Ben diğer bıldırcınları (büyükleri) salıyorum balkona. Onlar kaçmıyorlar. Hatta bi gece kafesin kapağı açık kalmış, sabah bi gittim kafes boş. balkon uzun bizim, balkonun öbür ucunda çiçekleri eşelemeş. üçünü de tuttum hiç kaçalım demediler. o günden sonra balkona saldım onları. Hatta kaçsalar bile çok uzağa gidebileceklerini sanmam. Ama bu çin bıldırcınları kuş gibi. Bi kaçtı mı bi daha imkanı yok yakalanmazlar. Neyse hayvan doya doya uçtu bugün heralde. Belki ötekinin sesini duyup gelir.
İşte böyle 130'u gördüm kardeş. Bende de bahçe olsa daha neler yaparım ama balkona sıkışınca bu kadar olabiliyor. Bunları da apartmanda oturanlara fikir olsun diye buraya yazmaya karar verdim.
Özellikle çin bıldırcınını apartmandakilere şiddetle tavsiye ederim. 100x50 cm tabana sahip bir kafeste, bi de benimki gibi asma kat çıkarsanız 10-15 çin bıldırcını rahat bakılır. Dışarda elinizden kaçırmadığınız sürece sorun yok.
Benim kendi çıkardığım çin bıldırcınım artık yumurtluyor. yumurtaları normal bıldırcın umurtalarının 1/3 ünden biraz büyük. bazen yarısı kadar olabiliyor. Tavuk gibi yumurtluyolar. Ama kışın halleri ne olur bilemem. ben bir ampul yakıp hayvanları ısıtmayı düşündüm ama bilmem yeter mi?
Sizin gibi tecrübeli bir kılavuza ihtiyacım olabilir 130 gördüm. Teşekkürler. Şimdiden hayırlı teskereler.