Büyük motorlar ile dar alanda manevra nasıl yapılır

Dediğinizi fark ettim hocam sürat arttıkça motorun stabilitesi de bariz şekilde artıyor. Dönüşlerde bazen kontrolü kaybedecek gibi olduğumda frene basıp motoru devirdiğim oldu bundan sonra minimum fren ile parkura devam edeceğim.
Motor düşmeye başlarken gaz açtığımız anda motor otomatik man ivme sayesinde dikleşiyor, Mesela sola dönüşte gidonu soldan aksi yöne çevirince motor sola yatıyor gibi şeyler

Merhabalar, şimdi yukarıda senelerdir motor süren abiler tavsiye vermiş ama belki ufak bir yardımı olur diye kendimden örnek vereyim, ilk 10 denememde 1 kere bile 8 çizemedim kurstayken, yaklaşık 8 ay oldu alalı ehliyeti, sonra bakış işini kavrayınca çat çat yaptım. Ve ben sekizdeyken gaza asla dokunmadım, 1. viteste rölantide saldım motoru, hızı 10-12 civarıydı, hızı fazla geldiyse azcık debriyajı çektim, çok yavaşlayınca debriyajı saldım. Böyle böyle geçtim. Fakat sizin motorunuz 1. viteste buna müsade ediyor mu bilmiyorum, ben 750cc makine ile girmiştim sınava, torku yüksekti haliyle.

Duse kalka ogreneceksin, buradan anlatilacak birsey degil. Egitim alabilirsin ileri surus icin ama sonuc olarak tecrube kazanarak yenebilirsin bu sorunu.

bu sure zarfinda ozellikle korumali bot kullan, uzun olsun bot, bilegine devrildiginde korusun seni (digerleri zaten olacak). bir sure trafikten olabildigince kacinmalisin. bol bol bos alanlarda pratik yap. Motora hakim olmak insanlarin abarttigi kadar yetenek gerektiren birsey degil. O yetenegi bisiklet kullanirken kazandik cogumuz. Senin sorunun daha agir bir motora gecmis olman olabilir. degisir zamanla bu. dikkat et

Merhabalar, şimdi yukarıda senelerdir motor süren abiler tavsiye vermiş ama belki ufak bir yardımı olur diye kendimden örnek vereyim, ilk 10 denememde 1 kere bile 8 çizemedim kurstayken, yaklaşık 8 ay oldu alalı ehliyeti, sonra bakış işini kavrayınca çat çat yaptım. Ve ben sekizdeyken gaza asla dokunmadım, 1. viteste rölantide saldım motoru, hızı 10-12 civarıydı, hızı fazla geldiyse azcık debriyajı çektim, çok yavaşlayınca debriyajı saldım. Böyle böyle geçtim. Fakat sizin motorunuz 1. viteste buna müsade ediyor mu bilmiyorum, ben 750cc makine ile girmiştim sınava, torku yüksekti haliyle.
Sınav motoru apachi 200 hocam rölantide yeterli olur diye düşünüyorum.

Motorun ağırlığına takılma, düşün ki amerika'da polis motorlarını ki dev gibiler, 300 kilodan fazla, kadınlar da dar dönüşlerde kullanabiliyor, motor hareket ettiği anda artık ağırlık ortadan kalkar yani yapacağın gaz debriyaj ve arka fren ile birlikte bakış, kafanı zorla abartılı bir şekilde dönüş yönüne çevir, sürekli sana dur diyen kollarını da rahat bırak ve gidonu da neredeyse çok rahat bırakırsan o dar dönüşler çok kolay hale gelecek, bir de motoru düşürme endişesi ya da düşerse moralsizliğini kafandan at, abartmadan herkes motor düşürür, limitleri aşmanın yolu budur, yeter ki sakatlanma ve yüksek hızlarda bu riskleri alma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar