[Bursa - MT]

Katılım
11 Şub 2012
Mesajlar
1,477
Valla yazın genelde sürekli geziyoruz gerek Bursa mt olarak koca bir grup gerekte tanışıp kaynaştığın arkadaşlarla . Zaferin oaraya motoru çekip pinekleyen pek yok ;) Yağmur yağmadığı sürece kışında elimizden geldiğince geziyoruz. .

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

Okumaya üşenebilirsiniz diye renklendirdim. okuyun::144:: 5 kardeş geliyo yoksa

1. Motoru sadece güneşli Pazar günleri kullanmayın. Sürüş kontrolünüzü artırmak istiyorsanız, mümkün olduğunca sık motor kullanmalısınız. Mat Oxley, TT sürücüsü.




2. Çoğu sürücü motora biner, debriyajı bırakır ve gazı açar. Fakat evden işe gidiş geliş temel becerileri kazanmak için ideal zamandır. Trafik ışıklarında beklerken debriyaj-gaz dengesini tekrar- tekrar çalışın. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




3. Mükemmel U dönüşü için, ağırlığınızı dönüşün dışına verin (sağa dönüşte sola eğilin ve selede sola kayın). Bu motorun dengesini sağlar ve dönüşü kolaylaştırır. Adam Davies, okuyucu.

( Not :) bayır aşşağı dönüşlerde yüksek bir motorda bunu yaparken dikkat edin yoksa sarkmadığınız tarafa doğru motor yatarsa ayağınızla tutamazsınız . Tecrübeyle sabittir ;) )




4. Açık viraj dönüşünde frene ihtiyaç yoktur. Sadece gazı kapatın, kontrolün tam olduğundan emin olun. Gaz kesilince motor virajın içine yönelir, yalnız çok erken yapılırsa ideal çizginin dışına çıkarsınız ve daha da yavaşlarsınız. Andy Morrison, sürüş eğiticisi.




5. Motorunuzun farklı viteslere olan reaksiyonunu öğrenin. Bu şekilde bir olay olduğunda yanlış viteste yakalanmazsınız. Phillip Gordon, okuyucu.




6. Motor devrini devir sınırının üst yarısında tutmaktan çekinmeyiniz. Böylece küçük el hareketine motor hızla cevap verebilecektir. Araçları daha kolay geçebilir, yakıt ekonomisi sağlar ve motor ile ilgilenmediğiniz için nereye gittiğinize daha iyi odaklanabilirsiniz. Mike Armitage, Bike yol deneyicisi.




7. Vitesi motorun en yüksek torkuna yakın zamanda değiştiriniz. Debriyajsız vites değiştirme, sarsıntısız sürüş sağlar. Fakat burada zamanlama anahtar noktadır. Gazı anlık kapatın, vitesi yükseltin ve böylece sıradaki dişli kolayca yerine yerleşir. Bu işlem bütün viteslerde geçerlidir ve motora zarar vermez. Damon I'Anson, sürüş eğiticisi.




8. Farklı yüzeylerde arka freni kilitlemeye çalışmak teker kavramasının kullanılabilir bir göstergesidir. Bu işlem sıklıkla ve farklı koşullarda denenerek fren gücünü ne kadar olduğunu algılayarak yapılmalıdır. Islak zeminde teker kilitlenmesi kavramının olmadığının göstermek için gerekli değildir, ağırlık transferinin nasıl çalıştığını gösterir. Jeremy Waterman, okuyucu.




9. Yumuşak bir yavaşlama için frenle beraber gazı kapatın. Fren için iki parmağınızı kullanın, aynı anda gazı kontrol etmelisiniz. Fay Graham, okuyucu.




10. Motor kontrolünde akıcı olmaktan vazgeçmeyiniz. Her vites değişiminde, her gaz hareketinde, her frende temel amaç süreklilik ve kesintisiz olmaktır. Som balığının yüzmesi gibi sürüş sizi gideceğiniz yere götürür. Rupert Paul, teknisyen gurusu.




11. Virajlarda ayaklığın yere değdiğini fark ederseniz pozisyonunuzu bir önceki açıya göre düzeltiniz. Ayağınızı ayaklığın en dışına yerleştiriniz. Böylece yer ile ilk önce ayağınız temas edecek kolayca fark edebilecek ve pozisyonu düzeltebileceksiniz. Dave Hart, okuyucu.




12. Yarışırken aşırı kibar olamaya çalışırım. Motor üzerinde kararsızlık yaşamam. Bu yağmurda neden hızlı olduğumu açıklar. Barry Sheene, GP efsanesi.




13. Bir yere giderken yavaş gitme egzersizi yapınız. BMW okulunda 20 yıldır motor süren fakat yürüyüş hızında süremeyen kişilerle karşılaştık. Bu pratik ve güvenin azalmasına bağlıdır. Bu eğitimi alırsanız ve günlük sürüşlerdeki sonuçlarını görürsünüz. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




14. Sert bir şekilde hızlandığınızda düz uzanın ve ruhunuzda hissedin. Fay Graham, okuyucu.


FREN




15. Ne kullandığınız ve nerede kullandığınızdan bağımsız olarak, motor kontrolünün en önemli kısmı frenlemedeki güveninizdir. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




16. Her yolculuktaki acil duruş bir raflekstir. Nick Els, okuyucu.




17. Yolda veya arazide % 80 ön % 20 arka freni kullanırım. Motoru sadece ön fren ile durdurabilirsiniz, arka frenin etkisi çok azdır, motoru stabil tutmaya yardım eder. Arazide ön freni tüm dönüş süresince kullanabilirsiniz. Fakat caddede dönüş ortasında hızlanmadan önce freni bırakmak gereklidir. Valentino Rossi, GP sürücüsü.




18. Fren yaparken benzin deposunu bacaklar ile sıkıştırarak ve ağırlığı kollarınızdan uzaklaştırınız. Kollarınızın gevşek olmasına ihtiyaç vardır. Andy Goodman, okuyucu.




19. Çok agresif olmadığınız sürece, ön tekerlek sizin tahmininizden daha iyi yolu tutar. Dönüşlerde fren yapıldığında lastik asfaltı iterek yolu daha iyi tutar. Freni sıkmaya devam edebilirsiniz, ama aniden bırakırsanız lastikteki basınç ve yol tutuş aniden kaybolacaktır. Scott Smart, BSB yarışıcısı.




20. Arka fren sürücünün cephaneliğindeki küçümsenen bölümdür. Sürüş sırasında arka freni yok saymak dünyayı ele geçirip Belçika'da yaşamaya benzer. Şehirde ve yağmurda değersizdir ama acil durumda sizi kurtarabilir. Martin Fitz-gibson, Bike yazarı.


AKIL OYUNLARI




21. Güzel frenleme her iki uçta ince ortası geniş şekil oluşturmalıdır. Başlangıçta hafif sıkıp sonra basıncı artırmak tam dururken yine azaltmak gereklidir. Jack Hallam, okuyucu.




22. Sadece yolu veya araziyi ve motoru düşünün. Bu her zaman kolay değildir. Beyninizin bir yarısı ile motoru sürüp yolu görebilir, diğer yarısı ile kızları, arkadaşı, çocukları düşünebilirsiniz. Valentino Rossi, GP sürücüsü.




23. Düzgün nefes almak için bilinçli çaba sarfedin. Stres altında yüzeysel nefes almak veya nefesi tutmak normaldir. Fakat bu durumda beyninizin daha fazla oksijene ihtiyacı vardır. Mat Oxley, TT sürücüsü.




24. Emin sürüşün tek yolu paronaya halinde olmaktır. Köşe arkalarında park etmiş arabalar olduğunu, hiç kimsenin sizi görmediğini, otobüslerin herhangi bir yer ve zamanda uyarmadan aniden duracağını, ağaçların altının ıslak olduğunu, yayaların intihar edeceğini farzedin. Ve en önemlisi bundan zevk alın. Martin Fitz- gibson, Bike yazarı.




25. Bütün kötülüklerin anası kibirdir. Andrew Short, okuyucu.




26. Büyük, hızlı motor kullanırken, her şey çok hızlı olur, bu nedenle bir sonraki şeye yüzde yüz konsantre olun. Aklın bir miktar motorun önünde olmasına ihtiyaç vardır. Yolda her zaman bir sonraki köşeyi düşünürüm. Valentino Rossi, GP sürücüsü.



YARIŞTA



1. Sağ elinizin ne yaptığına dikkat edin. Dönüşe yaklaştığınızda gazı kesmiş ve fren yapmıyorsanız, gazı erken kesmişsinizdir. Eğer dönüşten önce freni bıraktıysanız, tekrar fren yapmanız gerekecektir. Mike Armitage, Bike test sürücüsü.




2. Normalde motor freni ve debriyaj balatası fren gibi davranır, kayacak kadar arka tekeri yavaşlatır. Yana yattığınızda debriyajı bırakırsanız daha fazla yatmanıza neden olur. Debriyajı kavramak arkanın toplamasını ve arka tekerin tekrar yol çizgisine girmesine yardım eder. Scott Smart, BSB yarışçısı.




3. Islak günlerde kendinizi yumuşak fren konusunda eğitin. Jimn Whistler, okuyucu.




4. Mallory firketesinde, örneğin, ben debriyaj aktif olmadan önce iki yana yatış yapıp sonra son yatışta gaz veriyorum. Scott Smart, BSB yarışçısı.



KLASİK MOTOR SIRLARI



5. Gerçekte en iyisi frene bel bağlamamaktır. Her zaman kaçış yolu için plan yapın. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




6. Vites sıklıkla yanlış tarafta ve yanlış yöndedir. Yeni motorda gidona işaret koyun. Bu trafik ışığındaki karmaşayı önler. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




7. Karanlık basmadan evde olun. Adrian Stear, Klasik Bike ekspert.




8. Seyahate çıkmadan önce karınız motor karavanın nasıl bağlandığını bildiğinden emin olun. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




9. Eski motorlarda reserv yoktur, benzinci görünce fulleyin. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




10. Virajlara doğru hızlanın. Eski motorları kullanımı zordur, viraj ortasında sorun çıkarır. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




11. Acele etmeyin. Parça dökebilir. Eski motor kullanma modunda olmalısınız. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




12. Yoldaki çukurlardan kaçın. Sert motorla birine girerseniz kendinizi hastanede bulursunuz. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




13. Counter-steering size yeterli hızda dönme sağlamaz ise? İç taraftaki ayaklığa ağırlık verirken içteki gidonu itin. Sean Hayes, eğitici.




14. Dönüşte kalçanızın yarısını selenin dışına kaydırın, ve dönüşe doğru omzunuzu düşürün.Bu başınızı dönüşe döndürür ve bu şekilde yolun gittiği yere bakarsınız. Bu aynı zamanda vücudunuzu en iyi pozisyona getirir ve motora az yük bindirir, sarsıntıları azaltır. Dizinizde doğal bir şekilde asfalta doğru yaklaşır. Pete Boast , eğitici.




15. İki yol kenarının birleştiği yeri gözlemek dönüş hızınızı ölçmeye yardım eder. Bitiş noktası size doğru geliyorsa viraj daralıyordur ve yavaşlamanız gerekir. Eğer uzaklaşıyorsa, viraj açılıyordur, gazı açabilirsiniz. Tim Bailey, sürüş eğiticisi.




16. Birçok sürücü asfalt dışında motor kullanmaz. Çamur ve çakılda sürmek motorun ne yapacağını sıklıkla da ne yapamadığını öğrenmenin en iyi yoludur. Arka tekerde traksiyon kaybı gibi sizi şaşırtacak şeyler ile sizi durdurur. Yolda kullanıyorsanız bunun önemi yoktur, bunu ancak off-road da öğrenirsiniz. Simon Pavey, Dakar yarışçısı ve off-road eğiticisi.




17. Viraj içinde aniden hızlı gittiğinizi fark ederseniz, tüm kontrolleri ele alma ve bir şeyler yapma dürtüsüne karşı koymalısınız. Ani tepkiler çözüm yerine daha çok problem yaratır. Her şeyi bırakın motor muhtemelen sizi doğru yola götürecektir. Harry Bird, okuyucu.




18. Trafikte çok yakın takip ediliyorsanız arka frene hafifçe basarak fren lambasını yakınız ve trafiğin sizin yavaşladığınızı öğrenmesini sağlayınız. Bu gündüzde yapılabilir. John Pybus, okuyucu.




19. Enjeksiyonlu motorlarda tam gazda bir miktar gecikme olur. Kötü yüzeylere ve gürültülü motorlarda tehlikeli olabilir. Bu sorun gazı yavaş açarak çözülmelidir. Peter Clark, okuyucu.




20. Şehir içinde kapı eşiklerine çimlere ve çöp kutularına dikkat ediniz. İleriki köşede büyük bir çöp arabası görürseniz bu hareketli bir şikan oluşturacaktır ve sizin yolunuzdan araç gelebileceğini gösterebilir. Mike Gunter, sürüş eğiticisi.




21. Eğer geçemediğiniz bir arabanın arkasında kalırsanız, aracın sürücüsünün yaptığı her bir hata için bir motor boyu geride kalın. Yanlış dönüş, ani dönüş, nedensiz fren ve dönüşten her biri için bir motor boyu geride kalın. Bunlar idiot detektörü ve kaza önleme planıdır. Bob Thurston, okuyucu.




22. Öfkeye kapılmayın. Siz hatasızsınız, onlar hatalı, fakat siz zayıfsınız onlar değil. Al Hadley, okuyucu.




23. Sürekli sert rüzgar sorun yaratmaz, sadece rüzgara doğru counter-steer uygulayınız. Rüzgarlı günlerde Çit sonrasında ve kamyonları geçtikten sonra dikkatli olunuz ani rüzgar tehlikeli olabilir. Büyük motorlar sert rüzgarda korkutucu olabilir. Ağırlığı eğilerek seleye ve ayaklıklara vermek motoru stabil tutar. Ben Miller, Bike editörü.




24. Eğer karda 20 dakika düşmeden motora bindiyseniz, durun ve motoru tekrara gelip almak üzere kenara bırakın. Bir sonraki virajda şansınız sizi terk edebilir. Ben bunu zor yoldan öğrendim. David Hardy, okuyucu.




25. Parkı planlayın. Dönemeyeceğiniz dar U dönüşlerde, yönünüz yokuşa doğru olsun ve geriye doğru gelerek dönün. Yokuşa doğru geri geri itmek daha zordur. Steve Westlake, editör.




26. Otobanda hızı hissetemk istiyorsanız, hzıla gidin ve kısa bir süre arabaların arkasına girin. Dan Rich, okuyucu.




27. Grup sürüşlerinde çok dikkatli olun- hiç kimse sizin gibi motor kullanmaz. Richard Roberts, okuyucu._________________




MOTORUNUZU SEVİN




1. Lastik basınçlarını düzenli kontrol edin. Aynaları silin, fren ve gaz kolunu ayarlayın. Rupert Sullivan, okuyucu




2. Kış eldiveni kullanmayınız, ne olduğunu hissetmenizi engeller. Elcik koruma ve ısıtıcılı grip ve tüm yıl yazlık eldiven kullanınız. Stuart Clarke, okuyucu.




3. Durduğunuzda visörü yıkayıp temizleyin. Sırt, bel diresek koruyucuları rahat olmalıdır. Kulak tıkaçlarının kaksı giymeden önce yerinde olduğunu kontrol ediniz. Mike Armitage, Bike yol deneyicisi.




4. Visör üst kısmına siyah izole edici bat yapıştırınız. Güneş ışıkları düşük açınadan geldiğinde rahat olursunuz. Paul Morris, okuyucu.




5. Tatilinizi petrol içinde kalmış martı gibi geçirmek istiyorsanız zincir yağınız ile elbiselerinizi aynı yere koyun. Juan Perez-Munoz, okuyucu.




6. Gece normalden daha fazla arka freni kullanın. İdeali frene daha erken fakat yavaşça basın iyice yavaşlayıp tekrara hızlanma gereksinimi olmasın. Bu ön çatallar üzerine yatmayı ve ön farların beraber aşağı yönlenmesini önler. Keith Tompson, okuyucu.




7. gece tanımadığınız bir yolda giderken hızı uygun bir arabayı takip edin. Onun yaptığı her değişiklik takibinde olan sizi yol hakkında bilgilendirecektir. Virajlarda geride kalın düzlükte tekrar yakalarsınız. Alexander Templeton, okuyucu.




8. Yüksek riskli durumlarda ön freni kavrayın. Saniyelr yaşamınızı kurtarabilir. Mat Oxley, TT sürücüsü.




9. Zikzaklar çizerek gitmek lastikleri ısıtmaz, lastiğin yüzeyini temizler. Lastiği ısıtmanın en iyi yolu düz bir çizgide sertçe hızlanma ve frenleme yapmaktır. Martin Fitz-Gibson, Bike yazarı.




10. Eğer tüm yıl motor kullanıyorsanız ve dağları geçme planınız varsa ucuz bir termometreyi konsola monte etmek yolun buzlu olup olmayacağı hakkında fikir verir. Buz donma noktasının üstünde ve altında oluşabilir. Gözünüz yolda ve termometrede olsun. Yolda parlama varsa güvenli değildir. Jonathan Downes, okuyucu.




11. Çakıllı park alanları kumlu yolar gibi gevşek yüzeylerde ayaklıklar üzerinde ayağa kalkmak kayma riskini azaltır, sele yerine ayaklığa verilen ağırlık motoru daha stabil hale getirir. Arka teker kayarsa otomatik olarak düzelmesine yardım eder. Örneğin arka teker sola kayarsa, motor sağa yatar ve sol ayaklık sağdan daha uzak hale gelir. Sonuç olarak ağırlığı çoğu sol ayaklıktan kalkar bu kaymayı önler. Yarışçılar içteki ayaklığa kasten basarak kaymayı provake ederler. Bunu evde deneyin. Ian Lyford, okuyucu.




12. İleride park etmiş beyaz van belki masum olabilir.. veya hız radarı olabilir. Yol kenarına ve köprü üzerine park eden her araçtan kuşkulanın-şüpheniz varsa geri dönün. Tim Bailey, sürüş eğiticisi.




13. Gün boyunca yol alıyorsanız her benzin aldığınızda yiyin, için ve işeyin. Altı atıştırma büyük bir yemek yerine geçer fakat iki saatini yemekte geçirmeyin. Simon Weir, Bike üretim editörü.




14. Karşıdan gelen araçların uzun gölgeleri varsa, gözlerine güneş geldiği için sizi görmekte zorlanıyor olabilirler. Özellikle kavşaklarda dikkatli olun. Phil Bifford, okuyucu.




15. Yolda derin su, kum, çakıl, kar ile karşılaşırsanız ağırlığınızı ayaklıklara verin poponuzu seleden kaldırın ve kollarınızı gevşetin. Motorun etrafınızda hareketine izin verin. Motorla savaşmayın kazanamazsınız. Tim Langley, okuyucu.

Arada bi göz atmak lazım kıssadan hisseler hesabı ;)
 
Katılım
28 Eki 2010
Mesajlar
1,767
Herkes üşenmeden okusun şiddetle tavsiye ediyorum... tecrübe ederek öğrendiklerim var aralarında, pahalıya mâloldu...
 
Katılım
17 Ara 2012
Mesajlar
151
Hoş buldum arkadaşlar ilgi,alakanız için teşekkür ederim.
Şu yukarıda ki yazı da bir çok usta "Ön Fren" demiş. Bu ön fren olayı scooter ve touring tarzı motosikler de değişiyor mu? Ben scooter ile ne zaman ön frene ağırlık versem yere yapışmaktan son anda yırtıyordum. Büyük tekerlek motosikletler de bu durum farklı mı?
 
Katılım
24 May 2012
Mesajlar
467
ben okuyorum aga bana yine pahalıya patladı :) yurdumun ... leri yüzünden :)


Bazıları diyorki okumakla motor sürmek öğrenilmez diyorlar bence çok yanlış ben okudugumda teorik bilgi olsada viraja yatarken virajdan çıkarken bu teorilerin hepsi aklıma geliyor ve özgüvenim artıyor güvenlik açısından doğru yapıyorum diyorum ... Örneğin "Virajda en son görebildiğin noktaya kadar bak,gidonu sıkı tutma, sabit gaz git ve çıkışa dogru yavaş yavaş aç" .. Hemen hemen her virajda aklıma gelir bu ve diğer bilgiler ... OKUMAKTA GERÇEKTEN FAYDA VAR ..
 
Katılım
28 Eki 2010
Mesajlar
1,767
ilk öğrendiğim şey "nereye bakarsan oraya gidersin"di yıldıztepeden aşağı uçuyordum kafamı içe çevirip virajı aldım... ""hızını dönmeden ayarla viraj içinde fren yapmak zorunda kalma" dediler "fren yapmak zorunda kalırsan son ana kadar motoru dik tut iyice yavaşla sonra kaçış/dönüş manevranı yap" ilk kaldırım yalama maceramdan öyle kurtuldum bunlar anlatmakla bitmez o yüzden okumakta fayda var...

ha bide freni limon sıkar gibi sık dediler... ama onu patladıktan sonra öğrendim ::blusssh:
 
Katılım
31 Ağu 2012
Mesajlar
96
Hoş buldum arkadaşlar ilgi,alakanız için teşekkür ederim.
Şu yukarıda ki yazı da bir çok usta "Ön Fren" demiş. Bu ön fren olayı scooter ve touring tarzı motosikler de değişiyor mu? Ben scooter ile ne zaman ön frene ağırlık versem yere yapışmaktan son anda yırtıyordum. Büyük tekerlek motosikletler de bu durum farklı mı?


Scooter'ı bılmem sanırım onda combine sıkman gerekli ( arka ve ön şiddeti aynı ) ama racing, F makine veya touring ön fren %80 durdurur diye biliyorum.
Ama şöylede bir şey var ön lastik kötü ise ve amortisörler yetmiyor ise ön fren biraz sakata getirebilir.
 
Katılım
17 Ara 2012
Mesajlar
151
Ben scooter ile 7 yıl gezdim. Kaza da yaptım,düştüm de trafik tecrübem baya bi oldu ama vitesli motosiklet ile scooter arasında oldukça fark olduğunu tahmin ediyorum... Mondial 125 MH Drift aldım bakalım onunla nasıl geçineceğim zaman gösterecek :)
 
Katılım
24 May 2012
Mesajlar
467
alismaniz cok kisa surer zaten trafik ve yol tecrubenizde varmis biraz kalkis ve durus calistiktan snra alisirsiniz hemen hayirli olsun bu arada allah kaza bela gostermesn :)
 
Katılım
17 Ara 2012
Mesajlar
151
Amin arkadaşım. Allah kimseye kaza bela vermesin hele ki motosiklet kazasın da kaporta direk sürücü olduğu için çok tehlikeli kazayı bırak düşük hızlarda bile düşmek ciddi tehlikeler oluşturuyor.
Bende kolay alışacağımı sanıyorum ama bakalım hele bi gelsin yeni cicim o zaman kavga dövüş binerim ben ona :pl:
 
Katılım
11 Şub 2012
Mesajlar
1,477
Allah tekerini düz bastırsın kardeş :) Hayırlı olsun . Dalgıçında dediği gibi alışman bi 10 km ;)
 
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
1,259
Hocam gereksiz şeyleri boşverin de sizin istediğinizi en çok Enduro Motosiklet karşılıyor,yakışırdı bence...

Sağol zekom,Özcan özelden öyle dememiş ama neyse 2 teker değilmi rüzgarı hissettikten sonra,dünya malı değilmi hepsi senin istediğine bin ve gez,ama hepsini bil...
 
Katılım
25 Tem 2012
Mesajlar
433
mutlu abim misafirim varken koptum geldim inegölden karacabeye 3-4 saat bekledik yagmur yagip ıslanmaya başlayana kadar... Bilmeden bi kusurumuz mu oldu da bi msj bi cagri atmadin... Mutlu olmak varken bi çok insana mahcup oldum ben
 
Katılım
20 Eyl 2012
Mesajlar
1,280
mutlu abim misafirim varken koptum geldim inegölden karacabeye 3-4 saat bekledik yagmur yagip ıslanmaya başlayana kadar... Bilmeden bi kusurumuz mu oldu da bi msj bi cagri atmadin... Mutlu olmak varken bi çok insana mahcup oldum ben
HAMZACIM SERZENISINDE HAKLISIN.AMA....tamamaen ırtıbat noksanlıgından baska bısey degıl bu konu.sızın karacabeye gelmenız benım golyazıda mangalmı yapsak demem le basladı sanırım.ırtıbat bu noktda koptu.1 ben o gece sabaha kadar avda ıdım.sabah karsı arkadas bı aksam daha kalalım deyınce o koye dondu ben gumede ytıp uyudum.tekrar soyluyorum yatıp uyudum.ve telefonum sessızdeydı.cengız bılmem kac kez aramıs.benım uyanmam ogle saatlerı 12bucuk 1 cıvarı saate bakmak ıcın telefonu araken ısıgının yandıgını ve cengızın aradıgını gordum.konustuk bız golyazıdayız dedı.bende 3 tane vurulmus ordek alarak koye donus yoluna gectım.ava gıttıgım yerle köyün arası 7-8 km ve yol bayagı bı ktu ve sadece traktor gıdebılıyo.ben traktorle koye gelirken 4-5 kez yıne aramıs cengız.duymadım kardesım traktorun sesınden.ve mesaj atmıs bız donuyoruz dıye.yagmur ben yoldayken basladı bende bı guzel ıslandım.kabını olmayan acık bı traktordu cunkı.koye gelıp arabayı alıp golyazıya gelmektı amacım.ewe gelıp traktoru bıraktım utumu degıstırdım arabaya ordeklerı koydum bıraz zeytın yagı aldım marsa bastım telefona baktım 22 dk once gonderılmıs abiş biz donuyoruz mesajı.şimdi bu anlattıklarım dısında art nıyetlı bır durumum olduysa allahta benım belamı versın.kararlastıralım benım ve sızın uygun olan bı gununuzde gelıp ben alayım yıne donuste ben bırakayım.avlandıgım yerde bı gece kalalım.zaten cok seveceksınız aynı kamp havasında gececek.koyumu gorun,ava ne sekılde gıttıgımı gorun ,bır gece av nasıl yapılır onu gorun.gume dedıgım yer evın mınyatur halı ıcınde sobası olan dısarıda buzda olsa usumeyecegın cayın kahvenn ıcıldıgı kagıt oyunlarının oynandıgı arada ördek geldıgınde ekşın ın oldugu bıyer.zten bıkere gelen gıdeın gelmez.sımdı serzenıste bulundugun bu durumda benım bı hatam varsa abi sen yanlış adamsın bızı satısa getırdın de...aama beni ypmadıgım bı ısle ıtham etme.anlattıklarım harıcınde herhangı bır satıs art nıyet varsa en ala serefsız benım o zaman hamzacım.
 
Katılım
11 Şub 2012
Mesajlar
1,477
He yaa dünde bomboştu valla . Millet ya son güzel havanın tadını çıkardı geziyodu yada çoktan motorları gibi kendilerinide çektiler yatışa :p
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst