Bugün yeni motosiklet aldım ama süremiyorum

Merhaba değerli abilerim ben istanbuldan ergin aranıza yeni katıldım
bu sabah honda cbf150 motosiklet satınaldım daha önce hiç vitesli motor kullanmadım otomatik scooter kullandım bugün aldığım yerden eve motosikleti getirirken stop ettirdim hep mesela motor boşta çalıştırdım birinci vitese taktım sonra debriyajı bırakırken stop ediyor yada vitesteyken ışıklarda dururken stop ediyorum bende korkuyorum tekrar bire takıp çalıştırıyorum tam gidecem durup stop ediyor bana yardım edermisiniz nasıl süreyim bu motoru etrafımda öğretecek kimse yok kendi kendime mecbur öğreneceğim a 2 ehliyetim var bu arada.
Lütfen bir hayırsever bana bu işin inceliklerini öğretirse çok duacı olacağım gerçekten motosikleti çok seviyorum inşallah sizler gibi bende bu işi öğrenirim:rendeer:

birazda gazla debriyajdan elini çekerken ama çok gazlama 1. viteste kalk hep bide motor biraz ısınsın olmadı rolatini yükselt aşağıdan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu sabah honda cbf150 motosiklet satınaldım daha önce hiç vitesli motor kullanmadım otomatik scooter kullandım bugün aldığım yerden eve motosikleti getirirken stop ettirdim hep mesela motor boşta çalıştırdım birinci vitese taktım sonra debriyajı bırakırken stop ediyor yada vitesteyken ışıklarda dururken stop ediyorum bende korkuyorum tekrar bire takıp çalıştırıyorum tam gidecem durup stop ediyor bana yardım edermisiniz nasıl süreyim bu motoru etrafımda öğretecek kimse yok kendi kendime mecbur öğreneceğim a 2 ehliyetim var bu arada.
Lütfen bir hayırsever bana bu işin inceliklerini öğretirse çok duacı olacağım gerçekten motosikleti çok seviyorum inşallah sizler gibi bende bu işi öğrenirim:rendeer:
tamam telaş yapma,sorun sadece vites geçişlerini öğrenmende.
sistem arabalardakinden çok farklı değil.
sadece kavrama noktasını iyi değerlendirmen gerekiyor.bi kaç saatte iyice alışırsın.
bu arada" motosiklet teorisi" adı altında ne bulursan oku.

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan...cbf150 ile başlamakla iyi etmişsin daha büyük cc alsaydın dahada zorlanırdın en azından cbf daha çok hata affeder...
kalkışlarda gaz vermekten korkma gazı sonuna kadar açsanda motor tekere kalkmaz kafa kaldırmaz sadece biraz atak bi kalkış olur seni düşürmez...bu yüzden korkmadan gaz ver...gaz verdiğini hissedecek duyacak kadar gaz kolunu çevir ve debriyajı hafifçe salmaya başla...bir noktaya gelince motor kalkmak isteyecek orda tut deriyajı ordan itibaren debriyajı saldıkça motorun hareket etmeye başlayacaktır..boş bi yerde iyice çalış debriyaj olayını kısa sürede çözersin...

HayırLı olsun motorun :) Ben de burda yazılanlardan cok farklı bişey söylemeyeceğim sadece biraz daha acacağım :)
Şimdi önce Boş bir alana gitmen gerekiyor ! En ideali okul bahceleridir ; Kimse yoktur oralarda şimdi :) Senin tek sorunun kalkışları ve debriyaj ayarını kavramaktır..
Boş alana geldin ; Motor Boşta ; sıktın debriyajı bastın aşaya bire gecti vites :) Hafif gaz veriyosun ; devir saati 4 000 e kadar çıksın ; Debriyajı yavasca bırakıyosun ; hareket etmeye baslayınca debriyajı öyle tutuyosun 1 metre sonra tamamen bırakıyosun ve sadece gazla gitmeye baslıyosun !
Dururken ; Viteste olduğun zaman debriyajı sıkman gerekir.. Çünkü hızlı bırakırsan Motor stop eder.. Isıklarda dururken birinci viteste debriyaj sıkılı bekle ki ısık yeşil olunca hafif gaz verip debriyajı gevseterek stop etmeden kalkarsın :bounce:

Vites atarken de ; Verdin gazı 6 - 7000 devre cıktı motor bağırmaya basladı bıraktın gazı sıktın debriyajı cektin vitesi yukarı ;Bıraktın debriyajı hafif gazla devam ettiin :) Bu kadar :) Hiç heyecan paik yapma ; Bu kadar mıydı diyeceksin kendi haline güleceksin :cherry: Kolay gelsin bizi haberdar eT :p

Erdan kardeşim, istanbul'daysan ve de Avcılar'a yakınsan sana 1-2 gün yardı edebilirim.:)

direksiyon kursuna vitesli motosiklet ile girmedin mi ? kalkarkan debriyaja tamamen bırakma yarım bırak debriyaj yarım basılı ikende hareket eder, hareket ettikten sonra yavaşça bırak istop etmez, etse bile boşver yavaş yavaş alışırsın.

Kurslarda yeni uygulama olarak yanılmıyorsam son 2 haftadır sadece Vitesli motor ile ehliyet verilmeye başlandı. Arkadaşımızın bi hatası yok bu durumda...

Bende Scooter kullanıyorum , Vitesli de kullandım... Gittim boş bi park alanına. Atladım motora Cbr 125 . Arabada bildiklerimin aynısını yaptım... Tek fark deviri daha yüksekte ve kavrama aralığı daha aşağıdaydı... Zamanla gaz freni yapmayı bile öğrendim ... Ama otomatik kullanıyorum halen... Rahatlık :)

Uzun yolda da vitesli ve büyük motor en ideali...

direksiyon kursuna vitesli motosiklet ile girmedin mi ? kalkarkan debriyaja tamamen bırakma yarım bırak debriyaj yarım basılı ikende hareket eder, hareket ettikten sonra yavaşça bırak istop etmez, etse bile boşver yavaş yavaş alışırsın.

Takıl öğrenirsin diyo yane ;) Zor değil yaparsın...

Ne tarafta oturuyorsun? Eğer yakınsak müsait bi zaman ayarlayıp çalışabiliriz..

Kadıköy ve çevresindeysen sorun yok..

Kardeş bence iyi ce kullanmayı öğrenmeden trafiğe çıkma hem senin için hemde başkaları için çıkmaman lazım Bende ilk defa motor kullanmayı 5 vites 125 cc ile öğrendim aşağı yukarı 1 ayımı aldı tam olarak pekiştirmem yani şuan motoru en son ne zaman stop ettiğimi hatırlamıyorum :)

sana A2 ehliyet vereni kutlamak lazım gerçekten
nedenmiş birader türkiyede hangi ehliyet kursu bu işi adam gibi öğretiyor bende zamanında adamlara dedim kaçkere böyle eğitim olmaz dayak atacaklardı neredeyse sanki bilmiyorsunda türkiyede ehliyet kurslarını konuşuyorsun..

bende aynı haltı yemiştim 3-4 ay oldu ilk vitesli motor 1150 cc ile başladım önceden teoride hep kafamda kurmuştum, motorun çok dengeli olmasındanmıdır nedir hiç zorluk çekmeden biraz cesaretle kavradım işi alışırsın sende...

Vitesli kullanmayı bilmeyen biri olarak yukarıda bende ipuçları aldım. Denediğimde umarım kolayca öğrenirim.

HayırLı olsun motorun :) Ben de burda yazılanlardan cok farklı bişey söylemeyeceğim sadece biraz daha acacağım :)
Şimdi önce Boş bir alana gitmen gerekiyor ! En ideali okul bahceleridir ; Kimse yoktur oralarda şimdi :) Senin tek sorunun kalkışları ve debriyaj ayarını kavramaktır..
Boş alana geldin ; Motor Boşta ; sıktın debriyajı bastın aşaya bire gecti vites :) Hafif gaz veriyosun ; devir saati 4 000 e kadar çıksın ; Debriyajı yavasca bırakıyosun ; hareket etmeye baslayınca debriyajı öyle tutuyosun 1 metre sonra tamamen bırakıyosun ve sadece gazla gitmeye baslıyosun !
Dururken ; Viteste olduğun zaman debriyajı sıkman gerekir.. Çünkü hızlı bırakırsan Motor stop eder.. Isıklarda dururken birinci viteste debriyaj sıkılı bekle ki ısık yeşil olunca hafif gaz verip debriyajı gevseterek stop etmeden kalkarsın :bounce:

Vites atarken de ; Verdin gazı 6 - 7000 devre cıktı motor bağırmaya basladı bıraktın gazı sıktın debriyajı cektin vitesi yukarı ;Bıraktın debriyajı hafif gazla devam ettiin :) Bu kadar :) Hiç heyecan paik yapma ; Bu kadar mıydı diyeceksin kendi haline güleceksin :cherry: Kolay gelsin bizi haberdar eT :p

çok tutsunda yesin dimi debriyaj balatasını:queen::queen::queen:

sanırsam cbf de devir saati yok yanlıs hatırlamıyosam

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
birde çok dar virajları dönerken, debriyajı hafif sıkarak dön.sadece gazla dönmeye calısma, yoksa uff oluyo:mrgreen:

insan kendini suç işlemiş gibi hissediyor açıkcası nebilim öğreneceğim bir şekilde jigle olayını araştırıyorum mantığını çözemedim tam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar