Bu sefer ucuz yırtamadım

Merhaba motosiklet.net ailesi

Geçtiğimiz perşembe günü 3. Kez motordan düşüşümü yaşadım (10.000 kmyi görmek üzereydim). Ters açılı viraja girdim. Motor dönmez düşüncesiyle daha çok yatırdım dardan alayım diye (kavşağın ilerisi uçurum, demirler falan, geniş alıp riske girmeyeyim dedim. her gün dönüyorum ordan. Hep de aynı hız aynı açı) ne olduğunu anlayamadan sağ basamak yere değdi. Arka tekerlek havalandı, beni yerde bırakıp sürüklenmeye devam etti motor. Çok hızlı değildim, ama yokuş aşağı olduğu için hemen durmasını beklemiyodum motorun. Biraz sürüklenir, arka fren pedalını değiştirir devam ederim düşüncesi oluştu kafamda (2-3 saniye içerisinde oluyo bunlar) Ta ki motosiklet daha da hızlanıp kafadan kaldırıma girene kadar. Meğer düşüş anında braket kırılmış. Normalde gidon topuzu, sağ basamak, koruma takozu üçlüsü üstünde sürüklenir dururdu. (En azından diğer ikisinde öyle oldu).

Motorun kafa kısmı komple dağıldı. Malum babam almıştı onu bana ve o an canıma bişey gelip gelmemesini düşünmedim bile. Motora koşup kaldırdım. Daha sonra çekici servis derken 3.500 lira fatura geldi. Şase yamulduysa da çöp zaten direk dendi. Askıya aldım ben de. Napsam diye düşünüyorum o günden beri. Çok gereksiz, hatta sağlam olan parçaları bile dahil etmişler listeye. (Cbr125r)

Ama ailemle ve arkadaşlarımla görüşünce, üstüne forumun kaza raporuna bakınca şükrettim ki başıma bişey gelmemiş. Sıyrık bile almadım şükürler olsun. Çok aşırı boş bi kazaydı. Ders verici deseniz öyle değildi, tecrübe eksikliğim deseniz her gün minimum 2 kere girdiğim viraj. Tek söyleyebileceğim vardır bi hayır. Aynı gün yağmur yağdı, uzun yola gidiyodum, belki bu kazanın daha büyüğü olacaktı.
Ha bi de kaskonun önemini anladım. Ne kadar çok fiyat çekselerde böyle durumlarda lazım bi destek.
Bilgisayara geçince fotoğraflarını yükleyeceğim.

Herkese kazasız belasız sürüşler,
Vefat edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.
Çok dikkatli sürmek lazım şu mereti.

Geçmiş olsun. Ne desem bilemedim... Önce ders çıkarıp gerekli eğitimleri almak diyelim... Sonrada; cana geleceğine, mala gelsin... :)

Geçmiş olsun benzeri bu gün başıma geldi köy yolunda giderken virajın biri dar ama çok keskinmiş hızımda fazla yoktu yolun dışına mıcırların içine girdim biraz yusufladım virajlara araba gibi giremiyoruz virajlara plan proje yapıp öyle girelim dört teker gibi degiliz

geçmiş olsun ders çıkarmamız açısından üstündeki koruma, viraja girme hızın(gerçi virajı bilmiden hızı öğrensek nolur)neydi sende zarar varmı
ayrıca viraj da ayaklığı yere değdirecek kadar motoru yatırabiliyorsan kötü sürücü değilsin dikkat etmen yeterli olacaktır tekrar geçmiş olsun

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------

geçmiş olsun ders çıkarmamız açısından üstündeki koruma, viraja girme hızın(gerçi virajı bilmiden hızı öğrensek nolur)neydi sende zarar varmı
ayrıca viraj da ayaklığı yere değdirecek kadar motoru yatırabiliyorsan kötü sürücü değilsin dikkat etmen yeterli olacaktır tekrar geçmiş olsun

hocam valla pek hızı bilmiyorum. 40 olabilir muhtemel. ekipman mont ve kask vardı. zaten ilk düşüşümde montun önemini anladım bi daha çıkarmadım üstümden. bende sıyrık bile yok çok şükür. sadece ertesi gün çok hafif omzum ağrıdı şuan o da yok.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
geçmiş olsun, tecrübe olsun, asfalt cillop gibi, iyi düşün bence eksik yada fazla olan bişeyler vardır muhakkak.

geçmiş olsun

motorun resımlerini gördüm şimdi

allahtan sana bir şey olmamış.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Çok geçmiş olsun.Bence yine de hem can hem de mal konusunda ucuz yırtmışınız.

Sana bisey olmamıs şukur ama motorada okadar bisey olmamıs şasesinin yamulmus olma ihtimali yok bence

Stock lastiklerin azizliğine uğramışsın bence. O lastiklerin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.

Dandik lastikle viraja girerken arka teker kaydığında bu tür bir olay başına gelmememesi için motosikleti yatırırken senin dik durman gerekir.

AEA - Barkın abi virajda yatmayı anlatıyor son bir kaç Altınlı Gece'de.

Birinde motosikletten sarkılıyor, birinde motosikletle aynı hizada yatılıyor, birinde de motosiklet yatırılırken sürücü dik kalıyor.

Cross sürücülerine dikkat ederseniz, kaygan toprak zeminde hep sadece motosiklet yatırır, kendileri dik kalır. Senin de stock lastikleri göz önüne alarak o tür bir sürüş stili geliştirmen gerekiyor.

Geçmiş olsun.

cok ama cok geçmiş olsun

http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/71788-ikarus-sendromu.html

müsait bir anında oku bunu.

Bence yavaş yavaş kendiniz toplamaya çalışın motorunuzu,piyasada en çok bulunan motor tipi
Şasesini bu kadar basit bir kazada oynayacağını sanmıyorum,motor dik dururken,arkadan iki tekeri gözle izalayıp bakın,gözle görülür birşey varmı
Geçmiş olsun bu arada

kendin topla 3500 aşırı olmuş tahminim 1200 bilemedin 1500 olsun-. salla kendi servisini.

Gecmis olsun hocam. Asfalt güzel görünüyo hız 40 ve ayak pedi yere degecek kadar yatmissin. Viraji merak ettim ama ikarus sendromunu paylasan arkadasa katiliyorum risk almaman gerekir bence. "Ben dönerim" demeden bazen "bu sefer dönemem" diyip önlem alman lazım. Daha bugun defalarca viraja girip hepsini basarili bi sekilde donmüs ve guvenimin yerine geldigi bi anda bir viraja girdim bakisi kacirdim ani bir kararla "bu sefer donemem" dedim ve motoru duzeltip yoldan cikma yonune dogru fren yaptim artcimda vardi. Ve bu karari bir saniye gec alsaydim ya agaclara girerdim yada virajda low side olurdum. Dedigim gibi risk almamaya dikkat etmelisin ozellikle gunluk kullanimda.

Düşme anında bir de işin içinde sürüklenme varsa fizik kanunlarının elindesiniz, kayıp kaldırıma çarpan bedeniniz değil en azından bununla geçmiş olsun...Bir de motorda baktığınız yöne gidersiniz, hani beden bakışı takip eder ya acaba viraj içinde bakışınızı yere doğru mu kaydırdınız?Benim ilk kazam böyle olmuştu:)Allah beterinden korusun...

geçmiş olsun dostum bu düştüğün viraj tam olarak neresi çok tanıdık geldi bana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar