdan Aşağı durak köyüne geleceğim.

Aşağı durak köyü aşağıda kaldı:mrgreen:

Bu sarı çiçekler bir kokuyor ki anlatamam. on numara. ormanda her taraf mis gibi kokuyordu.

BU mor çiçeklere Kumar çiçeği deniliyor

Bazların dibindeyim. manzaralı bir yer

işte manzarası. akşam dönüşte burası bulutlarla kaplı olacak

şu karşıki dağların tepesine gidiyorum.

bazlar aşağıda kaldı bayağı

çıkarken bir grup amcayla karşılaşıyorum. onlar da Çaçahona yoluna doğru gezmeye çıkmışlar. belli bir yerden sonra gidememişler tabi. ama ben çıktım motorla. sebebi birazdan:mrgreen:

işte bundan dolayı:p yol karla kaplı.ben kenara beri yavaş yavaş geçtim buralardan.

Çaçahona'ya az kaldı. karşıda ufaktan görünüyor

işte Çaçahona yayla evleri

motorla buraya kadar. fazla da zorlamıyorum. bundan sonra yürüyerek biraz dolaşacağım etrafta. bu arada kimsecikler yok.

aşağıları bulutlar kaplamış bu arada.

Artık inme zamanı geldi. fol bol fotoğraf çekerek yavaş yavaş iniyorum

bulutlar dağı sarmış sarmalamış:)

Burada güneşin alçalmasını bekliyorum . maksadım daha güzel fotoğraflar çekmek

işte güneş batmaya yakın daha güzel manzara oluşuyor.

birazdan o sisin içine gireceğim.

gün batmak üzere

sonunda Ardeşen'e ulaşabildim. zorlu bir geziydi benim için. yolu çok kötüydü. ha birde akşam üstü bir adet çakal gördüm aşağı inerken:mrgreen:

emeklerine sağlık kardeşim yine görsel bir ziyafet çektin.

çok güzel kareler var ellerine sağlık,deklanşörün zeval görmesin :rendeer:

insan orda oksijenden boğulur heralde. ne kadar güzel fotolar, ellerine sağlık. arkadaşımla bu yaz oraya gelme gibi düşüncemiz var. bizi gezdirirsin artık :)

teşekkürler. sağolun.
blue white, buyrun bekleriz. burada olursam gezeriz tabi. geldiğinizde beni arayın. ama her zaman böyle manzara yakalayamayabilirsiniz.

Çok güzel, maşallah tekerine taş değmesin. Biz gezmiş kadar olduk.

helal olsun..pokut yaylasını sayende tanımıştım...bunu da sayende gördük...gezilerin daim olsun...

valla çok güzel bir görsel şölen eline koluna motoruna sağlık. insana cross aldırcaksınız bu gidişle :p

Vay be harika kareler teşekkürler. Okuldan yakın arkadaşımda ardeşenli bu aralar özlemişti memleketini resimleri onada göstereceğim :)

teşekkürler herkese. sağolun
kanmix_x, o yazdığın ne demek, türkçesi var mı yoksa Çaçahona ismine bir espiri mi yaptın:mrgreen:

yusufum eline ayağına sağlık...mt nin yarısı senin yüzünden karadenize taşınacak valla....

ramzey üretim grubu bu topiği görse gurur duyarlardı ,
helal olsun , gezecek yeriniz de çok tebrikler ,

imrenerek izliyoruz.

:)teşekkürler sağolun.
RunemagicK, özelden mesaj attım
brds, keşke MT nin yarısı burada olsa, ne güzel haftada 3-4 gün gezi yapardık bi yerlere:cat:
takendy,Ramzey bu 200lük krosları yeniden üretime geçirse bile yeter onlar için:) ilginize sağolun

abi şahane geziler yapıyorsun.bu dikdörtgenlerde :) hepsi gibi muhteşem... Dayanamıyorum alacağım bir cross-enduro.vurucam kırbacı karadeniz yaylalarına...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar