Allah motorlari yokmus gibi arac kullananlarin cocuklarini motor sevdalisi yapar insallah
Buyuk gecmis olsun
Çift şerit dediğiniz gidiş-geliş yolda üstelik şehiriçinde üstelik sağdan soldan girişi çıkışı olan bir yolda 70-75km hızda gitmek bana göre hata.
Arkadan sıkıştırana yol vereceksin gidecek.
Adam sinyal verip lütfetmiş. Bunun sinyal vermeyip, üstüne bir de döneceği sokağa 30metre yaklaştığında benim şeridime geçip üstüme üstüme gelen, bir de haklıymış gibi böğüren modelini gördüm ben.
Tabi ki taksici. Bir de durmuş kapı açtığını filan görünce artık arkamda kız arkadaşım olmasına rağmen nasıl bir hışımla indiysem motordan anında kapandı o kapı, bir şeyler homurdandı, bas git dedim gitti.
2 gün kadar önce, bayan bir şoför beni göre göre şeridin %75'ine kadar burnunu çıkarttı, hızlı da değildim (40km/s kadar) fakat mesafem çok kısaydı. 30 defa selektör yapmama rağmen ısrarla burnunu soktu. Şeridimin soluna doğru yaslanıp tamponun bir karış mesafe önünden geçtim (belki de daha azdı). Önünden geçerken arabaya baktım, o da bana aptalca bir ifadeyle baktı sanki suçlu olan benim, trafikte olmam hataymış gibi. Sövüp de günaha girmeye değmeyeceği kanaatine varıp uzaklaştım, meymenetsiz kadının oradan.
Size de çok geçmiş olsun. Daha tedbirli olmaya itiyor yaşadığımız her tecrübe bizi. İnşallah bir sonraki yaşayacağımız tecrübe, hep bir öncekinden daha kolay olur. Sonuçta bu tarz durumlar motosiklet sürdüğümüz sürece bizimle beraber olacak. Hiç bir zaman sıfıra inmeyecek.
reşit bey siz şehir içinde giderken heralde paso göstergeye bakıyorsunuz allah korusun yasal bi hızı aşarım die bence abartıyosunuz bu zihniyetle siz trafikte araba gibi bekliyorsunuzdur yoksa şerit aralarından gitmekte yasal bi olay değil eee trafiktede arabaların arasında harbi bekliceksek bırakalım zaten motoru arabalar tarafından sıkıştırılmaktansaEzilmemek için şehir içinde 75 ile gidiyorsan motosiklet seni bırakmadan sen onu bırak.::143::
Kusura bakma ama haksızsın sen motosiklet sürücüsüsün frenleyemeyeceğin hızda şehir içi sürmen bi tarafa
aracın önüne atlayacağını gördüğün halde selektör yapmış devam etmişsin
unutma can senin canın sen çarptığında ya ölür ya sakat kalırsın o bahsettiğin hız da
75 km hız ne demek biliyor musun?
basit fizik kuralı 5. kattan yere düşen bir adam en fazla 50 km hıza çıkar gerisini sen düşün
iyi motorcu motoru yatırıp hız yapan değildir
iyi motorcu evine sağ salim gidendir
saygılarımla
Ezbere konustun simdi
Sag seritten gidilmiyor dolmuslar otobusler saga donmeye calisan araclar cogu sinyalen bi haber yol kenarina park etmis araclar yolun kenarinda yuruyen yayalar ?
Bencede en iyisi sol serit ama sol seritte yavas gidemiyorsun selektor yapanlar yanindan silme gecenler bnce sol seritten gidiliyorsa arkadan akip gelen trafik senden hizli olmayacak ;,