selam aradaşlar motorum 96 jawa style..bilirsiniz 2 zamanlı ve çift silindirli bir motora sahip..ama bir sorun var..tek tarafdan yanı egzosdan hep çok duman atıp hemde bujiyi çabuk yağlıyor..15-20 gunde bir bujiyi değiştiriyorum..bujileride bosch ve şampiyon marka kullanıyorum..
sizce sorun nerede..
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Aynı sorun bende de vardı. 2 ihtimali var. Ya ateşlemesi bozuk (bobini arızalı) yada kompresyonu iyi değil, ateşleme anında yanma sürecine taze hava yakıt karışımı karışıyor. Yeni aldığım jawa 350 TS'de aynı sorundan dolayı bobin değişimi yapıldı. Ama ben bir miktar kompresyon eksikliği düşüncesi ile rektefiye ettirip 58.5 piston taktırdım....Fazla tutmuyor...Ben 40 lira rektefiye 25 lire piston 5 lira conta takımı 5 lira da segman (takarken bir ikisi kırıldı da:salut

toplam 75 YTL ye mal ettim...Büyük oranda kesildi....
Yağlamanın asıl nedeni tam yanmamadır. Zira bilindiği gibi bu motorlarda yağlama 4 zamanlılar gibi değildir. Ayrıca yağ segmanı da yoktur. Bu nedenle önce bobin platin meksefe, ardından kompresyon testi yapılmalıdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:45 ----------
Bosch bujinin taklidi çok fazla....Onun yerine champion veya NGK öneriliyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:47 ----------
jawadan cok iyi anlarım....
bidahaki yakıt aldığında hiç yağ koyma...bakalım ozamanda cok duman atacak mı....
yağ oranını iyi ayarla...fazla koyma...
bağzı benzinliklerde hazır yağlı benzin bulunur...onlardan sakn alma...normal benzin al yağını kendin karıstır....
cok yağ katma....baktın sekmanlardan biraz ses gelmeye basladı...biraz yağ kat...
ilk benzin aldığında yağ katma....
+++++Üstada katılıyorum....Zira bende kendisinden öğreniyorum birçok şeyi....:cat: