[Bulgaristan - MT]

merhaba şuan eskişehirdeyim ama eğitimi bulgaristanda devam ettirme durumum var orada motor fiyatları nasıldır ehliyet sorun oluyormu araç alabılıyormuyuz ? türk cokmu acaba bilgisi olan paylaşabılırmi ? ve en önemli soru ktm bayi varmi yoksa motorumu getirebilirmiyim ? :)

merhaba şuan eskişehirdeyim ama eğitimi bulgaristanda devam ettirme durumum var orada motor fiyatları nasıldır ehliyet sorun oluyormu araç alabılıyormuyuz ? türk cokmu acaba bilgisi olan paylaşabılırmi ? ve en önemli soru ktm bayi varmi yoksa motorumu getirebilirmiyim ? :)

Ehliyeti değiştir yeni çıkan ehliyetlerden al. Tüm avrupada geçerli olcak. Bende bulgaristanda rahat araç kullanabilmek için ehliyetimi değiştirdim. Fiyatlar eski modeller 2007'e kadar çok iyi fiyatlar ülkemize göre. Araç alabilirsin ordan öğrenci olmak pek birşey değiştirmez. Bir öğrenci arkadaşım ordan araç almıştı. Kendisi tek vatandaşlığı var bursada takılıyor aracıyla. gideceğin yere göre değişir kırcaali %80 türktür mesela bunları örnek olarak veriyorum. ama sofyada daha da azdır. konuma göre değişir. moturunu götürürsün sıkıntı olmaz. ktm bayi muakkak vardır dostum tek sorunun o olur umarım orda :D elindeki makinayı burda okut orda güzel bir ducati alabilirsin. bulgar sitelerinden fiyatlara bakabilirsin.

Tüm göçmen arkadaşlara selamlar, bugun itibariyle r25 almış bulunmaktayım. Yamahanın aksesuar fiyatları Türkiye de ateş pahası. Neredeyse motordan soğutacaklar. Daha önce 2 sene plovdivde kaldım, ancak o zamanlar motor merağım olmadığı için şansımızı teptik. Yamaha r25 aksesuarı bulabileceğim veya siparişle getirtebileceğim birileri varsa görüşmek isterim.

Herkese bol tekerli günler

Selamlar
Yeni ehliyetler ile uluslarasi ehliyet almadan aracıyla bulgara giden var mı?

geçen AEA programında bu kon geçti. Zaten Bulgar sorun yapmıyordu. Yunan yapıyordu sorunu. Bunlar geçen Yunana geziye gitmişler. Yeni ehliyetlerle girmişler sıkıntı olmamış

Turkiyeden grup seklinde bulgaristana giden var mi

Grup şeklinde olmasının özel bi nedeni mi var sorunun? Yani gezi falan oluyor mu diye soruyorsun?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yani tek gitmeye pek cesaret edemem de bir kac kisi olsa iyi olurdu acisindan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ya hic tek basima bu kadar uzun yol yapmadim tecrubem yok yolda lastik patlasa degistiremem mesela. 2 3 kisi gitmek de her zaman fayda var.

Ya hic tek basima bu kadar uzun yol yapmadim tecrubem yok yolda lastik patlasa degistiremem mesela. 2 3 kisi gitmek de her zaman fayda var.

Tabiki yanında bir iki motorcu olması her zaman için iyi.
Ama motorun lastığı patlasa zaten istesende değiştiremezsin.
Tamir kiti bulundurmak zorundasın... İç lastikli ise o zaman tek başına halledebilirisn yama yaparsın çok kolay

Bayram yada bayramdan sonraki hafta Eşimle Burgaz yapmayı düşünüyoruz. Benim pasaportun süresi geçti. Tr pasaportuyla Türk tarafından geçip Bg yede pasaportun arasına bişeyler sıkıştırıp geçmeyi planlıyorum, inşallah geçebiliriz😀
Gelmek isteyen varsa birlikte gidebiliriz.

Bayram yada bayramdan sonraki hafta Eşimle Burgaz yapmayı düşünüyoruz. Benim pasaportun süresi geçti. Tr pasaportuyla Türk tarafından geçip Bg yede pasaportun arasına bişeyler sıkıştırıp geçmeyi planlıyorum, inşallah geçebiliriz
Gelmek isteyen varsa birlikte gidebiliriz.

Liçna kartan varsa sorun olmadan BG ye girebilrisin Türk pasaportun varsa. Ama Liçna kartan yoksa o cezayı seve seve yiyeceksin. Ve sanırım Türk pasaportu ile çıkış yaptığın için çıkış harcı (15 tl) ödemek zorundasın.

Geçen kış TR ve Kıbrıs (güney vatandaşlığı olan bir arkadaşım Türk tarafından TR pasaportu, BG tarafından Kıbris kimlik kartı ile giriş yaptı.

LİÇNA KARTANINDA SÜRESİ BİTTİ . CEZA ÖDEMEYE RAZIYIM YETERKİ SİNİRDAN GERİ ÇEVİRMESİNLER

LİÇNA KARTANINDA SÜRESİ BİTTİ . CEZA ÖDEMEYE RAZIYIM YETERKİ SİNİRDAN GERİ ÇEVİRMESİNLER

Yanlış anlama da hem Bursa'da yaşıyorsun hem de gidip konsolosluğa ne pasaportu ne liçna kartayı uzatmıyorsun. Biraz umursamamış gibi duruyorsun.
Ceza yersin o kesin ama ne kadar onu bilemiyorum. Konsolosluğu ara sor.
Birde pasaportu kaybettim diyerek sınırı geçmeye yarayacak pasavan çıkarta bilirsin konsolosluktan.

İLK BAŞTA 1 -2 YIL PARA DEĞERİMİZ DÜŞTÜĞÜ İÇİN KENDİMCE PROTESTO ETTİM:farao:
GEÇEN SENEDE PROSEDÜRLER DEĞİŞMİŞ KAFANA GÖRE KONSOLOSLUĞA GİDEMİYORSUN EV TELEFONU İLE SAAT 15 CIVARI ARIYOSUN VE RANDEVUYU ANCAK ALABİLİYORMUŞUN ODA TEL. DÜŞÜREBİLİRSEN . BİÇOK DENEMEME RAĞMEN TELEFONU DÜŞÜREMEYİNCE ARAMAKTAN VAZGEÇTİM . GERÇİ TELEFONU DÜŞÜRSEN BİLE 4-5 AY SONRAYA RANDEVU VERİYORLARMIŞ.

MOTORLARA BG SINIRDA SİGORTA İSTEMİYORLARMIŞ ,DİREK GEÇEBİLİYOMUŞUN DİYE DUYDUM . KONU HAKKINDA BİKGİSİ OLAN VARMI ACABA?

MOTORLARA BG SINIRDA SİGORTA İSTEMİYORLARMIŞ ,DİREK GEÇEBİLİYOMUŞUN DİYE DUYDUM . KONU HAKKINDA BİKGİSİ OLAN VARMI ACABA?

yapma bunu bulgar hiç seni bedavaya brakırmı sadece 55 levaya hemen sigortanı yapıyo ve gönderiyo sıkıntı yok yani:queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

bratçetler nerdesiniz beya bayramda gideniniz olcakmı bulgara??
ben yetişirsem ikisinde gitmeye düşünüyorum ama arabayla .
giden varsa haber versin gidişte yalnız olucam götürebilirim ama dönüşü getiremem:cherry:

yapma bunu bulgar hiç seni bedavaya brakırmı sadece 55 levaya hemen sigortanı yapıyo ve gönderiyo sıkıntı yok yani:queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

bratçetler nerdesiniz beya bayramda gideniniz olcakmı bulgara??
ben yetişirsem ikisinde gitmeye düşünüyorum ama arabayla .
giden varsa haber versin gidişte yalnız olucam götürebilirim ama dönüşü getiremem:cherry:

Ben kurbanda gidecem inşallah.
Sana iyi yolculuklar

Mhb. Bırçetler
Ben çok şükür kazasız belasız gidip geldim
Bg pasaportun ve liçna kartın süreleei geçeli 2 yıl olmuştu
Tr pasaportumun süresi bu sene sonu doluyordu Türk tarafına Tr pasaportunu verdim 15 liralık pul istedi sadece sıkıntısız mptorla geçtik.Bg de ise Bg pasaportun arasına 50 lik Atatürk resmini unutmuşum :) ordanda öylece geçiverdik .
Sigorta Ehliyet bw başka bişey soranda olmadı. Merak edenler için paylaşayım dedim. :sunny:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar