Bu sefer ucuz yırtamadım

Geçmiş olsun öncelikle , Benim için Dünya malının hiç bir önemi yok kardeşim.Sen iyisin ya , eh işte buna şükret.Motosikletinin problemlerini giderebilirsin ama Kırılan bacak , karpuz gibi dağılan kafa(kask takmayan kardeşlerimiz tabiki) vs vs işte bunları Tamir etme gibi bir lüksün yok.Daha sayamadığım , arkanda bıraktığın insanlar.Kusura bakma içimi dökecektim de durdum.Kendine çok dikkat et kardeşim.

Geçmiş olsun, naylon IRC azizliğine uğradığını düşünüyorum.. bu lastiklerle ayaklığın yere deyeceğek kadar yatırmak pek doğru olmamış, AEA hep diyor 5-10bin arası öz güven arttığı için kazada artıyor diye:pale: bende 10bin km yaklaştım ve bu tarz badireler atlatıyorum ama sanırım aynı problemden dolayı..
3500 masraf çıkarmaları abartı olmuş, şase çelik bu motorlarda tamiri mümkün, iyi bir ustaya göster daha az maliyetli olur
üzüldüm gerçekten :salut:

Motoru al ordan tanıdık bir ustan yoksa güvendiğin bir arkadaşının tanıdık ustasına götür yada maltepe köprü den aşşa sallan ilk sağ da motorcu var ben devamlı oraya giderim ünalı sorarsın parçaları ümraniye aktaş motordan bulabildiklerini al bulamadıklarını karşıdan bahçelievler falan sahibindende bakarsın sana liste çıkarırlar nasıl olsa kendin topla derim ben ustaya 300-500 işçilik verirsin 1000-1500 de parçalar tutsa ama tabi bilmiyorum ne kadar tutar beyne falan birşey olduysa bir şey diyemeyeceğim bir bakmak lazım neler değişecek neler kalacak.

Arkadaşlar bi akraba motorla ilgilenicek sağolsun. O da sizin dediğiniz fiyat aralığını verdi. Beraber toplayacağız inşallah. Annem de laf etmezse lastikleri değiştirip yola koyulcam. Fakat zor gözüküyo. Yine de kazalı satmak yok fiyatına satmaktan iyidir. Bugün anesten aradılar 1500 tl takas bedeli biçmişler. Satış bölümü böyle bi teklif yapmış. Saçma bi teklif oldu benim için. Yeni alsam hayatta 125r almam. 600rr zaten alamam. 250r kaldı bi tek(ss olarak). Onu da aklı olan 125cc den sonra kawasaki alsın. Yani demek istediğim cbr125r ile cbr250r arasında çok az bi fark var. Kawa en azından çift silindir :).

Bu viraj başakşehirde bu arada.

Herkesin de dediği gibi üstünden zaman geçince oturuyor taşlar. Mal için üzülmeye hiç gerek yok. Cana bir şey olmasın.

Kazasız sürüşler dilerim herkese

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:52 ----------

Bu arada motorun beyni yerinde diye düşünüyorum. Tüm fonksiyonlar çalışıyo çünkü. Listeye de yazmamışlar zaten. Sadece "km çerçeve" diye bir şey eklemişler listeye onu gördüm.

Grenajlar presle düzeltiliyomuş galiba. Düzeltilmese de ya naked kullanırım (kullanabilirsem tabi :) ) yada çıkma alıp komple beyaza boyamak var aklımda. Çünkü masrafın büyüğünü -park halinde kaldırıma düşse bile çatır çutur kırılan- büyük grenajlar oluşturuyo. Ne var sanki bu kadar pahalı olacak. 3 kuruşluk plastik :)

Son düzenleme:
Standart lastiklerle bende çok viraj yaptım. 35 derece havada güneşin kavurduğu asfalt dışında IRC ler le o virajı ayaklıkları yere sürterek dönmen zaten olanaksız.

Aşırı sıcak kuru asfaltta ise insanı şaşırtacak kadar iyi tutunduğu oluyor ama buna güvenip 25-28 derece havada denememek lazım.

Ayrıca viraja girişinde hata var dıştan alıp içe yaklaşman ve çıkışta açılarak en az yanal ivmeyi sağlaman gerekir. sen aşırı ani açını daraltmışsın.

Geçmiş olsun.

Viraj seviyorsan yine yap iyi bir lastikle veya uygun sıcaklıkta ama limitlerde GP pilotu gibi gitme virajda! Mevcut limitin yüzde10-20 altında gir yine zevk alırsın ama diğer türlü ego tatmini iddialı olmak adına başımıza iş alıyoruz.

Büyük geçmiş olsun kardeşim,resimlere bakınca içim acıdı... Ben viraja girerken motoru yatırıyorum vücut dik kalıyor,stilim bu lastiğim metzeler ama yine de tırsıyorum yol tutuşu güzel hiç kaymadım ama lastik ne olursa olsun sen tedbiri elden bırakma her an kayacakmış gibi sür motorunu..

Sonunda topladım

Motoru anesten çıkarttım arkadaşlar. Bir abimin dükkana soktum iki günde aşırı gelişme kattettim şuan kısa mesafe binebiliyorum. Uzun mesafe binmememin sebebi birincisi lastikler çok itici geliyor :) (yusuf yusuf :)) ikincisi: anes'ten aldım parçaları, braket stoklarda yokmuş. Haliyle arka fren iptal oluyo :D mermiye kafa atmak istemiyorum. İşte motorun aşamalı karışık fotoğrafları:
not: parçalar 141 tl tuttu. Grenaj ve görsel parça almadım. Anesin attığı kazıkla birlikte 281 liraya çıktım işin içinden. Anes girişte kapora aldı 140 lira. Çıkarken 110 daha alıcaz dedi. Dedim ki madem onu tamir olduktan sonraki fiyattan düşüyorsunuz o zaman parça verin 250 liralık dedim. yok olmaz falan yaptı. içerdeki adam geldi. o da aynı şeyi söyledi. ben de "3000 lirayı kitledikten sonra size 250 koymaz tabi"dedim güldüm. daha laf etmediler ve 110 lirayı da vermedim.

işte resimler:

geçmiş olsun. kardeşim bu kaza seni başka kazalardan korumuştur. her şerde bir hayır vardır deyip tevekkül etmek en güzeli. motoru çöpe atıp tekrar alsan 8bin gider. 8binde tırnağının ucu etmez..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar