Buda benim yılanım

Bir önceki açtığım konu nedense görünmedi daha detaylıydı bu yazacağıma göre.
Neyse, uzun zamandır arıyordum bir forumda gördüm ve hemen irtibata geçip nereden aldığını öğrendim satan kişiyle irtibat kurup gönderi, bakım,yeme içme gibi detayları da iyice konuştuktan sonra siparişimi verdim.yaklaşık 1 hafta önce görmüştüm dün akşam kargoya verildi ve bugün 3 te elime ulaştı.(her iki kişide çok ilgilendi sağolsunlar)
Tabi şu 6 saatte çok terletti beni sağolsun :)
Altına talaş koydum(birdaha tövbe.) durmadan saklanıyor resim çekmeye fırsat olmadı.
İçerisindeki ağaca tırmanım ufacık delikten kaçmış çıkmış terraium un üzerinde yatıyordu odaya girdiğimde.
Bi telaşla kutusuna koyup kapağı düzenledim ve yuvasına saldım.
Yarın kum koyup çiçeksiz bitki dikeceğim birkaç kaya ve kütükten sığınak tarzında yerlerde yapmam gerekiyor.
Tabi bunların haricinde ısıtıcıda gerekiyor hava şuanda iyi nem ve sıcaklığı dengede tutmak lazım yoksa stres yapabilir veya kış uykusuna yatarmış :)
Buyrun bunlarda resimleri.
img0004hl.jpg

sl270555.jpg

Bilgileri yazmamışım onlarıda ekleyeyim.
Cinsi: Albino milk snake
Boy:35-40 cm
yarın vaktim olursa düzenlemeden sonraki resimleri atarım.
iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum :)

rengi çok güzel bi sakıncası yoksa toplamda ne kadar mal oldu sorabilirmiyim birde bu hayvanlar ne yer ne içer acaba :)

ilk resimde göremedim keratayı?? ilginç bi hayvan tiksinesim geliyo ama her şeyin yavrusu da tatlı oluyo :)

yahu solucanmış bu be...:queen::queen:

bende bizim sevdiğimiz gibi bişey sanmıştım..
ahada resmi aşağıda...:cat:

Uploaded with ImageShack.us

İlk resimde yok çünkü saklanmıştı yuvasını görün istedim. biraz önce çıktı yine kaçmaya çalıştı :)
Daha bitmedi akvaryumum 70 lt ve bu yılan ölene kadar idare edebilir içerisi çok doldurulmazsa. Bi tanıdık 140 lt akvaryumu 50 tlye bırakınca buna koydum 30 40 a alabilirsiniz.
Yılan 225 tl. nem ve ısı ölçer alıcam 10 tl birşey. Kablo veya ped ısıtıcı lazım en ucuzu 50 tl oda iş görür.:)
Yeme işine gelince pek sıkıntı yok.pinky(Yeni doğmuş fare yavrusu)yiyorlar tanesi 1.5 tl büyüğü 2 tl. haftada 1 veriliyor yani bedava gibi birşey :) arada bir tavuk gögsü öneriyorlar ama ben atmıycam.

@sametagir ben öyle birşey beslesem beni evden kovar sanırım :)

sevene bir şey demem de :).ben yılan ve örümcekten aşırı halde tiksinimeyi bırak gördüğüm de fena oluyorum :),fobi derecesindeyim diyebilirim.

Kanucan : Hayır tamamen zararsız. Her hayvan gibi canı yanmadığı sürece sorun olmaz.
Birini ısırdıgını bile okumadım forumlarda.Başaramamışlar :) ytube da videolarına bakarsanız çogu eliyle veriyor fareyi.
ExpendableS: Ailem izin vermedi ucuzundan örümcek alıcaktım ama onuda elde taşıyamam diye yılan için ikna ettim .ama korkulcak kadar kötü bi hayvan değil.(not :yılanıda uzun süre tutmak sağlıgı açısından çok zararlı)

Son düzenleme:
ben bayılırım hocam yaa hakkaten fena oluyorum,2 sene evvel apartmanın bodrum katında tahta taşıyodum hepeyce büyük bi örümcek tahtanın üzerindeymiş görmemişim koluma düşünce kendimden geçmiştim.şimdi ben böle analtıyorum korkmayan belki durumu anlamaz ama harbi fena oluyorum yani :D:D.bi yandan da böle börtü böcekten korkmayanlara özeniyorum :)

Korkmamakta kötü kim ne görse çağırıyor şunu al şunu at ayakçı gibi :cherry:

hee evet ilk tepkiler çığlık sonraki mod bayılma :) aynı beni tarif etmişsin bi bayılma eksik :):).kedi var halam da bazı zamanlar bana bırkaıyor mutlu mesut yaşıoz kediyle :)

Anammmmmmmmm::150::Arkadaşım bukalemun beslediğinde nerdeyse çocukla arkadaşlığımı bitiriyordum.Ha bir de kobay adı altında lağım faresi besleyeni saymıyorum bile(Unutulmuş birer birer eski dostlar)...:pale:Kardeş zevk meselesi ama,ne bileyim fıstık gibi akvaryumun var,at içine 3-4 tane japon,rengarenk balıklar.Huzur onlarda...Yalnız ben kargo olayını anlamadım.Postacı kutuda yılan taşıdığını bilseydi acaba:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ha bir de yılan bildiğimiz fare yavrusu mu yiyor:silent:Bende tam kendime atıştırmalık sosis tabağı yapmıştım iyi mi:mrgreen:

ExpendableS:Bizdede kedi var hatta hangi hayvan yok deseniz cevap vermesi daha kolay olur :) Ama yılana dokundugum için artık kediye pek yanaşmamam gerek :)
mınçıka_35:2 adet akvaryumum var zaten birisinde 2 melek 7 neon 2 lepistes 1 çöpçü diğerinde 25 yavru lepistes var.Evet bildiğimiz fare yavrusu yiyor türkiyede yaygınlaşmaya başladı üretip satanlar.Kargocuda evin önünde kutuyu imzalatıyım diye 3 takla attırdı sakin ol hayvan var da diyemiyorum :cherry: Allahtan bir sorun olmadan ulaştı :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ne diyecegimi bilemedim,dehset içindeyim.::surprise

Gerçi benim Güçlü diye bir arkadasim var, o böyle bagirsak solucani da degil, basbaya piton filan besliyordu ama bir asaleti vardi hayvanlarin.
Gerçi yine de ben ona tedbir olaraktan manyak demistim ama...:cherry:
Güçlünün yilanlarinin resimlerini buraya assam, forum hayvanat bahçesine döner.:mrgreen:

hocam bana milyar verecekler yılan bak diyecekler o iş olmazzz . Valla bravoo ..

Bir yılan birde kertenkele benden uzak dursun.

coq :Benim okadar yükseklerde gözüm yok :)
Belki uzuun zaman sonra buna bi eş alırım okadar.
Ama 1-2 resimde fena olmaz :)

Free_AnGeL : Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum :)

Hocam Merak ettiğim konu hiç mi korkmadın yılandan ne bilim gece çıksa o kafesten ısırsa falan Allah göstermesin.. :silent:

Bugün ilk gecesi öglen markete gittim geldim kafesin üzerinde yatıyordu. arkası dönük bianda alınca baya korktu çırpındı direk kutusuna koydum çok tutmadım elimde.Bugün uyumam emin olurum kaçmayacağından yarın rahatça uyurum :)Ve ısırması gibi bi ihtimal yok sayılır.
Yerine alışması ve stres yapmaması lazım yavru oldugu için verilen yemi almayabilir.Ve deri değiştircek ondan sonra vericem yerkende resimlerini çekerim :)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Canlı yem atmak ego tatminimidir yoksa gereklimidir ?

F54

aga bu da yılan mı be bende kara mamba var kaptığını zıbartıyor:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar