Bizim insanımız neden bu hale geldi?

Merhaba. Bugün arkadaşımla atladık demir atlarımıza. Güzel virajlı yollar bulduk ve sakin sakin ilerliyorduk. Keskin bir viraj geldi karşıma, virajı aldıktan sonra aynaya baktım ve arkadaşımın yerde sürüklendiğini gördüm. Talihsiz bir şekilde düştü. Çok şükür fazla yara almadı. Korumaları sağ olsun. Çizmesi olmadığından ayağında çizikler ve şişme oldu. Motosiklet sürebilirim deyince yola devam ettik ve 500 mt ilerideki bir dinlenme tesisine girdik. Hemen buz olup olmadığını sordum çalışanlara. Arkadaşım kaza yaptı dedim ve buzu aldım. Alır almaz adam 5 lira diye soytarıca para istedi benden. Şok oldum açıkçası. Ben buzu arkadaşıma yetiştireyim diye hızlı davrandım, o an parayı uzatmadım. Akbaba gibi gözetlemeye başladı. Sanki kaçacağım. Zaten 20 dakika buz uygulaması yapacam orada ben, mal mal neden bakıyorsun? Velhasıl lanet ettim. Yahu kazazedeye yardım etmek için seferber olacağına para istedi. Hala öfkeliyim. Bizim insanımız böyle değildi, neden mutasyona uğradılar? Kazasız sürüşler, koruma ekipmanlarınız her daim üstünüzde olsun.

Gerçekten nedir bu sorunun cevabı merak etmekteyim.
Belki de kötü giden ve sesini çıkartamadığı şeyler karakterini bozuyordur kimisinin.

F54

arkadaşınıza geçmiş olsun
malesef dünya bu duruma geldi birisinin öldüğü başka birinin umrunda olmuyor

yıllar önce oğlum daha emeklemeyi bile bilmezken ,nasıl olduysa üç kişinin arasından sıyrılıp üzerine çaydanlık döktü...:pr:

yavrumun elinin derileri aktı resmen..ayrıca ayağıda yanmıştı...

lavaboya nasıl tuttuğumu,arabaya nasıl attığımı,özel bir hastaneden içeri nasıl kaç dakikada girdiğimi hala bilmiyorum...

adamlar çocuğu içeri alıp tedavi yapacaklarına bana söyledikleri ilk şey bilmemne ücretini ödeyip kağıdı getirin oldu..o an nasıl dalmadım o insan müsvettelerine bilmiyorum..çok kısa bir süre sonra bişey parası daha istediler..çocuk hala içerde ciyaklıyordu...onuda ödedim..

sonra aklıma geldi..dışarı çıktım..yolun ortasında arabanın kapıları ardına kadar açık ve motor çalışır durumdaydı...

düşünün işte ben o haldeyken bile sanki kaçacakmışım gibi önce para istiyor vicdansızlar..hoş yaptıkları iş ise ağaçlara yapılan aşı olurya,onuda sararlar ,işte ondan bile beterdi...:pr:

Sevgili Reşit,

Bu sorunun cevabını eminim ki çok iyi biliyorsunuz ve emin olun bizlerde çok iyi biliyoruz.

Arkadaşlar bilenler bilmeyenlere anlatsınlar da ..................................

yıllar önce oğlum daha emeklemeyi bile bilmezken ,nasıl olduysa üç kişinin arasından sıyrılıp üzerine çaydanlık döktü...:pr:

lavaboya nasıl tuttuğumu,arabaya nasıl attığımı,özel bir hastaneden içeri nasıl kaç dakikada girdiğimi hala bilmiyorum...

adamlar çocuğu içeri alıp tedavi yapacaklarına bana söyledikleri ilk şey bilmemne ücretini ödeyip kağıdı getirin oldu..o an nasıl dalmadım o insan müsvettelerine bilmiyorum..çok kısa bir süre sonra bişey parası daha istediler..çocuk hala içerde ciyaklıyordu...onuda ödedim..

sonra aklıma geldi..dışarı çıktım..yolun ortasında arabanın kapıları ardına kadar açık ve motor çalışır durumdaydı...

düşünün işte ben o haldeyken bile sanki kaçacakmışım gibi önce para istiyor vicdansızlar..hoş yaptıkları iş ise ağaçlara yapılan aşı olurya,onuda sararlar ,işte ondan bile beterdi...:pr:
ALLAH kimseyi evlat acısıyla sınamasın en korktuğum şeydir acı..bidurum..

hep derler ya turk milleti yardimsever, insanlik olarak diger milletlerden daha iyi diye... ben nedense etrafimda boyle turkler goremiyorum yada ben mi turkiyede yasamiyorum.
bakalim bu sekilde bu ulkenin birligi ne kadar surecek. gittikce kalitesizlesiyor turk insaninin kisiligi. etrafta ATATURK'e kufreden ben degilim ya? daha nasil aciklanir bilmiyorum

demekki diyorum ki ya çok sakin yada çok sabırlıymışım o zamanlar...
tüm olanlar Şimdiki kafamla olsa ,...kafamı kesin kullanırdım üzerlerinde....:pr:
hemde defalarca...

geçenlerde hastanedeydim yakın arkadaşım için orda beklemekteydim.. uzun bir süre durdum özel hastanede..gözlemlediğim acemi hemşireler laçka olmuş doktor hemşire ilşkisi çalışanlar birbirine asılıyor...onca azgınlıklarının içinde iş yapmaya çalışıyorlar...

hep derler ya turk milleti yardimsever, insanlik olarak diger milletlerden daha iyi diye... ben nedense etrafimda boyle turkler goremiyorum yada ben mi turkiyede yasamiyorum.
bakalim bu sekilde bu ulkenin birligi ne kadar surecek. gittikce kalitesizlesiyor turk insaninin kisiligi. etrafta ATATURK'e kufreden ben degilim ya? daha nasil aciklanir bilmiyorum

Yalan o iş. Bir milliyete has bir özellik söz konusu değil. En azından son zamanlarda. İnsanlar büyük stres altında istemediği işlerde, sadece hayatını sürdürebilmek için, bir hobi, bir hayat gayesi olmaksızın ot gibi yaşıyorlar. Öyle olunca da ne nezaket umrunda adamın ne hoşgörü. Sadece gidip televizyonda en sevdiği dizisini, maçını izlerken kimse ona ilişmesin yeter

ben inanırım ki bu tür kazançlar öyle adama yar olmaz..çırpınır dururlar

Duyguların yerini materyaller aldı,
duygusaldık, materyalist olduk
bu virüsten kendini korumayı başaran insanlar ile karşılaşmanız dileğiyle...

Bazı insanlar para almaya o kadar alışıyor ki, artık herşeyden para almak istiyolar. Ticaret insanların psikolojisini değiştiriyor gerçekten.

köy yerlerinde durum farklıdır. Malesef şehir yerleri böyle.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşınıza çok geçmiş olsun. Buz için ile akbaba gibi tepenizde 5 Tl'yi bekleyen adama da ne diyeceğimi bilemedim.
Yardımseverlik,zorda kalanın elinden tutma vb erdemleri madde bataklığında hırsla çamurlaştıranlara da yazıklar olsun demekten başka aklıma birşey gelmedi....

Allah böylelerinden uzak etsin,onlarada akıl,fikir ihsan etsin.. Ticaret ahlakında yok böyle şeyler...

Samet abi çok geçmiş olsun, çok üzücü bir durum. Allah bir daha bize böyle şeyler göstermesin inş :pale:

Yalan o iş. Bir milliyete has bir özellik söz konusu değil. En azından son zamanlarda. İnsanlar büyük stres altında istemediği işlerde, sadece hayatını sürdürebilmek için, bir hobi, bir hayat gayesi olmaksızın ot gibi yaşıyorlar. Öyle olunca da ne nezaket umrunda adamın ne hoşgörü. Sadece gidip televizyonda en sevdiği dizisini, maçını izlerken kimse ona ilişmesin yeter

bunun bu sekilde olmasini onlar istedi ki boyle. bu durumu ben secmedim degilmi. hakettikleri seyi yasiyorlar.

okurken kan beynime sıçradı nerdeyse heralda dumduz ederdim adamın suratını gözüm dönerdi.. cüzdanı suratına fırlatırdım al nekadar alıyosan once ısını yap derdım sanırım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar