[Bursa - MT]

arkadaşlar ya grub baya canlanmış son günlere nazaran ve çok güzel olmuş böyle,konuşup paylaştıklarınız benim gibi acemi olanlara çok yardımcı oluyor,özellikle motor almayı düşünenler o kazalı motoru alıp satan adam hakkında çok güzel bilgi sahibi olduk.
yaşasın BURSA-MT :cat::queen:

Üstad ben yanındaydım ya olay 5 metre arkamda oldu. Işıklar söndü, Kanu da bana elleri ile "abi gitti" işareti yaparken debriyajı bıraktı ondan stop etti.
Motoru çalıştırınca şarj dinamosundan bütün sistem çalışıyor. Muhtemelen yeni taktırdığı ampul sigortayı attırdı.

:cat:

Hiç güleceğim hoktu yauw :):):):):):):):):):)

deme yaw!!!
hass............:pr:

eeeee belki bu sefer iyi iş çıkarırlar diye umut besliyorum yine de (yoksa?)

inşallah iyi iş çıkarttırlar , bende bir kaç gündür bursanın meşur motorcularına gidiyorum hem sohbet hem gezinti olsun , duran kardeşler hakkında pek de iyi yorumları yok , gözünü korkutmuş gibi olmıyım :pale: adam bana sen yakınımız olsan sana neler neler yaptıklarını anlatırdımda boşver başkasından duy benden duyma diyo :queen:

arkadaşlar bi izmirli olarak söyleyebilirimki bursanın her konuda esnafı böyle...ben izmirin esnaflarından şikayet ederken bursada durumun daha da kötü olduğunu anladım. bursalı esnaflar dünyada iş olduğunu bilseler dünyaya gelmezlermiş.başımdan geçenleri anlatayım...ufak bi sticker bastırayım dedim hani motorsikletlerde olur ya adınız soyadınız kan grubunu,,, bana verilen cevap şu : şimdi olmaz...sanki adama atomu parcala dedim...en az on oto yıkamacısına gittim hepsinin verdiği cevap motorsiklet yıkamıyoruz...arabaya harcayacağı zaman ve malzemenin 10 da 1 ini harcayacak ve benden araba parasını alacak nedense yıkatamadım bi türlü...servise gidiyorum hem de HONDA servisine rolantide sorun var diyorum adamın bana verdiği cevap ben yapamadım sanırım motor bitiyo...koskoca sanayıde en az yarım saat dolanıyorum aküyü şarj ettirecek elektikçi zar zor buluyorum.. varın gerisini siz düşünün...

arkadaşlar yazık biz motorara demekten başka bi çare yok sanırım :( bu konuya bir şekilde bir çözüm bulamazmıyız ki??

ATMACA 35

Bursa'dan aldığım ER6F motosikletim için zamanını ayıran , hiç muhabbetimiz olmadığı halde elinden geldiğince Yardımcı olan FATİH kardeşime Sonsuz teşekkürlerimi sunarım :)

ATMACA 35

Bursa'dan aldığım ER6F motosikletim için zamanını ayıran , hiç muhabbetimiz olmadığı halde elinden geldiğince Yardımcı olan FATİH kardeşime Sonsuz teşekkürlerimi sunarım :)

ne demek dostum lafımı olur yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kazasız belasız sürmen dileklerimle.bu arada annen çok kıymetli bi insan şüphesiz kıymetini biliyorsundur yinede ben tekrarlayayım.ANNENİN KIYMETİNİ BİL.motorunla terminale kadar gittim valla azgın dana gibi zapt olmuyo :)...bu arada otobüse bile kendim yerleştirdim tek başıma devrilirse kusura bakma artık..

bursa enduro dan olan varmı yada toplantılarına katılan

ben dün annemle katıldımda toplantıya pekde memnun kalmadık
kişisel tercih tabi ben alkol kullanırım(votka+red) ancak araç süreceksem 1 damla bile ağzıma sokmam ama BE dekilerin maşallahı var hemen hemen hepsi çekiyor ve kendimi o ortamda baya yabancı hissettim hepsi arisrokrat , burjuva sankim :queen:

içlerinde birkaç kişi var tabi daha cana yakın ama genel durum beklediğim gibi değildi

motoru cumartesi günü Duran kardeşlere bıraktım, dün gece saat sekiz civarı aldım. adamlara büyük bir "yapılacaklar" listesi verdim, sonra da telefonla arayıp listenin tamamını değil de motor için çok gerekli olan tamir/bakım işlerinin aciliyet sırasına göre yapılmasını istedim. buraya kadar sorun yok.

hafta içi trafik sigortasını yaptırdım ve sigortacı arkadaşla işlemleri takip etmesi için anlaştım; dün akşam hem durumu sormak hem de bu sabah yıldırım trafik şubesine gidip plaka çıkarmak için ustayı aradığımda motor hazır gel al dediler. ben de heyecanla gittim. fazla vakit olmadığı için çok konuşamadık ama bana yaptıklarını anlattılar;

motor bakımı yapılmış, pistonlara kadar kontrol edilmiş, bujiler değişmiş, buji kabloları değişmiş, ateşleme sistemi yenilenmiş, elektrik kablolarının bazıları yenilenmiş, frenler yenilenmiş, gaz teli, debriyaj teli yenilenmiş, viteste ayarlama yapılmış, orjinal gidonlar ve orjinal aynaları takılmış. egzoslar tamir edilmiş, duyduğum en güzel sesi çıkarıyor alet!
benim en zorlandığım yer vitesti ve maalesef onda fazla birşey yapamamışlar. vitesi neredeyse hiç geçiremiyordum şimdi en azından daha rahat yükseltip düşürebiliyorum ama hala "boşa" geçirmek işkence! çok uğraştık ama bu kadar oluyor , yada bütün dişli sistemini değiştirmek gerekir dediler; kalsın dedim!
ampulleri led yapmak istiyorum deyince boşver akü sorun çıkartır dediler. başka da birşey yok, yani benim daha önce yazdığım motoru komple tüm parçalarına kadar söküp kontrol etme işini kısmen da olsa yaptılar, içim rahatladı. 330 tl tuttu masrafı sonra ben yola çıktım yavaş yavaş eve doğru yollanıyorum, fomara yolu üzerinde biraz gaz açayım dedim, 4.vitese kadar taktım hızım 90 km civarı birden patlama sesine benzer bir ses geldi egzostan ve motor stop etti; debriyajı bırakmadan hızımı düşürüp kenara yanaştım (medical hastanesine 100 metre kala) durdum. biraz benzin, çokça yanık kokusu eşliğinde motor durdu, bayaa uğraştım ama marş basmadı. ben de daha fazla zarar vermemek için bırakııp düşünmeye başladım; şansa cep tel. şarjı da bitti kimseyi arayacak durumum yok. üstüne babamı da birkaç saat önce hastaneye acile yatırmıştık (apandisit diye gitti, 2 gündür devlet hastanesi-fakülte arasında koşturuyoz adamın canı çıktı, doktorlar mıncıklamaktan vazgeçmedi iğneden delik deşik oldu, kan vere vere rengi soldu, hala teşhis yok, yarın fakültede tomografiye girecek ve ben bu hafta 2 gün izin kullandığım için çıkamıyorum aklımın yarısı babada yarısı motorda)
neyse uzatmadan yolda kaldım anlayacağınız, kimseye ulaşamadım, kendim anlamıyorum ne olduğunu, yarım saat bekledikten sonra bir daha deneyince motor çalıştı! yavaş yavaş çatalfırından yukarı uzadım, ptt'den maksem'e çıkarken soğuk terler döktüm şimdi bu bayırda kalmam inşallah diyerek. sonra da eve vardım. motoru yanaşıp stop edince de yanık kokusundan başım döndü. şimdi anlayan birşeyler söylesin; ne olmuş olabilir? benim acemiliğimden debriyaj mı koktu, motor yağsız mı kaldı onca bakımdan sonra yağ koymadılar da silindirler mi pişti? egzos abartı ses veriyor ondan mı kaynaklanır acaba?

evet 300 küsür tl bayıldıktan ve motor şahane olmuş be dedikten 15 dakika sonra bunu yaşayınca canım sıkıldı ama yine de bilip bilmeden kimseye birşey diyemem! zira hala kendi yaptığım birşey olabilir-acemilik mesela diyorum. ama beni sadece jikleye dokunma, uzun süre boşta çalıştırma dışında bir konuda uyarmadılar, başka hassas bir konu varsa söylemeliydiler diyorum!

evet durum budur, motor şimdi yine kapıda yatıyor, son tahlilde çalışmasında sesinde bir sorun yok ama dün öyle bir ısınmıştı ki uzun yola çıkamam bu şekilde diye düşünüyorum. bilen beri gelsin arkadaşlar sorun nedir sizce?

büyük ihtimal dengesiz ateşleme var , hava filitresini bi kontrol ettir tekrar
ve koyduğun benzindende kaynaklanabilir güvenilir yerlerden temin et benim 1. tercih shell 2. tercih opet

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sen bı ara bana ugra benım arkadasa gıdelım sana yapıp yapmadıklarını anlatsın onu yaptım bunu yaptım dıyolar aslında senı yapıyolar :) kendımden bılıyorum 0533 817 26 71 ne zaman ıstersen ara 5 dakkada hallederız sase yaptıysa kablolar yanmıstır hava alıyodur patlama cogunlukla ondan yapar vs vs aslında bı cok sebebı var tamırcım en ıyısını soyler sana

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:21 ----------

bu arada henuz yoku degıstır artık senın bı motorun var::hosgeldi aramıza srad 750 vardı bende adama 2005 te 600 mılyon verdım hıc bısey yapmamıs zıctım azına ama nafıle olan bana oldu sımdı benı gorunce yer degıstırıyo:p adam gıbı adama gotırım senı arayınca eve bıle gelıyo yolda kalmazsın

sen bı ara bana ugra benım arkadasa gıdelım sana yapıp yapmadıklarını anlatsın onu yaptım bunu yaptım dıyolar aslında senı yapıyolar :) kendımden bılıyorum 0533 817 26 71 ne zaman ıstersen ara 5 dakkada hallederız sase yaptıysa kablolar yanmıstır hava alıyodur patlama cogunlukla ondan yapar vs vs aslında bı cok sebebı var tamırcım en ıyısını soyler sana

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:21 ----------

bu arada henuz yoku degıstır artık senın bı motorun var::hosgeldi aramıza srad 750 vardı bende adama 2005 te 600 mılyon verdım hıc bısey yapmamıs zıctım azına ama nafıle olan bana oldu sımdı benı gorunce yer degıstırıyo:p adam gıbı adama gotırım senı arayınca eve bıle gelıyo yolda kalmazsın

sağolasın, valla telaştan farkında bile değilim. atrık avatarla beraber motor kısmını da değiştiririm bir ara...
cumartesi seni bir ararım o halde uygun olursan gideriz.
ben de cebi yazayım bari: 532 5794001

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar