"BURASI TÜRKİYE" LAFINA UYGUN BİR HABER

Kahraman dayıya soruşturma!
Denizli'de beş katlı bir apartmanda çıkan yangında itfaiyenin merdivenleri yetişmeyince yeğenini tek başına kurtaran dayıya soruşturma açıldı

Denizli'de dün 5 katlı binada çıkan yangın sırasında, balkon demirlerine tırmanarak, dumandan etkilenen 1 aylık bebeği sırtına sarıp indiren Hüseyin Varol hakkında ''kendisinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak ve görevli memurun görevini engellemek'' suçlamasıyla tutanak düzenlendiği öğrenildi.

Hüseyin Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, evden dumanların yükseldiğini görünce koşarak olay yerine gittiğini, ailenin çığlık atmasından etkilenerek 1 aylık bebeği kurtarmaya karar verdiğini anlattı.

Bebeği kurtaracağına inandığını ifade eden Varol, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çocuğu o halde görünce her şeyi göze alarak tırmanmaya başladım. Annesinin elinden aldım, tişörtle sırtıma sardım, Allah'ın takdiriyle indik. Burada amacım birilerin mağduriyetini gidermek. O anda bir cesaret geldi ve tırmandım. Çıkarken kendi ölümümü göze aldım. O bebek 15 katlı binada olsa yine tırmanarak kurtaracaktım. Bu insanlık görevi. Kim olsa yapardı.''

İnşaatlarda iş bulduğu zamanlar çalıştığını kaydeden Varol, ''Askerde komando olarak öğrendiğim bazı şeyleri burada uygulayarak bebeği dumanlar arasından kurtardım'' dedi.

Varol, hakkında ''kendisinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak ve görevli memurun görevini engellemek'' suçlamasıyla tutanak düzenlendiğini de söyledi.

Bu arada hastaneye kaldırılanların tamamının taburcu edildiği bildirildi.

Denizli'de dün 5 katlı binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüş, dumandan etkilenen 1'i bebek 7 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Hüseyin Varol, balkon korkuluklarının demirlerinden 5. kata tırmanıp gömleğiyle sırtına sardığı bebeği, bir kat aşağıya indirmişti.

Acaba bebek ölseydi itfaiyecilere soruşturma açılır mıydı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adama helal olsun Alkışlıyorum...Taktir etmeyen,,işgüzarlarıda nefretle kınıyorum....

Böyle olaylar yüzünden kahraman yetişmiyor ülkede..

Ve bide böyle olaylar :p
tisik.jpg

Olacak çey var olmayacak şey var. Bebeği düşürseydi şimdi takdir edenler "iyi b.k yedin sanane" diyecekti.
Kanun ne ise uygulansın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İyide,, itfaiyeye niçin soruşturma açılmıyor..senin merdivenin neden kısa kardeşim...uzun merdivenin niye yok diye neden hesap sorulmuyor.Nolacak yani merdiven kısa diye insanlar mahsurmu kalacak..

Amerikada kahraman , burada sanık... Çok çalışmamız lazım çoookk..

"görevli memurun görevini engellemek" hic gulecegim yoktu merdivenin daha da uzamaması bebegin kahraman dayısının ustune kaldı

bebeği kurtaran o arkadaşı tüm herkesin ortasında canı gönülden ve tam alnının ortasından tıpkı onun yüreği gibi KOCAMAN öpüyorum....

Bebek ölseydi olacak şeyler sınıfına mı girecekti anlamadım?..... :silent:

Ben olayı görmedim, videosundan da yapılan hareketin ne kadar gerekli olup olmadığını anlayabilmemiz çok güç. Bu bilgilere dayanarak trafik kazalarında aracın üstünde tepinenler yada yaralıyı karga-tulumba taşıyanlardan bence farkı yok. Ha gerçekten itfaiyenin bir yetersizliği, hatası, olaya müdehale edememesi gibi bir durum varsa ve vatandaş buna seyirci kalmaya dayanamamış ve böyle birşeye kalkışmışsa sonuçlarını da göze almıştır. Hayırlı işler...

NOT: Burası Türkiye demeye de gerek yok. Hatırlarsanız avrupada Türk bayan çocuk bakıcısına da havuzda boğulan çocuğu kurtardı diye yetkisiz müddehale ettiği için ağır bir ceza verilmişti. Düşünün artık suyun içindeki bir çocuğu dışarıçıkarmış, bir de bilmem kaç kat balkondan indirseydi artık ne yaparlardı...

Son düzenleme:
Sanane be dostum... Neden itfaiyenin kahramanlığını elinden alıyosun ki..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bir türlü alışamadınız şu ileri demokrasiye yav,,ileri demokrasilerde böyleeeeeeeeeeeee
işinize gelirse

muhtemelen çocuğu kurtaran adam oradaki görevlilere yetersiz kaldıkları için medya karşısında veya ayrıca bir yerde siten edip adamların damarına basmıştır onlarda bu kuyruk acısı ile adama dava açmışlardır daha öncede bir çok olay oldu ve bu tip davalar arada bir karşımıza çıkmasının tek sebebi bu
Ama ne yazıkki işte bu eleştrilere tahammülsüz insanlar yüzünden o merdiven kısa ve itfayeciler o adamın yaptığı teknikle yukarı tırmanamıyor..
önce eleştrilere açık olup hatalarımızı kabul etmeliyiz yoksa birşeyleri örtbas etmek deve kuşunun kafasını gömmesinden farksızdır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar