Boykotun Anketi

Türkiye Fransa'yı Boykot Etmeli mi?

• EVET

Oy: 50 89.3%
  • HAYIR

Oy: 6 10.7%

• Kullanılan toplam oy
    56
Motosikleti
Mondial Virago 50i
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23293

Arkadaşlar malum yukarıdaki adreste boykot, nasıl yapılacağı, doğruluğu, zararları tartışılıyor. Mümkünse bu anket konusunda forumumuzdaki, aramızdaki genel görüşü yüzde ile belirlemek için oylarımızı atalım ve tartışmayı ilgili konudan devam edelim.

Boykota evet Fransa bunun bedelini ödemeli artık düşmanlıkları son bulmalı diyenler.

Hayır, boykota gerek yok zaten onların yanında çalışanlarımız var, bizim zararımız daha çok olur pire için yorgan yakmayalım diyenler.

Buyrun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle evet,boykot olmalı.Bunun tartışmasını yapmak bile abesle iştigal.Aslında bu boykotu yapmak için bu yasanın çıkmasını beklemekte bile çok geç kaldığımızı düşünüyorum.Bir çok arkadaşımız bizim insanımızın çalıştığını kendi ayağımıza kurşun sıkmak olduğunu düşünebilirler.Ama kesinlikle öyle değil.

Her şeyden önce şöyle düşünün.Türk ürünlerini almadığımız için ithalatımız artıyor ve dış ticaret açığımıza olumsuz etkileri oluyor.Bizim malımızın üretildiği fabrikalarda çalışanları ne zaman düşündük ki şimdi fransız markalarının satıldığı mağazaları düşünüyoruz.

Barkod numarası 869 ile başlayan(Türk Malı)malları almaya dikkat edelim.En ufak bir zararı olmadığı gibi hayal dahi edemeyeceğiniz faydaları olacaktır...

Yalnız boykotu yapan devlet değil (aksi takdirde yaptırımı var), halk olmalı. Yani resmi olarak boykot olmayacak, ama anlayan anlayacak :D.

yok bi de boykot etmesin.edecek tabii ki.Allahın belaları.DANONE falan almayın bundan sonra:farao:

Aklı başında bir şekilde, doğru bir stratejiyle, bizim zarar görmeyeceğimiz şekilde yapılırsa boykot olmalı. Tutup Daninmarka krizinde Nokia'yı boykot etmek gibi aptallıklar yapılacaksa, Fransız ürünleri parçalanacaksa o boykot işe yaramaz. Hele Fransız bayrakları yakılıp yerlere atılacaksa, Fransa'nın elçiliklerine saldırılacaksa ben yokum, hatta karşı taraftayım.

Benim "Türk örf ve adetim" karşımdaki ne yaparsa yapsın onun kutsalına saygı duymaktır, Ata'sı yere serilen Yunan bayrağına basmadığı için gurur duyanlar başka ülke bayrağını yakmazlar.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Hele Fransız bayrakları yakılıp yerlere atılacaksa, Fransa'nın elçiliklerine saldırılacaksa ben yokum, hatta karşı taraftayım.
bi yumurtada sana atarız kütük ne olacak sanki; söz sana köy yumurtası atacam :queen:
şaka bir yana bize yakışmaz bayrak yakmak.
bu malları satın almak istemeyen vatandaşlar ufak bir kağıda yazsınlar bunları markete gittiklerinde kağıda göre alışveriş yaparlar.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Nokia dediniz aklıma dün gece arayan Nokia Müşteri Temsilcisi geldi. :)

Modelini sordu (aklıma n90 bir türlü gelmedi :silent: ) verdiğim adresi söyledi ben o arada buna bir çemkirdim dedim bu nasıl bir iştir bir şirket ürün sattığı ülkeye neden harita yollar, yolladığı haritada kafasına göre niye bir şehrin ismini değiştirir 3 keredir üst üste markanızı alıyorum dedim kız bayağı iyi konuştu işte Barış Bey böyle birşey olamaz olsa bile hemen düzeltiriz, rakipler tarafından çıkarıbilecek bir karalama gibi duruyor vs. dedi. Neyse elimizde altında 'nokia corporation' yazan sanal bir harita var o kadar forumda bu konuyu tartıştık bir insan ben de var demedi, cep hastalığı var üstelik, aslında hemen eposta atsalardı hiç bu tepkiyi yemeyeceklerdi. Kendisini de söyledim müşterilerinize çabuk cevap verin aradan ay geçti eposta atabilirsiniz dedim. Adı, sermayesi Türk olan bir cep telefonu markası çıksa da onu alsak. Ah aselsan ah. :pale:

Neyse konudışı bir saptamaydı, anketin okunma oranına birde toplam atılan oy oranına bakıyorum da bir 'tık' a bile üşenen, tepkisiz bir topluluk olduğumuzu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. :silent:

Nokia boykotu nedir?
BIYIKLI, anlattığından tek kelime anlamadım. Bir ön bilgi alsak?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Yok renklisu anlattığımın kütüğün Nokia boykotu dediği şeyle pek alakası yok. Açtığım konularda göreceksin istersen incele.

Kütük, çekimser seçeneğini eklemedim çünkü bence bu konu sert çizgileri olan bir konu çekimserlik direk hayır boykot olmasın diyenlerin işine yarıyor. Hatta sözüm meclisten dışarı çekimser kalanların bir kısmı 'hayır' diyemeyecek kadar korkak olanlar. Boykot yapabileceğimiz tek tepki, keşke başımızda basiretli yöneticiler olsa da onlar bizim sesimiz olsalar boykota gerek kalmadan bu sorunlar olmadan kökünde çözseler, karar çıksa dahi büyük kararlılıkla laf ebeliği yapmadan ellerini masaya vurup elle tutulur tepkiler gösterseler boykotlara gerek kalmasa, bence ''boykot'' verilmeyen tepkilerin bir yansımasıdır. Düşünün aynı gün 1,5 milyon ermeniyi katlettik diyen yazarımız! ödül alıyor Dışişleri Bakanı'da kalkıp kutluyor ve sonra biz gerekeni yapacağız boykot yapmayalım, haddimizi aşmayalım, cezayir katliamlarını hatırlatmak pislik yapmak olur vs. diye konuşuyorlar. En çok gezen konuşan hükümet bizim ki ama ne hikmetse en çok darbe aldığımız, hakarete, yaptırıma maruz kaldığımız zamanlardayız. Konuşmayacaktım ama coştum yine. Açıkcası tepkisizlik ve/veya çekimserlik çözüm değil, olsa idi senelerdir dış siyasette iyi bir yerde olurduk. :farao:

Bir nüansa dikkat çekmek gerek ki asıl tartışma brada oluyor. Tarihçiler Ermeniler'in Türkler'e karşı katliam yaptığında ve Türkler'in de misilleme olarak Ermeniler'e karşı katliam yaptığında hemfikir. Katliam da kötü birşey olmakla beraber savaş sırasında olabiliyor. Kritik nokta "soykırım" kelimesinde. Soykırım insanlık suçudur ve bir ırkın sistematik bir şekilde yokedilmeye çalışılmasıdır. Türk tarihinde böyle birşey yoktur. Nitekim işgal güçleri bile zamanında Osmanlı arşivlerini didik didik etmiş, ancak soykırımı destekleyecek tek bir belge bulamamışlardır.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Karşılıklı kayıplar var renklisu, hangi tarihçi katliam demiş? Savaş adı üstünde insanların ölmesi demek, siz ordumuzun Ermeni sivilleri katlettiğine inanıyor musunuz? Tehcirde iyi şartlar sağlanamadı diyorsanız tamam onu tarihçiler söylüyor hatta Ermeni yazar da dün akşam aynısını söyledi.

http://www.devletarsivleri.gov.tr/kitap/kitap.asp?kitap=16&belge=16

Bazılarının sevgili, nobel ödüllü yazarı bu konuyu 'pire yapıyor' ve katlettik diyor ama nedense Rus'un gönderdiği Ermeni çetecilerinin lafını etmiyor. Türk adını ağzına bile almıyor ama övünç kaynağı yazarımız!? :farao:

Sonuçta önce onlar yapmak üzere karşılıklı kıyım olmuştur. İşin ilginci Fransız tarihçileri bile tarihi kanunlarla yazamazsınız diye bağırıyorken Fransız hükümeti Ermeni lobisine teslim oluyor ya, helal valla.

Süper Moderatör (BBRR)
ya danone yi de almayın ama asıl boykot renault a yapılan olur o koparıcı olur ...yıllarca düşünürler biz ne yaptık diye

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu da geçecek bunu da unutacağız ileri de başka milletler ayaklancak vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar