Bu 3 motordan hangisini önerirsiniz....

Merhaba arkadaşlar. 650cc lik bir enduro düşünüyorum. 1.5 yıl CBF150 kullandım halende kullanıyorum. Bu motorlardan birini alıncaya kadar tahminen 1 yıl daha gecer. Bu surede CBF150yi kullanmaya devam edcegim. Bana asagıdaki motorlardan hangisini önerirsiniz....
Suzuki DL650, F650GS ve Aprilla Pegaso arasında kaldım.
Tam olarak istedigim..
1: %70 asfalt ve uzun yol. %30 starbilize yollarda kullanıyorum.
2: Uzun yolda konforlu olsun. Titreşim olmamalı.
3: En önemli madde diyebilirim... Ekonomik olacak. Artcım ve gerekli yuk ile rampalarda kesilmeden.80-100km hızlarda rahat gidebilecek.
4: Servis ve yedek parca sorunum katlanılabilir durumda olacak. Mersin de yaşıyorum Suzuki yetkili servis var ama parca sorunu yasarmıyım bilmiyorum.
5: 3 motor için de kronik sorun duymadım. Kronik sorunları varmı.?
6: Bu 3 motorun yol tutusu, suruş performansı, dengesi nasıl. Virajlarda kıvraklıgı önemli. Yaz aylarında Mersin'in yaylalarına gezilerim cok oluyor.
7: Son hız diye bir takıntım yok. Zaman zaman otobana cıktıgımda 120-130 km gibi hızlarda guven vermeli. Ruzgaralı havalarda airodinamik yapısı sayesinde saga sola savurmamalı...
Neyse arkadaşlar sanırım cok sey istedim ama bu konularda bana yardımcı olursanız şimdiden tesekkürler. :rendeer::rendeer::rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen motordan beklentilerinin maddeler halinde sıralamışsın zaten.O maddelerin işaret ettiği tek bir motor var o da -----> DL650

niye Transalp düşünmüyosun ?

TA için yakıtının biraz fazla oldugunu ve Araziye daha uygun oldugunu duydum. Oysa ben cogunlukla asfalt da kullanacagım için TA yı eledim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:38 PM ----------

Sen motordan beklentilerinin maddeler halinde sıralamışsın zaten.O maddelerin işaret ettiği tek bir motor var o da -----> DL650

::thanks:::thanks:

arkadaş ben 2.5 sene kadar dl650 kullandım ve her yönüyle kefilim hiçbir sorun yaşamazsın her türlü yolda her koşulda yağmur, stablize, trafik, dağ, bayır hiç farketmez hayatta hararet yaptıramazsın.
uzun yolda depoyu fulleyip ortalama 180 km hızla depoyu bitirip benzinciye girdiği günleri hatırlarım (izmir antalya arası otoban)
ama yakıt dersen 2 silindir olduğu için bmw'den çok yaktığını düşünüyorum.

karar senin iyi günler

dl 650 v storm diyorum. mersinde aprilia yada bmw ile parça sıkıntısı çekme ihtimalin daha yüksek. dl 650 kullanıp da şikayetçi olan pek duymadım

ben de birkaç bilgi paylaşmak isterim.eğer uzunyolda titreşim minimum olsun ve konfor diyorsan 1.DL650 2.aprilia pegaso650 3. BMW f650 tercihinde bulunmalısınız.fakat motorualırken kısıtlı bütçeniz varsa ve kullanımdaki yakıtı önemliyse pegaso,bmw,dl650 sıralaması geçerli bu mantıkla.....kolay gelsin

ben de birkaç bilgi paylaşmak isterim.eğer uzunyolda titreşim minimum olsun ve konfor diyorsan 1.DL650 2.aprilia pegaso650 3. BMW f650 tercihinde bulunmalısınız.fakat motorualırken kısıtlı bütçeniz varsa ve kullanımdaki yakıtı önemliyse pegaso,bmw,dl650 sıralaması geçerli bu mantıkla.....kolay gelsin

Belirttigim üzere en önemli maddelerden birisi Yakıt sarfiyatı. Pegaso az yakıyor fakat aradaki yakıt farkı uzun yoldaki yorgunlugunu alacak kayda degermi. Veya Servis veya parca sorunu cekecek kadar tatmin edicimi.(Yanlış olmasın Pegaso da parca sorunu yaşarmıyım bilmiyorum ama piyasada cok fazla Pegaso olmadıgı için oyle düşünüyorum... Yoksa üç kuruş fazla yaksın DL al kafan rafat olsun mu.??? :silent::silent:

Bu arada dl fazla yakıyor deniliyorda bildigim kadarıyla sakin kullanımda 100km/4.5lt civarı.Aprilia'nında bundan az yakacagını düşünmüyorum.Bmw ise 2007 öncesi tek silindirliydi evet az yakar 100km/3.5 lt civarı ama yeni kasalar çift silindirli ve duydugum kadarıyla onlarda 100km/4.5lt yakıyormuş.

Uzun lafın kısası dl almakla ekonomik yönden digerlerine göre zarar etmezsin.

Dl 650 hakkında ayrıntılı bilgi için linkdeki konuya bakabilirsin.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

Son düzenleme:
uzun yol konforu benim için de çok önemli olduğundan, o kadar param olsa dl 650 alırdım. Böyle bi motor alacaksan yakıt sarfiyatını da ikinci plana atmalısın fikrimce. Yakıt sarfiyatı ile bu sınıftaki enduro motorların birbirlerine kayda değer bir üstünlük kurabileceklerini sanmıyorum.

Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun:)

Son düzenleme:
DL650 tek geçerim..ben de alıcam. Yakıt sarfiyatı olarak f650 gs o da tek silindir olduğundan ama bakım masrafları çok yüksek hem de dl den daha cok titreşimli...Değmez.

3 senedir DL650 kullanıyorum. Benzin koymaktan başka bir şey yapmadım. Bir kere de sorun çıkardığını görmedim. Türkiye için bir numaralı motor. Mersin gibi yerlerde BMW iyi bir tercih olmaz. Mersinin sıcağı BMW için iyi bir tercih değil..Hararet yapıp yolda kalırsın.

TA için yakıtının biraz fazla oldugunu ve Araziye daha uygun oldugunu duydum. Oysa ben cogunlukla asfalt da kullanacagım için TA yı eledim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:38 PM ----------

::thanks:::thanks:

ben olsam transalp alırdım ama onu elediysen kafanda dl650 tabiki senin söylediğin 3 lüden en iyisi..

MT03 ü de düşün eğer asfaltta kullanacaksan.Ben çok memnunum.

bende senin gibi motor araştırıyodum 1 aya kadar suzuki freewind xf650 aldım tek silindir olmasından dolayı pek yüksek hızlara çıkamıyo 120 130 fln yazmışsın bu motorlar için o hızlar cerez bi kere motora bindiğimi hissettim güven veriyo insana ama benzin konusuna gelirsek benim cimri tvs apachemi arar oldum:) ben haftada 20 liraya gezerken apacheme bunda 2 günde bir atıyom benzin çok bi gezmiyorum da DL650 çok kalıblı insanı çok yorar o bide çift silindir çok benzin yer bmw650 fena degil biraz ufak geliyo bana o parca sıkıntısı cekersin oralarda aprillayı pek bilmiyorum transalp ta güzel makina dl650 gibi bütcene göre alıcaksın artık ama benden sölemesi benzin olayını bi düşün ben şuan analiz yapıyorum böle zırt pırt elimi cebime attırıcaksa olmaz 250 cc bişi bakmakta lazım ama piyasada dogru düzgün motor yok servisinde sıkıntı yaşamıyacagın bi motor al

ben aprilia yı önermem dostum DL 650 derim ama yinede son kararı verecek olan sensin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar