Buji seçimi ve sentil ayarı

Motosikleti
Mondial 150 MG Superboy X
İyi akşamlar bugün ki yağ konusundan sonra elim değmişken bujide değişmek istedim 😅 superboy 150 mg için buji olarak ne önerirsiniz internette gördüğüm kadarıyla ngk dpr8ea 4929 kodlu buji uyumlu gözüküyor ama aldıktan sonra sentil kontrolü yapmam gerekirmi bu konularda biraz takıntılıyım. Motorun üzerindeki buji torch d8rc diye biliyorum. Şimdiden iyi akşamlar iyi forumlar

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Önerilen buji neyse onu alın takın, NGK iyidir. Sıfır bujiye sentil ayarı da neymiş gardaş, tüplü araba mı bu😀 Bujiyi motor soğukken değiştirin ve aşırı sıkmayın. Tork anahtarı ile uygun tork değerinde sıkın diyeceğim ama muhtemelen tork anahtarınız yoktur olan bir tamirci de zor bulursunuz gibi

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, muadili ve ebadı uygun buji ne ise onu kullanmalisin. Sentil ile bakmanin bir mantigi yok dusuk cc motosiklet icin, neden dersen zaten performans istedigin anda yuksek devir ceviriyorsun ve bu da asinma hizini arttiracak.

Bir buji ortalama 10-15K arasi gidiyorsa emin ol tek silindirde bu 10K'lik bir kullanim omru sunar.

Sadece porselen ustunde kararma ve yag kaynakli is kaplanmasi uzerinden degerlendirmeni oneririm.

Ustteki mesaja cevaben 11nm tork genel buji sıkma torkudur. Kademeli istenirse 6-11nm olarak gidilebilir ki zaten cok kuvvete gerek yok, onemli olan dis atlayip siyirtmamak.

Tork isini gerekli adaptorlerle bir sarkli el matkabina baglayip onun ustundeki tork degerlerinden yapabilirsiniz. Ben Hero motorumda o sekilde yapmistim.

Yenide olsa buji tırnak aralığını sentil ile kontrol etmek iyidir , buji kutusuyla yere düşmüş , darbe almışsa ölçüsü daralır erken ateşler , hatta tamamen kapanabilir hiç ateşlemez ne oldu buna diye aranır durursun , tekrar sökmek zorunda kalırsın , bujinin porseleninide gözle kontrol etmekte fayda var , incecik bir çatlak bile olsa izolasyonu bozulur bloğa ateşler silkeleme yapabilir..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yenide olsa buji tırnak aralığını sentil ile kontrol etmek iyidir , buji kutusuyla yere düşmüş , darbe almışsa ölçüsü daralır erken ateşler , hatta tamamen kapanabilir hiç ateşlemez ne oldu buna diye aranır durursun , tekrar sökmek zorunda kalırsın , bujinin porseleninide gözle kontrol etmekte fayda var , incecik bir çatlak bile olsa izolasyonu bozulur bloğa ateşler silkeleme yapabilir..
Doğru dedin Üstadım. Buradan kendimi de düzeltiyorum. Ben sanki buji gap aralığını düşürmeli miyim gibi yorumlamışım ilk mesajı. Konu sahibi arkadaştan özür diliyorum. Bu saydığın kontroller üretim aşamasında yapılmış oluyor ama sonrasında başına bir iş gelme olasılığı var hele ki bizim ülkede bu risk epey yüksek. Gözle muayene etmeden, her bir bujinin elektrot aralığı birbirine eşit mi diye bakmadan montaj yapmam ama sentil ile ölçmek daha garanti olacaktır. Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar