kelebeklerin koza'larından çıkma süreci çok zahmetli bir süreçtir .kelebek saatlerce o zayıf bacakları ile kozayı açmaya çalışır . kozadan çıkmaya çalışan bi kelebeğe kozayı açarak yardım etmeye çalışın , bakalım ne olcak ? Kelebek kozadan çıkar ve çok kısa bir süre sonra ölür !! Aslında o kozayı kelebeğe yardım etmek için açtık ama farkına varmadan kelebeğin ölmesine sebep olduk !!Çünkü kelebeğin kozadan çıkmak için harcadığı çaba ona hayatta kalması için gereken direnci verir . İnsanoğlundada böyle .
Babama çok şükürler olsunki çok ufak yaşlarda bana hayatı göstermeye başladı .daha 11-12 yaşında babam ile sanayide çalışmaya başladım.Ama sakın babandır ,acır , zor iş yaptırmamıştır diye düşünmeyin ,tam tersi yorgunluktan öldürüyodu . tamirhanenin kapısından içeri girdikten sonra benimle baba-oğul ilişkisini keserdi . yaşıtlarıma bakıyorum , hepsi geziyo tozuyo ama ben çalışıyom . O zamanlarda buna anlam verememiştim ve aynen video'da anlatıldığı gibi babam için fikirlerim değişmeye başlamıştı . Ama zamanla kendime güven duygumun geliştiğini hissetmeye başladım , zaman dahada ilerledikçe artık ailemede güven duygusu vermeye başladım ve bu beni otomatik olarak yaşıtlarımdan ileri atmıştı . yaşıtlarımın yapamadıklarını artık ben yapabiliyodum .Sonra yaş biraz daha büyüdü ,artık başka işler yapmaya başladım ve ucundan tuttuğum her işin altından kalkabiliyodum .Şu an üniversite öğrencisiyim ve 3 senedir yazları amelelik yapıyorum , ve bana yaptığım iş hiçmi hiç koymuyo , sadece hayatıma bakıyorum . Ama eğer babam beni zamanında yanına alıp hayatın sert taraflarını göstermeseydi bu işi yapamazdım .Ve ileride ne kadar sert olursa olsun rüzgarın beni kolay deviremeyeciğini bilirim