Bu resim size neleri anımsatıyor ?

Bu resim size neleri anımsatıyor ?

• Mutluluk

Oy: 15 44.1%
  • Yoksulluk

Oy: 7 20.6%
  • Huzur

Oy: 12 35.3%

• Kullanılan toplam oy
    34
Moderatör
Hocam gorus acisi farkli.. Herkese farkli bisi animsatir.. Bana hersey birini animsatiyordur belki gercekten :)

mutluluğun resmi diye okul panomuzda asılı bizim
beni en çok o sefalette bile huzurla gülümsüyor olmaları etkilemişti ilk gördüğümde
hepimiz çok daha ii durumlardayız ama bir çoğumuz huzurlu, mutlu y değil
sanırım birazda doyumsuzuz hep daha iisini ve fazlasını istyrz

Bir kere cam açık, hepsinin ayaklar dışarıda, sobanın kaldırılmamasına bakılırsa da vakit kış, hepsi sabah üşütmüş şekilde kalkacaklar. Camdaki perde yerine kullanılmış gazete kağıdı, ailenin her şeye rağmen okumaya önem verdiğini, ama yarım düzine velet yapıp "Allah verdi, rızkını da yolalr" mantığı içidne olduklarını gösteriyor. Doğum kontrol yöntemi olarak çocuklarla aynı yatağı kullanmak ilginç bir yaklaşım, ama babanın sırıtmasına bakılırsa ya yatadan bir büyük devirmiş, ya da daha başka yerlere gitmiş. Zaten karısının suratı, kafasındaki bigudiler vs. oldukça ondan hayır görmeyeceği belli, elindeki açılmış şemsiyede bunun göstergesi. İtin çocukların üzerinde yatması, açık camdan hırsız girmesine karşı bir önlem. Yatağın baş ucundaki kedi oraya işemiş, yerde göl yapmış, horoz da susuzluğunu buradan gidermeye gelmiş olabilir. Ayrıca babanın sol ayağı yorganın dışında, ancak sağ ayağının yatağın bize göre sağ yanında yatan çocukalrdan birinin burnuna yakın bir noktada olması olasılığının yüksekliği, her gece bu kokuyla uyuyan çocuğun gelecekte seri katil olma olasılığını arttırmakta.

nede güzel anlatmışsın:cat: bravo ::biggrinn

resimdekiler uykuya dalıp hayal kuruyorlardır yüzlerindeki ifadelerde o yüzden olabilir keşke adamcağız bu kadar çocuk yapmasaydı şimdi her birinin ayrı derdi ayrı sorunun olacak ilerleyen günlerde çok zor anlar yaşayacaklar belkide bu kadar huzurlu uyuyamayacaklar allah bu tip yaşantısı olan insanlara allah kolaylıklar versin

Moderatör
CERRAHI tamam acikliyorum hocam :)
Resim bence $ıklardan hicbirini animsatmiyor.. Nufus planlamasiyla ilgili bi$iler anlatiyor :p
Off cok geyik yaptim ALLAH hayir etsin sonumuzu.. Hayirli geceler herkese :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nası mutluluk bu?...Çıkarcı adam..... Kendi tepesine almış şemsiyeyi.... Bencil.... Ben döverim bu adamı...:pr:

Hem sefil hem şeyine düşkün... Madem durumun yok neden bu kadar çocuk yapmışssın?... Bide üstüne üstlük köpek besliyo....:p

mutluluğun resmi diye okul panomuzda asılı bizim
beni en çok o sefalette bile huzurla gülümsüyor olmaları etkilemişti ilk gördüğümde
hepimiz çok daha ii durumlardayız ama bir çoğumuz huzurlu, mutlu y değil
sanırım birazda doyumsuzuz hep daha iisini ve fazlasını istyrz

Güzel bir bakıs acısı. Umarım bunu anlayabiliriz.

Mutluluk elbette.
Ne demişler parayla saadet olmaz!
Bir reklam vardı hani " evdeki huzur; zenginlik budur"
Hatırladınız mı?
İnsan anne baba olmadan çocuklarına sarılıp yatmanın nasıl bir mutluluk olduğunu anlayamıyor.
Mutluluğu uyuşturucularda, sefahat alemlerinde, kumarda v.s.de arayan da fakirler değil zenginler elbette.

Valla resmi göremediğim için bişey diyemiyorum... :silent:

sevginin gücünü, mutluluğun sırrını ve mutlu olmak için gereksinimleri...

işte resmin büyük hali arkadaşlar :wiinkk:

mutlulugunresmiqx1sk0.jpg

bence her şeyi anlatıyor. mutluluk, yoksulluk, huzur ...
ama en ciddi açıklama khutuck un açıklaması olmuş :bounce:

ayrıca dikkatimi çeken bir şey var. bu topik neden hala konu dışına taşınmadı :silent:

yani ben topiği ilk gördüğümde 5 mesajdan sonra bu topiğin yerinin değişeceğini düşünmüştüm :cherry:

Son düzenleme:
Bir kere cam açık, hepsinin ayaklar dışarıda, sobanın kaldırılmamasına bakılırsa da vakit kış, hepsi sabah üşütmüş şekilde kalkacaklar. Camdaki perde yerine kullanılmış gazete kağıdı, ailenin her şeye rağmen okumaya önem verdiğini, ama yarım düzine velet yapıp "Allah verdi, rızkını da yolalr" mantığı içidne olduklarını gösteriyor. Doğum kontrol yöntemi olarak çocuklarla aynı yatağı kullanmak ilginç bir yaklaşım, ama babanın sırıtmasına bakılırsa ya yatadan bir büyük devirmiş, ya da daha başka yerlere gitmiş. Zaten karısının suratı, kafasındaki bigudiler vs. oldukça ondan hayır görmeyeceği belli, elindeki açılmış şemsiyede bunun göstergesi. İtin çocukların üzerinde yatması, açık camdan hırsız girmesine karşı bir önlem. Yatağın baş ucundaki kedi oraya işemiş, yerde göl yapmış, horoz da susuzluğunu buradan gidermeye gelmiş olabilir. Ayrıca babanın sol ayağı yorganın dışında, ancak sağ ayağının yatağın bize göre sağ yanında yatan çocukalrdan birinin burnuna yakın bir noktada olması olasılığının yüksekliği, her gece bu kokuyla uyuyan çocuğun gelecekte seri katil olma olasılığını arttırmakta.

Çok iyi bi kaç şey bende ekleyim
cockların boyutlarına bakılırsa 5izler + bi kücük kardeşleri var ama anne ile babaya baktıgımızda biraz yaşlı oldukarını farkediyoz:queen:

Valla aklıma direk Antalya'nın 45 derece sıcağı geldi :p Tek başıma yatağa sığamazken, tüm aile minik bi yatakta olamam yani :mrgreen: Huzurum eksik oluversin :p

Tabi ki şaka :) Evimde çok ama çok huzurlu olduğum için böyle konuşuyorum.. Allah kimseyi huzurundan etmesin..:)

Moderatör (forrap)
Bu resim bana bu konunun moto sohbet de değil,konu dışı bölümünde olması gerektiğini anımsatıyor.

Başlık olması gerektiği yere taşınmıştır.
Moto Sohbet bölümü genel motosiklet sohbetleri için mevcuttur.

resimde sanatsal olarak insanın yüzüne çarpan ilk şey mutluluk ,diğer arkadaşların yaptığı yoksulluk sefalet gibi yorumların resimdeki payı çok küçük kaldıki onlar vurgu açısından hiçbir anlam taşımıyor ayrıca resim in bulunduğu ortamı göstermekden ziyade yalnızca mekan olarak betimlenmiş..yani yeni model bi arabanın resmedildiği herangi bi mekanın -cadde, doğa yada deniz kenarı gibi arabaya kattığı görsellik neyse en fazla o kadar.. dahası değil..

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çocukların hemen hepsi aynı boyutlarda. bu da biz Türklerin tüp bebek yöntemini taa o zamanlarda keşfettiğine delalet ediyor.

Aslında hepsini hatırlatıyor ama kımse yoksul olmadan bu şekil yatmaz.:silent:Saygılar:rendeer:

abidin dinoya sormuşlar abidin sen mutluluğun resmini yapabilirmisin diye işte oda bu resmi yapmış bu mutluluğun resmi

nazım abidine mutluluğun resmini çizebilirmsin deyince adam hırs yapmış , çoğumuza bu sorulsa ve yapmaya çalışsak en çok keyif verecek lüks yaşamları mekanları çizmeye yeltenirdik galiba, yüzlerindeki ifadeden nazımın sparişini yerine getirdiği anlaşılıyo . sanırım*? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar