Boykotun Anketi

Türkiye Fransa'yı Boykot Etmeli mi?

• EVET

Oy: 50 89.3%
  • HAYIR

Oy: 6 10.7%

• Kullanılan toplam oy
    56
Motosikleti
Mondial Virago 50i
bu da geçecek bunu da unutacağız ileri de başka milletler ayaklancak vs.

Herkes balık hafızalı değil (ki balık hafızası aslında o kadar zayıf değildir) örneğin ben bu düşmanlığı hayatım boyunca unutmam, Fransızların bayağı bir yalaması gerekiyor ''gururumu'' :)

O kadar ağırlığı var mı Reanult'nun hükümet üstünde?

Olmaz mı? Oyak yoğurt işleriyle ilgilenmiyor. :)

Ben kendilerine bir eposta attım, tepkilerini öğrenmek istediğimi, alacakları tavrın milletin tavrını çok etkileyeceğini söyledim. Hah cevap gelir mi? Bence gelmez lakin birileri belki birşeyleri tekrar düşünür.

http://www.oyak.com.tr/ulasin.asp

Renault'yu boykot etmek çok etkili olabilir, ancak ulusça hareket edilmediği sürece çok da zor olacaktır. Benim şu an araba alacak durumu yok mesela, Renault'nun nesini boykot edeyim şimdi? Ek olarak, bunu sadece halktan beklemek de yanlış. Oto galerileri de Renault ile işlerini kesebilirler.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Benim de peugeot bisikletim var mesela, ne yapayım çöpe mi atayım? Zaten maddiyatımız kısıtlı birde bisikletimizden mi olalım, ama ne yapıyorum üzerindeki yazısını kapatıyorum mal zaten benim parasını vermişim reklamını yapmıyorum. Bayramda yeğenim geliyor Allah'ın izniyle 18 aylık ve Danone yiyordu fakat artık Sütaş yiyecek. Yandaki komşumuz Lancome ürünleri kullanıyordu fakat artık kullanmayacağını söyledi...

Değişik bir örnek vereyim arabam yok dolayısıyla lastiğim de yok. Ama Amerika'daki büyük kuzenimin yeni kışlık lastikler alacağı bir arabası var. Şu işe bak eski lastikleri de 'michelin' mış üstelik. :)

Kendisiyle konuşurken biz zaten Fransız malı kullanmayız deyince biraz konuştuk ve sonunda arabada bulduk bir marka. Bu aynı zamanda şu anlama da geliyor, Fransız ihracatı şu kadardır bizim ithalatımız ancak %1,5 demek pek gerçeği yansıtmıyor, bu işin birde dolaylı yolları var.

Ben dolmuş kullanıyorum, Fransız değil, İngiliz değil :queen:.
Neyse, neydi şu Türk mallarının barkod kodu? sırtımızı ona yaslayalım bari :).

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
869 du galiba

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Doğru '869' diye başlayan mallar yerli.:cat:

ads305zyy9.jpg

30-37 arası ise Fransız. :farao:

300 - 379 France

Bu günden itibaren 300 ile 379 arasında barkod kodu başlayan ürünleri almayacağım.

Kaynak:Vikipedia

O %3,85' in içinde kim varsa....::angry2:: ::ranntign :pl: ::evil:: ::rantinp: ::xs26:: ::cekic::

Hiç hayır beklemiyorsak anketi niye yapıyoruz?

Hayır denilebilecek bir durum yok çünkü ortada.Hayır diyen kişilerin ne olduğu zaten benim tarafımda bellidir yeri.Bu konuda tartışacaksak ben hazırım haberin olsun.Bunun hayırı olmaz,ben bu konuda kimseyi dinlemiyor ve bu konuda demokratikte olmuyorum varmı diyeceğiniz.

Tartışman gereken kimse ben değilim. Ama hayır seçeneği oraya konulmuşsa işaretlenmesi içindir, süslük değil. Aksi takdirde bu topiğin anlamı kalmazdı.
bu arada, tartışmayı boykotu destekleyip desteklemediğim olayına çekme. O konudaki görüşümü belirttim zaten.

O zaman yorum yapıpta bunlara prim verme arkadaşım.Tam tersine tepkini göster.Ben Türk milleti olarak hep iyi niyetli olmaktan bıktım.Bundan sonra bunlara hep bu muameleyi yapacağım.

bir daha yazayım. Tabii ki de boykotu destekliyoruz, hatta genel olarak yerli malına yöneliyoruz.
Hareketin adı: 869

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Şiddetle tartışmamız gönülden hayır diyenlerin işine gelir. :wiinkk:

Pek tabi uygulama şeklinde fikir ayrılığımız olabilir ama ana mevzumuz Fransızların büyük bir yüzsüzlükle bizi Dünya kamuoyu önünde suçlu ilan etmeye çalışmalarıdır üstelik kendileri en ağır suçları işledikleri halde. Bunun cezasını da yönetimdekiler veremediklerine göre iş bize düşmektedir. Ben oldukça zor unutan bir insanım ve başladığımız sayıyla, hepimizin bu boykotu uzun süreli sürdüreceğini sanmıyorum. Umarım benim gibi insanların sayısı fazladır. Sakın unutmayın uzun vadede bu boykot yerli üretime yarayacaktır.:cat:

Ekleme: Arkadaşlar bu barkod numarası tam bir ayırma yapmıyor sanırım. Neden diyecek olursanız örneğin evdeki 'dove' marka şampuanın barkodu 869 ile başlıyor. Fakat o markanın İngiliz ve Hollanda kökenli çokuluslu bir gruba ait olduğunu biliyorum. Ayrıca aynı grubun ülkemizde satılan diğer markaları ise; Algida, Becel, Knorr, Komili, Lipton, Sana, Axe, Clear, Elidor, Lux, Rexona, Signal, Domestor, Omo, Rinso, Yumoş, Cif.

Yani arkadaşlar ekonomimiz ciddi bir İngiliz hakimiyetinde üstelik çoğu yerli gibi gözüküyor. Asıl boykot bu sinsi İngilizlere yapılmalıdır ama şu anda konumuz değil. Velhasıl arkadaşlar barkodlara pek güvenmemeliyiz siz yine markaları aklınızda tutun.

Algida İngiliz miymiş? Hani hepsinin yabancı olmasını beklerdim de Komili ve Sana'dan beklemezdim. Yakında Hacışakir de Alman malı çıkarsa şaşırmayacağım.
Dün evde Danone'lerimi yedim (Ee, parasını vermişiz bir kere, yememek günah olur). Bugün markete gittim, yoğurt alacaktım, Danone'yi direkt geçtim.
Fırına gittim, pide alacam, adama bu 869'la mı başlıyor dedim, cins cins baktı. He he he, şaka şaka (Danone kısmı gerçek).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar