eee kimse cevap vermicekmi ??
(BU YAZIMI DAHA ÖNCE TA İLE 650 KIYASLAMASININ YAPILDIĞI KONU BAŞLIĞI ALTINDA YAZMIŞTIM.ORADAN ALINTIDIR)
''Pata pata pata pata''diye bir ses daha rölantide size hoş geldin diyor. Traktördesin sanki. Titreşimi hissetmek için 5000 rpm’e kadar çıkmaya gerek yok. Üzerine binip çalıştırdığınız an motor titremeye başlıyor. Evet, bu F 650 GS. Geçen hafta sonu yaklaşık 40 km kadar test ettim. BMW Borusan İstinye'ye teşekkürler. İlgilendiler sürekli. Peki, bu motorla nasıl oluyor da insanlar uzun yola (mesela Mersin-Sibirya-Moğolistan, hepimiz biliyoruz bu seyahati)çıkabiliyorlar? Bunun pek çok nedeni var. Bence en önemlisi yakıt.
Müthiş bir ivmelenme. Polisler için bu. Yakalayamayacakları araba yok kısa mesafede. ABS gerçekten acemiler için güzel. Denemek için ön frenler yaptım, savurma kilitlenme yok. Arka fren pedalında ABS'yi hissetmek bile insana yetiyor. Burada şunu söylemem gerek: ABS kesinlikle fren mesafesini kısaltmaz. Unutmayın, iki teker üzerindeyiz hepimiz. Düşük devirde yüksek vites kullandım arada sırada. Gaz yemesi harika. Sollamalarda kesinlikle sıkıntı yok. Bir anda 170 km hıza erişiyorsunuz. Ama bu hızda rüzgârla bayağı mücadele etmeniz gerek. Üzerindeki cam yetersiz. Camın yükseltilmesiyle dilediğiniz kadar gidebilirsiniz. Rölantisi yükse bir motor. Tek silindirden olsa gerek. Böyle ayarlanıyor fabrikada. Yeni başlayanların gaz verirken alışması gereken bir nokta.
Son söz olarak; tork, son hız ve ivmelenme olarak TA'dan kesinlikle daha iyi.120–130 aralığında (bu hız çoğumuz için de yeterli bence) titreşim yok. Bahsedilen titreşim biraz abartılmış. Yol konforu yeterli bir motosiklet F 650 GS. Ama bu hızın üstü uzun yolda insanı yorar.
Bence TA, BMW’ye bindikten sonra bana enduro motosiklet olarak gelmiyor artık. BMW çok daha dengeli ve stabil. Şöyle bir örnek vereyim: Dik bir patikada durup iki motorla kalkmayı deneyin. TA ile ön tekerlek kesinlikle havalanır. Daha ağır ve kontrolü zor bir motordur TA. Asfalttan bahsetmiyorum. TA’daki o grenajlar çizilmesin diye çok uğraşır insan enduroda. Ayakların yere değmesi bile insana güven veriyor F 650 GS’de. Taksim Mecidiyeköy trafiğinde gün ortasında rahatça kullandım. Bu iki motor bence çok farklı. Niyeti olanların bu iki motoru da iyice denemesi gerek. Servis aralığı da TA’ya göre uzun. Bakım masrafları hemen hemen aynı. Sarf malzeme fiyatlarını da çıkarttırdım. Şayet isterseniz onları da bir ara yazarım. Bu konuya uygun cevabı olan veriyorum: benim için hız önemli değil. Güvenlik ve yakıt her zaman önce gelir. Amacıma uygun olan BMW diyorum kesinlikle.
(SONUÇ OLARAK 650 DERİM BEN.TEK SİLİNDİR HERZAMAN YARIM MASRAFTIR.DAHA ÇOK TORK DEMEKTİR.BUNU DENEMEDEN BİLEMEZSİNİZ.DAHA EKONOMİKTİR Kİ BU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.AMA YİNE DE ZEVKLER TARTIŞILMAZ DERİM SON OLARAK.)
merhaba arkadaşlar
ben 97 model bi F650 almayı düşünüyorum bütçem buna yettigi için
acaba kronik bi rahatsızlıgı varmıdır alsam sorun yaşarmıyım bilgi verebilirmisiniz
şimdiden teşekkürler..
GS650 deneme fırsatı bulduğum modellerden biri.
Makine güzel, güven veriyor.
Ama öyle bir özelliği varki bedava verseler almam (aslında alırda satarım) dedirtiyor. TiTREŞiM!! Makine acaip titriyor, çılgın oluyorsunuz üzerinde. Öyleki cinsel tercihlerinizi tekrar gözden geçirtiyor.!![]()
Geçen çarşamba 2004 model F 650 GS aldım.7000 kmde idi.Bir anda 550 km yaptım.Önceden yazdıklarımı tekrarlama gereği duymuyorum ama 120km den sonra aslında şöyle yazmak gerek;5.000 devirden sonra hissedilir bir titreşim var.Bu 5000 devir sizi 5.viteste 120 km hıza ulaştırıyor.Rahatsız etmiyor.Ancak bu hızın üstüne çıkarsanız,ve sürekli yüksek devir kullanırsanız,yorgunluk hissi veriyor insana.Ellerde uyuşma,rüzgara karşı uzun süre sürüldüğünde kramlar yaşama,vb...Ama gerçek enduro motor bu diyorsunuz sürünce.Çok ekonomik.Frenleri harika ve gaz kesince yığılma kesinlikle yok.Bu çok önemli bir artı.Bu sorun TA'da bayağı hissediliyor.Sürekli vücudunuz ileri geri yıpranıyor.Daha önce birkaç kere test fırsatı bulduğum F 650 GS böyle bir motor.Tork müthiş.5.viteste düşük hızda çok rahat hızlanabiliyor insan.Benim için hız önemli değil.120 çok bile inanın bu ülkede.Arada sırada hızlanmalar beni tatmin ediyor,bana yetiyor.Motorda tek eksik;u zun cam.Noxcho arkadaş;uzun camı nereden almıştın acaba?Bana özel mesaj atıp adres yollarsan sevinirim.Kasımpaşa'da yapıyorlarmış.Bilenler varsa lütfen bilgilendirsin.
BMW F 650 GS kullanıcıları:uzun touring camı nerede kaça yaptırabilirim?
Özel mesaj atarsanız sevinirim.
İyi sürüşler.
Abi öyle sakin ve sade anlatmışsınki, geçen çarşamba bakkaldan bi F650GS aldım :queen: Müthiş bişi bu böle sakince söylenmemeli :mrgreen: Hayırlı olsun, allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Seninde titreşim, yakıt ve diğer mevzularda açıklamalarını okumak isteriz en kısa zamanda mümkünse.
Uzun bir cam yaptırdım.
Çamurun içinde yağmurlu havada bana çok yardım etti ABS.
Buraya atmıştım resmi.Uzun camın bir fotosunu yayınlarmısın
ABS yi yol dışında kapatırsan daha iyi durursun, hatta bazı durumlarda durmanın tek yolu kapatmak
Buraya atmıştım resmi.
http://www.motosiklet.net/forum/almak-isteyenler/42502-bmw-f-650-gs-icin-uzun-cam.html
Bir depoyla siz kaç km yapıyorsunuz?Yaklaşık 17 lt alıyor değil mi?