Buyrun Çin Malı Otomobiller

Katılım
29 Ocak 2006
Mesajlar
315
Ertuğrul_Öz;136591' Alıntı:
Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenerek Avrupa'da piyasaya çıkan ilk Çin otomobili, çarpışma testinde teneke Cola kutusu gibi buruştu. Sonuç tam bir fiyasko olmasına rağmen böyle bir araca Avrupa'da trafiğe çıkış izni verilmiş olması oldukça şaşırtıcı. (www.autoshow.com.tr den)

Bu Testler Hollanda'da yapildi, ve Hollanda dogma buyume oldugum icin bu konuda biraz yorum yapiyim dedim.

Hemen hemen cogu AB ulkesinde crashtestlerde bir zorunluk yok. Trafik leva ve arac kurallarina gore bir aracin trafige cikmasi sadece bildigimiz sinyallere, aydinlatma lambalarina, plaka montaj yerleri, plaka aydinlatma ve cevre ve emisyon kurallara uyum saglamasi yeterlidir. Crashtest hakkinda hic birsey yok.

Ikincilikle bu testler ANWB tarafindan yapiliyor. ANWB Hollandanin karayollari bakanligi gibi birsey, bunlarin gorevi sadece karayollari duzenlemek ve bakim yapmak, trafik'de guvenlik hakkinda hicbir alakalari bile bunu ayri bir organisasyon saglar onun ismide 3VO.

www.anwb.nl
www.3vo.nl

Bu crashtestler sadece tuketiciye bir oneri ama cok iyi bir oneri cunku 0 yildiz alan arac ben bugune kadar daha hic gormedim. Tuketiciye bir oneri oldugu icin bunun baska hic bir agirligi yok.

Ama su an AB trafik araclari hakkinda yeni bir protokol ustune calisiyor ve bu protokol 2010'dan ihtibaren devreye girecek. Bu protokol devreye girince boyle araclar yasaklanacak, yani sizin anliyacagniz cinler bu arabalari sadece 3 sene satalar ondan sonra yasaklanacak. Bu 3 sene icinden bu aracdan alirsan cok aptalca birsey olur cunku paran bosuna gider.
 
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
70
ya gelsinler türkiyeye bak bakalım onların ucuzluğu kalırmı?ithal arabalar uyguladığımız vergi ile dünya zirvesine oynuyoruz arkadaşlar.
 
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
1,456
Allah korusun trafik kazalarında ölüm haberleri artar valla.
Bakkala gidip gelmeye kullanmak lazım :)
 
Katılım
21 Eki 2005
Mesajlar
3,170
Bayram tatili dönüşlerinde ; aileler yok olduğu zaman...
Ülke nüfusu ; trafik kazaları nedeniyle , 1 yıl içinde "1 milyon" düşerse ; belki bu araçların satışı iptal edilebilir... :pr:
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
670
yav bi gun kendi kendime dusunurken iyi bea cinliler motor isini bom bok etti allahtan araba isine girmediler.AMA bu topici okudukdan sonra icime bi sıkıntı dustu.Kesin arbalar teneke fln dır:p
 
Katılım
13 Haz 2005
Mesajlar
3,062
4.jpg


2.jpg


3.jpg


5.jpg


1.jpg


http://www.zongshenauto.com/main/products.htm

şimdi bu alınmaz mı?
arkaya hem motor, hem kamp malzemeleri atılmaz mı?

yabancı değil hem de... Zongshen... :)
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
670
YAV ASLINDA ÇİNLİLERİ ELEŞTİRECEGİMİZE ORNEK ALSAK DAHA İYİ OLMAZMI.Adam lar kotu motu biseler yapıyor biz daha onu bile beceremiyoruz.Çinlilerin heryıl ekonomileri buyumekde bizde 50 kat yavas seyrediyoruz.
 
Katılım
8 Nis 2006
Mesajlar
30
mutlaka alıcı bulacaktır fakat iyi bir çin malı motosiklet fiyatı bile 5000-6000 ytl yi buluyorken arabaları cok ucuza beklemek hayal olur diye düşünüyorum.
 
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
60
Arabanin coca cola kutusu gibin burusmasi guzel bisi aslinda ama surucuyu koruyan celik barlardan calmislar oyuzden adamin ustune burusuo :p Oyy oyy cin mali arabalarlan ugrascaz bide artik kopruden gecemeyiz hergun biri kalir bunlarin, yolda.
 
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
0
Acizliğimize gülelim

bu çinliler tam şeytan ya acayip güldüm gazoz kapagından arabalar :mrgreen:

Adamlar taklitte olsa bişeyler üretiyor peki biz ne yapabiliyoruz Hiç duydunmu bugüne kadar türkiyede yada dünyanın herhangi bir yerinde üzerinde made in turkey yazılı türk patentli herhangi bir otomobil yada yedek parçası Gevur yapar biz anca el bilmem nesiyle gerdeğe gireriz biz türkler anca bunu beceririz Yalanmı?

YAV ASLINDA ÇİNLİLERİ ELEŞTİRECEGİMİZE ORNEK ALSAK DAHA İYİ OLMAZMI.Adam lar kotu motu biseler yapıyor biz daha onu bile beceremiyoruz.Çinlilerin heryıl ekonomileri buyumekde bizde 50 kat yavas seyrediyoruz.

Nihayet benim gibi düşünen biri varmış, Bende yorumları okurken çin mallarını eleştirenlere gülüyordum kimi demiş gazoz kapağı kimi demiş cola kutusu gibi buruşmuş ya kardeşim güzel diyorsunda iyi yada kötü olsun adamlar sonuçta bir emek vermiş ve ortaya bişeyler çıkarmış yani kısaca adamlar ÜRETMİŞLER, Ya biz ne yapmışız bugüne kadar gitmişiz türk düşmanlarının yaptıkları arabaları yok efendim şunun torku güçlü yok efendim şunun yol tutuşu şöyle böyle yok yok yok efendim geniş iç hacim daha daha daha sinirleniyorum gerçekten yok efendim şu arabanın aerodinamik tasarıma diyecek bişey yok, bilmem yılın otomobili olmaya adaymış diyerek hem otomobilden bu denli anlayacak kadar kendimizi ustalaşmış gösterirken bi yandan da koltuklarımız kabarırcasına distrübitörlüklerden öteye gidemiyoruz, Bi tane de biz yapalım diyen YOKKKKKK anasını satayım onlar yapsın biz satalım bizim elimizden de anca gevurun yaptığını övmek gelir Yazık be Atatürkün emanet ettiği şu gençliğe
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Tem 2007
Mesajlar
2,743
bluemoon hortlatmışsın topici bırakın ellemeyın 2 gune kadar tekrar tarihin tozlu sayfalarına karışır....bu lafı soyleyınce ıçım bı garip oldu
 
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
480
Cinliler önce taklitle işe başlıyolar, sonra uygun fiyatlarla piyasayı ele geçiriyolar, uyanık adamlar, TR'dan demir almaya başlayınca piyasada demir fiyatları fırladı, o kadar talepleri yüksekki karşılayacak ülke yok :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst