Bu bir rekor - 100 km'de 2.9 lt

İspanyol otomobil üreticisi Seat, yakıt ekonomisi konusunda bir rekora imza attı. Seat Ibiza ECOMOTIVE ile yapılan yol testinde ulaşılan düşük yakıt tüketimi değeri, Seat'ın bu konuda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

Ibiza ECOMOTIVE’in direksiyonuna oturan Avusturyalı uzun yol uzmanı Gerhard Plattner'in 27 Nisan tarihinde İspanya'nın Barcelona kentinden başladığı test sürüşü, Fransa’dan geçerek 1562 km sonra Almanya’nın Göttingen kasabasında sona erdi.

1.4 litrelik 80 kw TDI araçla yapılan test sonucunda 100 km sadece 2.9 litre yakıt tüketimi değeri ile bir rekor kırıldı. İbiza ECOMOTIVE bu düşük tüketim değeri ile yanlızca kendi sınıfında değil hibrid veya alternatif yakıtlı araçlara da büyük bir rakip olduğunu kanıtladı.

Test sürüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan Plattner, "Bu rekoru kırmak inanılmazdı. Şüphesizki bu senenin en göze çarpan yakıt tasarrufu mücadelesi oldu. Bütün gece yağan yağmur sürüşü zorlaştırdı ama Ibiza ECOMOTIVE güzel bir performans sergiledi" diye konuştu.

Test verilerini değerlendiren Seat'tan yapılan açıklamaya göre, Gerhard Plattner İspanya ve Fransa arasındaki otobanda saatte 110 km ortalama hızla yol almış. Bu verilere ulaşılmasında en önemli etkenin ise optimize edilmiş aerodinamik düzenin, ağırlık azaltmanın ve 80 kw 1.4 TDI motora yapılan değişikliklerin büyük katkısı olduğunu iddia edildi.

bahse konu haber burada...

http://otomobil.mynet.com/haberler/1278-bu-bir-rekor-100-kmde-29-lt

aslında çok önemli bir rekor değil...nedeni en son bir arkadaşıma ait pejo 1.4 307 dizel tüktimi 4.4 oranında...yani bir depoyla 1200 km kadar gidiyor bu süratle...

benim merak ettiğim şu...benim gıçıkırık cbf 150 imde 3 litre yakıyor...100 km de 2.9 litre galiba 10 kuruş demek...yanlışım yoksa...e zaten dizel aracların çoğu benim motorumdan %25 fazla yaktığını düşünürsek ne anladım ben bu işten...hani yakıt teknolojisi...hani motosoikletin faydası cebime katkısı...büyük cc makinaların araclarla eşit bazı modellerinde tüketimde aracları geçtiği düşünülürse bir gazlı kartalın tüketiminin yarısını harcamam gerekmiyormu ...yani kütlesel mantığa göre...120 kiloluk motorum 3 litre harcıyor 1.4 lük bilmem kaç tonluk pejo 307 dizelde 4.4 litre harcıyor...

sözün özü şudur...

bu motor yeni bir icad değilmi...son teknoloji...bunu boşverelim...

bir pejo 307 1300 kg...yolcularıyla ful 1500 kg düşün...1400 dizel manuel...maksimum hızı 180-190...normal dimi değerler iyi sayılabilecek değerde...

şehirlerarası tüketimi 4.4...şehir içi tüketim 5.1 gibi bişey...kokluyor yani araba için 10 numara bi tüketim...

benim makina 10 hp 120 kg benle 250 kg...hızlanması maksimum 120...e ben neden 3 litre harcıyorum basarsm köklersem 3.5 litre harcıyorum...HANİ KÜTLESEL MANTIK...

hani teknolji nerde...hani verdiğin sözler hani ellerin nerde...:p

Son düzenleme:
az yakan minik arabalar genelde hep tipsiz olurdu bu araba şekil olarakta gayet şıkmış tuttum bunu fakat bişeye takıldım testi yapan adam uzun yol uzmanıymış bu uzmanlık nası olyo aceba :) bende olmak istiyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olm millet 1 litre ile 80 km gidiyor.... Sen 2 bilmem kaç litre diyosun.... :p :p

Şaka bir yana gerçekten iyiymiş... Seatlar ı zaten çok severim..Şekil konusunda da çok yenilikçiler.... Harika modeller yaratıyolar... :cat:

Bu arada benim kartal da gazlı.... Uzun yolda 110 km sabit süratte 13 kuruş yakıyor... 90 km düşsem 11-12 kuruş falan yakıcaktı.... Senin cbf den daha az değil mi?....:wiinkk:

Benim motor arabamdan daha çok akıyor ona yanarım.... :cherry: Göya kar ediyoz....:pr:

Son düzenleme:
Diesel motor benzinli motorun yaklaşık 1/3ünü yakar.

sen + motor = 220 kg diyelim...
sen + peugeout = 1100 kg diyerlim

220*3*4.4/1100*3 = 0,88

bu oran 1 çıksa hesap tam doğru olacaktı, demek ki senin motor üstündeki halin aerodinamik olarak sürücüsü içinde olan bir peugeout'tan daha kötü, motorunun vites oranları daha kötü veya ufak tefek başka etkenler var...

Son düzenleme:
bende mete abi senin motor 2.9 litreye düştü sandim ya:queen::queen::queen:

Bunda Bosch enjektör kullanımının çok büyük etkeni var ki şu anda en iyi enjektörleri bosch üretiyor. En son Golf lerde kullanılmıştı ve 3.1 Lt idi tüketim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dikkat ettiyseniz adamlar diyoki ağırlık azaltmanın da etkisi varmış.Kaç kilo acaba bu araba.İncecik tenekeden mi yapmışlar.Eğer bir çarpmada teneke kutu gibi ezilecekse ne yapayım yakıt tasarrufunu.

bu arabanın motorunu bi motora taksak bayada hız yapar hem ağarlık azalacağından 2,5 litreye kadar düşer tüketim

Son düzenleme:
Valla arabalar daha karlı olmaya basladı.Motor sadece zevk için binilecek yakında :p Zenginlerin bindiği bir alet olacak :)

Ben babama motor savunmamı yaparken hep bak diyorum yaktığı 100km'de 3 litre birşey:) yakında kesin gel sana bir ferrari alalım der.::))

B segmenti turbo dizel araclar(clio,punto,corsa vs..) 125 motorlarla aynı yakıyo nerdeyse tl cinsinden

peki CBF150 100 km/s sabit hızda ne yakıyor? 3,5 litreye çıkıyormu?

Mete abi senin motor 3.700, Seat'lar 37.000 Euro :) Seat'ın aradaki tüketim farkıyla kendisini amorti etmesi için 1-2 milyar km yol yapmak lazım :p

CBF 110'la (daha doğrusu tam gazda) 3.2-3.3 litre yakıyor.

az yakan minik arabalar genelde hep tipsiz olurdu bu araba şekil olarakta gayet şıkmış tuttum bunu fakat bişeye takıldım testi yapan adam uzun yol uzmanıymış bu uzmanlık nası olyo aceba :) bende olmak istiyorum.

BOR la çalışan motosiklet yapsalar ya...bakarsn onuda gramajından altın gibi değerli yaparlar...:pbenzinin olması gereken fiyat şu an 50 YKR...belkide 40 ykr litresi...

Darısı yüksek cc motosikletlere :mrgreen:

Hayabusa ve 600 RR için köklendiğinde 100 kmde 9 lt yaktığı söyleniyor...:p

Olm millet 1 litre ile 80 km gidiyor.... Sen 2 bilmem kaç litre diyosun.... :p :p

Şaka bir yana gerçekten iyiymiş... Seatlar ı zaten çok severim..Şekil konusunda da çok yenilikçiler.... Harika modeller yaratıyolar... :cat:

Bu arada benim kartal da gazlı.... Uzun yolda 110 km sabit süratte 13 kuruş yakıyor... 90 km düşsem 11-12 kuruş falan yakıcaktı.... Senin cbf den daha az değil mi?....:wiinkk:

Benim motor arabamdan daha çok akıyor ona yanarım.... :cherry: Göya kar ediyoz....:pr:

bende seat leonları seviyorum...özellikle sarı olan 110 hp likleri...senin kartal gazlı demek...sen zaten mezara para vermemek için şehir dışına gömün beni diye vasiyet yazarsın...:)

Diesel motor benzinli motorun yaklaşık 1/3ünü yakar.

sen + motor = 220 kg diyelim...
sen + peugeout = 1100 kg diyerlim

220*3*4.4/1100*3 = 0,88

bu oran 1 çıksa hesap tam doğru olacaktı, demek ki senin motor üstündeki halin aerodinamik olarak sürücüsü içinde olan bir peugeout'tan daha kötü, motorunun vites oranları daha kötü veya ufak tefek başka etkenler var...

kanka her ne olursa olsun bu oranda yarı yarıya fark olmalıydı...senin hesabı anlamadım neden 1 olsaydı dedin..sonucta 220 kg bir kütleyi aynı hıza çıkarmak için neden farklı bir yakıt teknolojisi kullanılmaz...ama ben son hızlanmada 120 yi geçemezken 1200 kg lık arac 5 kişi ile 180/190 km hıza çıkabiliyor...

yani anladın dimi...80 hp bunu yakıyosa 10 hp neden böyle yakıyor...güç denge ilişkilerine bakmalısın...aerodinamiğin ne etkisi olacak kütleye ...

bende mete abi senin motor 2.9 litreye düştü sandim ya:queen::queen::queen:

:p

Bunda Bosch enjektör kullanımının çok büyük etkeni var ki şu anda en iyi enjektörleri bosch üretiyor. En son Golf lerde kullanılmıştı ve 3.1 Lt idi tüketim.

Boschh ailemizin enjektörlerii...:pmarketlerde bakkallarda ısrarla isteyiniz...:p

Dikkat ettiyseniz adamlar diyoki ağırlık azaltmanın da etkisi varmış.Kaç kilo acaba bu araba.İncecik tenekeden mi yapmışlar.Eğer bir çarpmada teneke kutu gibi ezilecekse ne yapayım yakıt tasarrufunu.

usta pejo güvensiz bir marka emin ol...nccaap da ne yapar bilmem kaç yldız alır bilmem ama güvenlik sıfır...307 cc kullandım 2 yıl...

bu motoru bi motora taksak bayada hız yapar hem ağarlık azalacağından 2,5 litreye kadar düşer tüketim

büyük fantazi...:p

Valla arabalar daha karlı olmaya basladı.Motor sadece zevk için binilecek yakında :p Zenginlerin bindiği bir alet olacak :)

kanka sen ne araba ne motor en iyisi tabanvay...

Ben babama motor savunmamı yaparken hep bak diyorum yaktığı 100km'de 3 litre birşey:) yakında kesin gel sana bir ferrari alalım der.::))

CUP lar 50-60 ykr yakıyor emşin ol..en kral tüketim CUP ta...5 ytl ye ben 50 km giderken cup 100 km gidiyor...

B segmenti turbo dizel araclar(clio,punto,corsa vs..) 125 motorlarla aynı yakıyo nerdeyse tl cinsinden

peki CBF150 100 km/s sabit hızda ne yakıyor? 3,5 litreye çıkıyormu?

sabit hızda 2.5 litre yani 85-90 ykr yakıyor km de...

Mete abi senin motor 3.700, Seat'lar 37.000 Euro :) Seat'ın aradaki tüketim farkıyla kendisini amorti etmesi için 1-2 milyar km yol yapmak lazım :p

CBF 110'la (daha doğrusu tam gazda) 3.2-3.3 litre yakıyor.

mühtiş bişey :cat:

:cat:

3 lt yi geçmemesi lazım cbf nin

geçmiyor evet...kökleyince az geçiyor...

benim 150zat 2,8 lt yakıyo 100 km de:queen:

:cat:

Dylan 120-130 km(tam gazda) 5,3 litreye dayandıgını söylüyordu siteden bir dylancı:pr: 110la giderken 4 e düşermi acep:silent: o da cebi delerya neyse:salut:

dyln çok yaktığını bende biliyorum duydum ama segmentinde 10 numara...

benim cep delik gibi,
ay sonu hesap ekstresine bakıyorum benzin benzin benzin.

usta o makinanın keyfinin bir bedeli olmalı..halbuki TC hükümetlerinde saksıyı çalıştıracak bir Ulaştıra Bakanı olsa çevr Bakanıyla birlikte ortak proje üretse yahu kardeşim İstanbul arap saçı olmuş...insanlara motoru nasıl teşvik ederiz...vergiler olmaz...çünkü vergiyi HONDA zam olarak geri yansııttı mesela...benzini en azından maliyetine sadece MOTOSİKLET lere verse...50 ykrden atıyorum...bu millet deli danalar gibi motor alıp sırf kar edeceğim diye karda çamurda motora binmezmi...iş hayatının önemli bir kısmı motora dönmezmi...

en kral agalar bile YAZ ın motosiklete binmezmi...moto kültür yavaş yavaş oluşmaya başlamazmı...birde motorlar için özel yol yapılsa ki bunlar tamamen Avrupa Kentsel Yaşam projelerinin bir parçasıdır...bizde böyle neden olmaz...Ulaştırma Bakanına bir gazeteci sorsa böyle birşey olurmu dese HÖYNKK diye durur kalır bakan...nedeni siyaset kafasıyla iş yapıyorlar...yahu İSTANBUL a has çözümler üret...sadece 34 plkalaı motosikletlere maliyetine benzin ver mesela...

yahu çokmu zor bunlar...Medya kan kopuk baş en az 4-5 ölü veya psikopatlık ve cinnetin olduğu veya dedikodunun olduğu bir haber harici bu tarz yaşamsal konulara eğilmez...yer vermez...

medyası siyaseti toplumsal gerçeğiyle biz hayatı zorlaştırmaya meraklıyız...yeni çözüm üretme işini birileri yapacak kimsenin umrunda olmaz...kimse düşünmez...tüp geçidin herşeyi çözeceği sanılır...metrobüsün herşeyi çözeceği sanılır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar