Bizim forum neden F/P nedir anlayamıyor ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ya sen artık bence kasıtlı olarak yapıyorsun bunu,

hornet 7500 pound
street triple r 10400 pound

sizler, street triple r da olan brembo ya 120 hp olmasına falan bakarak hornet i eleştiriyosunuz.

yok nisssin var dandik, yok arka maşa balkon, plastik kalitesi falan..

yahu el insaf sen strret triple ı aldın ama hornetin yuzde 50 daha fazlasına aldın..

bunları eleştirmek ne haddinize diyorumm.

hornet 1000 sp 155 hp lik canavar 10000 pound eeee şimdi napıcaz cyan ?

işte bu yuzden hornet 1000, z900 falan bol bol satarken dandik triple 765 e kimse bakmıyor.

bu motorlar varken kim nspsın triumph ı yavvvv. ?

ondan sonra da diyosun ki ben satışlara bakmam,

bakma sen :)
Ne kadar para o kadar köfte. Sonuçta GBP 7500 verdin ve seni tatmin etmeyip mutlu etmediyse pratikte çöpe atmış oluyorsun o parayı. Tatmin olduysan ne mutlu sana; ama başkası tatmin olmuyorsa da "hocam sen de hiç f/p'tan anlamıyorsun yea" diye ukalalık yapmaya gerek yok. Birinci önceliği değildir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başka bir yerde yineledim sanırım, Mühendislik Matematiğinde (evet, sosyalci değilim) temel analizin amentüsüdür: Ya karı maksimize edecek bir yöntem bulacaksınız, yada zararı minimize edecek bir seçenek geliştireceksiniz...

Marjinal Fayda Eğrisi falan diyeceğim de, bazıları bön bön bakacak yine, alın okuyun biraz...

Hadi İngilizce'si Türkçe'sinden iyi olanlar için de ekleyeyim;

Bir kıyak daha yapıp bunu forumun anlayacağı dile çevirelim: Ya elinizdeki mevcut para ile alabileceğiniz en iyi motosikleti seçeceksiniz, yada belli bir kalitedeki motosikleti alabilmek için gerekli para maliyetine katlanacaksınız. İkisi birden olmuyor maalesef. Anca forumda polemik üretirsiniz...yani yok öyle, "hem karnım doysun, hem pastam dursun"...

Şimdi böyle yazınca bana ukala, çok bilmiş falan diyor bazıları. Ne yapalım arkadaş, siz de kafayı çalıştıracaksınız biraz. Öyle hazıra konmanın da bir maliyeti var...

Kısaca Burakcım (@Burak Kara) forumla boşuna uğraşıyorsun bu konularda. He de geç...Hem bak ne demiş Mark Twain :)

müthis yaaa.

bak yapay zekadan destek alıyosan soyle ben de artık destek alacam..olmuyo boyle ddjgkdf

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Başka bir yerde yineledim sanırım, Mühendislik Matematiğinde (evet, sosyalci değilim) temel analizin amentüsüdür: Ya karı maksimize edecek bir yöntem bulacaksınız, yada zararı minimize edecek bir seçenek geliştireceksiniz...

Marjinal Fayda Eğrisi falan diyeceğim de, bazıları bön bön bakacak yine, alın okuyun biraz...

Hadi İngilizce'si Türkçe'sinden iyi olanlar için de ekleyeyim;

Bir kıyak daha yapıp bunu forumun anlayacağı dile çevirelim: Ya elinizdeki mevcut para ile alabileceğiniz en iyi motosikleti seçeceksiniz, yada belli bir kalitedeki motosikleti alabilmek için gerekli para maliyetine katlanacaksınız. İkisi birden olmuyor maalesef. Anca forumda polemik üretirsiniz...yani yok öyle, "hem karnım doysun, hem pastam dursun"...

Şimdi böyle yazınca bana ukala, çok bilmiş falan diyor bazıları. Ne yapalım arkadaş, siz de kafayı çalıştıracaksınız biraz. Öyle hazıra konmanın da bir maliyeti var...

Kısaca Burakcım (@Burak Kara) forumla boşuna uğraşıyorsun bu konularda. He de geç...Hem bak ne demiş Mark Twain :)

Harcanıyorunuz burada...
Daha kültürlü , daha okumuş , kafası çalışan motorcuların olduğu başka sitelere gidin..
Çok değil 2 seneye bize benzersiniz..
Bu arada dediklerinden bişey annayan varsa beri gelsin anlatsın lo..
Çok gücümüze gidiyo :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Harcanıyorunuz burada...
Daha kültürlü , daha okumuş , kafası çalışan motorcuların olduğu başka sitelere gidin..
Çok değil 2 seneye bize benzersiniz..
Bu arada dediklerinden bişey annayan varsa beri gelsin anlatsın lo..
Çok gücümüze gidiyo :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

sen kafanı yorma alp sittir et.

anlık:

senin için ekstra 100 kulac daha atacam soz lann

sende ac spor kanalını 3 buyuklerin transfer gundemini izle.

şşş osimen i gs aldı mı şimdi noldo o iş ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar para o kadar köfte. Sonuçta GBP 7500 verdin ve seni tatmin etmeyip mutlu etmediyse pratikte çöpe atmış oluyorsun o parayı. Tatmin olduysan ne mutlu sana; ama başkası tatmin olmuyorsa da "hocam sen de hiç f/p'tan anlamıyorsun yea" diye ukalalık yapmaya gerek yok. Birinci önceliği değildir.

tamamda tatmin olmamasının nedeni ne ?

freni mi kotu mesela brembo gibi tutmuyor mu ?

95 hp oldugu için 120 hp gibi gitmiyor mu ?

ee yani bilader sen mt 07 , trident 660, suzuki 8s sınıfında bir motor aldın ?

pardon da nasıl bişey bekliyodun ?

eğer, hornet 750 parasının motoru değilse kimse yuzune bakmazdı merak etme.

yuzune bakılmayınları yazmayım şimdi bak ejehehe

şaka şaka senın için az satılan motor daha iyi biliyorum sdsgshf

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
sen kafanı yorma alp sittir et.

senin için ekstra 100 kulac daha atacam soz lann

sende ac spor kanalını 3 buyuklerin transfer gundemini izle.

şşş osimen i gs aldı mı şimdi noldo o iş ?
Asıl sen kafanı yorma , git balıklama atla suya.. Dikkat et kuma kayaya çakılma...Zaten kısıtlı aklın var ;)
osimen kim ? Akraban falan mı ?..

Asıl sen kafanı yorma , git balıklama atla suya.. Dikkat et kuma kayaya çakılma...Zaten kısıtlı aklın var ;)
osimen kim ? Akraban falan mı ?..

tipik 65 yaş üstü esprilerr.

"osimen kim akraban mı"
gdgfjdjfkf

yas ilerledikçe insan cocuklasıyomus zaten. bilimsel bir gercek.

sana kızmıyorum, ama uzulmuyorum da :)

Fiyat / performans oranının doğru hesaplanabilmesi için her şeyin skaler olarak ve akılda soru işareti bırakmayacak şekilde adaletli şekilde puanlanması lazım. Fiyat zaten sayısal bir büyüklük. Performansı nasıl sayısallaştıracağız. Mesela 50 cc motor 60 bin tl. İstersen dünyayı gezersin. Africa twin 1100 cc .
1 milyon tl. Burada fiyat performansa bakarsan 50 cc daha performanslı. Hatta africa twin parasına 20 tane alır hayatın boyunca sıfır motosiklete binersin. Performans kısmını nasıl ölçülebilir hale getireceksin? Bu ölçümün herkes için aynı doğrulukta ve sonuçta olacak mı?
Yani sen son hıza puan verirken ben ivmelenmeye puan verebilirim. Diğeri hafifliğe puan verebilir. Göreceli şeylerin fiyat performansı yine göreceli olur. Bu sebeple sana bol şan dilerim. Seçimin ve değerlendirmen zor olacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
siz böyle yaptıkça kendini abdurrahman çelebi sanmış. ayıptır
videoda söylenen sinkaflı ifadeler için affedin lakin akla direk bu video geliyor
İstediğini sansın..Mal ortada :)
Bir zamanlar bizim procan gibi internet motorcuları vardı .. Ahanda tipik örnekleri..
Ama procan kendini geliştirdi.. Nirvanasına ulaştı işin...
Bunlara umudum yok :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
siz böyle yaptıkça kendini abdurrahman çelebi sanmış. ayıptır
videoda söylenen sinkaflı ifadeler için affedin lakin akla direk bu video geliyor
Bizim küçük prens de öyle, artık gençliğinde Çinçin'de nasıl ezilmişse bedenini büyütmeye kendini adamış. Günlük 25 ton kaldırmaktan ziyade başka bir şeyi kaldırabilse hayatta daha mutlu olurdu. Neyse yapacak bir şey yok, kaza yapsa da geberse diyeceğim ama motor kullanamıyor göt engelli ve 3 km menzilli yetersiz delikanlı.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
prometyus, özellikle kütük; bu adamlar işin teorik kısmına ağırlık verseler de motorculuğun pratikten geçtiğini bilecek kadar da akıllıydılar
kütüğe okuya okuya motor sürmeyi öğrendin diye takılırdım :)
forum müdavimleri olarak çoğumuz aslında işin lafazanlık boyutunda görünsek te burada da meselenin pratiğinin kitabını yazmış, bazısı artık hiç yazmayan bir çok duayen motorcu var. hatta hiç buralarda yazmayan, belki iki kelimeyi bir araya getirip derdini yazarak anlatamayacak ne motorcular var, tanıyorum, biliyorum, adamlar bu ortamları bilmez bile veya hiç umursamaz. bunlar safkan sürücü
biz ise aklı olandan akıl alalım diye geldik buralara. konuştuk, tartıştık, saçmaladık, seçim yaparken hata yaptık, sürerken hata yaptık, yok fren öyle yapılmaz böyle yapılır diye döğüştük, ona bindik buna bindik derken bir şekilde şükür bu günlere geldik. makara kukara derken bir birikimimiz oldu iyi kötü, az çok dolu bir heybe var
gene de deyneksiz gezmesin kimse, ya da isterse gezsin :)

Bizim küçük prens de öyle, artık gençliğinde Çinçin'de nasıl ezilmişse bedenini büyütmeye kendini adamış. Günlük 25 ton kaldırmaktan ziyade başka bir şeyi kaldırabilse hayatta daha mutlu olurdu. Neyse yapacak bir şey yok, kaza yapsa da geberse diyeceğim ama motor kullanamıyor göt engelli ve 3 km menzilli yetersiz delikanlı.
kimden bahsediyorsun anlamadım ama sen hiç konuşma hacı.
bir kere motorcu değil, köftecisin. motosiklet senin için bir köfteye ulaşım aracı
998 kilometre gidip "ironbut"tan dönmüşlüğün var
yanlışsam yanlışsın de

bak hızımı alamadım. ulan bu forum, bizim jenerasyon, mete ayusunun tezgahından geçmişiz.
çıktığından beri 8 tane cbf150 eskitmiş, inazuma almış olmamış cbf e dönmüş, nc750 almış olmamış cbf e dönmüş, sarı çizmeyle motosiklet kullanan bir adamla 20 senedir uğraşıyoruz, adam gelmiş bize f/p anlatıyor yahu

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kıl dönmesi mi varmış ?.. :)
Simitli konfor seleler çıkmış..
50 km garanti :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Ayar çekiyor yahu :)
Ticaret bakanlığı ölçüler ve ayarlar müdürlüğünü göreve davet ediyorum... :ROFLMAO:
pragmatizmin 1,3 kentallik canlı örneğiyle boğuştuk biz. hangi paraçokomel eğrisinin haddine iktisat teorisi okuyun demek

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

şaka şaka senın için az satılan motor daha iyi biliyorum sdsgshf
Benim için motorun satış rakamları bir şey ifade etmiyor; ne bir sonraki sahibi için motosiklet alıyorum, ne aldığım kararla ilgili bir doğrulamaya ihtiyacım var, ne de aldığım karar doğrulandığında orgazmik bir zevk alıyorum. (En fazla "e ne olacağıdı yapraaam" derim...) Hiçbir aldığım mal için başkaları da alıyor mu beğeniyor mu çok satıyor mu falan gibi bir merak duymadım hayatımda, bu meraka sahip olmak ilginç bir şey olsa gerek; anlatsana biraz?

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim için motorun satış rakamları bir şey ifade etmiyor; ne bir sonraki sahibi için motosiklet alıyorum, ne aldığım kararla ilgili bir doğrulamaya ihtiyacım var, ne de aldığım karar doğrulandığında orgazmik bir zevk alıyorum. (En fazla "e ne olacağıdı yapraaam" derim...) Hiçbir aldığım mal için başkaları da alıyor mu beğeniyor mu falan gibi bir merak duymadım hayatımda, bu meraka sahip olmak ilginç bir şey olsa gerek; anlatsana biraz?
Hep bunlar can sıkıntısından işte..
Ps de futbol , papci falan kesmiyor artık...
Biz de geyiğe sarınca coşuyorlar..
Bırak eğlensin garibanlar...

bizim forum bitmiş yaaaa.

kimse laf anlamıyor , başlığı okumus gelmiş en iyisi 125 cc o zaman en f/p oran onda diyor..
kafayı yememek elde değil..

eski üyelerin hali zaten ortada...

elit cyan bile bitmiş, baska yerlerden vurmaya calışıyor.

hehe evet evet, en cok satan motorları almak, takip etmek gibi kotu bir huyum var. pskolojik bir zaaf.. mutlu ol :)

oran 90 demiştim ama oran bence 95 falan..

forum amatorden gecilmiyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar