buji çok yağlanıyor..

bendede ije varken bu tip problemlerle çok karşılaşırdım,bu gibi durumlarda ilk yapacağın işlem sıfır numara zımpara ile platinleri hafif zımparalamak ve meksefeleri değiştirmek olsun bence,meksefe markası olarak ise eğer bulabilirsen lucas en iyi performansı veren meksefedir,platin ayarınıda unutmamak gerekir tabi,bunlarda işe yaramazsa motorun şarjını ölçtür,konjektör problemli ise ateşleme problemleri ortaya çıkabilir,bana göre bu motorlarda litre başına yağ 30 ml den az olmamalıdır,ayrıca motosikletinde grank keçeleri eskimişse yanma odasına şanzıman yağı ulaşabilir ve bu bujinin yağlanmasına sebep olabilir,kolay gelsin

Merhaba, ben tek tarafın fazla duman çıkarması ve bujilerin yağlanması ile ilgili bütün problemleri bugün tamamen çözdüm. Geçenlerde duman sorunun bobinden olduğunu bahsetmiştim, ertesi gün bobini değiştirdim sorun çözüldü fakat bujiler hala yağlı ve siyahtı. Bugün yeniden el attım karbüratör hava ayarı konusunda ustaya güvenmiştim ne kadar yanlış yaptığımı 1 - 2 saat kadar önce anladım. Şimdi senin o duman ve bujilerin yağlanması konusunda yapman gerekenler şunlar;

1. Platinleri yenile (Sorunu çözmese bile yenilenmesinde yarar var.)
2. Meksefeleri yenile (Sorunu çözmese bile yenilenmesinde yarar var.)
3. İyi bir platin ayarı
4. Dumanı fazla olan tarafın bobinini değiştir (Sağlam tarafınkiyle değiştirip test et önce)
5. İyi bir karbüratör hava ayarı

Bugün karbüratör hava ayarı yaptım ve sonuç mükemmel, bujiler açık kahverengi oluyolar artık. Eskiden siyah kurumlu ve yağlılardı, bugün bu olayı tamamen hallettim yani.

Yağ benzin karışımı ayarına gelince bende Jawa 350/638 in kullanma kılavuzu var ve orda benzin yağ oranının tam olarak 1/50 (1 litrede 20 mililitre yağa denk geliyor) olarak gösteriyor ve birçok yağ kutusunun üzerindede aynı oran tavsiye ediliyor. Bu oran aldığın benzinin %2 sine denk geliyor, yani kısa bir hesapla koyman gereken yağ miktarını hesaplayıp sıvı ölçer bir kapla yada 50 mililitrelik şırınga ile ölçüp depoya koyabilirsin. Örneğin 2.65 Litre benzin aldın, çıkar telefonunu ve şu hesabı yap. 2.65 x 2 / 100 = 0,053 eder.(2.65 çarpı 2 bölü 100 eşittir 0.053) Yani 2.65 Litre benzine 53 mililitre yağ karıştırmalısın, ben bu şekilde yapıyorum ve performansı süper.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar