Merhaba bir süredir motosikletime lastik bakıyorum ve çıkma bridgestone battax lastik buldum sıfır almaya bütçem yetmiyor ama modeli ilk defa duyduğum için akıl almak istedim. Motosikletime uygun bir lastik mi sizce?
Hangi Battlax iyi de? S22 de Battlax T32 de? Touring lastikleri uzun ömürlü asfalt seçen türden lastikler. Avrupa'da herhangi bir yerde canavar gibi tutarken Türkiye'de usturuplu kullanımın dışına çıktığın an kulağından çeker.
Ayrıca yani haddimi aşmak istemiyorum da 2024 model motosikletin var ve lastik alacak paran yoksa burada bir yanlışlık var.
Otomobilde eğlence olsun diye meraktan falan yapmışlığım var ama motosiklete yakın arkadaşımın çok az kullandığı ne yaptığını bildiğim lastik falan dışında çıkma lastik asla almam.
batlax ney ??? o serinin adı o devamındaki ismi çok önemli.bende 2 adet batlax kullandım mt07 ve 09da.07 deki batlax turing diye geçen setti.cidden turing olması gerekiyor çünkü aşırı sert ve çok kötü bir lastikti.yani tur yapsam almayı düşünürdüm ısınırdı uzun ömürlü olurdu ama git gel gazlama işlerinde çöp ötesiydi.alınmaz yani çöp.mt09 dada yine batlax ama s22 versiyonu vardı.oda tam tersi inanılmaz bir lastikti.çok güzel yol tutuyor yola basıyordu.orta yumuşak seviyesinde bir lastikti çok güven veriyordu.gözüm kapalı s22 s23 versiyonunu alırım
Sonunda doğru bir cevap 600ccmiz yok diye lafımıza kulak asılmıyor. Battlax'lar Avrupa yollarında aşırı iyi lastikler tüm yabancı forumlarda bunu duyarsın ama Türkiye'mizin güzel yollarında lastik ısınmadan bi cacığa benzemiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
Touring lastikle kısa mesafede hiç bir performans alamazsın aksine lastik ısınmaz ve daha tehlikeli olur senin için . Touring lastikler uzun ömürlü ve ısındıktan sonra tamamen tutması için tasarlanmıştır
Ben de baktım A41'lere, A40'a göre daha iyi. Ancak fiyatı gereksiz yüksek, aynı fiyata (21k) Metzeler Tourance Next 2 varken alınmaz bence. 15-16k fiyatı olsa düşünürdüm çünkü gerçekten dayanıklı lastikler. Benim A40'lar 15k kilometrede ve ancak belli belirsiz düzleşme var.14K'daki A40'larıma istinaden söyleyeyim, A41 alır devam ederim. 20K götürür çok rahat. Ama geç ısındığı bir gerçek ve yağmurda çok yatırmayacaksın.
OMG, Battlaxlara gerçekten 21K mı çekiyorlar !!. İnanılmaz bir piyasa, dediğin gibi Tourance, karoo falan çok daha makul seçenek, hiç yoksa daha kısa gider ama daha sportif kullanırım...Ben de baktım A41'lere, A40'a göre daha iyi. Ancak fiyatı gereksiz yüksek, aynı fiyata (21k) Metzeler Tourance Next 2 varken alınmaz bence. 15-16k fiyatı olsa düşünürdüm çünkü gerçekten dayanıklı lastikler. Benim A40'lar 15k kilometrede ve ancak belli belirsiz düzleşme var.
Maalesef öyleOMG, Battlaxlara gerçekten 21K mı çekiyorlar !!. İnanılmaz bir piyasa, dediğin gibi Tourance, karoo falan çok daha makul seçenek, hiç yoksa daha kısa gider ama daha sportif kullanırım...
Karoo çok araziye girmiyorsan tavsiye etmem. şekli çok güzel vstrom'a hele tel jantlıysa dişli lastik yakışıyor heves ettim aklımda kalmasın diye geçen sezon başı aldım ama 5bin km'de düzleşti, asfaltta da toprak yolda da mıcırda da tutuşu çok iyi ama asfaltta 90-130 arası çok ötüyor, benimle sürerken yanımdan sürünce Cyan bie duydu sesini öyle böyle değil, kulak tıkacı lazım ötmesini duymamak için, virajda hafif yatınca ötmüyor ama düz giderken sesi çok. Bu yaz da sürerim, daha gitmez, sonrasında tourance next 2 alırım.OMG, Battlaxlara gerçekten 21K mı çekiyorlar !!. İnanılmaz bir piyasa, dediğin gibi Tourance, karoo falan çok daha makul seçenek, hiç yoksa daha kısa gider ama daha sportif kullanırım...
Bir de ben deneyeyim abi, belki ben beğenebilirim. Yol tutuşu, hissiyat bakımından hoşuma gitmesiyle değerlendiriyorum bu durumu açıkçası. Yaza kadar daha binemeyeceğim, ayrı mesele tabi bu.Karoo çok araziye girmiyorsan tavsiye etmem. şekli çok güzel vstrom'a hele tel jantlıysa dişli lastik yakışıyor heves ettim aklımda kalmasın diye geçen sezon başı aldım ama 5bin km'de düzleşti, asfaltta da toprak yolda da mıcırda da tutuşu çok iyi ama asfaltta 90-130 arası çok ötüyor, benimle sürerken yanımdan sürünce Cyan bie duydu sesini öyle böyle değil, kulak tıkacı lazım ötmesini duymamak için, virajda hafif yatınca ötmüyor ama düz giderken sesi çok. Bu yaz da sürerim, daha gitmez, sonrasında tourance next 2 alırım.
Karo street'den tutuş anlamında memnun kalmıştım ama asfalt yollarda virahda yatmam benim xmax'dan daha az. Ama mıcırlı yollarda, toprak yollarda vb. tutuş çok iyiydi. hatta önceki lastikler 2017 tarihli anlas capra r vardı üzerinde, mıcırlı yolda bende tcs de yok, ani gaz verince arka patinaj çekiyordu, peglerde ayağa kalkıp arkayı kaydıra kaydıra eğlenceli gidiyordum, aynı yoldan karoo street ile geçtiğimde arka kaymamıştı ki iki köy arası 10km kadar sürekli mıır dökülmüş düz köy yoluydu orası.Bir de ben deneyeyim abi, belki ben beğenebilirim. Yol tutuşu, hissiyat bakımından hoşuma gitmesiyle değerlendiriyorum bu durumu açıkçası. Yaza kadar daha binemeyeceğim, ayrı mesele tabi bu.Döndüğümde bir set Karoo Street 4 almayı planlıyordum. Eğer sezon müsade ederse bir de Türkiye Güneybatı-Güney hattını bir daha gezmek istiyorum. İç Anadolu'dan da döner, sonraki seferimi Kazakistan'a falan planlarım..
![]()