Kanka , izninle goru$ ve du$uncelerimi yazayim

1- Bu testi yapan şahıs profesyonel , yani senin benim gibi sürücüler o değerlere ula$amaz .
2-Aracın aerodinamiğinin çok iyi olduğunu yazmışlar . Rüzgara tutunma katsayısı otomobillerin performans ve yakıt tasarrufu konusunda çok önemlidir . Mesela : 2004 yılında
Opel Calibra 2.0 156 hp versiyonunu kullanmıştım . Motor kaputunun altında 156 beygir gibi bir güç üreten bir otomobil ile yine 2.0 motora sahip ama 85-90 beygir gücüne sahip otomobil ile yakıtlarını karşılastırdığımızda arada hiç fark olmuyodu .Sebebi ise Opel Calibra'nın sahip olduğu mükemmel aerdodinamik ve 0.28 sürtünme katsayısıdır .Bahsi gecen
İbiza modelinin sürtünme katsayısı düşükse diğer modellere göre yakıtıda düşük olur. Ve bu sürtünme katsayısı aynı zamanda otomobilin yol tutuşunada artı yönde etki eder .
3-Niye bu otomobilin yakıtı ile benim drahtörün yakıtı nerdeyse aynı demişsin.Bunuda sana açıklamaya çalışayım kanka . Senin drahtör 10 beygir güç ile toplamda 250 kg ağırlıktan fazlasını taşımaya çalışırken , İbiza modeli 80 hp ile maksimum 1000 kg taşıyor . Yakıt tüketimini yükselten en büyük faktör olan zorlanmayı aklımıza getirelim ve senin motosiklet ile İbiza modelinin beygir gücünü oranlayalım . Sonuç ne ? Senin motosikletin sabit hızda cok fazla zorlanma yaşarken İbiza modelinde zorlanma daha az olur .
4- Dizel araçların tork değerinin benzinli araçlara göre daha yüksek olduğu gerçeğinden yola çıkalım şimdide .Tork değeri düşük olan araç daha kısa sürede güç kaybedip zorlanmaya başlayan araçtır . Dizel olduğundan dolayı bu otomobilin torkunun yüksek olcağından zorlanması daha az olur ve buda bize yakıt ekonomisi olarak geri döner .
5- Senin motosikletinin teknolojisi yıllardır kullanılan aynı teknoloji ama bahsi geçen otomobilde daha yüksek bi teknoloji ve en önemlisi enjeksiyonlu yakıt teknolojisi var .
6-Zamanla otomobilin motoru aşınmaya başladığında yakıtı yükselecektir . Ayrıca bu otomobili Türkiyede kullanmayı denesek , yazları vıcık vıcık erimiş asfalt olan Türkiye yollarında o değer 2ye katlanır :wiinkk::wiinkk:
ne yazdım ama

, umarım açıklayıcı olmuştur kanka , takıldığın bi yer olursa sor, ayrıntılı anlatabilirim