Bmw BMW F650 (1994-2000 arası) paylaşımları

Arkadaşlar
bu siteye bir bakın.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/sele...ct=M&archive=0
Sitede tüm BMW motosikletlerin parça seri numaraları var.
O seri numaralarını kopyalayıp yapıştırarak internette arama yapabilirsiniz.
Belki aranızda yurtdışından nispeten ucuz parça getirtmek isteyenler vardır.

Ayrıca sitede sol üstte TÜRKÇE seçeneği de var

Listeden motosikletiniz secebiliyorsunuz,
Yada daha iyisi : Şasi numaranızın son 7 karakterini "seri numarası" bölümüne girip "ara" deyince zaten site direk sizin motosikletinizi getiriyor.
Sonra en altta "Parçalara Gözat" butonuna basıp hangi parçayı arıyorsanız ona yönlenebilirsiniz.

bundan bulmuştum ama uymuyor hocam tasarım ve vida delikleri tamamen farklı yinede teşekkürederim :)

Herkese selamlar... Arkadaslar 99 model f 650 min depo sag tarafta bulunan bmw logosu deforme oldu.. Degistirmek istiyorum. 7 cm capinda nereden bulabilirim bilginiz var mi??

Arkadaşlar selam,

2000 model F650 GS ye ne kadar trafik sigortası ödediniz, yeni yaptıran var mı?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Beyler 2011 model 800 cc F650 var arkadaşımda, bakım uyarısı veriyor motor. Sanırım ya zaman olarak ya da km olarak doldu bakım aralığı, fakat motorun bakımı yapıldı.

Bunu sıfırlamanın yolu nedir bilen var mı acaba?

http://www.ebay.com/itm/Emblem-Ecken-Aufkleber-fur-alle-BMW-Modelle-/151961243265?var=&hash=item2361988e81:m:m8ymvIsV8OaTULWswT_4OKQ

buradan sipariş verin, yaklaşık 3 haftada elinizde olur

F650 alırken kontrol edilmesi gerekenleri mümkün olduğunca ettim. fakat otobana çıkıp gaza yüklenmedim. Velhasıl motoru aldığımın 3. günü Fethipaşa korusuna tırmanırken motor boğuldu ( oldukça dik bir rampa). Sonrasında ise motorla 1-2 dakka yol aldıktan sonra tekrar boğulur oldu. Sizce arızanın sebebi nedir? Tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır? Kadıköy tarafında olursa iyi olur. motorun daha uzağa gidebileceğini zannetmiyorum) Teşekkürler

F650 alırken kontrol edilmesi gerekenleri mümkün olduğunca ettim. fakat otobana çıkıp gaza yüklenmedim. Velhasıl motoru aldığımın 3. günü Fethipaşa korusuna tırmanırken motor boğuldu ( oldukça dik bir rampa). Sonrasında ise motorla 1-2 dakka yol aldıktan sonra tekrar boğulur oldu. Sizce arızanın sebebi nedir? Tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır? Kadıköy tarafında olursa iyi olur. motorun daha uzağa gidebileceğini zannetmiyorum) Teşekkürler

Boğulduyu biraz daha açıklayabilirsen sevinirim.
emme manifoldunu kontrol etmekle başlayabilirsen sevinirim.

Arkadaşlar elinde emme manifoldu olan var mıdır ? Yada uygun fiyatla temin edeceğim bir yere yönlendirebilecek ?
Birde istanbulda bu meretten anlayan, Fakat müşterisinide öpmeyecek usta önerisi ?

Arkadaşlar elinde emme manifoldu olan var mıdır ? Yada uygun fiyatla temin edeceğim bir yere yönlendirebilecek ?
Birde istanbulda bu meretten anlayan, Fakat müşterisinide öpmeyecek usta önerisi ?

muhtemelen uygun fiyatlı bulamazsınız. sahibinden com da çıkma ve el yapımı olarak bir kaç tane mevcut

Arkadaşlar benim f 650 (1997) önce sigorta kısmındaki soket çıkmasından dolayı nötr ışığı yanmıyordu onu çözdüm 2-3 kez aynı şeyi yaptı sorun olmadı. Tekrar yaptı yine baktım sigortalara herhangi bir atma yoktu nötr ışığı yandı ama marş yapmıyor yani ateşleme düğmesine basıyorum tık yok. Akü voltajı iyi sıkıntı yok. Tabi ben biraz sinirlendim ve gidonu en sola ve en sağa hızlıca çevirdim bu sefer N ışığıda gitti. Kafa karenajının içine baktım bir kablo çıkmış gibi ama nereden çıktığını bulamadım yarın akşam iş çıkışı söküp bakacağım. Başına bu tarz sorun gelen yada çözümünü bilen arkadaşlarımda tavsiyeler alabilirim. Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:19 ----------

Bütün karenajları (depo dahil)söktüm ama çıkan kopan kablo göremedim tekrar kapattım. Ustalar bakacak artık. Kesin basit bir problem ama malesef çözemedim. Uzun yıllardan sonra siteyi tekrar kullanmaya başladım ama eskisi gibi değil galiba🤔

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------

Sorun çözüldü 30 TL ye. Yardımları için herkese teşekkürler

Selam arkadaşlar. Benim 97 model f650 daha önce sente atlamıştı krankın üstündeki kamadan dolayı ustam halletti. Makina şimdi yine çalışmadı marşa basınca motorun devri bile yükselmiyor. Yaptıklarım:
1- aküyü şarj ettim
2- buji kablolarını kontrol ettim. 👍🏾
3- bujileri yeniledim NGK D8EA
4- bujiler çakıyor kıvılcım var👍🏾
5- marş motorunun mıknatıslarını düzelttim ( 2 si yerinden çıkmıştı)👍🏾
6- yakıt geliyor👍🏾
Ama yinede çalışmadı tekrar sente atlamış olmasından şüpheleniyorum. Ustam şu an uygun değil o yüzden benim yapabileceğim başına bu tarz birşeyler gelen veya sorunun başka yerde olma ihtimali hakkında fikirleriniz var mı? ☹

Selam arkadaşlar. Benim 97 model f650 daha önce sente atlamıştı krankın üstündeki kamadan dolayı ustam halletti. Makina şimdi yine çalışmadı marşa basınca motorun devri bile yükselmiyor. Yaptıklarım:
1- aküyü şarj ettim
2- buji kablolarını kontrol ettim.
3- bujileri yeniledim NGK D8EA
4- bujiler çakıyor kıvılcım var
5- marş motorunun mıknatıslarını düzelttim ( 2 si yerinden çıkmıştı)
6- yakıt geliyor
Ama yinede çalışmadı tekrar sente atlamış olmasından şüpheleniyorum. Ustam şu an uygun değil o yüzden benim yapabileceğim başına bu tarz birşeyler gelen veya sorunun başka yerde olma ihtimali hakkında fikirleriniz var mı? ☹

Motorun devri yükselmiyor derken?
Piston hareket ediyormu acaba?
Yani bujiyi söküp marşa bastığınızda hava üflüyormu bujinin takıldığı yerden?
Diğer bir deyimle marş motoru pistonu döndürüyor mu?

Evet marş motoru pistonu döndürüyor. Yan kapağı açtım gözlede gördüm krank dönüyor. Elektrik arızası olabilir mi acaba

Marş motoru pistonu döndüremiyor galiba. Daha doğrusu ara sıra döndürüyor ( buji yi söküp parmağımla kapatıyorum çok bi basınç yok ama ara sıra basınç artıyo 1 sn kadar ama sonra yine aynı) . Marş rublesinden galiba

Marş motoru pistonu döndüremiyor galiba. Daha doğrusu ara sıra döndürüyor ( buji yi söküp parmağımla kapatıyorum çok bi basınç yok ama ara sıra basınç artıyo 1 sn kadar ama sonra yine aynı) . Marş rublesinden galiba

Aynen rubleden senin sıkıntı ama vurdurunca çalışması lazım

Motosikleti
'08 GTR 1400
Selamlar, buralar biraz ölü ama belki canlandırabiliriz. :)

Dün itibariyle 1997 model BMW F650 sahibiyim. Motoru Kayseri'den alıp İzmir'e sürdüm, aldığım gün 900km yapmış oldum. Neredeyse sürekli 130-150 arası geldim, 5.8lt/100km yaktırabilmişim. Şehir içi veya şehir dışı düşük devirde tüketim ne olacak merakla bekliyorum.

Sorunlarım;
- Yola çıkmadan önce motorun sahibinin ustası motorun yağını tamamlarken fazla koymuş, silindir contası terleme-kaçırma arası yağ sızdırıyor.
- Sele altındaki radyatör suyu haznesi biraz biraz akıtıyor bir yerden, henüz bakma şansım olmadı ama yola çıkmadan önce ve yolculuk bittikten sonraki seviyeyi biliyorum, korkutacak bir şey yok, tamir etmek lazım.
- Yolda stop lambasını düşürmüşüm. :D Tek yerde buldum o da 120 lira, sanırım mecburen alacağım.

Selamlar, buralar biraz ölü ama belki canlandırabiliriz. :)

Dün itibariyle 1997 model BMW F650 sahibiyim. Motoru Kayseri'den alıp İzmir'e sürdüm, aldığım gün 900km yapmış oldum. Neredeyse sürekli 130-150 arası geldim, 5.8lt/100km yaktırabilmişim. Şehir içi veya şehir dışı düşük devirde tüketim ne olacak merakla bekliyorum.

Sorunlarım;
- Yola çıkmadan önce motorun sahibinin ustası motorun yağını tamamlarken fazla koymuş, silindir contası terleme-kaçırma arası yağ sızdırıyor.
- Sele altındaki radyatör suyu haznesi biraz biraz akıtıyor bir yerden, henüz bakma şansım olmadı ama yola çıkmadan önce ve yolculuk bittikten sonraki seviyeyi biliyorum, korkutacak bir şey yok, tamir etmek lazım.
- Yolda stop lambasını düşürmüşüm. :D Tek yerde buldum o da 120 lira, sanırım mecburen alacağım.

Yanılmıyorsam stop lambası Kanuıni Popcorn ile aynı olması lazım ararken bu şekilde de bak daha uyguna buluırsun,
su seviyesindeki azalma da tahliye var belki ordandır kontrol ederken dikkat et bence,
yada kapaktan da olabilir.Yağ hususunda da bunlarda şaşese geziyor yağ ve bloktan şaşeye giren hortumun bağlandığı yerde de bir tel filtre var bakıma aldığında muhakkak temizle zira ustalar ellemez bunu ve pekde bilmezler.
Hayırlı olsun bu arada,
yakıt tüketimin gayet iyi bence o hızlarda lakin sen nasıl dayandın 900 km boyunca titreşime :)

Motosikleti
'08 GTR 1400
Yanılmıyorsam stop lambası Kanuıni Popcorn ile aynı olması lazım ararken bu şekilde de bak daha uyguna buluırsun,
su seviyesindeki azalma da tahliye var belki ordandır kontrol ederken dikkat et bence,
yada kapaktan da olabilir.Yağ hususunda da bunlarda şaşese geziyor yağ ve bloktan şaşeye giren hortumun bağlandığı yerde de bir tel filtre var bakıma aldığında muhakkak temizle zira ustalar ellemez bunu ve pekde bilmezler.
Hayırlı olsun bu arada,
yakıt tüketimin gayet iyi bence o hızlarda lakin sen nasıl dayandın 900 km boyunca titreşime :)

Kanuni Popcorn değil de bir arkadaş Kanuni Hussar ile aynı dedi, baktım sanırım tamamen aynısı; 35 liraya çözeceğim gibi işi. :)
Yağ ve su için söylediklerine bakacağım hocam, bilgiler için çok teşekkürler.

Depoyu fulledim tekrar, muhtemelen en az 2/3'ü şehir içi olacak, bakalım ne yakacak. Valla hocam titreşim sadece selede var, titreşimi fark ettiğim anlarda kafamdan "Bu titreşim nasıl yormuyor ya" benzeri düşünceler geçmedi değil ama hiç herhangi bir bölgem uyuştu diye durmam gerekmedi, sanırım seyir ettiğim devir/hızlarda titreşim o kadar yüksek değildi. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar