buji çok yağlanıyor..

selam aradaşlar motorum 96 jawa style..bilirsiniz 2 zamanlı ve çift silindirli bir motora sahip..ama bir sorun var..tek tarafdan yanı egzosdan hep çok duman atıp hemde bujiyi çabuk yağlıyor..15-20 gunde bir bujiyi değiştiriyorum..bujileride bosch ve şampiyon marka kullanıyorum..
sizce sorun nerede..
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

motorun yag yakmaya baslamıs olabılır.sık sık yaglanıosa muhakkak motor rektefe ıstıor olabılır kac bın kmde motorun?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
jawadan cok iyi anlarım....
bidahaki yakıt aldığında hiç yağ koyma...bakalım ozamanda cok duman atacak mı....
yağ oranını iyi ayarla...fazla koyma...
bağzı benzinliklerde hazır yağlı benzin bulunur...onlardan sakn alma...normal benzin al yağını kendin karıstır....
cok yağ katma....baktın sekmanlardan biraz ses gelmeye basladı...biraz yağ kat...
ilk benzin aldığında yağ katma....

Forumdan Uzaklaştırıldı
ve kısa paso buji kullan...markası fark etmez...

selam aradaşlar motorum 96 jawa style..bilirsiniz 2 zamanlı ve çift silindirli bir motora sahip..ama bir sorun var..tek tarafdan yanı egzosdan hep çok duman atıp hemde bujiyi çabuk yağlıyor..15-20 gunde bir bujiyi değiştiriyorum..bujileride bosch ve şampiyon marka kullanıyorum..
sizce sorun nerede..

Aynı sorun bende de vardı. 2 ihtimali var. Ya ateşlemesi bozuk (bobini arızalı) yada kompresyonu iyi değil, ateşleme anında yanma sürecine taze hava yakıt karışımı karışıyor. Yeni aldığım jawa 350 TS'de aynı sorundan dolayı bobin değişimi yapıldı. Ama ben bir miktar kompresyon eksikliği düşüncesi ile rektefiye ettirip 58.5 piston taktırdım....Fazla tutmuyor...Ben 40 lira rektefiye 25 lire piston 5 lira conta takımı 5 lira da segman (takarken bir ikisi kırıldı da:salut:) toplam 75 YTL ye mal ettim...Büyük oranda kesildi....

Yağlamanın asıl nedeni tam yanmamadır. Zira bilindiği gibi bu motorlarda yağlama 4 zamanlılar gibi değildir. Ayrıca yağ segmanı da yoktur. Bu nedenle önce bobin platin meksefe, ardından kompresyon testi yapılmalıdır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:45 ----------

Bosch bujinin taklidi çok fazla....Onun yerine champion veya NGK öneriliyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:47 ----------

jawadan cok iyi anlarım....
bidahaki yakıt aldığında hiç yağ koyma...bakalım ozamanda cok duman atacak mı....
yağ oranını iyi ayarla...fazla koyma...
bağzı benzinliklerde hazır yağlı benzin bulunur...onlardan sakn alma...normal benzin al yağını kendin karıstır....
cok yağ katma....baktın sekmanlardan biraz ses gelmeye basladı...biraz yağ kat...
ilk benzin aldığında yağ katma....

+++++Üstada katılıyorum....Zira bende kendisinden öğreniyorum birçok şeyi....:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
bide sarjına baktırın motorun....
arada bi sarj keserse aküden yer akım az gelir ve az atesler...o durumdada yağlı benzini yakamaz ve buji yağlar...

Yağlanan silindirin ateşlemesini kontrol etseniz ilk önce sanırım o yağlanan silindir gözünün ateşlemesi olmuyor veya motor titreşince birşey gevşeyip (kablolardan bobinden) ateşleme yapmıyor olabilir.

bu sorun silindirlerin birinden oluyosa yüksek ihtimalle o tarafın segmanı kırıktır buda hem dumana hemde buji yaglamasına sebep olur.bu sıkıntıya kısa paso buji takmak veya yagı az koymak engel olmaz.kısa paso buji peformansı düsürür.

motorun yag yakmaya baslamıs olabılır.sık sık yaglanıosa muhakkak motor rektefe ıstıor olabılır kac bın kmde motorun?
motorum daha 5000 km de..aldığımda elektronık ateşlemeydı sonrasında arada bır tek silindire düşüyordu elektonıkten dedik iptal ettik.işin ilginç yanı arada çalışmayan taraf yani tek silindire düşünce çalışmayan taraf şu an yağ yakan taraf.. neyse sonrasında platine döndük..sorun bir süre kesıldı aradan 20 gün geçti ve şu anda sabahları ilk marşta bariz bir yoğun duman gelıyor tek taraftan.motor ısınınca kesiliyor. ama 10 gunde bır ateşlemyi komple kesıyor bende bujı değşimine gidiyorum.
yağlama olayınıda hep aynı şekilde yağ koyuyorum 30 tlye 200 gr..castrol 2 zamanlı motor yağı kullanıyorum.

Son düzenleme:
motorum daha 5000 km de..aldığımda elektronık ateşlemeydı sonrasında arada bır tek silindire düşüyordu elektonıkten dedik iptal ettik.işin ilginç yanı arada çalışmayan taraf yani tek silindire düşünce çalışmayan taraf şu an yağ yakan taraf.. neyse sonrasında platine döndük..sorun bir süre kesıldı aradan 20 gün geçti ve şu anda sabahları ilk marşta bariz bir yoğun duman gelıyor tek taraftan.motor ısınınca kesiliyor. ama 10 gunde bır ateşlemyi komple kesıyor bende bujı değşimine gidiyorum.
yağlama olayınıda hep aynı şekilde yağ koyuyorum 30 tlye 200 gr..castrol 2 zamanlı motor yağı kullanıyorum.

Yağ oranınız iyi...10 litreye 250 gram gibidir...Motorun soğukken tek silindirden duman atması segman aşınması ile ilgili...Bobini kontrol ettirdiniz mi? Birde avansınızı?

Yağ oranınız iyi...10 litreye 250 gram gibidir...Motorun soğukken tek silindirden duman atması segman aşınması ile ilgili...Bobini kontrol ettirdiniz mi? Birde avansınızı?
bobinler 2. el takıldı ama çalışan bır jawa parça kullanımına ayrılmıştı ondan söktük taktık platin ve meksefe takımı sıfırdı..avans olayı benımde aklıma gelıyor.size danışmadan el sürmeyeyım dedim.ama belkı biraz oynamak gerekebilir..yanı diğer silindir daha seri çalışıyor bu silindire göre.yağlanan taraf daha zayıf ve aralıklı patlıyor..elekt.nikt ateşlemden platine geçişten sonra silindirlerde senkron olayımız eskıye nazaran tam yok..

10 gunde bır bujı dgıstırme işte motoru actır ne oldugunu ustan söyler.devamlı bujı,bobin degıstırcegene segman attır sorunun buyuk olcude sona erecek

evet abilerimizinde dediği gibi yağı fazla koyarsanız yakamadığı yağı bujiye atar(orada kalır).böylece buji dandikse stop etme durumlarıda çıkabilir.bu yüzden en güzel yağı kullanıp , en baba bujiyi takmak canım jawa'nın performansına performans ömrüne ömür katar :)

Sevgili arkadaşım bence o yağlanan bujinin tırnak aralığını biraz kapatırsan göreceksinki artık o buji yağlanmayacak . Sağlıcakla kal...

sizce sorun nerede..

Aynı sorunu şuan bende yaşıyorum, bugün platin ve meksefeleri değiştirdim. Çalışan tarafın bobinini zor çalışan tarafınkiyle değiştirip denemeyi unuttum, yarın onuda deniyeceğim. Platinleri ayarlarken dikkat ettim zor çalışan tarafın platinleri kıvılcım çıkarıyor, diğeride çıkarıyor fakat çalışmayan tarafınki çok daha şiddetli. Tahminimce bobinden kaynaklanmakta, yarın denememi yapacağım unutmazsam sonucu yazarım. :wiinkk:

Aynı sorunu şuan bende yaşıyorum, bugün platin ve meksefeleri değiştirdim. Çalışan tarafın bobinini zor çalışan tarafınkiyle değiştirip denemeyi unuttum, yarın onuda deniyeceğim. Platinleri ayarlarken dikkat ettim zor çalışan tarafın platinleri kıvılcım çıkarıyor, diğeride çıkarıyor fakat çalışmayan tarafınki çok daha şiddetli. Tahminimce bobinden kaynaklanmakta, yarın denememi yapacağım unutmazsam sonucu yazarım. :wiinkk:

Evet 1 saat kadar önce denememi yaptım ve bozuk tarafın bobinini sağlam tarafınki ile değiştirdim, sonuç bozuk olanı düzeldi sağlam olanı bozuldu. Sorun bobindenmiş benim sorunum 25 TL ye malolcak gibi gözüküyor. Herkese kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar