Merhaba arkadaşlar. Bu modelin ikinci el ilanları bolca mevcut. ama hemen hepsi 50.000 km üzerinde. Bu motosiklet için bu km üzerinde olması çok zarar ziyan bir durum mudur? Yani alınmış olsa sık sık masraf çıkartır mı? Ya da daha ne kadar ömrü kalmıştır?
Merhaba,
Cevabınız kısmen bende var. Benim motor o kilometrelerde.(55bin falandır) yaklaşık iki senedir kullanıyorum. Şimdiye kadar arıza çıkartmadı ama parça değişimleri yaptım.
Debriyaj balatalarını değiştirdim (sacları değştirmeme gek yoktu, hiç aşınmamışlardı) Ön arka fren diskleri ve su pompasını değiştirdim. Tekerlek rulmanları ve keçelerini değiştirdim. zincir ve dişlileri değiştirdim. Amortisör yağı ve keçelerini değiştirdim. Elcikleri ve camını değiştirdim. Sırada bujilerin değişimi ve sibop ayarı var. bu yaz içinde yakıt filtresini de değiştirmek istiyorum (filtre aynı zamanda basınç regülatörü) aklıma gelenler bunlar (hava ve yağ filtreleri, motor yağı, akü, fren balatası gibi şeyleri yazmaya zaten gerek yok

)
Bu tip bakımları yapılmayan motorlar masraflı olabilir. Parçaları kendim değiştirdiğim için bana büyük bir maddi külfeti olmadı. Bu motoru güvenerek kullanıyorum. Duyduğum kadarıyla, bazı motorların krank taraflarında boşluk olabiliyormuş. Almadan önce bilen bir ustaya kontrol ettirmek lazım. (ağ taraftaki bir kapağı tornavida ile söküp, allen anahtar ile boşluğu fark edebiliyorlar)
aksesuar olarak, çantalar, çanta demirleri, koruma demiri, elcik koruma, uzun cam, alarm,telefon tutacağı ve bunu gibi şeyler taktım.