Body Armor Almak İstiyorum.Sizce iyi bir fikir mi?

Arkadaşlar özellikle benim gibi birazcık hafif:) kilolular montla fazlasıyla terliyorlar.En azından benim açımdan durum çok berbat.20 dakikalık bir sürüş sonunda t-shirt üm tamamiyle ıslanıyor terden.Bu yüzden body armor almayı düşünüyorum.Kullananlar veya kulağına herhangi bir bilgi gelen birileri bana yardımcı olabilir mi?

Almak istediğim ürün:

http://www.feyizoglu.com/Tex-Body-Armour-Full-Koruma_45867.html#0

Ben bir ara heves edip indirimden almıştım:mrgreen:Deneyimlerimi şöyle aktarayım;kendisi tuğla gibi bir şeydir.Ama koruma konusunda insanın içini rahatlatıyor ayrı mesele.Eğer sadece onu giyip üstünüze başka bir şey giymeyeceksiniz insanlar size uzaylı görmüş gibi bakabilirler,ki bu durumu hoşgörün:)Kaza anında iyi koruduğunu biliyorum,ama gelgelelim asfaltta sürüklenme anında eriyebiliyormuş.Hareket mekanızmanızda biraz yavaşlamalar olabiliyor,sonuçta vücudu tamamen sarıyor...Ayrıca motorunuzu park ettiğinizde katlama gibi bir şansınız olmadığı için motorun çantasına vs. koyamıyorsunuz.Cadde boyunca üzerinizde gezmenizde biraz abes kaçabiliyor:mrgreen:Ha bir de yazın giyenlerden duyduğuma göre,üzerinizde seyir halindeyken bir şey anlamıyorsunuz ama korumayı çıkarınca vücudunuzda kimi yer beyaz,kimi yer ten renginizde kalıyormuş(anlatabildim umarım)...Benim bir heves alıp sadece 2 defa giymemin deneyimleri bu kadar:)

Dağ tepe için alıcaksan olur darbe emici özelliğe sahiplerdir.
Ama forumda okuduguma göre yolda hiçbir artısı yokmuş sürtünmeye okadar dayanamıyorlarmış.

Bazen şeytana uyuyorum ve montsuz çıkıyorum ki bu beni çok rahatsız ediyor.Gittiğim yere sırılsıklam da gitmek istemiyorum.Bu yüzden seçmiştim ama önerilerinizi ciddiye alacağım.Sonuçta öğrenciyim yalandan masraf yapmayayım :mrgreen:

Body Armor -ya da armour- olayının doğru olanı montla birlikte giyilmesidir ve gerçekten güven verir. Kaliteli bir body armoru giydikten sonra terlemek istemiyorsanız yazlık bir montu, serin havalarda ise kışlık bir montu korumalarını sökerek body armor üzerine giyebilirsiniz. Buradaki önemli detay giydiğiniz montun sürtünmeye mukavemeti olan -deri,cordura gibi- bir mont olmasıdır. Body Armor korumaları monttan daha iyi vücudunuza oturacaktır ve mont da sizi sürtünmeye karşı koruyacaktır. Yapılabilecek en mantıklı giyim şekli bu olur sizin durumunuzda.

Özetle; body armouru alın, montunuzun korumalarını sökün, body armoru giydikten sonra üzerine montunuzu giyin, aynı terlemeyi yaşasanız bile koruma açısından çok daha güven verici olacaktır. Terlemek ise apayrı bi olay, o başka bir konu. Body Armoru terlememek için değil, daha iyi koruma için anlattığım şekilde kullanabilirsiniz, sadece body armor asfaltta kesinlikle tavsiye edilmez.

Kolay gelsin :)

Not: Fileli monta aynı parayı verene kadar body armouru alıp şuanki montunuzla beraber giyin derim ben, güvenlik her zaman ilk öncelik.

Body Armor -ya da armour- olayının doğru olanı montla birlikte giyilmesidir ve gerçekten güven verir. Kaliteli bir body armoru giydikten sonra terlemek istemiyorsanız yazlık bir montu, serin havalarda ise kışlık bir montu korumalarını sökerek body armor üzerine giyebilirsiniz. Buradaki önemli detay giydiğiniz montun sürtünmeye mukavemeti olan -deri,cordura gibi- bir mont olmasıdır. Body Armor korumaları monttan daha iyi vücudunuza oturacaktır ve mont da sizi sürtünmeye karşı koruyacaktır. Yapılabilecek en mantıklı giyim şekli bu olur sizin durumunuzda.

Özetle; body armouru alın, montunuzun korumalarını sökün, body armoru giydikten sonra üzerine montunuzu giyin, aynı terlemeyi yaşasanız bile koruma açısından çok daha güven verici olacaktır. Terlemek ise apayrı bi olay, o başka bir konu. Body Armoru terlememek için değil, daha iyi koruma için anlattığım şekilde kullanabilirsiniz, sadece body armor asfaltta kesinlikle tavsiye edilmez.

Not: Fileli monta aynı parayı verene kadar body armouru alıp şuanki montunuzla beraber giyin derim ben, güvenlik her zaman ilk öncelik.

Gayet mantıklı geldi.Hepinize verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Bence de gayet mantıklı.Bu hiç aklıma gelmemişti:)

La bende var bundan satim 100 lira :) ama sana olurmu bilmem denemek lazım :silent:

Büyük ihtimal olmaz:) Yunus 100 lira çok uygun ama bende karta çekmeyi düşünüyordum :mrgreen:

Çatalla çorba içmek istiyorum karnım doyar mı?

Body armor motocross ekipmanıdır asfaltta koruma sağlamaz aksine tehlikeli bile olur. Aynı şekil de dizlik de. Kaza yapab bir yakınımın dizine 5cm giren dizliği gördüm.

http://www.motosikletaksesuarlari.c...mpaign=scn_3a44da481822c000&_sgm_action=click

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------

Bu ürün hakkında bilgisi olan var mı ? kullanışlı mı kullanılır mı ? genelde body armorlar sürtünmede etkisiz kalıyor denir ama bu diğerlerinden farklı gibi geldi her tarafı kapalı olduğu için yanılıyormuyum ?

İlla bundan giymek istersen al file bir mont, korumalarını sök ,içine bunu giy.
Bu sürtünmeye değil ani darbeyi emmeyr dayanıklı bir koruma ekipmanı.

Onu biliyorum fakat bu biraz farklı geldi digerlerinden. Dizlik konusunda öyle düşünmemiştim genelde kullananlarin yorumu olumlu yönde
Düşündüğüm Dizlik te buhttp://m.n11.com/scoyco-k-16-dizlik-koruma-seti-P113031158?cid=604001&gclid=CjwKEAjwtLO7BRDax4-I4_6G71USJAA6FjN116DzKJ1dCdx1cLXumOQoGe8rTzhW4u7r2tWmjT_KWRoCKafw_wcB&gclsrc=aw.ds

Body armor konusu gerçekten bu kadar kötü mü? Montumun astarını çıkardığım halde bugün güneş altında terlemekten vücutta su kalmadı, mürdüm eriği gibi oldum. Bir body armorum var ama henüz kullanmadım. Bunu giyip üstüne de görüntüyü düzeltecek bir şey giysem çok mu kötü bir seçim olur? Yazlık monta ayıracak bütçem yok şu sıralar.

"Her türlü motosiklet ceketi altına giyilebilir. "

Bu uyarıyı atlamayın arkadaşlar. Bunlar sürtünmeye dayanıklı değil. Montun ikamesi bir ürün değil bu.

Body armor konusu gerçekten bu kadar kötü mü? Montumun astarını çıkardığım halde bugün güneş altında terlemekten vücutta su kalmadı, mürdüm eriği gibi oldum. Bir body armorum var ama henüz kullanmadım. Bunu giyip üstüne de görüntüyü düzeltecek bir şey giysem çok mu kötü bir seçim olur? Yazlık monta ayıracak bütçem yok şu sıralar.

Hacı üzerine birşey giy ve ya giyme body armor yakar geçer.

DKN

body armor deyince aklıma savaş oyunları geliyo :) takmayı ihmal etmeyin canınız 9 dan 19 da çıkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar