Bws100 ilk kalkış problemi

szr

Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce Bws aldım.İlk aldığımda motorun 0 dan kalkışı harika idi ama hız olarak 80 i geçemiyodum.Motorum da ki kayış 17 000 km lik kayıştı ve sorunun varyatör kayışından olabileceğini düşünerek varyatör kayışını değiştirdim.Kayışı değiştirdikten sonra motor 90 95 leri düz yolda görmeye başladı ama eski kayışla sağladığım o ilk kalkışı bi türlü gerçekleştiremedim motor daha yavaş kalkmaya başladı ve ilk kalkışlarda özellikle yokuş yukarıda HAFİF TİTREME ve zorlama hissettim sanki bişey gazı ilk kalkışta tutuyordu sonra birden veriyordu. gittim servise egzos ve karbüratör temizlencek dediler temizlettim aldım motoru titreme az da olsa gitti ama o ilk eski kayıştaki seriliği yakalayamadım ve şuan motorumun 2 kişi giderken yokuş yukarı kalkışlarda zorlandığını görüyorum değişik bi ses gelio motordan ilk gazda ama sonradan 1 2 sn içerisinde düzelio.Activam vardı bundan önce ondada kayış deiştirdikten sonra titreme ve ilk kalkışlarda sorunlar olmuştu; acaba bi motorda ilk kayışı değiştirdikten sonra o motor eski çekişini kalkışını yakalıyamıyor mu bu iş bnm çok sinirimi bozuyor . Normalde bi bws 6-7 sn de 60 km ye çıkar bnmkisi şuan 9-10 snde çıkıyor sizce ne yapmam gerek.Servisin dediğine göre motor 2 kere şişirlmiş ve kompresör gücü düşmüş diyo 18 000 kmde bws ler yeni motor istermi sizce tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

kalkışta zorlanma debriyaj balatasından olabilir değilse sorunu çözdüğünde bilgi verirmisin

Dostum sıkıntıyı okudum bendede 150lık bı motor var fakat bende duzde 80 yokus da 100den baska goremıyorum tabı yamahayla kıyas edılmez ama 2000kmde benımkıde benımde anlamadıgım hızlanma farkları oluyo bıgun cok ıyı bıgun cok farklı ınsallah duzeltırsın sorunu :)

szr

Bi de bnm motorda motor soğukken daha iyi randıman alıyorum yani uzun süre kullanılmadığı, atıyorum 1 gün kullanmadıktan sonra motora ilk bindiğimde motorun kalkış ve çekiş gücünün daha yüksek olduğunu hissediyorum ama şöyle bi yarım saat 45 dk dan sonra yine çekişin biraz düştüğünü hissediyorum. Aslında debriyaj balatası olma ihtimali benimde aklıma geldi dilerim ki debriyajdan olmasın:silent:Kısmet olursa kısa sürede götürcem sorunu çözersem bildircem size:)

Kayiş

dOSTUM AYNİ SORUN BENDEDE OLDU BENDEDE ASYA 150 T VAR İLK KAYISI
12000 BİNDE DEGİSTİRDİM KALKİSTA COK SERİYDİ MOTOR KAYISI DEGİSTİRDİM ORJİNAL JAPON BANDO TAKTİRDİM SONRA MOTOR COK YAVAS KALKMAYA BASLADİ 2 KİSİ İSE COK ZOR KALKIYOR COK BÜYÜK Bİ YAVASLAMA SÖZ KONUSU AMA SONRADAN NORMAL HIZINA KAVUSUYOR ANLAMADİM BENDE NEDEN :farao:

benim motorumda 150lik şuan 4500km,de sonzamanlarda kalkıkışta zorlanıyor eğer gaza yüklenmezsem motor titriyor banada kayıştan diyorlar değişince görücez

kayıstan degil kardes o rolanti ve karbirator ayarindan .Bide kayısı servis cin malı kayıs takıyor 9 ytl o sakın ondan takdirma 25 ytl ye bando marka japon ondan taktir ben 12 bin km gittim o kayısla

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şasinin üstüne motoru kendiniz toplayacaksınııııııızzzzzz!!!!!!! başka türlü alırken yamaha yada suzuki honda die almadınız demi keeway die asya die aldınız şimdi nie bu kadar takıyosunuz anlayamıyorumm

szr

Sonunda servise gittim.Zeytinburnu ünal ustaya.Baktılar biri titreşim yok dedi; diğeri ise motorun kompresör gücü çok düşük dedi 2 kere şişirilmiş dedi ; piston segmandan bahsetti;titreme var dedi ve bunun sebebininde kompresor gücünün zayıf olmasından ve kayışın yeni değişmiş olmasına bağladı.Ben anlamadım artık sineye çekip böyle bincez motora.Bi de bws kullanan arkadaşlara şunu sorcam bnm motor yaklaşık 9-10 sn de 60 km/h a ulaşıyor ve son hızım 90-95 arası sizce normal mi?Ayrıyeten yaklaşık 19 000 km de olan bu motor un yenilenme zamanı geldi mi , yani Bws yi bi motor kaç bin km götürür.Hepinize zevkli,kazasız,titrşimsiz sürüşler:bounce:

szr

Evet sorun varyatör içindeki kayışın konumu ile ilgili arkadaşlar ; scooter kullanıcıları eğer ilk kalkışlarınızda titreme yaşıyorsanız muhtemelen bu sorun kayışın yüksek hızdaN düşük hıza özelliklede 0 a yakın hıza düştüğünde ; varyatör içinde motoru kaldıracak pozisyona gelememsi yani , arka varyatör için konuşursak kayış 0 km /h hızında yukarıda durması gerekirken aşagıda takılı kalıyor ve buda motorun tekrar kalkışta yüksekk viteste imiş gibi kalkış yapmasını sağlıyor ve motorunuzu titretiyor

Mesele bundan ibaret ; scooter ci arkadaşlar okuyun işinize yarayabilir:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar