bu tür gereksiz sürat ve riskli hareketler (teker, makas, vb.) de bulunanlar bana denk gelmesinler trafikte, aleni olarak söylüyorum bu yüzden tedbirinizi ona göre alın..
standart binek aracım da, spor otomobilim de, çeşitli segmentlerde motosikletlerim de mevcut..
o yüzden hariçten gazel okumayın, gaza ne kadar dokunursanız o kadar performans verir.. düşük devir yüksek vites gazı normalden biraz fazla açarsanız performans değil yumuşak sürüş yapmış olursunuz ki bu da işinize gelmez.. hele ki trafik kurallarına uymak hiç işinize gelmez..
böyle gereksiz hareketlerle üstüme çıkmaya teşebbüs eden, kendimi geçiyorum aracımdaki taşıdığım cana/canlara kasıt eden densizlere hiçbir saygı ve müsamaham yoktur.. bu hareketlerde bulunanı (2 veya 4 teker) hiçbir acıma duygusu beslemeksizin bariyerlere sürer ecel terleri dökmenin doruk noktasını tattırırım.. hareketine devam edeni sağa çektirir, özür dilemesini bilmez ise de polise bildiririm.. burada kaybettiğim veya kaybedeceğim süreyi umursamam, nedeni ise o şahıs hayatıma kasıt ederek senelerimi çalacaktır, ailemin geleceğini karartacaktır.. (ya biz diye ajitasyona hiç gitmeyin.. siz zaten hayatınızı gözden çıkartmışınız ki bunu yapıyorsunuz)
önce trafikte aynı yolu paylaştıklarınıza saygı duyun sonra saygı bekleyin..
düzenleme: kimi şahıslar emniyet şeridi kullanımı ve şerit kesmeden bahsetmiş.. amerikanın belli eyaletleri ve avrupa olmak üzere şerit kesme ülkemizde de legaldir hız limiti ise 20-30km/h dir bu durumlarda.. trafiği tehlikeye atarak kullanımla şerit kesmeyi birbirine karıştırmayalım.. şerit kesme duran trafikte motosikletliye kanunlarca tanınan haktır.. ülkemizde yolların durumu ve sürücülerin dikkatsizliği yüzünden emniyet şeridini sadece duran trafik ortamında 20-30km/h süratlerde kullanım yine serbesttir.. deneyin bir isterseniz egzost bağrıttırarak ya da rüzgar gibi bağlantı noktasında duran polisin yanından geçin, bakın nasıl çekiyor sizi sağa.. bunları kural ihlali olarak belirtmeden evvel birkez daha düşünün mantıklı cevaplar verin.. yollardaki tabelalar ve trafik kuralları süs olsun hayatımıza kırmızı/beyaz vatan sevgisi aşılasın diye konmuyor..