Bugün de ölmedim

krk

Allah motorlari yokmus gibi arac kullananlarin cocuklarini motor sevdalisi yapar insallah :)
Buyuk gecmis olsun

Geçmiş olsun arkadaş ama ülkemizde yol vermek içinde sellektör yapılıyor yol istemek içinde sellektör yapılıyor.
sellektör yapmak yerine uzunlarını yaksaydın geçeceğini anlardı diye düşünüyorum.
çünkü arabayla trafikte uzaktan bi sellektör yapan "hadi seni gördüm geç" diye yorumlanabiliyor.

Geçmiş olsun Konyada araç kullanmak zordur (4 tekerlekli için) ki 2 teker daha zordur :farao:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sağolun teşekkürler

Büyük geçmiş olsun. Maalesef ülkemizde selektör dur anlamında kullanılıyor ama hatalı. Selektörün Avrupadaki gibi geç anlamında kullanılması lazım...

geçmiş olsun. insanlar okadar alıştıki diğerlerinin parasını malını yolunu ve canını almaya nereye gidiyoruz merak ediyorum.(özellikle jeeplere ve ticari araçlara dikkat)

Sehir icinde duramayacagimiz suratle gitmemeye gayret edelim, aniden olan pekcok sey oluyor...

2 gün kadar önce, bayan bir şoför beni göre göre şeridin %75'ine kadar burnunu çıkarttı, hızlı da değildim (40km/s kadar) fakat mesafem çok kısaydı. 30 defa selektör yapmama rağmen ısrarla burnunu soktu. Şeridimin soluna doğru yaslanıp tamponun bir karış mesafe önünden geçtim (belki de daha azdı). Önünden geçerken arabaya baktım, o da bana aptalca bir ifadeyle baktı sanki suçlu olan benim, trafikte olmam hataymış gibi. Sövüp de günaha girmeye değmeyeceği kanaatine varıp uzaklaştım, meymenetsiz kadının oradan.

Size de çok geçmiş olsun. Daha tedbirli olmaya itiyor yaşadığımız her tecrübe bizi. İnşallah bir sonraki yaşayacağımız tecrübe, hep bir öncekinden daha kolay olur. Sonuçta bu tarz durumlar motosiklet sürdüğümüz sürece bizimle beraber olacak. Hiç bir zaman sıfıra inmeyecek.

Çift şerit dediğiniz gidiş-geliş yolda üstelik şehiriçinde üstelik sağdan soldan girişi çıkışı olan bir yolda 70-75km hızda gitmek bana göre hata.
Arkadan sıkıştırana yol vereceksin gidecek.
Adam sinyal verip lütfetmiş. Bunun sinyal vermeyip, üstüne bir de döneceği sokağa 30metre yaklaştığında benim şeridime geçip üstüme üstüme gelen, bir de haklıymış gibi böğüren modelini gördüm ben.
Tabi ki taksici. Bir de durmuş kapı açtığını filan görünce artık arkamda kız arkadaşım olmasına rağmen nasıl bir hışımla indiysem motordan anında kapandı o kapı, bir şeyler homurdandı, bas git dedim gitti.

Mert kardeş bu olayın tıpatıp aynısını bugün 14 civarında yaşadım. Biz ne kadar dikkatli ve temkinli olsak da böylesi insanların olması yüzünden hayatımız saniyelerle ölçülebilir vaziyette. Bu insanlar ne kadar aceleci,bu insanların derdi ne artık anlayamıyorum. Yazık...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Çift şerit dediğiniz gidiş-geliş yolda üstelik şehiriçinde üstelik sağdan soldan girişi çıkışı olan bir yolda 70-75km hızda gitmek bana göre hata.
Arkadan sıkıştırana yol vereceksin gidecek.
Adam sinyal verip lütfetmiş. Bunun sinyal vermeyip, üstüne bir de döneceği sokağa 30metre yaklaştığında benim şeridime geçip üstüme üstüme gelen, bir de haklıymış gibi böğüren modelini gördüm ben.
Tabi ki taksici. Bir de durmuş kapı açtığını filan görünce artık arkamda kız arkadaşım olmasına rağmen nasıl bir hışımla indiysem motordan anında kapandı o kapı, bir şeyler homurdandı, bas git dedim gitti.

Bu arkadan sıkıştırana yol vereceksin gidecek cümlesini destekliyorum. Her ne kadar yaptıkları doğru olmasa da bırak yaptığı öküzlüğü yanına kalsın deyip salacaksın geçsin...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben sol şeritte 70 km hızla gidiyorum istediği kadar sıkıştırsın şerefsizler istediği kadar korna çalsınlar umurumda değil sıkıysa vursun bana arkadan .hiç takma birader sıkıştırsa bile sen umursama sehiriçi 70 km ise 70 i geçme .

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:15 ----------

montumun arkasına şehiriçi maksimum hız 70 km arkamdan korna çalma diye yazıp ayrıca motosikletleri farkedin diye reflektörlü fosforlu bir yazı yapmayı düşünüyorum açıkcası belki bu mal sürüleri anlar anlayacaklarını sanmam ama.

Her zaman gorunmeye calismak iyi degildir.. Bazen gorunmez olmak gerekir.. Gecmis olsun mert kardesim..

hocam geçmiş olsun, ancak trafikte biz motosiklet sürücüleri olarak tabir-i caizse paronayak olmalıyız, sürücülerin yapabileceği hataları önceden varsayıp ona göre güvenli sürüşümüzü gerçekleştirmeliyiz.

2 gün kadar önce, bayan bir şoför beni göre göre şeridin %75'ine kadar burnunu çıkarttı, hızlı da değildim (40km/s kadar) fakat mesafem çok kısaydı. 30 defa selektör yapmama rağmen ısrarla burnunu soktu. Şeridimin soluna doğru yaslanıp tamponun bir karış mesafe önünden geçtim (belki de daha azdı). Önünden geçerken arabaya baktım, o da bana aptalca bir ifadeyle baktı sanki suçlu olan benim, trafikte olmam hataymış gibi. Sövüp de günaha girmeye değmeyeceği kanaatine varıp uzaklaştım, meymenetsiz kadının oradan.

Size de çok geçmiş olsun. Daha tedbirli olmaya itiyor yaşadığımız her tecrübe bizi. İnşallah bir sonraki yaşayacağımız tecrübe, hep bir öncekinden daha kolay olur. Sonuçta bu tarz durumlar motosiklet sürdüğümüz sürece bizimle beraber olacak. Hiç bir zaman sıfıra inmeyecek.

:) geçmiş olsun ben hepi-topu 750 km dir motosiklet kullanıyorum geçen gün istanbulu bilenler bilir Atatürk Havalimanı E-5 rampayı çıkarken nedense orta şeride geçtim ve hızlandım zaten EDS olduğu için 70'i geçmiyorum zorunlu olmadıkça...sağ taraf iyice kalabalıklaştı sol çok hızlı akıyordu birden önümde sağımda duran araç şeridime girmeye başladı acemilikle afalladım çünkü hiiiiç umurunda değildi arkadaşın ben bu esnada tam şoför mahallinin yanındayım aramızda 2 karış var bu hala beni sola doğru itiyor sola geçicem ama yterli açıklık yok ve çok hızlı yaradana sığınıp tapa gaz asıldım ama motor Apache 150 asılsan ne olacak neyse ki arkadan gelen sanırım anladı durumu sıkıştırmadı bende rahata erene kadar sol şeritten devam ettim...iyi de bunu neden buraya yazdım kadın sürücüler bana kızacak belki ama :) yok yahu arabistan gibi olalım yanlarında biri yokken çıkmasınlar trafiğe:) elinde telefon öldürecekti abla beni :)

Ezilmemek için şehir içinde 75 ile gidiyorsan motosiklet seni bırakmadan sen onu bırak.::143::
reşit bey siz şehir içinde giderken heralde paso göstergeye bakıyorsunuz allah korusun yasal bi hızı aşarım die bence abartıyosunuz bu zihniyetle siz trafikte araba gibi bekliyorsunuzdur yoksa şerit aralarından gitmekte yasal bi olay değil eee trafiktede arabaların arasında harbi bekliceksek bırakalım zaten motoru arabalar tarafından sıkıştırılmaktansa

Kusura bakma ama haksızsın sen motosiklet sürücüsüsün frenleyemeyeceğin hızda şehir içi sürmen bi tarafa
aracın önüne atlayacağını gördüğün halde selektör yapmış devam etmişsin
unutma can senin canın sen çarptığında ya ölür ya sakat kalırsın o bahsettiğin hız da
75 km hız ne demek biliyor musun?
basit fizik kuralı 5. kattan yere düşen bir adam en fazla 50 km hıza çıkar gerisini sen düşün
iyi motorcu motoru yatırıp hız yapan değildir
iyi motorcu evine sağ salim gidendir
saygılarımla

Kusura bakma ama haksızsın sen motosiklet sürücüsüsün frenleyemeyeceğin hızda şehir içi sürmen bi tarafa
aracın önüne atlayacağını gördüğün halde selektör yapmış devam etmişsin
unutma can senin canın sen çarptığında ya ölür ya sakat kalırsın o bahsettiğin hız da
75 km hız ne demek biliyor musun?
basit fizik kuralı 5. kattan yere düşen bir adam en fazla 50 km hıza çıkar gerisini sen düşün
iyi motorcu motoru yatırıp hız yapan değildir
iyi motorcu evine sağ salim gidendir
saygılarımla

Ezbere konustun simdi

Sag seritten gidilmiyor dolmuslar otobusler saga donmeye calisan araclar cogu sinyalen bi haber yol kenarina park etmis araclar yolun kenarinda yuruyen yayalar ?

Bencede en iyisi sol serit ama sol seritte yavas gidemiyorsun selektor yapanlar yanindan silme gecenler bnce sol seritten gidiliyorsa arkadan akip gelen trafik senden hizli olmayacak ;,

Ezbere konustun simdi

Sag seritten gidilmiyor dolmuslar otobusler saga donmeye calisan araclar cogu sinyalen bi haber yol kenarina park etmis araclar yolun kenarinda yuruyen yayalar ?

Bencede en iyisi sol serit ama sol seritte yavas gidemiyorsun selektor yapanlar yanindan silme gecenler bnce sol seritten gidiliyorsa arkadan akip gelen trafik senden hizli olmayacak ;,

kendi yazdıklarınla benim yazdıklarımı bi karşılaştır nasıl bir bağ kurdun banada anlatırsan çok sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar