Keşke televizyonda kamu spotu olarak kısa bi film yayınlansa.
Beni etkileyen bi görsel paylaşayım sizinle.
[url]https://i.hizliresim.com/y0W8M0.jpg[/url]
Ya hacı benzer yaşlarda kızım var beni benden aldın şimdi.
Benim motorcu dostlarımdan şikayetim var. Bazen sürerken önümde-arkamda başka motorculara bakıp "aha şimdi patladı" veya "oolum ne işin var orada" diyorum içimden.
1) Çakarlı ledler bir zaruriyet. Bir konfor ekipmanı değil bir güvenlik ekipmanı. Arkamda 2 motorcu olsun. Biri 50 metre öbürü 200 metre. H4 halojen ampullü 50 metre arkamdaki motoru neredeyse farkedemezken 200 metre ötedeki çakarlı ledli adamı daha net fark ediyorum. Tabi yükseklik ayarını iyi yapmak lazım. Biraz yere bakabilir. Hem başkalarının gözünü almaz hem sizi farkettirir. Fosforlu yeşil-turuncu yelek de aynı şekilde. Ben iş elbiseleri satan yerden önü fermuarlı biraz kalitelisini 30 TL ye alıyorum. Kirlendikçe makineye atıp kalorifer üzerinde kurutuyorum. Hemen hergün ve hava şartında kullanıp 1 yıl sonra falan atıyorum. 30 lira. Montun üzerine giyiyorum. Montu çıkartırken zaten o da beraberinde çıkıyor. Yani her seferinde yeleği ayrıca giymiyorum. Bazı motor aksesuarcılarında 80-100 liraya satılanı var. Hangisini isterseniz ondan alın. Kimileri "belediye işçisi gibi olmuşsun, sokakları iyi süpür" dese de görünürlüğü birkaç yüz kat artırıyor. Bu madde için son söz; beyaz led far al, fosforlu yelek al. Valla abartmış olacam ama neredeyse bir kask kadar gerekli güvenlik ekipmanları bunlar.
2) Emniyet şeridinde gidiyorum. Normal şeritler durmuş. Hızım 50-60 Arkamdan 80-100 bir motorcu beni geçiyor. Olum nereye? Birisi zınk diye önüne kırsa ne yapacan? Bi taraf bariyer öbür taraf duran arabalar. Az akıllı olun. Altında ne olursa olsun emniyet şeridinde duran trafiğin yanından 60 dan fazla hızla geçince tarama-öngörme-tepki bitiyor. Zaten inanılmaz fark atıyorsun arabacılara daha ne. Yapmayın hocam!! Evet ZX10-R da olsa "Duran" trafiğin yanından emniyet şeridinde gidiyorsan 80-100 gibi hızlar çok fazla. Yapma birader...
3) TEM de gitmeye devam ediyorum trafik yoğun akıcı. Emniyetten devam. Kavacık sapağı (misal) var, adam halen daha emniyetten gitmeye devam ediyor. Motorcu düz gidecek. Sapağa giren bir arabacı kendisini sıkıştırıyor, motorcu basıyor kalayı. Olum ne işin var sapaktan önce halen daha emniyet şeridinde. Yine en sağdan giden bir motorcu GOP katılımı var. Katılan arabacıların tek hedefi bir an önce sola çıkıp tıkanacağı Tekstilkent'e kadar son bir gazlamak. Motorcu yine en sağda. Katılımdan girenler az kaldı motorcuya girecek. Motorcu el-kol yapıyor. Ben de motorcuya el-kol yapıyorum. NE işin var orada!!! Arabanın sağında aynı hızla gidiyor. Ne işin var olm orada Cumhurbaşkanı koruması gibi. Ya hızlan önüne geç, ya yavaşla. Aynadan herifin yüzünü görmüyorsan o da seni görmüyor. Gördüğü halde üstüne kırma potansiyeli olan adam, görmediği zaman ohoo o çoktan seni biçti bile. Konumlanmalara dikkat. "Ben sağdan hız sınırına uyarak gidiyordum. Adam sağımdan teğet geçti" İyi yaptı, ben olsam üstünden geçerdim. Trafiğe uygun, sürekli en iyi konumu bularak gitmen lazım.
Yani yukarıda yazdıklarımı kimse dikkate almıyor, bilmiyor, önemsemiyor. Araba kullanmayı bilmeden, araba sürmeden doğrudan motora binerek trafiğe çıkmak bence sakıncalı. Hani önce A1 sonra A2 (tam emin değilim ben biraz yaşlıyım) alınıyor ya artık. Bence önce arabayla 1 sene yollarda olmayana motor ehliyeti verilmemeli. Çünkü nasıl bir durumda olduğunu bilmiyor motorcular.
Ve tabi ki imza,