[Bursa - MT]

arkadaslar yarin yapilacak olan kortej icin toplanma yerine MT ailesi olarak biyerde bulusup birlikte gidelim nedersiniz?

Ben yarın eşimle beraber küçüksanayideki hareket saati 13:00 olan geziye katılacağım. saat 12:20 den 12:40 a kadar Kentmeydanı kafkasın önünde beklerim gelen olursa beraber gidebiliriz gelicek olanlar yorum yada yazdığım yazıya beğeni yapsında bedavadan beklemiyelim:)

Ben yarın eşimle beraber küçüksanayideki hareket saati 13:00 olan geziye katılacağım. saat 12:20 den 12:40 a kadar Kentmeydanı kafkasın önünde beklerim gelen olursa beraber gidebiliriz gelicek olanlar yorum yada yazdığım yazıya beğeni yapsında bedavadan beklemiyelim:)

ok kardeş bende gıdıyorum birlikte gıdelım ozaman yanlız 12 :40 geç engeç 12 30 hareket etmek lazım.

Gezilerden iyi rodaj yapabileceğin imkan bulamazsın emin ol. Süratli gitmiyoruz çünkü, adı üstünde gezi, biryere yetişmek için acelemiz yok. Geç farkettim yazını, yetişirsen kalkış zamanına gel buyur.
Aslinda birazda ehliyeti yeni aldigim icin uzun yol cekingenligim vardi bu yuzden arkadaslarla ihsaniye meydaninna gitmeye karar verdik.İnsallah baska sefere.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar dün motorumu sübap ayarı yapsın diye bir motorcuya bıraktım bu gün teslim aldım ayar yapmış belli ama ses hala devam ediyor azalmış ama hala ses var.
adama geri gittigimde bana söylediği kelime yağını değiştirdinmi yağ değişeli 1 hafta oldu dedim.yağı sordu 10w40 dedim
o zaman 15w50 yağ koy düzelir bu motorlarda bu yağı kullanıyorlar vs dedi. pek inandırıcı gelmedi ama bu yağı koyduğumda sizce ses gidermi.yoksa (kazıkmı yedim)?

Memduh nerde fotolar. anladın sen onu

abi bende fazla foto fotoların çoğunu ayhan ile semih abi çekti bendekiler bunlar yine cok güzel bir gezi oldu şimdiye kadar görmediğim yerlerı gordum eyvallah coşkun sağol[URL=http://imageshack.com/i/0rehzdj]Uploaded with ImageShack.com
Uploaded with ImageShack.com
Uploaded with ImageShack.com[/URL]...

Merhaba arkadaşlar dün motorumu sübap ayarı yapsın diye bir motorcuya bıraktım bu gün teslim aldım ayar yapmış belli ama ses hala devam ediyor azalmış ama hala ses var.
adama geri gittigimde bana söylediği kelime yağını değiştirdinmi yağ değişeli 1 hafta oldu dedim.yağı sordu 10w40 dedim
o zaman 15w50 yağ koy düzelir bu motorlarda bu yağı kullanıyorlar vs dedi. pek inandırıcı gelmedi ama bu yağı koyduğumda sizce ses gidermi.yoksa (kazıkmı yedim)?
Tolga;
Benim motorla sendekinin teknolojisi aynı. İticili sistemle çalışan motorların hepsinde sübap sesi olur. bu ses sadece sübaplardan değil alt egzantriklerden de gelir. Zamanla 0,10mm ye kadar boşluk yapabiliyorlar. Sorun değildir yanlız bu için rahat olsun.10-40 yağ kullanırsa ses dahada artar. Bende aynı ikilemde kaldım zamanında. 15-50 yağ daha kalın olduğundan sesi azaltıyor doğrudur. Bende uzun zamandır aynı yağı kullanırım. Sübap ayarları da olması gerekenden sıkı ayarlanması gerekmektedir. Emme 0,05 - egzos 0,10 dur ayarı. fakat 0 a 0 ayar yapılır 200 cc itecekli olanlarda. Ben kendim yaparım ayarımı. Tamircilere güvenim zerre kadar kalmadı. Heleki 30 dk lık işe 80 tl para almak ayıptır yaw insaf. Sorun olursa direkt banada msj atabilirsin.

adamın ayar yaptıgı belliydi sadece ses azalmış ama tamamen gitmemiş diye içime sinmemişti.bu yorumunla içimi bayabi rahatlattın bundan sonra 15-50 yağ kullanırım.çok saol

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar