Bmw F750GS vs Suzuki vstrom 650 kıyaslaması

Bir grup sürekli züppe motoru olarak nitelendirdiği için Bmw'ye tavır almış olabilir ama sürüş keyfi , malzeme kalitesi ve motosikletin bileşenleri ( frenler , amortsörler vs) Avrupalılarda , Japonlara göre çok üst seviyede...Ben de 12 sene Japona bindikten sonra 3 senedir Önce Triumph sonra Bmw'ye biniyorum.Bu saatten sonra da Japona kolay kolay dönmem.(Honda Cb 1300 Türkiyeye gelmediği sürece )

Grubumuzda da sanırım 2015 model bir F700GS var.Aynı grup içinde 3.sahibinde.Bmw'de 700-750-800 Grubu orta sınıf olarak geçse de hem düzde hem virajda çok keyifli ve iyi sürücülerin altında kendilerinden beklenenden çok daha fazlasını verebilen makinalar.F700'e, sahibi olan arkaşlarım Yıllardır 1200'luk motorların arkasında yapmadığı işkenceyi bırakmasa da motorda tık yok.Yıllık bakımını yap devam et mantığı ile çalışıyor.Ağırlık merkezi çok aşağıda , şase , süspansiyon ve ve frenler japondan çok daha güzel.Sadece şanzıman tarafında biraz kemikli olması sebebi ile Japonun arkasında kalır.O şanzıman da 1200-1250 kadar kemikli değil.

Suzuki de daha sade olsa da ölümsüz olduğu düşünülen bir makina.

Bmw'de size yakın olan ve kafanıza uyan bir özel servisle Japonlara benzer maliyetle motoru yürütebilirsiniz.

İmkanınız varsa kafanıza uyanı alın gezin.İkisi de kendini ispatlamış ve güzel makinalar.​

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Bir grup sürekli züppe motoru olarak nitelendirdiği için Bmw'ye tavır almış olabilir ama sürüş keyfi , malzeme kalitesi ve motosikletin bileşenleri ( frenler , amortsörler vs) Avrupalılarda , Japonlara göre çok üst seviyede...Ben de 12 sene Japona bindikten sonra 3 senedir Önce Triumph sonra Bmw'ye biniyorum.Bu saatten sonra da Japona kolay kolay dönmem.(Honda Cb 1300 Türkiyeye gelmediği sürece )
.​

Bu söylediğinizi başka insanlardan da duydum, avrupalıdan sonra japona dönmek istemiyor çoğu.
Yürütme konusuna gelince de, temel bakımları kendi garajımda yapacağım zaten o konuda da gayet makul olacağını düşünüyorum. Yeter ki büyük arıza vermesin

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
2024 F800'ü olan arkadaşımın pek şikayeti yoktu yanlış hatırlamıyorsam, ama öyle olsa da qs'le ilgili şöyle bir durum var. Misal R1250 GS kullanıcılarına sorsan, "madem kötü iptal edelim mi?" diye, hepsi hayır der. quickshifter'ların hiç biri 100% mükemmel çalışmıyor zaten, bazen takıyor bir vitesten inmek istiyorsun kesmiyor ateşlemeyi debelenip duruyorsun.. ne olursa olsun qs kalsın diyor insan. Ben de yarın R1300 GS alsam, evet quickshifter'ı hala kötü ama bu yüzden almamazlık etmem veya bu yüzden QS'i sökün falan demem.

O yüzden bu çok önemli değil bence =)
Katılıyorum sana kardeşim. Gerçekten o kadar korkulacak veya illallah ettirecek kadar kötü değil gibi BMW nin QS' i.

Ducati MTS 950S vardı bende. Hayatımda gördüğüm en mükemmel, en sessiz ve en vuruntusuz QS' di. 2.500 lü düşük devirlerde bile yumuşak bir şekilde yukarı/aşağı vites geçiriyordu.
BMW de yumuşak ve sarsıntısız vites değişmek için devrinizin en azında 4.000-.4500 gibi olması gerekiyor. aşağılarda da geçiyor tabiki fakat bir tık öne attırıyor, sarsıyor. Alıştıktan sonra rahatsız etmiyor. Hatta hoşuna gitmeye bile başlıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Sadece yürütme maliyetleri için konuşursam elinizden geliyorsa ve hiç işçilik vermeden bir çok iş yapabiliyorsanız yürütme maliyeti Japon malı bir motosikleti ustaya götürüp tamir ettirmekten çok daha ucuza gelir. Ben araba ve motosiklet farketmeden hiç bir ustanın kapısından geçmem, her şeyi kendim yaparım bundan ötürüde eski olsun premium olsun ve hisli olsun diyerek istediğimi alırım ve bir problem olduğunda da yaparım. Mesela arabamın yakıt sisteminde problem vardı ve revizyonu için 12.000 TL'den başlayan fiyat çektiler ben ise 200 TL ile parça ürettirdim ve revize ettim sıfır sıkıntı :).

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
BMW'ye züppe motoru demiyoruz yaa, yukarıda denmiş de dayanamadım yazayım dedim. BMW sürücülerine gözlemeci abiler diye latife yapıyoruz ama mesela bir r25 ya da mt7 kitlesine göre çok düzgün motorcular, ne güzel hep tam ekipman giyiniyorlar, sürekli eğitim alıyorlar, hep bir güvenli sürüş peşindeler, bütün motosiklet camiasına örnek sürücüler aslında.

bmw hiç sürmedim ama vstrom 650 ile 4bin km'ye yakın tecrübem var, vstrom sürüp o tarz gezilerden hoşlanılıyorsa sahiden de tenere 7 fazla araziye yatkın gelir, tracer 9 vb. bunlar fazla sport tarafta asfalt motoru, yine vstrom 650 tarzı sürüşler için bmw yine en mantıklısı, param olsa vstrom'dan sonra bmw denerdim.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Sadece yürütme maliyetleri için konuşursam elinizden geliyorsa ve hiç işçilik vermeden bir çok iş yapabiliyorsanız yürütme maliyeti Japon malı bir motosikleti ustaya götürüp tamir ettirmekten çok daha ucuza gelir. Ben araba ve motosiklet farketmeden hiç bir ustanın kapısından geçmem, her şeyi kendim yaparım bundan ötürüde eski olsun premium olsun ve hisli olsun diyerek istediğimi alırım ve bir problem olduğunda da yaparım. Mesela arabamın yakıt sisteminde problem vardı ve revizyonu için 12.000 TL'den başlayan fiyat çektiler ben ise 200 TL ile parça ürettirdim ve revize ettim sıfır sıkıntı :).

Aynı kafadayım, sanayideki çoğu usta soyguncu 😄

BMW'ye züppe motoru demiyoruz yaa, yukarıda denmiş de dayanamadım yazayım dedim. BMW sürücülerine gözlemeci abiler diye latife yapıyoruz ama mesela bir r25 ya da mt7 kitlesine göre çok düzgün motorcular, ne güzel hep tam ekipman giyiniyorlar, sürekli eğitim alıyorlar, hep bir güvenli sürüş peşindeler, bütün motosiklet camiasına örnek sürücüler aslında.

bmw hiç sürmedim ama vstrom 650 ile 4bin km'ye yakın tecrübem var, vstrom sürüp o tarz gezilerden hoşlanılıyorsa sahiden de tenere 7 fazla araziye yatkın gelir, tracer 9 vb. bunlar fazla sport tarafta asfalt motoru, yine vstrom 650 tarzı sürüşler için bmw yine en mantıklısı, param olsa vstrom'dan sonra bmw denerdim.

Tam aklımdan geçenleri dökmüşsünüz yazıya, gerçekten vstroma o tarza yakın çok bir alternatif yok.

Motosikleti
Bu gözlemeci muhabbeti pek hoş değil bence :)
Biz vstrom'culara da köfteci diyorlar. :)
Bence hoş bir latife. Sırf gözlemeci diyorlar diye BMW almamazlık etmem, param olsa alırım bir de sarı yelek alırım, ama gözleme sevmiyorum, bmw de alsam köfteci yollarında sürerim. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Biz vstrom'culara da köfteci diyorlar. :)
Bence hoş bir latife. Sırf gözlemeci diyorlar diye BMW almamazlık etmem, param olsa alırım bir de sarı yelek alırım, ama gözleme sevmiyorum, bmw de alsam köfteci yollarında sürerim. :)
Üstat o gözlemeci diye tarif ettiginiz gruplar ,gözleme yemeyi sevdikleri icin degil bizler istanbul egitimlerinde toplanma noktasi olarak kullandigimiz icin oralarda görülüyorlar. Ama siz direk köfte pesinde oldugunuz icin köfteci diyorlar. Ayrica tanidigim en büyük köfte müptelasi V-Strom degil Kawasaki kullaniyor. Kutuplarda iyi köfte var desek motora civili lastikleri takip oraya sürer , o derece köfteci :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Üstat o gözlemeci diye tarif ettiginiz gruplar ,gözleme yemeyi sevdikleri icin degil bizler istanbul egitimlerinde toplanma noktasi olarak kullandigimiz icin oralarda görülüyorlar. Ama siz direk köfte pesinde oldugunuz icin köfteci diyorlar. Ayrica tanidigim en büyük köfte müptelasi V-Strom degil Kawasaki kullaniyor. Kutuplarda iyi köfte var desek motora civili lastikleri takip oraya sürer , o derece köfteci :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
gözleme yemek için motor almışlar kendilerini kandırmışlar bizi de kandırabileceklerini sanıyorlar

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
gözleme yemek için motor almışlar kendilerini kandırmışlar bizi de kandırabileceklerini sanıyorlar
Sen hayirdir ya ?

Sen kimsin ki seni kandirsinlar veya ikna etsinler. Sen önce edebinle kenarda oturup büyüklerini dinleyerek birseyler ögrenmeye calis.

Daha dün bir bugün iki motor üzerindesin ama masallah dil pabuc gibi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sen hayirdir ya ?

Sen kimsin ki seni kandirsinlar veya ikna etsinler. Sen önce edebinle kenarda oturup büyüklerini dinleyerek birseyler ögrenmeye calis.

Daha dün bir bugün iki motor üzerindesin ama masallah dil pabuc gibi.
bu kadar sinirlendiğine göre gözleme konusunda epey ciddiler kızdırmayın büyük enişteyi

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, V Strom 650 XT L7 kullanıcısıyım. 8K kilometredir kullanmaktayım. Ağırlıklı İstanbul'da şehiriçi kullanıyorum, kar harici genelde yağmur-çamur-güneşli zamanlarda kullanıyorum.

19-17 teker olduğunduğu kabul ederek kıyas yapalım.

*Suzuki selesi 83,5 cm, BMW 77 cm. Boy kısa ise BMW'nin avantajı olacak ve bunun yanı sıra V Strom'un selesi kenarlardan geniştir. Yani 85-86 cm'miş gibi düşünebilirsin.

*Bunun yanı sıra Suzuki servisleri genel olarak istikrarlıdır. Ancak BMW denince satış sonrası olan desteği yadırganamaz. Parasına katlanırım derseniz çok iyi bir marka imajı yaratırlar. Sahip olma hissini iyi sattıklarını düşünüyorum.

***Şu da unutulmamalı, piyasada bulacağınız BMW motorlar polislerimiz, jandarmamız gibi kolluk kuvvetlerince çokça defa dayanıklılığı sınanmış motorlar olacaktır. Bu da bana kalırsa, arıza sıklığı ve muhtemel büyük arıza riskini arttıracaktır. BMW'nin bir Japon markaya göre açık ara çok arıza çıkardığı unutulmamalıdır.

*İkisi de amörtisör ve çekiş anlamında sizi tatmin eder, V Strom'u sakın hantal olarak düşünmeyin; İçindeki o deli-bozuk ruhu yakarlarsanız, o V motorun devirlendikçe açıldığını farkettiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız ki düşük devirde de çok keyifli 3-4K RPM arasında kompresyondaki motorun sesine kurşun atar, kurşun yeriz.. :) BMW kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ancak arada 20 N.m fark var ki bu Suzuki'nin %30'undan fazla tork demek. Kayda değer bir fark.

*Yakıt olarak hafif heyecanlı kullanımınızda 5.4-5.6 Litrelerde oluyorsunuz. Ancak bu konuda da yazan abilerimin ortak konuda ifade ettiği üzere 6 ve üzeri litrelerde sarfetmeniz de mümkün. Sesiyle insanı teşvik ediyor ne yazık ki. Hakikatten normal kullanımda 4.5-4.8 litre arasında gezeceksiniz.

*İkinci el piyasasında BMW kadar bakılan bir motor olmayacaktır doğal olarak ancak ne aradığını bilen çokça arayanı mevcuttur VStrom'un, sağlamlığı ve güvenirliğiyle nam salmış olmasından olacak ki sizde kıyaslamaya almışsınız.

*Elektronik olarak Low-RPM-assistance, Ön-Arka ABS, "1-2-Off" modlu TCS ve sanırım immobilizer'a benzeyen bir sistemi mevcut.(Kontak açınca yanan kırmızı ışıktan bahsediyorum, bilen abilerim lütfen yardımcı olunuz.) BMW bu konuda kıyaslanacak rakip değil, açık ara önde çünkü.

*İnternette ingilizce forumlarda ve özellikle Youtube'da her iki motor için de ince detaylarına kadar bakım-onarım-modifikasyon videoları mevcut. Açıkçası motoruma aksesuar eklerken hiçbir korkum yok, gayet beklediğim yerlerden müdahale edebiliyorum. Motor o cesareti kaybettirmiyor.
*** Motorun rutin bakımlarında değiştirdiğimiz bazı filtreler deponun altında, bu sebeple komple depoyu sökmek gerektirebiliyor. BMW'de nerede bilmiyorum ancak iyice araştırılmasını öneririm. Neticede bir zamandan sonra bakımlarını bizzat yapmak isteyebilirsiniz.

*Ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ancak son sürati 189 km/s olarak görmüş durumdayım, yarı dolu topcase, GiVi TN3101 takılı, GP deflektörlü, 1.80cm-99 kg sürücüsü olarak. Sanırım yazılımlı limistasyon var ondan dolayı üstünü göremedim. Dümdüz yoldu, eğim yoktu. Rüzgar rahatsız etti ondan devam etmedim. Ama daha ciğeri vardı. BMW'de kaç göreceğinizi bilmiyorum.

*Suzuki'yi ne kadar sıkıştırırsanız, canını alsanızda hararet yaşamazsınız, yaşayamazsınız. Çok güzel bir soğutması ve hava tahliyesi mevcut. Alet yazın bile sizi ısıtmıyor. BMW'nin bu konuda biraz zayıf olduğunu duymuştum. Kullanıcısından dinlemek gerekir diye düşünüyorum.

*Rüzgardan koruma anlamında kışın da kullandığımdan rahatlıkla koruyor diyebilirim. Sadece rüzgarı saptırmak üzere GP'nin asansörlü deflektörünü kullanıyorum. Gayet memnunum.

*Far ve çok eleştirilen dashboard bana kalırsa tam kıvamında, ikisi de çok iyi görevini yapıyor. Yağmurda LED kullanan arkadaşları görüyoruz dörtlü yakıp giderken, yaşasın halojen far diyorum... Bu husus elektronik kısmında kıyaslanamayacağını belirttiğim için devam etmiyorum. Dashboard yeterince bilgi sağlıyor size. Trip1-2 Km sayacı ve "lt/100km" tüketim verisi, TCS mod seviyeleri, vites göstergesi, Akü bilgisi, dış hava sıcaklığı(burunda yer alıyor sensörü), hararet indikatörü ve o muhteşem, keşke asla değişmesin dediğim analog göstergeler (Sürat-Devir) mevcut. Boş vites, ABS, F.Injection Indicator vs saymıyorum. BMW'de bu durum pekâla daha karmaşık olacaktır. Tercih meselesi.

Kendi motorum hakkında verebileceğim deneyimlerim bu şekilde şimdilik. Sormak istediğiniz birşey olursa beni @ vererek beni etiketlerseniz seve seve yardımcı olmak isterim. Saygılar selametler.

Motosikleti

Yaa işte ben de hep diyorum ya ekipmanlarını tam giyip sürekli eğitim alan güvenli sürüş peşinde apaçilikleri olmayan düzgün sürücüler ama işte gözlemeci diye latife yapıyoruz o kadarcık da latife yapalım, kızmasınlar. En azından bana kızmasınlar, ben de büyüyünce sarı yelek alıp gözlemeci olucam diyorum. :)

Tomygun kawasaki sürüyor ama birlikte sürekli köfte turu yaptığımız ekipte diğer herkes vstrom aldı. Önce Cyan vstrom aldı ondan görüp zaten scooterdan bıkmışken ben de ikna olup aldım, en son Gökhan da vfr800'ü satıp vstrom 1050de aldı. Tomygun izmir'e taşındı biz 3 vstrom kaldık köfte rider tayfası olarak. :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Size bir nakedçı lazım haber verirseniz takılırım peşinize.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
@DPFTA öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Vstrom konusunda tecrübeli sayılırım, 2011 modeli ile 40bin km tecrübem var. O muhteşem v motor sesini ve performansını biliyorum. Ama sizin kullandığınız ile 2011 olanı arasındaki performans farkını pek bilmiyorum.

Şimdi öncelikle bir hata var, sele yüksekliği BMW de 77 değil, 81,5cm. Bakım konusunda diğer tüm motorlarımda olduğu gibi bunda da bakımını kendim yapacağım için servis ve maliyet konusunda sorun olacağını sanmıyorum. Suzukide de kendim yapıyordum. Hava filtresi maalesef BMW'de de depo altında, en az vstromdaki kadar uğraştırıcı onu değiştirmek. Ayrıca suzukimde osram night breaker kullanıyordum ve aydınlatması gerçekten iyiydi söylediğiniz gibi. Gerçi sizin kasada far tasarımı değişti epey. Yine 2011 modeli hem su hem yağ soğutmalıydı, ben o motorun sıkışık yaz trafiğinde bile fan açtığına birkaç kere denk geldim. Ama yağ soğutucu kaldırıldı sonraki kasalarda. Yorumunuzun hemen hemen tüm satırlarını biliyor ve katılıyorum. Amaç farklı şeyler denemek istemekle alakalı sanırım. Yoksa hiç aksiyon aramaz yine vstrom alır geçerdim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar