Fazer'ın yerine araba alsam mı diye düşünmekteyim. Niye mi?
Olmaz olur mu canım onun da kendine özgü bambaşka avantajları var. Mesela?
1) Her ne kadar kendini hapise, bir kafese kısılmış gibi hissediyor olsan da, bu kafeste yalnız kalmayabiliyor, sevdiğiniz insanları, torunu torbayı, eşi dostu da bu kafese yanınıza kilitleyebiliyorsunuz. (Tabi motosiklette, “Aaaa valla benim motora sığmayız deyip tek başınıza takıldığınız, kafayı dinlediğiniz zamanları özletmiyor mu? Bazen özletiyor!)
Bir yere gidecekken evdeki kediyle köpeği komşuya/çiftliğe bırakmak zorundayım.
2) Motorla gittiğiniz alışveriş merkezlerinden, ancak motora sığacak miktarda ekonomik harcamalar yaparken, otomobille gittiğinizde, dev bagaj hacmi ile dünyaları sığdırabiliyorsunuz. (Şimdi paylaşınca bu iyi bir özellik mi kötü bir özellik mi emin olamadım?)
Marketten haftalık alışveriş yapınca aynalara koca koca torbalar asmak zorundayım.
3) Yağmur-Çamur olduğunda yanınızda donunuza kadar yedek kıyafet taşımak zorunda kalmıyorsunuz.
Kıyafetim fazla su geçirmiyor ama donuyorum!
4) Kırmızı ışıkta en önde durmuş beklerken, arkadan gelenler sizi çoğunlukla görüyor. Hasbelkader görmez ise de en fazla içerde küçük bir sarsıntı geçiriyorsunuz. (Motorda çoğunlukla uçuyoruz. Şanslıysak da sağ olarak yere konuyoruz.)
Bu sorunu hiç yaşamadım, umarım yaşamam da.
5) Diğer otomobillerden atılan sigaralar sizi yakmıyor. Sert cisimler canınızı yakmıyor.
Yakalayıp döveim geliyor.
6) Şeridinizde giderken arkadan gelen araçlar selektör yapıp, kornaya basıp, el işareti ile “çıksana önümden” demiyor?
Gazı açıp uzuyorum, öndeki arabanın önüne geçip normal hızıma dönüyorum, selektör yapanı delirtiyorum :cherry:
7) Pencereniz açık bile olsa, sinekler, böcekler, ağzınıza gözünüze girmiyor.
Yuttuğum böceğin haddi hesabı yok, böcekçil yarasa gibi hissediyorum kendimi.
8) Kullanmak için saatlerce giyinmeniz gerekmiyor?İsterseniz bikini-mayo ile bile kullanabiliyorsunuz.
Hakikaten mayoyla motor kullanmak çok zor, bacaklara fazla sıcak vuruyor.
9) Trafikte bir araç tam siz yanından geçecekken kapısını açtığında olan size değil kapıya oluyor?
Kapının doğru noktasına nişan alınca sıkıntı olmuyor.
10) Yaptığınız meslek konusunda türlü varsayımda bulunabiliyor insanlar. (Motora binerken özellikle de kışın, herkes sizi kurye sanabiliyor da?)
Zannetsin, kurye olmak ayıp değil ki!