Büyükşehir Belediyesi Çiçekmi Suluyor Kavşakmı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burada böyle bir sorun yok...
Genelde SIK SIK yagmur yagdigindan sulama ihtiyaclari yok belediyenin..
Allah yardimciniz olsun arkadaslar.. :pale:

Burada da yağmur yağması sulamayı etkilemiyor. Yağmurlu havada da sulamaya devam :mrgreen:

Burada da yağmur yağması sulamayı etkilemiyor. Yağmurlu havada da sulamaya devam :mrgreen:

Gariptir yurdum insani diyorum herzaman ama bunu size anlatamiyorum sanirim.. :mrgreen:

Ama en azindan yagmurlu havada sorun cikmiyordur sizler icin..
Heryer islak sonucta... :p

arkadaşlar e-5 den Atatürk havaalanına gelen yolu bilenleriniz bilir
bir yol sağdan havaalanına gider diğer yol soldan aşşağıya keskin bir virajla yeşilköy-yeşilyurta gider
bu resimdeki yer soldaki yolu takip edince yeşilköy-yeşilyurt yoluna çıkan viraj sonudur
aman dikkat edin bu akşam ordan geçtim ve şerefsizlerin çiçek sulaması adı altında yaptığı yol sulamasına denk geldim ve resimini çekip koydum
malum yaz ayları bu şerefsizlerin yol sulamaları aramızdan bir can daha almasın diye gördüğünüz ve bildiğiniz bu tarz bölgelerin resimlerini çekip burda paylaşmamızın doğru olacağını düşünüyorum ne dersiniz

bence'de bu tarz sulama hatası ve onarılmayan bozuk yol resimlerini çekip paylaşmalı hem arkadaşlar dikkatli olur hemde belki bir nebze Büyükşehir belediyesine ikaz olur.
ben kavşaklaradaha dikkatli ve yavaş girmeye çalışıyorum ne olur ne olmaz heran ne çıkacağı belli olmaz :pale:
birde hatırlatma yapayım cadde bostan sahil yolu akşamları sulama yapılmakta (orta bulvardaki çiçekleri ) yolun gidiş ve geliş kısmı kesim kesim su içinde haberiniz olsun.

bende düştüğüm yolun resmini çeker eklerim.Aslında yeni bi konu açılsa üst başlık olsa çok iyi olurdu güncel olarak paylaşırdık

bir sulama isini bile beceremiyorsun, hani belediyeye falan giremesen (kesin tanidik vardir) bas bas bagirirsin muhendisim is bulamiyorum diye..

bende düştüğüm yolun resmini çeker eklerim.Aslında yeni bi konu açılsa üst başlık olsa çok iyi olurdu güncel olarak paylaşırdık

aslında Yaz aylarında devamlı yapılan bir işlem yol tamiri ve park bahçe pardon yol sulama işleri.
üst başlık olsa görenler paylaşsa ,ordan geçecek olan arkadaşların daha dikkatli olmasını sağlar.zaten belediye kısmını yazmıyorum onların işleri başka :pale:

geçen gün bende bu olay yüzünden 30, 40 ile giderken düştüm. viraja giriyorum diye yavaşlamış olmama rağmen, motor birden altımdan çıktı, yerde bir iki metre sürüklendikten sonra durabildim. Motor devam edip karşı şeritten gelen aracın jant'ına çarparak durabildi. Allah'tan araç sahibi anlayışlı biriydi de, bendeki çizikler vs önemli değil, bir şekilde hallederim dedikten sonra, geçmiş olsun diyerek yoluna devam etti.

Bu arada kalçamda ve dizimdeki bir kaç morluk haricinde olaydan yarasız, beresiz kurtulma sebebim, üstümde mont ile kaskımın olmasıydı. Zira kazadan sonra, eve gelince fark ettim, mont'un yan kısmı epey bir hırpalanmış, o an insan fark edemiyor ama mont'suz olsam, direk olarak sağ bilekten - omuz hizama kadar bir soyulma (veya yarılma) ile kafada bir şişlik ile (kaskı inceleyince arka kısmında da bir darbe olduğunu fark ettim ki kaza anında başımı çarptığımı hiç hatırlamıyorum bile). İşin özü arkadaşlar, yaz geldi diyip aman korumayı eksik etmeyelim. Ben şahsen dizlik takmadığıma çok kızıyorum şuan. Tabi bir de motorun ön kısmına sıkışmış bir 300, 400 lira varmış. Onuda bugün yarın halledeceğiz inşallah.

+++++: Aklıma gelmişken, bakırköy'den florya'ya giden sahil yolunda hava müzesinin orasında gece bildiğin gölet oluyor. Oradan geçerken dikkat edelim arkadaşlar.

anadolu yakasında bostancıdan sonra pendiğe kadar sahil yolu çok tehlikeli, sol şerit hep ıslak hep ıslak.

he bide atladığımızı bişey var. sulamayı yapan araçlardan heryerinden su kaçırıyor o yuzden kamyonun gittiği yollar da ıslanıyor. gereklimi görmüyorlar tesisatın tamirine gerekli amortismanmı sağlanamıyor bilmiyorum ama yinede dikiyorlar bir milyon çiçeği.

anarşi diyorum inatla. bi gece toplanıp sulama yapan o şeyleri sökelim. hatta birde not bırakılabilir

kesinlikle katılıyorum. fakat 'hatta' değil kesinlikle not bırakılmalı vs. öyle ya da böyle ''amaç'' belirtilmeli.
aksi halde yapılan eylemin amacı hiç bir yere ulaşmaz ve yapılan eylem anarşistlik değil serserilik olarak havada kalır. gerçekten de nice tepki dile geldi bugüne kadar ama görüldüğü üzere değişen hiç bir şey yok, bu sebeple kesinlikle iş başa düşüyor ses getirecek somut adımlar atmamız daha yararlı bence

Yolları sulama olayını daha da tehlikeli yapan, bu sulama işlerini genellikle güneş battıktan sonra yapıyorlar. Yani gece ıslak zemini fark etmek daha zor oluyor.
Zaten Türkiye de motosiklet kullanmak engelleri aşmamız gereken bilgisayar oyunu gibi. Hele bazı araç sürücüleri var resmen bölüm sonu canavarı. :mrgreen:
köprüden Altunizade girişindeki viraj ümraniye ve küçük çamlıca girişlerindeki bölgede hemen hemen hergun sulama yapılıyor. artık nerelerde sulama yapıldıgını örgrendıgımden ne olur ne olmaz dıye o bölgelere temkınlı gırıyorum yerler kuru olsada.

slayer kardesımın dediğine gelince; çiçek çim vs güneşte sulanmaz. ya sabah yada güneş battıktan sonra sulanır. Çünkü güneşte su damlaları güneşte büyüteç görevi görüyor, bu da bitkileri kurutur .

sulama fiskiyelerini daha dikkatli yerlestırseler hem bizim için iyi olur hemde boşa su harcanmaz.

dün akşam yarım saate yakın yağmur yağdı,fakat Altunizade-kısıklı kavşagında hayla çiçek sulaması yapılıyordu :silent: yol göl içinde kalmış durup resim çekmeyi düşündüm yol durmak için müsait değildi vaz geçtim.hangi akla zihniyet bu sulama işini yaparlar anlamak güç,kavşakları bari sulamayın kardeşim

Yolları sulama olayını daha da tehlikeli yapan, bu sulama işlerini genellikle güneş battıktan sonra yapıyorlar. Yani gece ıslak zemini fark etmek daha zor oluyor.
Zaten Türkiye de motosiklet kullanmak engelleri aşmamız gereken bilgisayar oyunu gibi. Hele bazı araç sürücüleri var resmen bölüm sonu canavarı. :mrgreen:

Senin yaptığın her yorum resmen komedi tufanı her konuda özellikle senin yorumlarını bulup okuyorum :queen::queen::queen::queen::queen::queen:

arkadaşlar özellikle ibb nin beyaz masasına şikayet edelim...
sahilde durum çok farklı yalnız...
vatandaş sulama fıskiyelerini kendi amacı için kullanıyor ve bulduğu gibi bırakmıyor....
ve fıskiye yolu sulamaya başlıyor bu sefer....
elimden geldiğince bu tip fıskiyeleri düzeltmeye çalışıyorum..
sizlerde bu konuda daha duyarlı olun..
ancak biz birbirimizi kollarıız...

arkadaşlar bunun tek sebebi, bakımsızlıktır. genellikle ibb yeşil alan sulamasında rotor başlıkları kullanıyor, bu başlıkların zamanla açıları değişebiliyor, tabi dış etkenler tarafından. bakım dediğim de öyle aman aman bir şey değil, sadece ayda 1 sistemi test moduna getirip açılarını ayarlayan bir ekip olsa hiç bir sorun kalmaz. bir peyzaj mimarı olarak benim yorumum budur.

burdurdada böyle gece gezmeye çıkıyorum yollar su kenardan geçiyorum motosiklet batmasın diye daha 1-2 gün önce denizlideydim orasıda öyle suyu açıp gidiyorlar çiçekten çok yol sulanıyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar