Bu tabelaya göre motosikletin hız sınırı kaçtır? (70 mi, 50 mi?)

Selamlar,

Yolda giderken fotoğrafta eklediğim "Hız Sınırı Bölgesi" tabelasına denk geldim. Gördüğünüz gibi UKOME kararıyla otomobillere 70, otobüs ve kamyonlara 50 sınırı konulmuş ama motosikletler için herhangi bir simge veya rakam belirtilmemiş. Dikkat ederseniz arka planda, ileride duran standart yuvarlak tabelada da 50 yazıyor.

Şimdi otomobiller için sınır 70'e çıkarılmışken, biz motosikletler için durum tam olarak ne oluyor? Şehir içi standart sınır olan 50'ye mi tabiyiz, yoksa otomobiller gibi 70 ile gidebilir miyiz?

Bu tarz yollardan geçerken durduk yere radara girip ceza yemek istemiyorum. Aranızda daha önce böyle bir yolda tecrübesi olan, ceza yiyen veya işin yasal mevzuatını net olarak bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar, otobüs hızı neyse motosiklet içinde odur.
İleride yuvarlak 50 dediğin orada yaya geçidi olduğu için hız 50 belirlenmiş orayı geçtikten sonra aykırı bir işaret yok ise otomobiller için yine sınır 70 tir.

Motosikleti
D400
Dostum trafik dersindeki ilk eğitim hız sınırı eğitimidir.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Motosiklet için bir hız sınırı belirtilmediği durumlarda genel geçerli hız kurallarına uyulur. Bu tabela sanırım şehirlerarası bölünmüş yolun yerleşim yeri yaklaşımında. Bu nedenle hız sınırlandırılmış. Bu nedenle motosikletlerin normalde bölünmüş yolda 90km/h olan hız sınırı geçerli değil. Zaten hemen 50km/h sınırı geliyor. Hızı 50 km/h ye düşürmek gerekli. Sanırım Hemen sonrası da şehir içi. Yani 50 km/h.

işteyim, fotoyu göremedim; benim bildiğim şu yönde:
özellikle ayrı ayrı belirtilmemişse yani tabelada tek bir hız ibaresi varsa her araç için geçerli.

şehirlerarası yollarda bazen, otoyollarda hep galiba (otoyola girmem, yanlış biliyor olabilirim) bazen yerleşim yerlerine yaklaşınca otomobil, otobüs ve kamyon simgeleri ile yolun üzerinde büyük tek bir tabelada belirtiliyorsa otobüs için koyulan değer motor için geçerli.

Teşekkürler. Otobüs limitine uymak gerekli o zaman
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum trafik dersindeki ilk eğitim hız sınırı eğitimidir.
yok yaa. Açıkla dostum o zaman sen de. Sana trafik dersindeki ilk eğitimi soran mı oldu?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yeni ceza yedim, Kamyon ile aynı. Hayatta kalabilirsen itiraz edersin istersen.

Yerleşim yeri içinde ve dışında diye ikiye ayrılıyor, İçinde olunca ceza kademesi 6-10 km/s'ten başlar; Yerleşim yeri dışında 11-15 km/s aşma skalasından yiyorsun. Yerleşim yeri dışında 11-15 km/s için 2000 Türkişh Liradan cukkalıyorlar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kırmızı rakamlarda yakalanırsanız öperler!
cs1ysz6.jpg

Motosikleti
K 1600 GTL
Yani bir ton federasyon var, Turing vb. dernek var, bunlar ne işe yarıyor? Memleketimdeki her şey gibi altı boş...
Aynen bu konuda neden bu kadar duyarsızlar anlamıyorum... Ama bu yeni cezalardan sonra harekete geçecekler diye düşünüyorum....

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Her yerde motorların hız göstergesi olmaz zaten. Böyle soru soruyorsan ya trafik dersine girmedin ya da dersi dinlemeden başka şeylerle uğraşıyordun. Otobüslerle, kamyonlarla aynı hızda gitmek zorundasın isterseniz araba hızında gitmeyi deneyin ceza yedikten sonra burada yeni konu açarsın ceza yedim diye. :)

Motosikleti
İki Teker Havada
Motosiklet ile Kamyonun hız sınırı aynı olunca bazen ister istemez bisiklet alsam mı sorusu akıllara getiriyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar