Boya Yaptım 10 Üzerinden Not Bekliyorum :)

Evt arkadaşlar bence 10 uzerınden 10 ama sizde bi değerlendirin nasıl olmuş ? :bounce:

Motorumda bazı ufak tefek çizikler vardı normalde dikat etmedikce belli olmuyordu ama ben rahatsız oluyordum :) en onemliside benden kaynaklanmıyan ve sonradan farkına vardıgım on camurluk ustunde olan 2 çizik sanırım park halinde birisi bi şekilde çizmeyi başarmış.

Servise gitiğimde sormuştum bu çiziklere çözüm varmı diye bizde yok dediler. Aynı tonda boya bulamıcağımıda anladım cunki boyası boya bile sayılmaz bir nevi kapagın imalatında kulanılan plastiğin kendi rengi, olabildiğince mat ve hiç parlamıyordu ve kayganda deyildi, aynı tonu bulabilsem bile sırıtacaktı boyadığım yer o yüzden gitim Akçalı marka mat siyah 526 model sprey boya aldım 2 tane. Tonu tutmuçagını bile bile yinedede şansımı denemek için motorun ücra 1 köşesine biraz sıktım baktım tabiki alakası yoktu rengin :) ama hoşumada gitti.

Merak edenler için boyanın kulanma talimatında Ahşap,Metal,Beton,Sıva vb. gibi iç ve dış yüzeyler için uygundur diyor.

Çalıştığım için fazla boş vaktimde yok hergün iş çıkışı motoru otoparka sokunca 1 kapağını söküp eve götürdüm :) Önce yıkadım sonra çakmak ile marka ve model yazılarını ısıtarak söktüm, ısıtınca hem daha çabuk ve fazla iz bırakmadan çıkıyorlar yinede biraz iz kalıyor kalan izleride en ince zınpara ile zınparalıyarak yok ettim sonra sonkez yıkadım kuruladım balkona cıkardım 1 kat boya attım sabah da götürdüm taktım bu boyle 3/4 gün devam etti sonunda 2 sprey boya motorumun tüm kapaklarına arka çantasına ve kaskıma yetti.

Şunuda ekliyeyim ben boya işinden anlamadığım için ve motorumun orjinal boyasıda boya olmadığı için vernik atılması gerektiğinide bilmediğimden atmadım verniksiz boya biraz daha narin oluyor o yuzden boyama yapıcak olan arkadaşlar verniklemeyide ihmal etmesin mat renk kulanıcaklar parlamayan verniklerde varmış onları kulanabilirler. Motorumun orjinal rengide 3 mesaj alta resimleri var görebilirsiniz, bu arada bazı arkadaşlar aşadaki resimdeki plakaya kafaları takılıyor aşadaki resim benim motorum deyil yabancı bir ulkedeki birisinin arn safkan çin li olmadığı için avrupa ulkelerinede satışı mevcut macarlı çinliler yapmış bunu :)

Hepinize teşekkürler arkadaşlar, bana helal olsun diyorsunuzda bu kadar yazıyı okursanız sizede helal olsun :bounce:

Son düzenleme:
Bunların orjınalden mat sıyah vardı zaten gonlun vardı madem ondan alsaydın he :) Yınede ıyı duruyo guzel ıscılık olmus tebrık ederım bu arada oncekı rengı neydı :) umarım aynı renktır yoksa ruhsat sorun olur.

Tabiki aynı renkti ama orjınali daha mat parlamıyordu hıc ve ufak 1 çiızik oluncada aynı tonu bulmak imkansız şimdi derdim tasam yok hemde daha yakışıklı oldu bence :)
Bak orjınali bu renk buda guzel ama zamanla o guzellik kalmıyor :)

Son düzenleme:
motoru boya fıçısına sokup çıakrtmışsın gibi geldi bana :queen:
güzel boya
stickerleri yapıştırıcan galiba tekrardan

arka stopların olduğu resim güzel olduğunu ispatlıyo yeterince ..

Sağol, stickerlerı sokerken zaten telef oldular ama olmasalardıda yapıstırmazdım sade daha iyi bana göre. Boyanın en iyi yönü bana 9ytl ye mal olması 2 tane mat siyah sprey boya nelelre kadir tabi işciliği saymıyorum biraz yordu beni.

10 üzerinden 8 veriyorum belki biyerinde hata yapmıssındır diye ama benden sınıfı geçtin..:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
boya işçiliği gayet iyi.. sonkat attınmı ? biliyosundur mat vernikte var yani parlamayan vernil onuda uygulayabilirdin.. hatta çıkarmaları bir reklamcıda bastırıp yüzeye uyguladıktan sonra üzerine mat son kat vurursan çıkarmalar boyanın üstünde değilde içinde gibi durur

Bu siyah daha güzel gitmiş.Ama ön maşalar siyah değil :p

Son düzenleme:
10/9 .... 1 puanı da formaliteden kırdım :p...

bu arada leventin neresindensin ben de leventteyim...
benim de şu aralar boya işlerim var ö.m'den mesaj at istersen konuşuruz...

Kalite olarak güzel gibi duruyor fakat aralara renk katsan daha da güzel olurmuş bence, kırmızı mesela.

Bir de mesajını dilbilgisi açısından değerlendirirsek, deyerlendirmek değil değerlendirmek olacak doğru kullanım.

7/10

arkadasım bu boyayı sen mı yaptın boyacımı sen yaptıysan helal olsun yaw işçilik guzel bende mondıalımı bıraz sekıl degısıklıgı yaptım elıne saglık ben 10 uzerınden 9 verıyorum o 1 puanı kırmamın nedenı de ontekerlıgın oldugu fotyu ınceledım de camurlugu boyayım derken masaya da kacırmıssın boyayı ondan bır puan kırdım:):):)

1- Kendi elinizle mi boyadınız.
2-Mat boya zor düşer.(mat olacak ama kumlu olmayacak)
3-Yakından görüp el sürmeden not veremem kusura bakmayın.
4-Güzel bir işçilik var gibi duruyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eline sağlık çok güzel duruyor, ama yine de bir el sürmeden puan vermek doğru olmaz :)

İHTİYAR
Aynen katılıyorum fotodan anlaşılmıyor.Bende kaskı boyamıştım bi ara ordan biliyorum:)
Bide verniklersen daha kalıcı olur boya çiziklere karşı daha duyarlı oluyor bu halde:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar