Buji Yağlanması

Arkadaşlar iki sorunum var, yardım ederseniz sevinirim.

Motosikletimin bujisini her yağ değiştirdiğimde kontrol ediyorum ve simsiyah, hafif yağlanmış şekilde buluyorum bu son zamanlarda.Biraz araştırdığımda şehir içinde düşük devirde gitmekten ve kısa süreli yolculuklardan kaynaklandığı söyleniyordu fakat içim rahatlamadı.Aslında hakikaten düşük devirlerde kullanıyorum motosikletimi okula gidip gelirken.Okul yoluda 10 dakikalık yol.Gerçekten bu sebeplerden mi hafif yağlanma var yoksa başla sebeplen mi?

Son olarak, motosikletimi yüksek devirde biraz kullandıktan sonra rölantide devir çok düşüyor ve gaza ilk dokunmamda stop ediyor.Yüksek devirlerde kullanmadıkça sorun yok fakat ne zaman biraz gazlasam ondan sonra rölanti devrinde düşmeler ve bazen gaza dokunur dokunmaz stop etme durumu yaşanıyor.Hava ayarından diye düşünüyorum ama bu konuda da emin olmak istiyorum.

Motosikletim 5400 km'de ve en son 1500 km önce değiştirdim bujiyi.

Şimdiden çok teşekkürler, tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
buji ile ilgili bir sıkıntınız yok...
ben racer200 de en dandirik bujiyi 9-10000 km kullandım ve sonra ayıp olmasın dıye değiştirmiştim...
yağlanma durumuna bir şey diyemeyeceğim...
hava-yakıt karısım ayarı düzgün olan bir motorun bujisinin rengi hafif yanık kırmızı-beyaz bir renkde olur...

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Kurumlanma
Kurumlanma, buji sık sık kendi kendini temizleme sıcaklığından (450 °C) daha düşük sıcaklıkta çalıştırıldığında meydana gelir – örneğin araç sadece kısa mesafeler için kullanıldığında...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer uygun olursa çankırı caddesinde senı can ciğer bi tamirci arkadaşımın yanına göndereyim derdini anlat o sana sorunun kaynağını söylesın..hem tanışmış olursun..her zaman tanıdık iyi bir tamirci arkadaşı olmalı motorcu adamın :)

motorun 2 zamanlımı 4 zamanlımı? Bu çok önemli.

4 zamanlı

Kurumlanma
Kurumlanma, buji sık sık kendi kendini temizleme sıcaklığından (450 °C) daha düşük sıcaklıkta çalıştırıldığında meydana gelir – örneğin araç sadece kısa mesafeler için kullanıldığında...

Evet çoğu zaman hatta genellikle kısa mesafelerde kullanıyorum.
Tarif ettiğiniz renkte bujimi hiç göremedim.Genelde kurumlu ya da şimdiki gibi simsiyah olur.Hava ayarını bir türlü yaptıramadım gitti.En son yaptıklarında işte motor yukarda tarif ettiğim şekilde yüksek devirli kullanımlardan sonra stop etmeye başladı.

eğer uygun olursa çankırı caddesinde senı can ciğer bi tamirci arkadaşımın yanına göndereyim derdini anlat o sana sorunun kaynağını söylesın..hem tanışmış olursun..her zaman tanıdık iyi bir tamirci arkadaşı olmalı motorcu adamın

Vallahi iyi olur :) Boş bir vaktimde ona da derdimi anlatırım.

Peki bu stop etme olayı nedir sizce? Hava ayar mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben krosslarla o kadar uğraşip ilgilenmedım tam bilemeyeceğım ama arkadaşım sana yardımcı olur zaten o da eski krosscùydu :) 05347276304 nosu bu gündüz arayıp numarani durmuş verdi dersin o yardımcı olur sana

karburatör temizliği, nolur olmaz yeni ngk buji, karburatör hava ayarı bunları yaptır muhtemelen düzelecektir. Komprasörün iyiyiyse motorun.

ben krosslarla o kadar uğraşip ilgilenmedım tam bilemeyeceğım ama arkadaşım sana yardımcı olur zaten o da eski krosscùydu 05347276304 nosu bu gündüz arayıp numarani durmuş verdi dersin o yardımcı olur sana

Teşekkürler.

karburatör temizliği, nolur olmaz yeni ngk buji, karburatör hava ayarı bunları yaptır muhtemelen düzelecektir. Komprasörün iyiyiyse motorun.

Motorun komprasörü iyi.Karbüratörü temizletmek istemiyorum, bir kez açınca eskisi gibi olmuyor.Buji, hava ayarı felan komple yaz bakımında halledeceğim.Umarım düzelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar