Bu dönüş hakkında düşünceniz ?

bu şekilde dönebilir misiniz ?

• Tabiki dönerim, o kadar zor değil ya bunlar.

Oy: 6 27.3%
  • şu an dönemem ama hocalardan 3-4 ders aldım mı dönebilirim bence.

Oy: 2 9.1%
  • forumda bu sekilde viraj donebilecek biri olduğunu sanmıyorum.Belki killing..

Oy: 4 18.2%
  • sacma sapan işler bunlar. Platinsiz hayatıma devam etmek istiyorum

• ahh motorum 200 cc olmayacakti ki...dönerim ama motorum uygun değil.

Oy: 2 9.1%
  • bu konuda çalışmalarım devam ediyor..olacak inşallah

• Kullanılan toplam oy
    22
"Dal" ile başlayan, "lık" ile biten birkaç şeyin eğitimini almak, simülasyonunu görmek isteyen olursa seni tavsiye ederim lakin. O konuda iyisin.
dalgıçlık ? vayyy, demek bizimki dalıyor.
dalgıcları severim. hafif sempatim oldu su an.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Okan Sinan Ocan , senin baslıklarıma yazmana izin verdim, ama benimle muhattap olmadan, lutfen dikkat et bu hususa.

bi de yolda yakaladığında motorculuga tovbe ettirmeden bırakmayacağın kişilere sodorlu88 i de eklesek mi ? o da ters yapıyor sana sddhs

tesekkurler

Son düzenleme:
bugun karşıma çıktı.Ne güzel dönüyor serefsiz.
ahhhhh beeee, anca videolardan bakıp iç çekiyorum bunlara. :( Ulan yoksa ben mi abartıyorum ? Yapabiliyo musunuz yoksa :( ???

Bundan 3 ay öncesine kadar bu işlerin çok zor olduğunu düşünüyordum. Sağ olsun @Okan Sinan Ocan hocamın eğitiminde hem peg sürttük hem de stoppie yaptık. Demek ki bu işler çok da zor değil ancak doğru eğitim ile ve doğru çalışma şartlarında yapmak ve öğrenmek gerekiyor. İnsanlar şekil yapmayı seviyor, böyle şekilli şeyler de zor ve havalı geliyor. Aslında göründüğü kadar zor değil.
Gerçekten zor olan ise bedeni geliştirmek ve disiplinli çalışmaktır.
Aşağıya bir örnek video bırakacağım. Bu forumdakilerin çoğu yukarıdaki virajı 3 aşağı 5 yukarı videodaki gibi döner. Peki kaçımız aşağıdaki videodaki bu hareketlerden sadece 1 tanesi yapabilir. Eğer bir şey yapacaksanız en iyisini yapın. Yolda gördüğünüz ne olduğu belli olmayan kişileri örnek alacağınıza dünyaca ün yapmış disiplinli ve alışkan kişileri örnek alın ki siz de başarıya ulaşabilesiniz.
BU şekilde elit bir sporcu olmak için ( benim gibi 50 yaşından sonra hiç olmaz ama gençler için öneririm ) ömür boyu disiplin ve özveri ile çalışmanız gerekir.
Bu şekildeki insanlar ise bu hareketleri bize çok kolay gibi gösterirler. Zaten uzman olmanın sonucu budur.

Yukarıdaki video bir GP viraj veya süpermoto videosu olsaydı bu mesajı yazmazdım. Yoldan geçen birini videoyu buraya koyup ne güzel dönüyor demek yıllarını bu işe vermiş (Toprak gibi ) kişilere saygısızlıktır diye düşünüyorum. Örnek alınacak ise onlar alınmalıdır. salise ise yarışan ve hayatları bu olmuş kişilerden öğrenmek çok daha verimli olacaktır.

İşte size elit bir sporcu.Bu alanda tam örnek alınacak kişi.

Yukarıdaki video bir GP viraj veya süpermoto videosu olsaydı bu mesajı yazmazdım. Yoldan geçen birini videoyu buraya koyup ne güzel dönüyor demek yıllarını bu işe vermiş (Toprak gibi ) kişilere saygısızlıktır diye düşünüyorum.

lombardo beni bazen sasırtıyosun :)

ben de bilirim on tekerleği kaymış ama diziyle durumu toparlayan marquez, toprak videosu koymayı.. veya isle of man de ölüme meydan okuyan dönüşleri koymayı..

ama sacma olurdu bu. halktan birini koydum, içimizden biri olsun istedim.

:)

lombardo beni bazen sasırtıyosun :)

ben de bilirim on tekerleği kaymış ama diziyle durumu toparlayan marquez, toprak videosu koymayı.. veya isle of man de ölüme meydan okuyan dönüşleri koymayı..

ama sacma olurdu bu. halktan birini koydum, içimizden biri olsun istedim.

:)
Peki içimizden biri dediğin kim ki? Yüzü bile belli değil. Hatta içimizden biri olduğu bile belli değil.
:D
Sen toprak videosu koy. Daha eğitici olur.

Peki içimizden biri dediğin kim ki? Yüzü bile belli değil. Hatta içimizden biri olduğu bile belli değil.
:D
Sen toprak videosu koy. Daha eğitici olur.

lombardo, seninle bir daha denk gelirsek guzel bir virajda videonu cekmek isterim.

"eğitimden sonra lombardo" diye baslık acarım hatta :)

Neden olmasın? Güvenli sürüşü anlatırız ve öğretiriz.

muzo: eveeet lombardo geliyorr virajaa,.. biraz hızlı giriyor sank...

(toz, duman)

muzo: ah ah ah..(nefes nefes kosmaca) dur lombardo kımıldıma durr. hareket etme

lombardo: bu neyin nazarı ya, bu neyin
nazarııııııı!

allah korusun şakası bile kötü. hayatta video falan cekmem ben.

nazara gelen motorcu 28:00 den itibaren

bunlar hep eğitimsizlik

Son düzenleme:
Muzocum seninle beraber Cunda'daki virajlara berber girdik çıktık. Sonuçta benden göreceğin virajlar daha farklı olmayacak; hani belki virajı alamayıp yoldan da çıkarım ama sonuçta kaza bu, olabilir. Ben kendim için için kaza yapmam demiyorum. Her şey olabilir. Benim dediğim şudur: İster sürücü olun ister yüzücü, bize düşen her zaman daha iyiye ve daha güzele ulaşmaya çalışmaktır. Bunun için gayret etmek bu daha iyiyi arzulamaktır. Bunu yaparkende nicel gözlemler değil nitel gözlemler kullanarak ve planlı ve düzenli şekilde yapmaktır. Yoksa ben bir faniyim. 1 milyon km otomobil tecrübem var ve hatalı sollamadan kaza yaptım. Amaç her zaman kusursuza ulaşmaya çalışmaktır ama kusursuz diye bir şey de yoktur. Bu sebeple mükemmele ulaşma yolculuğu hiç bitmeyecek.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
İstesen de sen bana eğitim veremezsin. :) ( Motosiklet eğitiminden bahsediyorum bu arada )

"Dal" ile başlayan, "lık" ile biten birkaç şeyin eğitimini almak, simülasyonunu görmek isteyen olursa seni tavsiye ederim lakin. O konuda iyisin.
Aynen iade ederim .

Motosikleti
1190 ADV
Aynen iade ederim .
image.png

Motosikleti
dalgıçlık ? vayyy, demek bizimki dalıyor.
dalgıcları severim. hafif sempatim oldu su an.

@Okan Sinan Ocan , senin baslıklarıma yazmana izin verdim, ama benimle muhattap olmadan, lutfen dikkat et bu hususa.

bi de yolda yakaladığında motorculuga tovbe ettirmeden bırakmayacağın kişilere sodorlu88 i de eklesek mi ? o da ters yapıyor sana sddhs

tesekkurler

Yavrucuğum seninle muhatap olmadan ne zevki kalacakki. Ha forumu yada Erhanı satın aldın da bizim haberimiz yoksa beni yasaklama gibi bir lüksün olabilir. Zaten öyle bir durumda forumun düşeceği seviyeyi düşününce yasaklı olmak daha hayırlı olur benim için.

Sodurluya selam söyle o işler klavye arkadından delikanlılık yapmakla olmaz. Asfaltta göstermek lazım hünerini.

Ha diyeceksinki şimdi “ senin ne hünerini gördük”

Haklısın ben o tür bir sürüşümün kayıt edilmesini asla istemem , kötü örnek olur öğrencilerime. Kaşınana canlı kanlı göstermek benim yöntemim.

Zırt pırt beni uyarıp durma bu beni daha fazla yapmaya zorluyor, mizacım gereği tersine ve dikine gitmek gibi kötü bir huyum var düzeltemiyorum maalesef.

Okuduğunu anla be yavrucuğum. Lafını sen geri al demiyorum , kibarca iade ediyorum . Yerine girmekte zorlanırsa daha farklı yöntemler kullanarakta sokarım onu yerine hiç endişen olmasın. 😎

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Bence bu forumda sürüş stilleri konusu açılmasın viraj,teker, vb kavga çıkıyor 😂
Bende açtım bu konuyu bazılarının ego tavann sanarsın rossi neyse işte videolarımı bulmuşlar teker yapıyom hızlı gidiyorum diye de laf yedim çok yorucu bi süreç assla ve assla sürüşünüzü veya bu nasıl sürüyo böyle yapabilirmisiniz diye forum da soru sormayon söylemeyin göstermeyin sonu yokk

Son düzenleme:
Yavrucuğum seninle muhatap olmadan ne zevki kalacakki. Ha forumu yada Erhanı satın aldın da bizim haberimiz yoksa beni yasaklama gibi bir lüksün olabilir. Zaten öyle bir durumda forumun düşeceği seviyeyi düşününce yasaklı olmak daha hayırlı olur benim için.

Sodurluya selam söyle o işler klavye arkadından delikanlılık yapmakla olmaz. Asfaltta göstermek lazım hünerini.

Haklısın ben o tür bir sürüşümün kayıt edilmesini asla istemem , kötü örnek olur öğrencilerime. Kaşınana canlı kanlı göstermek benim yöntemim.

Zırt pırt beni uyarıp durma bu beni daha fazla yapmaya zorluyor, mizacım gereği tersine ve dikine gitmek gibi kötü bir huyum var düzeltemiyorum maalesef.

özür dile benden bu iş tatlıya bağlansın :)

senin de dediğin gibi aramızda daha önce problem olmamıştı, bel altı vuruşlarımı! deli diyerek umursamamışın falan..

yav senin mete yarar cı oldugunu 2 sefer soyledim ki bu durum doğru, 2500 tl lik imzalı kitabı bedavaya getirmişin diye agzın kulaklarında fotoyu kendin koymusun.

bunun dışında tek bir kötü sozum/hakaretim veya dalga gecmilliğin yoktu senle.

ama sen ne yaptın ? neyse ya, ne yaptığını soylemek istemiyorum.

gören gördü zaten. hakkımda yalan yanlış konusma yeterli benim için. birbirimizi sevmek zorunda değiliz.

sevgilerimle okan :cool:

Gereksiz sarkıyor motordan ama kamera için yapıyordur zaten. Bence çok zor yapılmayacak bir şey değil, o kadar sarkmayı gerektirecek şartlar normal yollarda olmaz bence.

Gereksiz sarkma diyemem, motor kontrolü kaybolmadığı sürece gerekmediği halde fazladan sarkmanın da zararı yok - zaten sarkılmaması gereken görüş kaybettirmeyen bir yerde ise. Ama burada biraz kaybettirmiş gibi arkadaşa, zaten ağaçların yapısına bakarsak da kaybettirmeye mahkum. O yüzden gereksiz demekten ziyade tamamen yanlış vüzut pozisyonu diyebiliriz. Orda da daha bızdıklayacaksak girişte üst vücut doğru şekilde açılacak gibi dururken çıkışta görüyoruz ki crossed-out kalmış. Zaten tamamen dizi yere koyup poz vermeye odaklandığı için (muhtemelen viraj ortasından itibaren) bunu düzeltmek refleksiyle crossed-out oldu. Biraz tahmine de girdik burada.

Burda arkadaş poz verdiği için çok ciddiye alınacak bir yanı yok, ama bakacaksak da dıştan giriyormuş gibi görünse de çıkışta dışarı kaçırmaya başlıyor. Çizgi hatalı. Vücut pozisyonu,eh yani burası için hatalı ama mesela belki kameraya çeken arkadaş viraj içi temiz dediği için bu sarkmayı mazur da görebiliriz.
Daha kötü olan şey ise throttle-gearing control. Orayı tamamen feda etmiş poz için.
E amaç da poz ise nolcak yapsın =)

Motosikleti
1190 ADV

Okuduğunu anla be yavrucuğum. Lafını sen geri al demiyorum , kibarca iade ediyorum . Yerine girmekte zorlanırsa daha farklı yöntemler kullanarakta sokarım onu yerine hiç endişen olmasın. 😎

Sanki biraz Muzo'dan taraf oldum gibi... tek taraflı yüklenmeyeyim :) Nede olsa yaşın belli, ölüye saygımız vardır.

image.png

Motosikleti
Gereksiz sarkma diyemem, motor kontrolü kaybolmadığı sürece gerekmediği halde fazladan sarkmanın da zararı yok - zaten sarkılmaması gereken görüş kaybettirmeyen bir yerde ise. Ama burada biraz kaybettirmiş gibi arkadaşa, zaten ağaçların yapısına bakarsak da kaybettirmeye mahkum. O yüzden gereksiz demekten ziyade tamamen yanlış vüzut pozisyonu diyebiliriz. Orda da daha bızdıklayacaksak girişte üst vücut doğru şekilde açılacak gibi dururken çıkışta görüyoruz ki crossed-out kalmış. Zaten tamamen dizi yere koyup poz vermeye odaklandığı için (muhtemelen viraj ortasından itibaren) bunu düzeltmek refleksiyle crossed-out oldu. Biraz tahmine de girdik burada.

Burda arkadaş poz verdiği için çok ciddiye alınacak bir yanı yok, ama bakacaksak da dıştan giriyormuş gibi görünse de çıkışta dışarı kaçırmaya başlıyor. Çizgi hatalı. Vücut pozisyonu,eh yani burası için hatalı ama mesela belki kameraya çeken arkadaş viraj içi temiz dediği için bu sarkmayı mazur da görebiliriz.
Daha kötü olan şey ise throttle-gearing control. Orayı tamamen feda etmiş poz için.

İlla araya girip mantıklı mantıklı ve hatta doğru yorumlar yapıp ağız tadı ile polemik yapmamıza bile izin vermiyorsun . İşte bu yüzden sevmiyorum seni 🥰🥰🥰🥰🥰

Sanki biraz Muzo'dan taraf oldum gibi... tek taraflı yüklenmeyeyim :) Nede olsa yaşın belli, ölüye saygımız vardır.

image.png
Allah sizlere daha uzun ve sağlıklı bir ömür versin .

Motosikleti
1190 ADV

İşin teknik tarafını geçtik zaten, kameraya poz olarak da yavan duruyor.

Viraj, hız o kadar sarkmayı gerektirmiyor, motoru biraz daha yatırsa ama sarkmasa daha güzel bir poz çıkarmış bence.

İşin teknik tarafını geçtik zaten, kameraya poz olarak da yavan duruyor.

Viraj, hız o kadar sarkmayı gerektirmiyor, motoru biraz daha yatırsa ama sarkmasa daha güzel bir poz çıkarmış bence.

İşte sarkma işi çok fotojenik geliyor dediğin gibi. Ben de şimdi "böyle görünmekten de iyidir " demek için benim pistte çekilmiş bir iki fotoya baktım, kesinlikle kötü de olsa sarkmak daha güzel görünüyor ya :D

Motosikleti
1190 ADV
İşte sarkma işi çok fotojenik geliyor dediğin gibi. Ben de şimdi "böyle görünmekten de iyidir " demek için benim pistte çekilmiş bir iki fotoya baktım, kesinlikle kötü de olsa sarkmak daha güzel görünüyor ya :D

Yapay zeka çıktı mertlik bozuldu, 2dk da sağa virajda sol kulağımı değdirdiğim fotoğraf yada videoyu yaptırırım :)

Önemli olan sürüşteki, virajdaki zevk bence. Şimdiye kadar hiç öyle fotoğrafımı videomu çektirmedim virajda, kendi kameramdan kayda girdiyse vardır birkaç görüntü. Ama iyi kötü arada sarkarak viraj aldığım oluyor, farklı olsun deneyeyim diye. Onda da ne kadar sarkıyorum dışarıdan bir gözle görmedim hiç. Motorum yüksek zaten, çok estetik olacağını da düşünmüyorum.

Bunu bulabildim :p
image.png

senin bu donusun don't hurt me seviye bir virajken benim verdiğim video nightmare seviyede, sen de farkındasın.

190kmh ile şurayı donemeyen kendine motorcusu demesin bi zahmet sdffsdf

haaaa şimdi okan sinan gelir sıf gıcıklığına bu cok daha profesyonel falan der. Hıncal uluç gibi adam.beklerim bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar