Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım

sayıyı az gördüm şu an ki mevcut sayıyı napıyon kızartma yapıp götürüyonmu yoksa.. :)
bu arada bir tanede saglam köpege ihtiyacın var. tavuz kuşu da eksik..

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:33 ----------

çalışmalara devammm..

:) sayıyı azalttım evet keklikleri bıldırcınları sattım.Etlik tavuklar vardı 15 kadar kestik :)
Tavuz kuşu bir sonraki levelde :cherry:

istanbulda bi yerde olsaydın sık sık görüşürdük iyi olurdu fikir alış verişi falan .. bir sürü ticarethane hobi ile başlayıp büyümüştür unutma..
yılmak yok hep bi adım öne gitmen lazım millet ne derse desin.. sana deli diyen bile vardır:)) banada diyorlar da:)
yerin müsait ailende yanında başka iş yapmasan bile olur .. güzel bi kanatlı üretimhane kurmalısın bu arada kuluçka makinen yüzde kaç çıkım yapıyo orjinaller bile 100/100 degil..

%100 lük bir olaya makineye denk gelmedim milyarlık makinerlerde bile :)

Benim makine %80-85 çıkım oranı var nemi iyi ayarlayınca sorun olmuyor yani.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Son çıkımlar epey kalabalık geldiler su sefer :p

25.07.2011 Çıkımlar

hpim4038.jpg

hpim4018.jpg

hpim4019.jpg

hpim4020.jpg

hpim4021.jpg

hpim4023n.jpg

hpim4025.jpg

hpim4034.jpg

hpim4036.jpg

maşallah hakkaten taktire şayansın alnından öpüyorum seni

devam ..................... takip ediyorum seni bu arada msj larada devam

Enteresan bir olay var.Resimlerini paylaştığım tavuk altında çıkan ördekler vardı.Anne tavuk her gün dereye görütüyor onları yavru ördekler yüzüyor o kenarda bekliyor bitince yüzmeyeleri dönüyorlar geri :queen:

Enteresan bir olay var.Resimlerini paylaştığım tavuk altında çıkan ördekler vardı.Anne tavuk her gün dereye görütüyor onları yavru ördekler yüzüyor o kenarda bekliyor bitince yüzmeyeleri dönüyorlar geri :queen:

yok artık ! cidden ilginç bir olaymış..benimde merak ettiğim kısım burasıydı sana sormamdaki maksat..

demekki onların kendi yavrusu olmadıgını biliyo.. onların ihtiyacını gideriyo.. helal valla.. anaçlık yapıyo yani... resim koysana

Bu kuş milleti çok enteresan bir millet. Güzel uğraş hayaranlıkla takip ediyorum. Maşaallah elemanların hepside birbirinden güzeller. Sürüsüne bereket. :cat:

Askere gitmeden önce akvaryumum vardı, Biraz yorucu bir uğraş ama insan zevk alıyor, balıklarımın yavrularıda oldu ama ne yazıkki askere gitmem dolayısıyla sattım şimdi yeniden beslemek istiyorum ama bizimkiler pek razı değil. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum zevki ve bir o kadar yorucu bir uğraş. Tebrik ederim.

dostum manzaralar süper bikeresinde 21 tane civci aldım tavuk dediler aga buyüdükce kavgaya tutuşuyolar agızları burunları kan içinde kalanakadar karşısındaki boyunu indirdinmi dövüş bitiyodu birgün kayın peder geldi anlarmış bu işlerden baba tavuklar naıl büyümüşlermi dedim gülüyordu ne tavugu bunların hepsi horoz dedi beynimden vurulmuşa döndüm vay anasını bende bunlar niye yumurtlamıyor diye düşünüyodum hepsini dagıttım düşündükce civci yi tavuk diye verenin kulagını cınlatıyorum:queen:

dostum manzaralar süper bikeresinde 21 tane civci aldım tavuk dediler aga buyüdükce kavgaya tutuşuyolar agızları burunları kan içinde kalanakadar karşısındaki boyunu indirdinmi dövüş bitiyodu birgün kayın peder geldi anlarmış bu işlerden baba tavuklar naıl büyümüşlermi dedim gülüyordu ne tavugu bunların hepsi horoz dedi beynimden vurulmuşa döndüm vay anasını bende bunlar niye yumurtlamıyor diye düşünüyodum hepsini dagıttım düşündükce civci yi tavuk diye verenin kulagını cınlatıyorum:queen:

:cherry: Tavuk diye horoz satanlar çok.Büyük yumurta üreticileri kendi civcivlerini çıkardıklarında cinsiyet ayrımı yapıyorlar dişileri kendilerine alıyorlar erkekleri ise piyasaya çok cüzzi bir fiyattan veriyorlar uyanıklarda erkek civcivleri alıp tavuk bunlar diye veriyor millete geçmiş olsun :mrgreen:

Zaman hasat zamanı , ektiklerimizi biçme zamanı ;)

Bal sağımı uygulamalı anlatım emege
saygı +rap :queen: :queen:

Çalışkan arılarımız ;)

514821e7.jpg

Bal alımı yapılacak petekli çerçeveler

hpim4127.jpg

hpim4115.jpg

hpim4114.jpg

tam dolduramamışlar çerçeveleri sanırım işten kaytaran arılar var ;D normalde çerçeve tamemen doldurulunca , kapaklanınca alınır kovandan

hpim4129.jpg

Buda bal sağma makinesi merkez kaç kuvveti pirensibi ile çalışmakta ;)

hpim4132.jpg

Makineye yerleştirilecek çerçevelerin kapakları sır taragı ile alınır

hpim4134.jpg

Çerçeveler makineye yerleştirilir ve kol çevrilir

hpim4117a.jpg

hpim4122.jpg

hpim4118.jpg

Makinede biriken ballar

hpim4135m.jpg

hpim4136.jpg

hpim4137.jpg

Bizim çeşmelerden bal akar ;D

hpim4139.jpg

hpim4141.jpg

İmkan olsaydı birer parmak bal yedirirdik kusura bakmayın :D :D

Bende bakmıştım bir ara ne hevesle dedim taze taze yumurta yeriz civcivler gezer bahçemizde diye hayal ederken aldığımız 8 civcivin 8 'ide horoz çıkmazmı hayaller suya düştü tabi hiç değilse taze tavuk yedik :)

Bende bakmıştım bir ara ne hevesle dedim taze taze yumurta yeriz civcivler gezer bahçemizde diye hayal ederken aldığımız 8 civcivin 8 'ide horoz çıkmazmı hayaller suya düştü tabi hiç değilse taze tavuk yedik :)

:cherry: Tavuk diye horoz satanlar çok.Büyük yumurta üreticileri kendi civcivlerini çıkardıklarında cinsiyet ayrımı yapıyorlar dişileri kendilerine alıyorlar erkekleri ise piyasaya çok cüzzi bir fiyattan veriyorlar uyanıklarda erkek civcivleri alıp tavuk bunlar diye veriyor millete geçmiş olsun :mrgreen:

:) Olur böyle vakalar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar